рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Нові монети в Україні - як відмова від дрібниці вплине на ціни

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

16 березня 2018, 15:47 Переглядів: 16 березня 2018, 15:47 Переглядів:   Фото: AFP

Фото: AFP.

Рішення Національного банку України припинити карбувати монети дрібних номіналів і ввести правила по округлення сум в чеках не вплине на інфляцію, вважають банкіри.

"Округлення в межах гривні не вплине на інфляційні процеси. Де-факто більшість цін вже округлені самим ринком. Споживачі все більше долучаються до культури безготівкових платежів і подальший розвиток ринку платіжних карт і інфраструктури мінімізує можливі тимчасові незручності перехідного періоду, так як при безготівковій оплаті округлення не потрібно ", - сказала директор з операційної роботи банку" Кредит Дніпро "Галина Ізбінская.

Головний економіст Альфа-Банку Олексій Блінов дотримується схожої точки зору.

"Округлення підлягають не ціни, а грошові розрахунки в готівковій формі. Це не перешкоджає підприємствам торгівлі встановлювати" маркетингові "ціни з точністю до копійки, наприклад, 19 грн 99 коп. ..." підстроювання цін "на товари або послуги не відбудеться. Відповідно , ніякого впливу на інфляцію практика копійчаного округлення готівкових платежів не зробить ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Більш того, округлення сум позитивно позначиться на організації роботи торгових мереж і навіть може знизити ціни, вважає директор департаменту інкасації ПУМБу Андрій Бодян.

"Округляти буде не ціна окремого товару, а загальна вартість покупки. По одній покупці клієнт буде нести додаткові витрати в кілька копійок, а за іншою зможе компенсувати ці витрати. ... У торговців виникає рішення їх проблеми з видачі здачі, отже, знизяться їх витрати на покупку монет дрібного номіналу (вартість яких доходить до 700% номіналу) і на реалізацію обхідних рішень щодо видачі здачі (реалізація поповнень рахунку, спеціальні бонусні карти і т.п.). А це потенційно може відбитися на цінах товарів в стор ону їх зниження ", - пояснив Бодян.

При цьому експерти розходяться в думках про те, наскільки великими будуть витрати банків на обладнання через заміни банкнот низьких номіналів на монети .

"Банки повинні будуть інвестувати значні суми на придбання парку нових пристроїв або їх модернізацію, так як існуючі банкомати та платіжні термінали не передбачають прийому монет. Термінали з функцією прийому монет можуть зацікавити компанії, які спеціалізуються на прийомі комунальних та інших платежів з незначною сумою середнього чека ", - сказав Бодян.

За оцінкою Ізбінской, мінімальний номінал банкнот для заправки банкоматів в 20 грн є достатнім.

"Середня сума зняття готівки в банкоматі за підсумками 2017 року перевищила 1 650 грн, збільшившись за 10 років майже втричі. Банкомати і зараз заправляються переважно банкнотами номіналом від 50 грн", - сказала вона.

Нагадаємо, вилучати з обігу банкноти номіналом 1, 2, 5 і 10 гривень Національний банк не буде, але припинить друкувати ці банкноти.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Банкіри пояснили, як округлення чеків вплине на ціни в Україні". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com