рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Жирне волосся - поради трихолога

  1. Визначення типу волосся
  2. Причини жирного волосся
  3. особливості лікування
  4. Поради трихолога
  5. Використання масок
  6. вибір гребінця
  7. Переваги жирного волосся
  8. доглядають засоби
  9. застосування шампунів
  10. Використання бальзамів
  11. Застосування ефірних масел
  12. Як правильно розчісувати?

Жирне волосся - одна з актуальних проблем сучасності

Жирне волосся - одна з актуальних проблем сучасності. Є багато людей, які страждають цим. Локони швидко стають брудними. Але ж часто не рекомендується мити їх. Щоб вилікувати жирне волосся, поради трихолога якраз можуть використовуватися.

Визначення типу волосся

Визначення типу волосся

Волосся діляться на типи, але не всім просто визначитися з ними. До ознак жирних локонів відносяться:

  • швидко забруднюється голова;
  • зачіска виглядає неакуратно;
  • пасма практично не січеться і добре ростуть;
  • відсутня обсяг;
  • не електризується;
  • укладка виконується дуже складно.

Зазвичай жирність волосся проявляється у підлітків. В цей час в організмі відбуваються значні зміни в гормональній системі.

Причини жирного волосся

Причини жирного волосся

Перш ніж дізнатися, як боротися з жирним волоссям, необхідно ознайомитися з причинами цього явища. Це явище пов'язане з інтенсивною роботою сальних залоз. Якщо нормальний тип локонів став жирним, то, значить, є проблеми у здоров'ї. У літню пору вони можуть придбати непривабливий блиск, що пов'язано зі спекою. Але ця проблема є тимчасовою. Крім генетичного фактора у жирності є інші причини. Таке явище може бути пов'язане з:

  • гормональними порушеннями. Зазвичай це пов'язано з періодом вагітності. Через деякий час жирність пасом може пройти;
  • нервовими навантаженнями. Через порушення в нервовій системі виникає багато проблем. Стрес є причиною різних збоїв в організмі;
  • недугами ендокринної системи. Оскільки вона регулює залози внутрішньої секреції, то є величезна її вплив на структуру локонів. Це може бути пов'язано з неправильним харчуванням і регулярними стресами;
  • захворюваннями травлення. Харчування впливає на все здоров'я людини. Необхідно харчуватися тільки свіжими і корисними продуктами. Правильний спосіб життя зможе поліпшити стан волосся і усунути їх жирність.

особливості лікування

особливості лікування

Фахівці вважають, що лікування жирних локонів має здійснюватися комплексно.

  • Необхідно повноцінне насичення організму вологою. Проти багатьох недуг служить проста вода, випивати яку потрібно щодня. Вживати її варто на основі розрахунку: 30 мл на 1 кг ваги.
  • Корисно більше вживати свіжих овочів і фруктів. Також раціон повинен складатися з молочних продуктів. Необхідно враховувати, що такі корисні продукти повинні складати близько 50% всієї денної їжі.
  • Замість тваринних жирів необхідно вживати рослинні. Жирні продукти негативно впливають на локони, тому необхідно включати в меню страви, приготовані на маслі.
  • Організму необхідно отримувати необхідну кількість вітамінів. Вони містяться в овочах, фруктах. Якщо з жирністю волосся додатково буде потрібно застосування вітамінних комплексів, потрібно придбати вітамінні засоби.
  • Необхідно замінити старий шампунь на лікувальний. Він повинен бути підібраний за типом локонів. Щоб підібрати потрібний засіб, необхідно порадитися з лікарем. Найкраще після кожного миття голови виконувати ополіскування волосся за допомогою відвару ромашки або будяків. Такі засоби сприяють звуженню пор, тому залози не будуть інтенсивно працювати.
  • Необхідно мити голову рідше, ніж зазвичай. Шкідливо це робити щодня, оскільки так локони будуть забруднюватися ще частіше. Добре було б проводити процедури 1-2 рази в тиждень.
  • Необхідно правильно сушити волосся. Не варто це робити за допомогою фена, оскільки прилад негативно впливає на структуру пасом, їх стан. Якщо все-таки він використовується, то необхідно тримати його на великій відстані і з включеним холодним повітрям. А ще краще сушити пасма природним способом.

Ці прості поради допоможуть позбутися від жирності волосся і зробити їх акуратними. Інакше буде потрібно відвідувати ендокринолога для проведення обстеження, за яким призначається індивідуальний спосіб лікування.

Поради трихолога

Поради трихолога

Для збереження краси волосся необхідно дотримуватися корисних порад фахівців.

  • Після миття волосся не варто довго тримати в рушник.
  • Не варто мити голову гарячою водою, оскільки це викликає інтенсивність роботи сальних залоз. Найкраще для цього підходить тепла вода
  • Не рекомендується часте розчісування. Оскільки під час цієї процедури виконується масаж, то це стимулює діяльність сальних залоз.
  • Не варто довгий час носити головний убір, оскільки волоссю потрібен доступ до повітря.

Жирним волоссям потрібен особливий догляд. Багато дівчат лише часто миють голову і ніяких кроків до лікування не приймають. А це тільки погіршує жирність.

Використання масок

Використання масок

Щоб локони завжди мали привабливий вигляд, необхідно регулярно виконувати маски.

  • Лікувальну дію має яєчна маска. Необхідно збити жовтки і втирати засіб у шкіру голови. Через 15 хвилин його можна змити. Процедуру можна виконувати на основі соку алое вера.
  • Ефективний засіб усунення жирності - маска на основі морської солі. Буде потрібно велика морська сіль, яку слід втирати в шкіру голови. Виконується процедура перед миттям голови.
  • Прекрасним дією щодо усунення жирності має хна. Продукт розводиться в теплій воді. Волосся необхідно занурити в розчин, а через 5 хвилин промити. Застосовувати бажано безбарвну хну.
  • Не менш корисна маска - кефір. Необхідно розігріти кефір і обробляти їм локони. Потім голову потрібно обмотати рушником і залишити так на 40 хвилин. Після цього локони необхідно промити. Процедури можна виконувати протягом місяця. Результати з'являються дуже швидко.

вибір гребінця

вибір гребінця

Для догляду за жирним волоссям важлива якісна гребінець. Тому вибирати її слід ретельно. Бажано вибрати гребінець, виготовлену на основі натурального дерева.

Щоб розчісування було якісним, у неї повинні бути тесані краю, оскільки так не буде посилюватися діяльність сальних залоз. Важливо дотримуватися гігієни розчісування. Гребінець необхідно промивати кожен раз з миттям голови, інакше результату від процедури не буде.

Переваги жирного волосся

Переваги жирного волосся

Хоч багато хто намагається позбутися від жирного волосся, а вони мають наступні переваги.

  • Жирна шкіра тривалий час залишається молодою, оскільки вона зволожена. З нею зморшки виникають пізніше. Це стосується всього тіла, адже сальні залози працюють всюди.
  • У жирного волосся є захист від негативного впливу середовища, через що вони виглядають здоровішими, ніж сухі.
  • З жирними волоссям можна вільно використовувати маски, використовуючи поєднання інгредієнтів. Вони не будуть пошкоджені завдяки захисному шару.
  • Чисті жирні локони виглядають привабливо.
  • Майже не січеться.

Якщо правильно за ними доглядати, то вони завжди будуть виглядати дуже красиво.

доглядають засоби

доглядають засоби

Зараз продається велика різноманітність косметичних засобів по догляду за волоссям. Є професійна косметика, призначена для догляду за жирним волоссям. Якщо правильно підібрати продукцію по догляду, то можна ефективно позбавлятися від забруднень.

Такі засоби включають компоненти, що виконують абсорбування зайвого шкірного сала. Тому воно не з'являється у великій кількості.

застосування шампунів

застосування шампунів

Для жирних пасом необхідно вибрати відповідний шампунь. Він повинен бути збагачений ефірними маслами, екстрактами рослин, фруктів.

В якості додаткових компонентів кошти повинні бути різні види глини, цинк. Глина може застосовуватися як самостійний компонент для приготування лікувальних масок.

Використання бальзамів

Використання бальзамів

Волосся самі по собі не можуть бути жирними. Це зі шкіри утворюється зайвий шкірний жир. Тому він з'являється на локони. Через це волоссю потрібен відповідний догляд.

Для цього потрібно користуватися масками, бальзамами. Тільки наносити їх варто на пасма. Перед придбанням кошти потрібно переконатися, що в ньому немає силіконів і парабенів. Через цих компонентів ситуація тільки погіршується.

Застосування ефірних масел

Застосування ефірних масел

Лікувальні ефірні масла справляються з багатьма проблемами волосся. Застосовувати їх можна різними способами. Можна нанести невелику кількість масла на гребінь і розчісувати протягом 15 хвилин. Використовувати для цього можна ефіри чайного дерева, лимона, виноградних кісточок.

Завдяки таким процедурам зникає жирність волосся. Також зміцнюється їх структура, відновлюються всі пасма. Ефірні масла можуть додаватися в шампунь при митті голови. Спочатку потрібно видавити шампунь, а потім кілька крапель ефіру. Такі процедури сприяють набуттю натурального блиску, а локони стануть чистими. Потрібно застосовувати різні масла, щоб не було звикання до них.

Як правильно розчісувати?

Як правильно розчісувати

Багато фахівців вважають, що неправильне розчісування може призвести до появи жирності пасом. Бажано не вибирати пластмасові та залізні гребінці.

Розчісувати волосся дерев'яним гребінцем потрібно акуратно. Необхідно мати свої гігієнічні приналежності й нікому не давати на тимчасове користування. Гребінець потрібно регулярно обробляти, а використовувати для цього можна мильний розчин. За допомогою порад трихолог можна забезпечити правильний догляд, щоб волосся завжди були доглянутими.

Поради трихолога проти випадіння волосся

Як правильно розчісувати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com