рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чим труїти тарганів в квартирі - рекомендації фахівців

  1. Як виявити шкідника і чому він з'являється?
  2. Хімічні засоби боротьби з тарганами в квартирі
  3. гелі
  4. пастки
  5. Будиночки проти тарганів
  6. аерозолі
  7. крейда
  8. Народні способи боротьби з тарганами в квартирі
  9. Спосіб перший - чиста борна кислота
  10. Спосіб другий - борна кислота з яйцем
  11. Профілактичні заходи проти тарганів
  12. Завелися таргани в квартирі - куди можна звертатися?
  13. висновок

Таргани - найнеприємніші сусіди в квартирі Таргани - найнеприємніші сусіди в квартирі. Вони не тільки викликають почуття огиди своїм зовнішнім виглядом, але і досить небезпечні, оскільки можуть переносити на своїх лапках і тільце мікроби і віруси.

Крім того, вони дуже швидко розмножуються і якщо вчасно не провести дезінфекцію, незабаром у вашому домі оселиться величезна «сім'я» тарганів. Тому так важливо знати, чим можна обробити квартиру при боротьбі з цими комахами.

Читайте в цій статті:

Як виявити шкідника і чому він з'являється?

Сьогодні ми розповімо, чим труїти тарганів в квартирі і як правильно потрібно проводити роботи. Але до цього давайте розберемося, чому ці комахи приходять в наші будинки і які ознаки допоможуть вам зрозуміти, що у вас з'явилися таргани.

Найвідоміші ознаки появи цих комах:

  • на меблях, посуді та інших предметах і поверхнях з'являються чорні крапочки (екскременти тарганів);
  • неприємний запах, який свідчить про велику колонії комах;
  • кладки з яйцями, які можна знайти, відсунувши шафки, холодильник та інші меблі.

А зрозумівши, чому з'являються таргани в квартирі, ви зможете провести додаткові профілактичні заходи, які в майбутньому не допустять їх навали.

Важливо: помітивши таргана, потрібно якомога швидше почати боротьбу з ними, адже навіть кілька комах, потрапивши до вас в будинок і визнавши його зручним для себе, швидко почнуть розмножуватися і створять величезну колонію всього за 2-3 тижні.

Отже, ці комахи обов'язково поселяться в квартирі, де рідко проводиться прибирання, чи не змітають крихти з підлоги, рідко прибирається раковина і плита, а продукти зберігаються у відкритому доступі. Така ж історія і з гуртожитком - варто тільки розслабитися і перестати робити ретельне прибирання, як вони тут як тут.

Боремося з комахами

Боремося з комахами

Крім тарганів в квартирі можуть завестися багато інших комах. Наприклад, клопи. При цьому вони можуть з'явитися в будинку самого охайного людини. Ми розповімо, як боротися з клопами і які способи будуть максимально ефективні проти цих комах.

Неправильне зберігання продуктів може привести до появи харчової молі, яка любить селитися в крупах. Давайте розглянемо найпопулярніші способи боротьби з харчової міллю - прочитавши цю статтю, ви зможете приступати до робіт і швидко досягнете результату.

Хімічні засоби боротьби з тарганами в квартирі

Як можна позбутися від чорних і рудих тарганів в квартирі і гуртожитку? Таке питання задає собі кожна господиня, якій випала «удача» побачити вусатих гостей. Сьогодні існує маса засобів - перерахувати їх все просто не вийти, але умовно їх можна розділити на гелі, «будиночки», пастки, аерозолі і народні засоби, що володіють такою ж ефектом, ніж хімікати.

гелі

Гелі вважаються одними з найбільш популярних засобів в боротьбі з рудими тарганами Гелі вважаються одними з найбільш популярних засобів в боротьбі з рудими тарганами. Гелі випускають в невеликих шприцах і відразу готові до застосування. Використовувати гелі просто: нанесіть кілька крапель на заражені тарганами ділянки: плінтуса, шафки, ділянки за меблями. Буквально через 7-10 днів таргани підуть з квартири.

пастки

Пастки - коробочки невеликого розміру з 2-3 отворами для комах. Усередині вироби знаходиться отрута, який гості на лапках переносять до побратимів. Такий засіб зручно наявністю зручної липучки, завдяки чому коробочку можна встановити практично на будь-якій горизонтальній поверхні. Найпопулярнішими і ефективними пастками вважаються «Раптор» і «Рейд».

Будиночки проти тарганів

Будиночок для тарганів чимось нагадує пастку - він виготовлений з тонкої картонки, всередині якої знаходиться отрута. Однак таргани не зможуть покинути будиночок - його картонний підлогу дуже липкий. Відчувши приманку, комахи залізуть всередину, але виповзти вже не зможуть - лапки приклеїться до основи. Головна перевага будиночків в їх абсолютній нешкідливості для людей і тварин.

аерозолі

Аерозолі ще одне популярне засіб. Дезінфекція від тарганів в квартирі з їх застосуванням має масу плюсів. Висока ефективність і простота застосування: обприскати обраним засобом шафки, плінтуса, місця за меблями. Кращими вважаються такі кошти, як «Рейд» і «Байгон», проте їх періодично слід міняти, оскільки комахи можуть звикнути до аерозолів.

крейда

Крейда при правильному застосуванні можуть бути дуже ефективні Крейда при правильному застосуванні можуть бути дуже ефективні. Купуйте хороший засіб, наприклад, «Титанік» або «Машенька», і раз на тиждень обробляйте їм плінтуса, щілини, стіни близько вентиляційних отворів.

Через 4-5 тижнів застосування ви забудете про тарганів.

Ми розповіли вам, чим можна труїти чорних і рудих тарганів, але як бути, якщо ви не хочете застосовувати хімікати для виведення комах? Давайте вивчимо ефективні методи боротьби із застосуванням підручних засобів.

Народні способи боротьби з тарганами в квартирі

Справитися з тарганами досить просто, якщо точно знати, які кошти використовувати для цього. Найкраще для виведення комах підходить борна кислота, яку можна застосовувати в декількох варіаціях.

Спосіб перший - чиста борна кислота

Тарганам, як і інших комах, дуже потрібна вода для нормальної життєдіяльності. Використовуйте ці знання в боротьбі зі шкідниками. Просто посипте порошком борної кислоти місця, де може скупчуватися вода - раковина, місця під ванною, туалет, вентиляційний отвір, плінтуса.

Не шкодуйте кошти - сміливо посипайте їм все поверхні, оскільки борна кислота може нашкодити тільки комах. Ще одна перевага цього засобу в доступній ціні і економічності, оскільки вам знадобиться в середньому всього 150 г порошку кислоти, щоб обробити їм все поверхні. Правда, застосування порожнього порошку не завжди має 100% ефективність, а все тому що таргани дуже добре чують запах цього засобу. Але і цю проблему легко вирішити, просто замаскувавши аромат.

Спосіб другий - борна кислота з яйцем

Даний метод дозволить вам приховати запах борної кислоти за ароматом яєчного жовтка. Але давайте докладніше. Для приготування ефективної маси вам потрібно:

  • 50 г порошку;
  • яєчний жовток (теплий).

Змішуємо інгредієнти до отримання густої суміші, потім ліпимо з неї круглі кульки невеликого розміру - приблизно 1-1,5 см в діаметрі Змішуємо інгредієнти до отримання густої суміші, потім ліпимо з неї круглі кульки невеликого розміру - приблизно 1-1,5 см в діаметрі. Потім дайте кулькам годину охолонути і розкидайте в місцях скупчення комах. Головна перевага даного способу в тому, що комахи за запахом вареного яйця не відчують отруту. Варто таргану вусиками доторкнутися до отруйного кульки - і все!

При цьому тарган, дійшовши до своїх родичів, заразить і їх.

Багато господинь, намагаючись знайти спосіб виведення чорних і рудих тарганів в гуртожитку і квартирі, вважатимуть цей варіант не найефективнішим. Звичайно, ніхто не буде сперечатися, що на наступний же день після розкладання кульок комахи підуть з дому. Але це станеться буквально через півтора тижні - через цей час ви почнете знаходити трупи комах, а ще через тиждень таргани повністю покинуть насиджене житло. А щоб знову не шукати відповідь на питання, як боротися з тарганами в квартирі, кожні півроку готуйте нові кульки і просто розкладайте їх в квартирі на пару тижнів. Навіть якщо який-небудь тарган потрапить до вас від сусідів, він обов'язково наштовхнеться на отруйний кульку.

Порада: щоб ефект від застосування борної кислоти був максимальним, поєднуйте два цих методу.

Профілактичні заходи проти тарганів

Що зробити, щоб таргани більше ніколи не відвідали вашу квартиру? Профілактика - ось що вам допоможе. Перше, що можете спробувати - використовувати для відлякування комах запахи, яких вони бояться. До них відносять:

Просто засушити ці рослини або наберіть кедрових шишок і розкладіть по квартирі, приділяючи увагу місцям, де теоретично можуть ховатися таргани: шафи, темні кути, ділянки за плінтусом і меблями. Можна придбати ефірні масла і, розбавивши їх з водою, розбризкувати по квартирі раз в тиждень. Ще один запах, який не переносять таргани - запах нашатирю. Тут все досить просто - додайте пару крапель кошти в відро з водою і помийте підлоги, протріть плінтуса, поверхні шафок.

Порада: нашатир неприємний і для людини, тому застосовувати на практиці даний метод найкраще, якщо використання пахучих трав не допомогло.

Завелися таргани в квартирі - куди можна звертатися?

Але далеко не завжди виходить впоратися своїми силами. Буває, що ви вивели тарганів, а вони через короткий період знову приповзли від сусідів. Тому так важливо знати, до кого можна звернутися за допомогою.

Перш за все, це ваша компанія, що управляє, контакти якої ви знайдете на «жиронаказі» з квартплатою. При цьому звернення краще подавати особисто в письмовій формі - в такому випадку вам гарантовано повинні надати всю необхідну допомогу по дезінфекції. Якщо ви не хочете займатися рутинною роботою і чекати приходу фахівців кілька днів (швидше за все, саме так і буде), можна звернутися в будь-яку приватну компанію, яка здійснює роботи по боротьбі з комахами та іншими шкідниками в квартирі.

Подібних компаній дуже багато, так що з питанням вибору виконавця проблем не буде. Але перш ніж дозволяти проводити вдома роботи, обов'язково уточніть, які препарати будуть використовуватися - вони повинні входити в перелік дозволених для застосування в житлових приміщеннях.

Відкрили ємність з макаронами і побачили там маленьких жучків? Не варто відразу діставати все з шафок і викидати в смітник - ми знаємо, як вивести жучків в крупі швидко і назавжди.

Після сну відчуваєте втому, набрид свербіж і постійне чхання? Можливо, у вашій квартирі завелися пилові кліщі, які селяться в диванах, постільній білизні, подушках - місцями їх дислокації багато. тут ви знайдете популярні рецепти проти цих «гостей».

висновок

Ми розповіли вам, чому можуть з'явитися таргани в квартирі і що робити, якщо ви виявили на кухні «вусатого» гостя. Сподіваємося, наші рекомендації щодо застосування хімічних і народних засобів виявляться корисними. І не забувайте - які б кошти і способи виведення ви не застосовували, тільки якісна профілактика допоможе захистити ваш будинок від приходу непроханих гостей.

Як виявити шкідника і чому він з'являється?
Ми розповіли вам, чим можна труїти чорних і рудих тарганів, але як бути, якщо ви не хочете застосовувати хімікати для виведення комах?
Завелися таргани в квартирі - куди можна звертатися?
Відкрили ємність з макаронами і побачили там маленьких жучків?
Після сну відчуваєте втому, набрид свербіж і постійне чхання?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com