рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як боротися з міллю в квартирі: захищаємо шафа і кухню

  1. Як позбутися від молі в шафі
  2. Як вивести личинки молі
  3. Що відлякує моль
  4. Як боротися з міллю на кухні

Людське житло - це ідеальний куточок для життя і процвітання такого капосного комахи як моль Людське житло - це ідеальний куточок для життя і процвітання такого капосного комахи як моль. По-перше - для неї тут завжди багато їжі, по-друге - комфортний і стабільний мікроклімат, ну і по-третє - відсутні природні вороги комахи. Причому шкодити моль, в силу різновиди свого виду і смакових уподобань, може на два фронти: винищувати наш одяг у шафах і псувати продукти харчування на кухні. Мало кому це нахабство може сподобатися і тому питання про те, як боротися з міллю в квартирі, виникає практично у кожної розсудливої громадянина, хто зіткнувся з проблемою поїденою одягу або псуванням продуктів.

Читайте також:

Як захиститися від комарів: в квартирі і на природі

Як позбутися від комарів: вибираємо засоби захисту

Факт. Дорослі особини молі не вміють харчуватися - у них немає для цього ні пристосувань, що б їсти, ні шлунка, що б переварити що-небудь. Поглинати їжу в вигляді тканини, вовни або іншого корму можуть тільки личинки молі. У процесі росту вони накопичують жир, який і не дає померти з голоду після того, як гусениця перетвориться в метелика.

Як позбутися від молі в шафі

Як ви розумієте, боротися з літаючої міллю безглуздо - в основному це самці, які вже внесли свою лепту в розмноження виду і готуються піти на той світ. Позбавлятися потрібно від яєць і личинок, після чого треба створити такі умови, щоб ваша квартира і шафи зокрема, більше не були для молі райським куточком для розмноження.

Як вивести личинки молі

1. В першу чергу необхідно переконатися, що ваш одяг, зберігається в шафі, не стала інкубатором для розмноження молі. Для цього всю одежину потрібно витягнути на балкон або вулицю і гарненько струснути, що б кокони, які не надто міцно кріпляться, повипадали. Після чого одяг слід на день залишити провітрюватися - міль не терпить сонячного світла, а личинки під прямими променями сонця гинуть протягом години. Для надійності гардероб варто випрати.

2. Далі, коли ви звільнили шафа, ретельно вимийте його зсередини, використовуючи мильний розчин, бажано з господарського мила. Сушитися він повинен з відкритими дверима, і якщо є така можливість, поставте шафа на час сушки біля вікна, що б туди проникало сонячне світло.

3. Коли шафа підсохне, змастіть щілини і виїмки оцтом. За допомогою пензлика це зробити буде зручніше.

Факт. У магазинах можна зустріти безліч препаратів, в назві яких є слово «дихлофос». Насправді, в своєму складі ці кошти не мають нічого спільного зі знаменитим знищувачем комах. Виробники просто використовують назву, яке відоме практично кожному. У цих препаратах використовуються зовсім інші хімікати, які «по ідеї» менш токсичні для людини.

Що відлякує моль

Щоб боротися з міллю і її капостями, після того як ви очистили меблі від личинок і яєць, необхідно зробити так, що б у самки пропало бажання тут плодитися. Досягти успіху в цій справі допоможуть кілька способів.

1. Між одягом або в кишені шуби помістіть шматочки суничного мила - його запах відлякує моль.

2. противному для молі є також і запах лавандового і пихтового масл а - просочіть одним з цих ароматів ватні тампони і розмістіть в шафі.

3. Боротися з метеликами молі допоможе порошок піретруму, який робиться з кавказької ромашки - розсипте по внутрішньому периметру меблів 3-4 грами порошку на кожен метр.

4. Не зайвим буде використовувати і запах шкірки апельсина - помістіть висохлі кірки між одягом або поруч з нею.

5. З домашніх рослин позбутися від молі допоможуть герань і колеус, в народі відоме як «Кропивка». Тільки не забувайте періодично оновлювати гардероб свіжим листям.

Як боротися з міллю на кухні

З харчової міллю, яка харчується в основному борошном і сухофруктами, принцип боротьби такий же, як і з тієї, що ласує вашим одягом - позбутися від личинок і відлякати самок.

1. Проведіть інспекцію на наявність коконів і гусениць. Якщо знайшли - викидайте зіпсований продукт без жалю.

2. Що б відлякати самок, розмістіть на полицях і шафках ті речовини, про які ми говорили вище.

3. Захистити крупи від молі допоможе часник - пару зубчиків покладіть всередину заповненої ємності.

4. Не зберігайте муку і каші в магазинній упаковці - пересипте бакалію в скляні банки, які щільно закриваються кришкою.

Факт. Харчова або зернова міль може пробратися на кухню як самостійно, так і перебуваючи вже в упаковці з товаром, який ви купили в магазині. Тому, з метою профілактики, щойно куплену крупу краще просушити в мікрохвильовці: на високій потужності не більш е 30 секунд - це вб'є личинки молі, якщо вони там ненароком опинилися.

Ми постаралися найбільш повно розкрити питання про те, як боротися з міллю в квартирі. Якщо ви знаєте, як позбутися від молі іншими способами - поділіться ними в коментарях. Бажаємо, щоб у вашому будинку не тулилися ненажерливі комахи.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com