рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чим і як боротися з вошами і гнидами на голові

  1. Різновиди паразитів і причини зараження
  2. знищення паразитів
  3. механічні прийоми
  4. Лікарські засоби
  5. народні рекомендації

педикульоз - поширене і досить небезпечне захворювання. Воші є переносниками інфекцій , Однією з них є тиф. Однак не тільки цим небезпечний педикульоз : Постійна сверблячка, неспокійний сон, неможливість комфортно почувати себе в суспільстві і інші неприємні наслідки. Зіткнувшись з проблемою, люди цікавляться тим, як боротися з вошами. Особливо це питання актуальне для сімей, де є маленькі діти. Адже комахи комфортно почувають себе поруч з людиною, швидко розмножуються , Пристосовуються до мінливих зовнішніх умов і навіть занурення в воду не здатне їх знищити.

Сьогодні існує величезна кількість методів і прийомів, якими людство ефективно користується довгі роки. Боротьба з кровососами непроста, вона вимагає терпіння і витримки. Тільки неухильне виконання всіх рекомендацій дозволить позбутися вошей на волоссі .

Різновиди паразитів і причини зараження

воші - кровоссальні ектопаразити. Вони живуть на вкритих волоссям ділянках тіла людини або в складках його одягу. Таке існування пояснює їх високу живучість, так як воші навчилися пристосовуватися до мінливих умов життя свого господаря. З трьох різновидів комах, паразитуючих на людину - платтяні , лобкові і головні , Найчастіше зустрічається воша, яка живе в волоссі на голові людей.

З трьох різновидів комах, паразитуючих на людину -   платтяні   ,   лобкові   і   головні   , Найчастіше зустрічається воша, яка живе в волоссі на голові людей

різновиди вошей

Життєвий цикл такої комахи становить приблизно 45 днів. За цей час самка здатна відкласти до 140 яєць-гнид, які вона міцно прикріплює спеціальним клейкою речовиною до волосся, в безпосередній близькості від шкіри голови. З яйця на 10 день з'являється личинка, яка через пару тижнів стає здатною до розмноження.

Всупереч усталеній думці, що воші і гниди в волоссі - це доля неблагополучних і неохайних членів суспільства, сьогодні ця проблема стає актуальною і для цілком респектабельних осіб. Ніхто не застрахований від всюдисущих і живучих паразитів. Зараження ними може статися де завгодно. Слід засвоїти, що воші не передаються від тварин, вони не літають і не стрибають, а переповзають з однієї людини на іншу. Тому придбати неприємного «гостя» можна тільки при близькому контакті з носієм педикульозу. Звідки беруться воші , Є кілька джерел зараження:

  • в дитячих садах і школах ;
  • в санаторіях, готелях і оздоровчих таборах;
  • при відвідуванні басейнів, тренажерних і фітнес центрів;
  • в міському транспорті та інших багатолюдних локаціях.

воші передаються через предмети особистої гігієни, чужі головні убори та одяг, а також, якщо користуватися гребінцем інфікованої людини. При виявленні найменших ознак присутності паразитів в волоссі необхідно негайно переходити до боротьби з вошами і їх гнидами.

На замітку!

Незважаючи на велику кількість всіляких методів і засобів, використання яких дозволяє знищити паразитів, самим ефективний і перевірений часом прийом - повне видалення волосся на інфікованому ділянці тіла. Таким чином, виключається ризик виникнення побічних явищ і існує 100% гарантія позитивного результату.

знищення паразитів

знищення паразитів

До основних симптомів педикульозу відносять такі малоприємні явища:

  • постійна сверблячка волосистої частини голови, що супроводжується наявністю расчесов і відкритих ранок;
  • наявність слідів укусів вошей у вигляді невеликих почервонілих проколів;
  • освіту в потиличній і скроневої частини голови шелушащихся вогнищ, які від постійного розчісування починають мокнути;
  • гниди на волоссі, що нагадують частинки лупи;
  • сірі і блакитні плями на шкірному покриві голови - наслідки крововиливів;
  • виявлення самих паразитів.

Весь процес боротьби з вошами у дитини і дорослого в середньому займає не менше місяця, що пояснюється особливостями життєвого циклу Ектопаразити.

Важливо!

Безпечне використання будь-яких спеціальних засобів для виведення вошей передбачає їх перевірку на можливу алергічну реакцію.

Щоб волосся на голові не перетворилися на розсадник паразитів, які можуть стати причиною серйозних проблем, необхідно невідкладно приступати до безпечних для здоров'я людини і згубним для вошей процедурам. Методи боротьби з педикульозом, які дозволяють позбутися від підступних комах в домашніх умовах, підрозділяються на такі різновиди:

  • механічні;
  • медикаментозні або хімічні;
  • змішані;
  • народні.

Для того, щоб зрозуміти суть кожного з них, необхідно розібратися в їх специфічних особливостях.

механічні прийоми

Великою різноманітністю прийомів ця методика не відрізняється. В її арсенал налічується тільки 2 способи:

  1. Збривання волосся на голові. Не кожен ризикне скористатися такими радикальними заходами по знищенню вошей. Стрижка «під нуль» - засіб для представників чоловічої половини людства, хоча не всі погодяться збривати красиву шевелюру. Також цим метод підійде в тому випадку, якщо паразити з'явилися у малолітньої дитини.
  2. Вичісування гнид і дорослих особин . Для цього використовують спеціальний гребінь від вошей . Ця методика досить ефективно усуває дорослих комах, їх гниди і допомагає боротися з педикульозом у дітей, тому що не грунтується на використанні хімічних засобів.

Процедура позбавлення від вошей на волоссі включає таку послідовність дій:

  • миття голови звичайним шампунем;
  • вичісування комах частою гребінцем або спеціальним гребенем з нержавіючої сталі, який продається в аптеці.

Процедуру бажано проводити над ванною або підстеливши під голову білу тканину, на якій буде видно паразити, що підлягають знищенню. Вичісувати волосся необхідно пасмо за пасмом, починаючи від самих коренів, не пропускаючи жодного ділянки. Якщо гниди і воші застряють між зубів, то гребінь слід вичищати від них. Зачісуватися подібним чином потрібно регулярно і протягом місяця спостерігати за результатом.

Для полегшення процесу зняття комах і їх потомства волосся рекомендується змастити олією або бальзамом. Шампунь не позбавляє від вошей, він тільки спрощує процес їх вичісування, тому для посилення ефекту можна скористатися протипедикульозними засобами.

На замітку!

Не варто забувати про власну безпеку в процесі вичісування інфікованої людини. Волосся слід прибрати під одноразовий пластиковий шапочку. Після закінчення процедури всі інструменти продезінфікувати, а одяг - випрати в гарячій воді.

відгук

Нам дуже допоміг аптечний гребінець. Дочка приніс «подарунок» з садка. Виводити вошей у дитини хімією не хотіли, боялися наслідків, тому за порадою знайомої придбали гребінь Антив. Робота дуже втомлива і нудна, адже потрібно вичесати кожну прядку, але ми впоралися. Навіть в садку похвалили.

Єлизавета, Серпухов

Лікарські засоби

Ліки від педикульозу

Боротьба з вошами на голові може проводитися спеціальними препаратами, які випускаються в різних формах. До їх складу входять високоефективні компоненти, що сприяють знищенню небезпечних паразитів. Найпоширенішими і безпечними для людини є такі засоби:

  • малатион;
  • перметрин;
  • Фенотрін;
  • диметикон і інші речовини.

Щоб уникнути вироблення стійкості до тих чи інших складових, бажано використовувати комбіновані препарати, які досить широко представлені в аптеках. Не варто забувати, що практично всі педікуліцідние кошти мають певні протипоказаннями. Тому перед тим як купувати будь-який інсектицид, необхідно порадитися з лікарем і ретельно дотримуватися всіх вимог інструкції.

Медикаментозні засоби, широко представлені на аптечному ринку, випускаються в таких формах:

Всі вони призначаються для лікування педикульозу . Процедура використання кожного їх коштів і частота обробки детально прописані в доданих до них рекомендаціях. Багатьох цікавить питання, ніж боротися з гнидами, адже не всі хімічні склади справляються з потомством вошей. Існує лінійка препаратів, які володіють овіцідним дією, тобто вони знищують не тільки дорослих особин, але і їх яйця.
Серед найефективніших препаратів виділяють:

відгук

Привезла комах з відрядження. Довго не роздумувала і скористалася порадою провізора - купила засіб Д-95 . Швидко і ефективно. Мені вистачило одноразової обробки.

Євгенія, Москва

народні рекомендації

Народні методи лікування

Багатовікове сусідство з паразитами дозволило людству підібрати і перевірити на практиці велика кількість всіляких засобів. Народні способи боротьби з педикульозом не завжди безпечні, але відрізняються хорошою результативністю. Найбільшою популярністю користуються такі кошти:

  1. суміш гасу і рослинного масла в пропорції 1:10. Склад наноситься на волосся, які накриваються поліетиленом і загортають хусткою. Вранці локони ретельно промивають сірчаним або Дегтярний милом . Загиблих гнид і вошей вичісують гребенем, зволоженим столовим оцтом.
  2. Свіжий журавлинний або гранатовий сік. Засіб наноситься по всій довжині волосся і втирається в шкіру голови. Через деякий час все необхідно змити і видалити загиблих комах і гнид.
  3. розчин оцту , Застосовуваний для полоскання і протирання волосяного покриву.
  4. чемерічний вода . Засіб рясно наноситься на волосся, які після закінчення 30 хвилин необхідно ретельно промити.

Існує ще цілий ряд народних засобів , Що дозволяють позбутися від комах. Знаючи, чим і як боротися з вошами у дитини і дорослого, можна швидко впоратися з проблемою. Однак не варто нехтувати елементарними профілактичними заходами, які не дозволять заразитися небезпечною інфекцією.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com