Статьи
Дітей старше семи років навчать брати кров з вени
Фото: ТАСС / Денис Русинів
Дітей старше семи років навчать брати кров з вени і працювати з медичною технікою, повідомляє Агентство "Москва" . Проходитимуть уроки будуть на території сімейного освітньо-розважального центру "Кідзанія".
Вчитися брати кров з вени діти від 7 до 14 років будуть на сучасному манекені, а вивчати її вони будуть на професійному обладнанні з повною імітацією реального процесу. Організатором виступила незалежна лабораторія "Інвітро", яка оснастила свою зону справжнім медичним обладнанням: мікроскопами, холодильниками, лабораторними приладдям, манекеном для проведення венопункцій і іншим.
Нагадаємо, в Московській службі порятунку вже більше 10 років працюють лікарі, які вчать людей, в тому числі і рятувальників, надавати першу медичну допомогу. Основна маса - слухачі середнього віку, які хочуть навчитися допомагати собі та оточуючим. Але є групи для підлітків і людей похилого віку.
У центрі вчать алгоритму дій при травмах, опіках, під час зупинки дихання, потрапляння стороннього тіла в організм або при інших пошкодженнях.
Людей, яким після проходження курсів в нагоді навики надання першої медичної допомоги, не так мало. Вони дякують фахівців за знання і пишуть листи подяки. А деякі з них продовжують навчання і вступають до лав пошуково-рятувального загону "СпасРезерв".
Посилання по темі
Поділитися в соціальних мережах:
Новости
Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим
Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,
Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,
Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше
Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот
Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus