рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Жирне волосся: що робити з цією проблемою?

  1. Суть проблеми
  2. Через що так відбувається?
  3. Як вирішити проблему?
  4. Консультація фахівця
  5. харчуємося правильно
  6. Доглядаємо за волоссям правильно
  7. Народні засоби

Волосся - це одне з найпотужніших таємних зброї будь-якої жінки. Але, на жаль, локони далеко не у всіх ідеальні. А як бути, якщо волосся жирне? Чи можна як то з цим боротися? Що робити в такому випадку?

Суть проблеми

Що ж відбувається в тому випадку, коли ми говоримо про жирному типі волосся? Що, взагалі, впливає на жирність? Справа в тому, що під нашою шкірою є особливі сальні залози, які виробляють шкірне сало, необхідно для зволоження, захисту і нормального функціонування епідермісу.

Такі залози розташовані і на шкірі голови, біля коріння волосся. І якщо вони починають виробляти сало в підвищених кількостях, то волосся неодмінно стануть жирними, будуть швидко бруднитися і виглядати непривабливо.

І часто буває так, що саме волосся майже по всій довжині сухі, але в кореневій зоні жирність підвищена (адже саме туди надходить шкірне сало), що теж неодмінно буде помітно і зіпсує зовнішній вигляд. Так що важливий фактор, що впливає на стан волосся - це робота сальних залоз.

Через що так відбувається?

Які причини підвищеної жирності волосся? На даний показник і на роботу сальних залоз зокрема можуть впливати найрізноманітніші чинники. Перерахуємо деякі з них:

  • Неправильний догляд. Якщо ви користуєтеся неправильно підібраними засобами або не дотримуєтесь правила їх використання, то волосся неодмінно стануть жирними. Наприклад, мало хто знає, що наносити деякі засоби на шкіру голови і коріння не можна, так як в цьому випадку може змінитися рівень кислотності, що вплине на жирність. Крім того, деякі компоненти сушать шкіру, що є сигналом для сальних залоз про те, що потрібно працювати ще активніше. А якщо волосся мити рідко, то сало просто не буде змиватися.
  • Харчування теж здатне впливати на цей показник. Так, волосся часто бувають жирними у тих, хто вживає багато жирного, смаженого, солодкого, гострого, а також такі шкідливі продукти, як фастфуд, чіпси і багато іншого.
  • На роботу сальних залоз безпосередній вплив мають гормони. Так що гормональні порушення можуть стати в цьому випадку негативним фактором (вони можуть спостерігатися в період статевого дозрівання, при вагітності або під час менопаузи або клімаксу, а також в разі захворювань статевої сфери). Інші проблеми в роботі ендокринної системи теж здатні впливати.
  • Брак деяких вітамінів і поживних речовин, гіповітаміноз і авітаміноз теж можуть порушити нормальну секрецію шкірного сала.
  • Негативні фактори впливу навколишнього середовища: прямі сонячні промені, міська пил, дощі, холод. В цьому випадку сальні залози будуть намагатися всіляко захистити волосся за допомогою сала, через що жирність неодмінно підвищиться.
  • При недостатньому надходженні в організм рідини робота сальних залоз теж цілком може порушитися, таке особливо часто буває в літню пору року, коли велика частина вологи з організму йде з потім.
  • Підвищене потовиділення теж може підвищити жирність. Під час фізичних навантажень збирайте волосся в хвіст. Головні убори підбирайте по погоді.

Як вирішити проблему?

Що робити, якщо жирне волосся? Чи можна вирішити таку проблему? Так, можна, але важливий відповідальний і комплексний підхід. Є кілька важливих моментів, на кожному зупинимося докладніше.

Консультація фахівця

Щоб з'ясувати причину підвищеної активності сальних залоз, варто відвідати дерматолога, щоб він визначив стан шкіри і її особливості. Якщо ж фахівець повідомить, що проблем зі шкірою немає (в разі, якщо жирної є тільки шкіра голови), то потрібно буде відправитися до трихолога , Який оцінить стан волосся і призначить необхідне лікування.

Спеціаліст, наприклад, може порадити препарат з вмістом такого компонента, як ПТРК (повністю транс-ретиноєва кислота). Вона є похідною вітаміну А і відповідає за секрецію сальних залоз. Також можуть призначатися лікувальні засоби для волосся на основі очищувальних і знижують секрецію сала компонентів.

харчуємося правильно

Як позбутися від такої проблеми за допомогою харчування? Налагодьте його. Відмовтеся від копчених, жирних, смажених продуктів, фастфуду та інших «шкідливих». Вживайте більше рослинних продуктів, молочних і кисломолочних, овочів, фруктів, а також круп і злакових. Кількість солодкого теж варто скоротити до мінімуму.

Важливий і режим пиття. Так, добовий обсяг рідини (при відсутності захворювань нирок) повинен складати близько 1,5-2 літрів. Щоб визначити свою індивідуальну потребу, можна свою вагу помножити на 30 (на кожен кілограм припадатиме 30 мл води).

Збалансоване харчування може забезпечити організм всім необхідним, але все ж іноді варто приймати вітамінні комплекси (За порадою лікаря). На стан волосся безпосередній вплив надають сірка, цинк, кальцій, кремній, залізо, а також вітаміни Е, С, В, А.

Доглядаємо за волоссям правильно

Правильний догляд теж дуже важливий. Ось кілька принципів:

  1. Виберіть відповідні засоби догляду: шампунь , Маски, кондиціонер та інше. Віддавайте перевагу засобам на натуральній основі і від відомих виробників. До складу шампунів і масок для жирного волосся можуть входити такі компоненти, як екстракт шавлії, лепехи, польового хвоща, мати-й-мачухи, морських водоростей, а також протеїни, цинк, вітаміни С, К або А.
  2. Всі кошти слід використовувати правильно. Жирні бальзами, масла та інші подібні склади не наносите на коріння волосся. Обробляйте локони, відступаючи від шкіри голови кілька сантиметрів.
  3. Пам'ятайте про те, що мити голову занадто часто не можна, це може привести до того, що буде змиватися захисна плівка з шкіри голови і з волосся. А це запустить процес підвищеного вироблення шкірного сала, що посилить проблему. Так що одного разу на 3 дні буде цілком достатньо.
  4. Часто розчісувати жирне волосся не слід, намагайтеся не плутати їх і обмежуватися одним разом на день. А після розчісування бажано промити гребінець з шампунем або з милом, щоб видалити залишки шкірного жиру (він може при повторному використанні гребінця знову потрапити на волосся).
  5. масаж голови та інші впливу на шкіру цій галузі небажані, так як вони можуть змусити сальні залози працювати в прискореному режимі.
  6. Захищайте свої волосся від негативних факторів впливу навколишнього середовища. Носіть головні убори.

Народні засоби

Деякі домашні рецепти теж можуть допомогти впоратися з такою проблемою досить швидко і без витрат. Ось кілька варіантів:

  1. Перед кожним миттям голови в шкіру голови можна втирати кефір, кисле молоко. Знежирюючими властивостями також володіють сік алое, відвари кропиви або хвоща польового.
  2. Шампунь можна змивати не звичайною водою, а відварами трав (таких, як мати-й-мачуха, корінь лопуха). Для приготування відвару залийте 2 столових ложки сухої трави літром окропу.
  3. Допомагають маски з соку лимона. Нанесіть його на корені, через 10 хвилин змийте.
  4. Також можна обполіскувати локони теплою водою з додаванням гірчиці.
  5. Зробіть маску з подрібнених ягід горобини і листя м'яти, завдавши складу на півгодини і змив теплою водою.

Нехай ваше волосся будуть ідеальними!

Як вирішити проблему?
А як бути, якщо волосся жирне?
Чи можна як то з цим боротися?
Що робити в такому випадку?
Що, взагалі, впливає на жирність?
Через що так відбувається?
Які причини підвищеної жирності волосся?
Як вирішити проблему?
Що робити, якщо жирне волосся?
Чи можна вирішити таку проблему?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com