рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Завдання татові до 1 вересня - вчимо першокласника зав'язувати шнурки

Якщо відкрити книги про розвиток дітей, випущені років 20-30 і більше тому, то нерідко можна зустріти інформацію про те, що до 3-4 років дитина повинна вміти зав'язувати шнурки. Однак сучасні діти цим умінням здебільшого цим умінням не володіють і до 5-6 років. Чому?

Все дуже просто - тому що сьогодні є альтернатива у вигляді взуття без шнурків, в той час як раніше і хлопчики, і дівчатка з раннього дитинства носили туфлі і черевички зі шнурками. В даний час такої необхідності немає - кнопки, липучки, блискавки та інші застібки з успіхом замінили каверзні шнурки. Але хіба справжній чоловік, нехай і маленький, не повинен вміти сам зав'язувати шнурки хоча б до першого класу?

Звичайно ж, цьому вмінню варто повчитися! Туфлі, кросівки, кеди - з кожним роком уникати шнурків буде все складніше. Та й навіщо? Чи не вчитися ж зав'язувати шнурки в підлітковому віці, справді!

І, зрозуміло, навчити майбутнього першокласника зав'язувати шнурки це завдання для тат. Чому ми говоримо в першу чергу про першокласниках-хлопчаків? Просто тому, що дівчаткам вузлики традиційно даються набагато простіше через більш розвиненою дрібної моторики. Та й взуття зі шнурками для дівчаток не так-то й багато. Втім, наведені нижче методи відмінно підходять і для навчання дівчаток.

Для початку запропонуйте дитині потренуватися на знятому черевику. Швидше за все, якщо відразу почати вчити зав'язувати шнурки на черевику, надітому на ногу, то дитині буде незручно і він усіма силами буде опиратися такому «навчання». Ну, а коли в'язання вузлів буде освоєно, то можна переходити і до реальних завдань.

Сідайте зручніше разом з дитиною на стільцях або на дивані, прихопивши з собою пару взуття і починайте в'язати вузли. У тому випадку, якщо вам до душі якийсь складний вузол, то згадуйте, як вчили зав'язувати шнурки свого часу вас - зайві складності вашому малюкові ні до чого. Навчаючи дитину зав'язувати шнурки, перебуваєте або поруч з ним, або за його спиною - руху в дзеркальному відображенні йому повторити буде значно складніше.

Найпростіший спосіб запам'ятати процес зав'язування вузлика - в грі. Отже, навчіть сина ловити зайця. Спочатку навчіть дитину зав'язувати нижню, просту частину вузла. Як тільки у нього це стало виходити легко, переходимо безпосередньо до «зайцю». Зав'язуємо нижню частину вузла і робимо «зайця», тобто петлю з одного кінця шнурка. Тепер ловимо його, обводячи іншим кінцем шнурка. З другого кінця шнурка формуємо петельку і витягуємо її через вийшло «вушко». Щоб зрозуміти принцип, досить поглянути на малюнок.

Щоб зрозуміти принцип, досить поглянути на малюнок

Однак одного погляду на малюнок вистачить вам, але не дитині. У кращому випадку, ваш малюк освоїть майстерність зав'язування шнурків за 2-3 уроки, але може знадобитися і набагато більше часу. Так що - запасіться терпінням і кумедними історіями про друзів-шнурках.

Іноді буває так, що діти не опановують запропонованої технікою зав'язування вузлика, але розробляють власний вузлик, досить міцний і надійний. Немає потреби наполягати саме на вашому методі, якщо дитині зручніше його власний варіант.

Якщо дитина відмовляється вчитися зав'язувати шнурки, можна піти на хитрість і купити наступну пару взуття на шнурівці - вибору у нього просто не залишиться, адже просити вчительку в школі зав'язати шнурки дитині буде просто соромно. Та й вдома батьки можуть потягнути час, спеціально відкладаючи зав'язування шнурків на взутті дитини на останню секунду перед виходом - так у малюка буде стимул навчитися зав'язувати шнурки самостійно, щоб не залежати від дорослих.

І, зрозуміло, хваліть! Якщо у малюка вийшло зав'язати перший бантик - обов'язково хваліть його, а не робіть вигляд, що так і треба.

Ну, а як тільки ви освоїте прості вузлики, хто знає, може бути, ви захочете спробувати і більш складні. Ось такі, наприклад.

Не пропусти блискавку! Підписуйся на нас в Telegram

Чому?
Але хіба справжній чоловік, нехай і маленький, не повинен вміти сам зав'язувати шнурки хоча б до першого класу?
Та й навіщо?
Чому ми говоримо в першу чергу про першокласниках-хлопчаків?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com