рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Окунь в духовці запечений з гарніром з помідорів і картоплі

  1. Окунь в духовці запечений Добре знайомий кожному, навіть не рибалці, смугастий розбійник наших водойм...
  2. про рецепт
  3. Окунь в духовці запечений
  4. Інгредієнти (2 порції)
  5. про рецепт
  6. Окунь в духовці запечений
  7. Інгредієнти (2 порції)
  8. про рецепт
  9. Окунь в духовці запечений
  10. Інгредієнти (2 порції)
  11. про рецепт
  12. Окунь в духовці запечений
  13. Інгредієнти (2 порції)
  14. про рецепт

Окунь в духовці запечений

Добре знайомий кожному, навіть не рибалці, смугастий розбійник наших водойм - окунь. Родичі нашого окуня проживають практично по всьому світу.

Доводилося ловити американського баса, родича окуня, а також родича окуня в Червоному морі. В океані живе багато риб, які називаються «морський окунь».

Інгредієнти (2 порції)

  • Великий окунь річковий або морський 1 шт
  • Картопля 2-3 шт
  • Лук 1 шт
  • Помідор 2 шт
  • Зелень (базилік і петрушка) 2-3 гілочки
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Сіль, сухі ароматні трави, перець чорний мелений, лимон Спеції
  1. Морського окуня необхідно розморозити і очистити від луски. Це нескладно, якщо взяти тушку за хвіст і чистити ножем від хвоста у напрямку в голові. Голову, якщо вона є, відрізати й викинути як і нутрощі. Обов'язково очистити внутрішню порожнину окуня від чорної плівки. Плівка чиститься погано, тому варто постаратися за допомогою жорсткої губки. З річковим окунем трохи складніше, враховуючи наявність луски, вельми схожій з бронею, але ретельно очистити від луски дуже треба.

    Окуня випатрати і очистити від луски

  2. Тушку окуня надрізати навхрест ножем на глибину 5-6 мм з боків ближче до спинному плавці з інтервалом 4-5 см. При цьому треба постаратися не пошкодити реберні кістки.

    Овочі для запікання окуня

  3. Натерти тушку, особливо ретельно надрізи і внутрішню порожнину сумішшю спецій і трав: орегано, базилік, сіль, перець чорний - за смаком, і залишити на 30 хв.

    Натерти тушку сумішшю спецій і трав

  4. Лук очистити, нарізати великою соломкою. Обсмажити нарізану цибулю на 1 ст. л. оливкового масла до легкого рум'янцю.

    Обсмажити нарізану цибулю до легкого рум'янцю

  5. Картоплю необхідно спекти до готовності. З огляду на те, що риба готується дуже швидко, картопля може залишитися сирої під час загальної термообробки. Тому варто закладати практично готові печені овочі. Швидше за все спекти картоплю в мікрохвильовці. Це займає буквально 10 хв.
  6. Запечену картоплю очистити від шкірки і нарізати на 4-6 частин.
  7. Один помідор порізати на тонкі часточки, насіння і шкірку можна не видаляти. Другий помідор нарізати великими часточками - на 8-10 частин.
  8. Зелень петрушки і базиліка дрібно нарізати. Деко або глиняне плато змастити оливковою олією і викласти рибу. Запечена окунь в духовці, як і будь-яка риба, під час запікання має тенденцію приставати до листу. За бажанням, можна укласти на дно дека кілька дуже тонко зрізаних кружечків лимона або помідора, і вже на них укладати рибу.

    Укласти рибу на деко

  9. Навколо риби викласти нарізану печену картоплю і посипати нарізаною зеленню.

    Викласти підготовлену картоплю і посипати зеленню

  10. Викласти великі часточки помідора упереміш з картоплею, потім смажену цибулю. Посолити і поперчити овочі за смаком.

    Викласти часточки помідора і смажену цибулю

  11. Рівномірно розподілити тонкі часточки помідорів, щоб помідори закрили весь простір навколо окуня. За бажанням можна додатково посипати невеликою кількістю сухих трав, посолити. Почекати 5 хв, щоб сіль розчинилася.

    Рівномірно розкласти тонко зрізаний помідор

  12. Далі важливий момент! Акуратно, дуже невеликими порціями, полити все блюдо оливковою олією або просто змастити всі інгредієнти пензликом. Треба намагатися не пропускати жодного сантиметра, щоб запечений окунь в духовці з овочами НЕ обгорів.
  13. Влити на деко 1-2 ст. л. гарячої води. Поставити деко в розігріту до 200 градусів духовку для запікання. Запечений з овочами окунь в духовці готується від 45 хвилин до 1 години.

    Запечена окунь в духовці з овочами готується від 45 хвилин до 1 години

  14. За цей час риба прожарітся гарантовано. Варто орієнтуватися по помідорах, як тільки вони стануть добре печеними і риба готова, то і все страва готова.
  15. Подається запечений окунь в духовці з овочами до столу прямо в жаротривкої формі, в якій блюдо готувалося
  16. Можна викласти на блюдо чорні маслини - для прикраси і щоб додати страві особливого смаку.

    Можна викласти запеченого в духовці окуня на тарілки

  17. Додати до страви кілька гілочок зелені і, за бажанням, посипати щіпкою гострого перцю - багато хто любить гостроту. Крім того, раджу полити запеченого в духовці окуня соком лимона, риба взагалі добре поєднується з лимоном. А також з картоплею запеченим з розмарином .

    Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

  18. Запечена окунь в духовці готується не складно, хоча і довго. Основна складність - чистка окуня. Крім того, зверніть увагу, риба, особливо річкова, повинна дуже добре прожаритися.

Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

про рецепт

  • Вихід: 2 Порції
  • Підготовка: 45 хв
  • Приготування: 1 година 15 хв
  • Готується за 2 години

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

Окунь в духовці запечений

4.9 (98.53%) 68

Окунь в духовці запечений

Добре знайомий кожному, навіть не рибалці, смугастий розбійник наших водойм - окунь. Родичі нашого окуня проживають практично по всьому світу.

Доводилося ловити американського баса, родича окуня, а також родича окуня в Червоному морі. В океані живе багато риб, які називаються «морський окунь».

Інгредієнти (2 порції)

  • Великий окунь річковий або морський 1 шт
  • Картопля 2-3 шт
  • Лук 1 шт
  • Помідор 2 шт
  • Зелень (базилік і петрушка) 2-3 гілочки
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Сіль, сухі ароматні трави, перець чорний мелений, лимон Спеції
  1. Морського окуня необхідно розморозити і очистити від луски. Це нескладно, якщо взяти тушку за хвіст і чистити ножем від хвоста у напрямку в голові. Голову, якщо вона є, відрізати й викинути як і нутрощі. Обов'язково очистити внутрішню порожнину окуня від чорної плівки. Плівка чиститься погано, тому варто постаратися за допомогою жорсткої губки. З річковим окунем трохи складніше, враховуючи наявність луски, вельми схожій з бронею, але ретельно очистити від луски дуже треба.

    Окуня випатрати і очистити від луски

  2. Тушку окуня надрізати навхрест ножем на глибину 5-6 мм з боків ближче до спинному плавці з інтервалом 4-5 см. При цьому треба постаратися не пошкодити реберні кістки.

    Овочі для запікання окуня

  3. Натерти тушку, особливо ретельно надрізи і внутрішню порожнину сумішшю спецій і трав: орегано, базилік, сіль, перець чорний - за смаком, і залишити на 30 хв.

    Натерти тушку сумішшю спецій і трав

  4. Лук очистити, нарізати великою соломкою. Обсмажити нарізану цибулю на 1 ст. л. оливкового масла до легкого рум'янцю.

    Обсмажити нарізану цибулю до легкого рум'янцю

  5. Картоплю необхідно спекти до готовності. З огляду на те, що риба готується дуже швидко, картопля може залишитися сирої під час загальної термообробки. Тому варто закладати практично готові печені овочі. Швидше за все спекти картоплю в мікрохвильовці. Це займає буквально 10 хв.
  6. Запечену картоплю очистити від шкірки і нарізати на 4-6 частин.
  7. Один помідор порізати на тонкі часточки, насіння і шкірку можна не видаляти. Другий помідор нарізати великими часточками - на 8-10 частин.
  8. Зелень петрушки і базиліка дрібно нарізати. Деко або глиняне плато змастити оливковою олією і викласти рибу. Запечена окунь в духовці, як і будь-яка риба, під час запікання має тенденцію приставати до листу. За бажанням, можна укласти на дно дека кілька дуже тонко зрізаних кружечків лимона або помідора, і вже на них укладати рибу.

    Укласти рибу на деко

  9. Навколо риби викласти нарізану печену картоплю і посипати нарізаною зеленню.

    Викласти підготовлену картоплю і посипати зеленню

  10. Викласти великі часточки помідора упереміш з картоплею, потім смажену цибулю. Посолити і поперчити овочі за смаком.

    Викласти часточки помідора і смажену цибулю

  11. Рівномірно розподілити тонкі часточки помідорів, щоб помідори закрили весь простір навколо окуня. За бажанням можна додатково посипати невеликою кількістю сухих трав, посолити. Почекати 5 хв, щоб сіль розчинилася.

    Рівномірно розкласти тонко зрізаний помідор

  12. Далі важливий момент! Акуратно, дуже невеликими порціями, полити все блюдо оливковою олією або просто змастити всі інгредієнти пензликом. Треба намагатися не пропускати жодного сантиметра, щоб запечений окунь в духовці з овочами НЕ обгорів.
  13. Влити на деко 1-2 ст. л. гарячої води. Поставити деко в розігріту до 200 градусів духовку для запікання. Запечений з овочами окунь в духовці готується від 45 хвилин до 1 години.

    Запечена окунь в духовці з овочами готується від 45 хвилин до 1 години

  14. За цей час риба прожарітся гарантовано. Варто орієнтуватися по помідорах, як тільки вони стануть добре печеними і риба готова, то і все страва готова.
  15. Подається запечений окунь в духовці з овочами до столу прямо в жаротривкої формі, в якій блюдо готувалося
  16. Можна викласти на блюдо чорні маслини - для прикраси і щоб додати страві особливого смаку.

    Можна викласти запеченого в духовці окуня на тарілки

  17. Додати до страви кілька гілочок зелені і, за бажанням, посипати щіпкою гострого перцю - багато хто любить гостроту. Крім того, раджу полити запеченого в духовці окуня соком лимона, риба взагалі добре поєднується з лимоном. А також з картоплею запеченим з розмарином .

    Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

  18. Запечена окунь в духовці готується не складно, хоча і довго. Основна складність - чистка окуня. Крім того, зверніть увагу, риба, особливо річкова, повинна дуже добре прожаритися.

Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

про рецепт

  • Вихід: 2 Порції
  • Підготовка: 45 хв
  • Приготування: 1 година 15 хв
  • Готується за 2 години

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

Окунь в духовці запечений

4.9 (98.53%) 68

Окунь в духовці запечений

Добре знайомий кожному, навіть не рибалці, смугастий розбійник наших водойм - окунь. Родичі нашого окуня проживають практично по всьому світу.

Доводилося ловити американського баса, родича окуня, а також родича окуня в Червоному морі. В океані живе багато риб, які називаються «морський окунь».

Інгредієнти (2 порції)

  • Великий окунь річковий або морський 1 шт
  • Картопля 2-3 шт
  • Лук 1 шт
  • Помідор 2 шт
  • Зелень (базилік і петрушка) 2-3 гілочки
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Сіль, сухі ароматні трави, перець чорний мелений, лимон Спеції
  1. Морського окуня необхідно розморозити і очистити від луски. Це нескладно, якщо взяти тушку за хвіст і чистити ножем від хвоста у напрямку в голові. Голову, якщо вона є, відрізати й викинути як і нутрощі. Обов'язково очистити внутрішню порожнину окуня від чорної плівки. Плівка чиститься погано, тому варто постаратися за допомогою жорсткої губки. З річковим окунем трохи складніше, враховуючи наявність луски, вельми схожій з бронею, але ретельно очистити від луски дуже треба.

    Окуня випатрати і очистити від луски

  2. Тушку окуня надрізати навхрест ножем на глибину 5-6 мм з боків ближче до спинному плавці з інтервалом 4-5 см. При цьому треба постаратися не пошкодити реберні кістки.

    Овочі для запікання окуня

  3. Натерти тушку, особливо ретельно надрізи і внутрішню порожнину сумішшю спецій і трав: орегано, базилік, сіль, перець чорний - за смаком, і залишити на 30 хв.

    Натерти тушку сумішшю спецій і трав

  4. Лук очистити, нарізати великою соломкою. Обсмажити нарізану цибулю на 1 ст. л. оливкового масла до легкого рум'янцю.

    Обсмажити нарізану цибулю до легкого рум'янцю

  5. Картоплю необхідно спекти до готовності. З огляду на те, що риба готується дуже швидко, картопля може залишитися сирої під час загальної термообробки. Тому варто закладати практично готові печені овочі. Швидше за все спекти картоплю в мікрохвильовці. Це займає буквально 10 хв.
  6. Запечену картоплю очистити від шкірки і нарізати на 4-6 частин.
  7. Один помідор порізати на тонкі часточки, насіння і шкірку можна не видаляти. Другий помідор нарізати великими часточками - на 8-10 частин.
  8. Зелень петрушки і базиліка дрібно нарізати. Деко або глиняне плато змастити оливковою олією і викласти рибу. Запечена окунь в духовці, як і будь-яка риба, під час запікання має тенденцію приставати до листу. За бажанням, можна укласти на дно дека кілька дуже тонко зрізаних кружечків лимона або помідора, і вже на них укладати рибу.

    Укласти рибу на деко

  9. Навколо риби викласти нарізану печену картоплю і посипати нарізаною зеленню.

    Викласти підготовлену картоплю і посипати зеленню

  10. Викласти великі часточки помідора упереміш з картоплею, потім смажену цибулю. Посолити і поперчити овочі за смаком.

    Викласти часточки помідора і смажену цибулю

  11. Рівномірно розподілити тонкі часточки помідорів, щоб помідори закрили весь простір навколо окуня. За бажанням можна додатково посипати невеликою кількістю сухих трав, посолити. Почекати 5 хв, щоб сіль розчинилася.

    Рівномірно розкласти тонко зрізаний помідор

  12. Далі важливий момент! Акуратно, дуже невеликими порціями, полити все блюдо оливковою олією або просто змастити всі інгредієнти пензликом. Треба намагатися не пропускати жодного сантиметра, щоб запечений окунь в духовці з овочами НЕ обгорів.
  13. Влити на деко 1-2 ст. л. гарячої води. Поставити деко в розігріту до 200 градусів духовку для запікання. Запечений з овочами окунь в духовці готується від 45 хвилин до 1 години.

    Запечена окунь в духовці з овочами готується від 45 хвилин до 1 години

  14. За цей час риба прожарітся гарантовано. Варто орієнтуватися по помідорах, як тільки вони стануть добре печеними і риба готова, то і все страва готова.
  15. Подається запечений окунь в духовці з овочами до столу прямо в жаротривкої формі, в якій блюдо готувалося
  16. Можна викласти на блюдо чорні маслини - для прикраси і щоб додати страві особливого смаку.

    Можна викласти запеченого в духовці окуня на тарілки

  17. Додати до страви кілька гілочок зелені і, за бажанням, посипати щіпкою гострого перцю - багато хто любить гостроту. Крім того, раджу полити запеченого в духовці окуня соком лимона, риба взагалі добре поєднується з лимоном. А також з картоплею запеченим з розмарином .

    Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

  18. Запечена окунь в духовці готується не складно, хоча і довго. Основна складність - чистка окуня. Крім того, зверніть увагу, риба, особливо річкова, повинна дуже добре прожаритися.

Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

про рецепт

  • Вихід: 2 Порції
  • Підготовка: 45 хв
  • Приготування: 1 година 15 хв
  • Готується за 2 години

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

Окунь в духовці запечений

4.9 (98.53%) 68

Окунь в духовці запечений

Добре знайомий кожному, навіть не рибалці, смугастий розбійник наших водойм - окунь. Родичі нашого окуня проживають практично по всьому світу.

Доводилося ловити американського баса, родича окуня, а також родича окуня в Червоному морі. В океані живе багато риб, які називаються «морський окунь».

Інгредієнти (2 порції)

  • Великий окунь річковий або морський 1 шт
  • Картопля 2-3 шт
  • Лук 1 шт
  • Помідор 2 шт
  • Зелень (базилік і петрушка) 2-3 гілочки
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Сіль, сухі ароматні трави, перець чорний мелений, лимон Спеції
  1. Морського окуня необхідно розморозити і очистити від луски. Це нескладно, якщо взяти тушку за хвіст і чистити ножем від хвоста у напрямку в голові. Голову, якщо вона є, відрізати й викинути як і нутрощі. Обов'язково очистити внутрішню порожнину окуня від чорної плівки. Плівка чиститься погано, тому варто постаратися за допомогою жорсткої губки. З річковим окунем трохи складніше, враховуючи наявність луски, вельми схожій з бронею, але ретельно очистити від луски дуже треба.

    Окуня випатрати і очистити від луски

  2. Тушку окуня надрізати навхрест ножем на глибину 5-6 мм з боків ближче до спинному плавці з інтервалом 4-5 см. При цьому треба постаратися не пошкодити реберні кістки.

    Овочі для запікання окуня

  3. Натерти тушку, особливо ретельно надрізи і внутрішню порожнину сумішшю спецій і трав: орегано, базилік, сіль, перець чорний - за смаком, і залишити на 30 хв.

    Натерти тушку сумішшю спецій і трав

  4. Лук очистити, нарізати великою соломкою. Обсмажити нарізану цибулю на 1 ст. л. оливкового масла до легкого рум'янцю.

    Обсмажити нарізану цибулю до легкого рум'янцю

  5. Картоплю необхідно спекти до готовності. З огляду на те, що риба готується дуже швидко, картопля може залишитися сирої під час загальної термообробки. Тому варто закладати практично готові печені овочі. Швидше за все спекти картоплю в мікрохвильовці. Це займає буквально 10 хв.
  6. Запечену картоплю очистити від шкірки і нарізати на 4-6 частин.
  7. Один помідор порізати на тонкі часточки, насіння і шкірку можна не видаляти. Другий помідор нарізати великими часточками - на 8-10 частин.
  8. Зелень петрушки і базиліка дрібно нарізати. Деко або глиняне плато змастити оливковою олією і викласти рибу. Запечена окунь в духовці, як і будь-яка риба, під час запікання має тенденцію приставати до листу. За бажанням, можна укласти на дно дека кілька дуже тонко зрізаних кружечків лимона або помідора, і вже на них укладати рибу.

    Укласти рибу на деко

  9. Навколо риби викласти нарізану печену картоплю і посипати нарізаною зеленню.

    Викласти підготовлену картоплю і посипати зеленню

  10. Викласти великі часточки помідора упереміш з картоплею, потім смажену цибулю. Посолити і поперчити овочі за смаком.

    Викласти часточки помідора і смажену цибулю

  11. Рівномірно розподілити тонкі часточки помідорів, щоб помідори закрили весь простір навколо окуня. За бажанням можна додатково посипати невеликою кількістю сухих трав, посолити. Почекати 5 хв, щоб сіль розчинилася.

    Рівномірно розкласти тонко зрізаний помідор

  12. Далі важливий момент! Акуратно, дуже невеликими порціями, полити все блюдо оливковою олією або просто змастити всі інгредієнти пензликом. Треба намагатися не пропускати жодного сантиметра, щоб запечений окунь в духовці з овочами НЕ обгорів.
  13. Влити на деко 1-2 ст. л. гарячої води. Поставити деко в розігріту до 200 градусів духовку для запікання. Запечений з овочами окунь в духовці готується від 45 хвилин до 1 години.

    Запечена окунь в духовці з овочами готується від 45 хвилин до 1 години

  14. За цей час риба прожарітся гарантовано. Варто орієнтуватися по помідорах, як тільки вони стануть добре печеними і риба готова, то і все страва готова.
  15. Подається запечений окунь в духовці з овочами до столу прямо в жаротривкої формі, в якій блюдо готувалося
  16. Можна викласти на блюдо чорні маслини - для прикраси і щоб додати страві особливого смаку.

    Можна викласти запеченого в духовці окуня на тарілки

  17. Додати до страви кілька гілочок зелені і, за бажанням, посипати щіпкою гострого перцю - багато хто любить гостроту. Крім того, раджу полити запеченого в духовці окуня соком лимона, риба взагалі добре поєднується з лимоном. А також з картоплею запеченим з розмарином .

    Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

  18. Запечена окунь в духовці готується не складно, хоча і довго. Основна складність - чистка окуня. Крім того, зверніть увагу, риба, особливо річкова, повинна дуже добре прожаритися.

Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

про рецепт

  • Вихід: 2 Порції
  • Підготовка: 45 хв
  • Приготування: 1 година 15 хв
  • Готується за 2 години

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

Окунь в духовці запечений

4.9 (98.53%) 68

Окунь в духовці запечений

Добре знайомий кожному, навіть не рибалці, смугастий розбійник наших водойм - окунь. Родичі нашого окуня проживають практично по всьому світу.

Доводилося ловити американського баса, родича окуня, а також родича окуня в Червоному морі. В океані живе багато риб, які називаються «морський окунь».

Інгредієнти (2 порції)

  • Великий окунь річковий або морський 1 шт
  • Картопля 2-3 шт
  • Лук 1 шт
  • Помідор 2 шт
  • Зелень (базилік і петрушка) 2-3 гілочки
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Сіль, сухі ароматні трави, перець чорний мелений, лимон Спеції
  1. Морського окуня необхідно розморозити і очистити від луски. Це нескладно, якщо взяти тушку за хвіст і чистити ножем від хвоста у напрямку в голові. Голову, якщо вона є, відрізати й викинути як і нутрощі. Обов'язково очистити внутрішню порожнину окуня від чорної плівки. Плівка чиститься погано, тому варто постаратися за допомогою жорсткої губки. З річковим окунем трохи складніше, враховуючи наявність луски, вельми схожій з бронею, але ретельно очистити від луски дуже треба.

    Окуня випатрати і очистити від луски

  2. Тушку окуня надрізати навхрест ножем на глибину 5-6 мм з боків ближче до спинному плавці з інтервалом 4-5 см. При цьому треба постаратися не пошкодити реберні кістки.

    Овочі для запікання окуня

  3. Натерти тушку, особливо ретельно надрізи і внутрішню порожнину сумішшю спецій і трав: орегано, базилік, сіль, перець чорний - за смаком, і залишити на 30 хв.

    Натерти тушку сумішшю спецій і трав

  4. Лук очистити, нарізати великою соломкою. Обсмажити нарізану цибулю на 1 ст. л. оливкового масла до легкого рум'янцю.

    Обсмажити нарізану цибулю до легкого рум'янцю

  5. Картоплю необхідно спекти до готовності. З огляду на те, що риба готується дуже швидко, картопля може залишитися сирої під час загальної термообробки. Тому варто закладати практично готові печені овочі. Швидше за все спекти картоплю в мікрохвильовці. Це займає буквально 10 хв.
  6. Запечену картоплю очистити від шкірки і нарізати на 4-6 частин.
  7. Один помідор порізати на тонкі часточки, насіння і шкірку можна не видаляти. Другий помідор нарізати великими часточками - на 8-10 частин.
  8. Зелень петрушки і базиліка дрібно нарізати. Деко або глиняне плато змастити оливковою олією і викласти рибу. Запечена окунь в духовці, як і будь-яка риба, під час запікання має тенденцію приставати до листу. За бажанням, можна укласти на дно дека кілька дуже тонко зрізаних кружечків лимона або помідора, і вже на них укладати рибу.

    Укласти рибу на деко

  9. Навколо риби викласти нарізану печену картоплю і посипати нарізаною зеленню.

    Викласти підготовлену картоплю і посипати зеленню

  10. Викласти великі часточки помідора упереміш з картоплею, потім смажену цибулю. Посолити і поперчити овочі за смаком.

    Викласти часточки помідора і смажену цибулю

  11. Рівномірно розподілити тонкі часточки помідорів, щоб помідори закрили весь простір навколо окуня. За бажанням можна додатково посипати невеликою кількістю сухих трав, посолити. Почекати 5 хв, щоб сіль розчинилася.

    Рівномірно розкласти тонко зрізаний помідор

  12. Далі важливий момент! Акуратно, дуже невеликими порціями, полити все блюдо оливковою олією або просто змастити всі інгредієнти пензликом. Треба намагатися не пропускати жодного сантиметра, щоб запечений окунь в духовці з овочами НЕ обгорів.
  13. Влити на деко 1-2 ст. л. гарячої води. Поставити деко в розігріту до 200 градусів духовку для запікання. Запечений з овочами окунь в духовці готується від 45 хвилин до 1 години.

    Запечена окунь в духовці з овочами готується від 45 хвилин до 1 години

  14. За цей час риба прожарітся гарантовано. Варто орієнтуватися по помідорах, як тільки вони стануть добре печеними і риба готова, то і все страва готова.
  15. Подається запечений окунь в духовці з овочами до столу прямо в жаротривкої формі, в якій блюдо готувалося
  16. Можна викласти на блюдо чорні маслини - для прикраси і щоб додати страві особливого смаку.

    Можна викласти запеченого в духовці окуня на тарілки

  17. Додати до страви кілька гілочок зелені і, за бажанням, посипати щіпкою гострого перцю - багато хто любить гостроту. Крім того, раджу полити запеченого в духовці окуня соком лимона, риба взагалі добре поєднується з лимоном. А також з картоплею запеченим з розмарином .

    Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

  18. Запечена окунь в духовці готується не складно, хоча і довго. Основна складність - чистка окуня. Крім того, зверніть увагу, риба, особливо річкова, повинна дуже добре прожаритися.

Запечена окунь в духовці з помідорами і картоплею

про рецепт

  • Вихід: 2 Порції
  • Підготовка: 45 хв
  • Приготування: 1 година 15 хв
  • Готується за 2 години

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

Окунь в духовці запечений

4.9 (98.53%) 68

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com