рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чоловіки: право на макіяж

Стоїмо й чекаємо вже майже 20 хвилин

Стоїмо й чекаємо вже майже 20 хвилин. Як то кажуть, семеро одного не чекають, але дружба - це святе, і ми зобов'язані дочекатися. Хоча Олена по-дружньому теж могла б поквапитися. Нервуємо, адже сеанс в кіно скоро почнеться. І тут нарешті з-за рогу випливає ВОНА. Як завжди при «повному марафеті», ніби до принцу на побачення. «Ну люблю я фарбуватися, що ж, вбити мене за це»? - завжди обурювалася Ленка. «Але це ж не просто для краси, це ж кайф який! Всі ці пензлики, спонжіком! Так і хочеться намазюкать ... Притому всім і відразу »! Андрій, самий нетерплячий, обурюється, Лена мляво виправдовується. «Та що ти локшину на вуха вішаєш, мабуть знову два години штукатура»! - не вгамовується Андрій. «Так, легко тобі говорити! Вам, мужикам, фарбуватися не потрібно, надів джинси, натягнув футболку і готовий, і красень »! На подальші суперечки часу зовсім немає, буквально біжимо в сторону кінотеатру. А коли на екрані вже миготять кадри, змінюють один одного гарно вбрані (і нафарбовані) жінки і чоловіки, я все продовжую думати про недавньому епізоді. Чи справді чоловікам не потрібен макіяж? І хто він, чоловік, який фарбується? Метросексуал або «нетрадиційно орієнтований»? А може, зовсім не обов'язково? Адже якщо ми, дівчата, користуємося косметикою, щоб стати краще, приховати недоліки, виділити достоїнства, чому чоловіки не можуть робити те ж саме? Чому це вважається чимось дивним, неприйнятним або ганебним? Чи ні? Може, в сучасному світі все кордону вже стерті і скоро зникне різниця між статями в цілому? В цьому питанні я вирішила розібратися більш детально.

Якщо провести екскурс в історію, то виявиться, що носити «макіяж» першими почали якраз чоловіки. Згадуємо шкільні підручники, тематичні фільми. Там ми бачимо, що у чоловіків Сходу і стародавнього Єгипту густо підведені очі. Але це не гарна вона була.

Але це не гарна вона була

Виявляється, за допомогою фарби вони захищали очі і обличчя від вітру пустелі і сонця. Також «марафет» жерці і чаклуни (малюнки мали ритуальне значення), не кажучи вже про бойовому розфарбуванні воїнів, яка була покликана охороняти власника в бою, лякати противника. Пам'ятайте фільми «Хоробре серце», «Король Артур»?

Пам'ятайте фільми «Хоробре серце», «Король Артур»

Хоча героїню Кіри знайти такий «мейкап» швидше прикрашає, ніж відлякує ворогів. Правда на фото - грізна дівчина. Але не будемо відволікатися, адже мова у нас про чоловічому макіяжі. Ну а як же тоді краса?

Виходить, чоловіки наносили фарбу на обличчя і тіло суто з практичною метою? Ні, зовсім не так. У тому ж давньому Єгипті і чоловіки, і жінки активно використовували макіяж, особливо багате стан. У Римі чоловіки приділяли зовнішності чи не більше уваги, ніж жінки. Про період Середньовіччя сказати нічого, адже в ті часи все плотське вважалося «від нечистого». Але в XVI столітті, наприклад, французькі аристократи рум'янилися, завивали і навіть фарбували волосся. А ще через деякий час, вони вже активно використовували розсипчасту пудру і кокетливі мушки. Така мода перекочувала до багатьох цивілізовані країни Європи того часу. Але поступово чоловічі макіяжні традиції стали сходити нанівець, в суспільстві міцно закріпився стереотип, що представники сильної статі не повинні вдаватися до таких «диявольським хитрощів», та й взагалі, не розмінюватися на дурниці.

Мода на макіяж серед чоловіків почалася порівняно недавно. Підводити очі і фарбувати волосся не менш активно, ніж східні чоловіки і французькі аристократи сталь, наприклад, панки та інші неформали. Трохи пізніше, в готичної тусовці (представник на фото вище) макіяж і навіть елементи жіночого одягу (хлопці без проблем надягали спідниці, і від цього ставали в газах протилежної готичного статі ще більш привабливими. Ось так от!) Стали невід'ємним елементом не тільки сценічного іміджу , а й повсякденному житті. Хоча спочатку макіяж застосовувався, щоб епатувати публіку і навколишнє «сіру масу». До слова, традиція ця пішла від Девіда Боуї, який в сценічних виступах використовував особливий грим, вигадував собі Альтер-его і в цілому виглядав, що називається, андрогін.

Багато, дуже багато музикантів потрапили під його вплив. До слова, містер Джонс (справжнє прізвище музиканта) до сих пір впливає на уми і музичні смаки людей по всьому світу. Цього року новий альбом випустив, 24-й за рахунком. Правда, 66-річний Девід вже давно відмовився від макіяжу, та й музика протягом його нескінченної кар'єри змінювалася кардинально, до того ж не раз. А ось деякі «старожили» все ще тримаються за пудру і підводку для очей. Еліс Купер (65 років), який вважається іміджевим і музичним «батьком» Меріліна Менсона, все ще виступає в гримі. На фото: "вчитель", схоже, злиться на "учня" :)


Стівен Тайлер (також 65 років), вокаліст відомих Aerosmith, при макіяжі з'являється не тільки на сцені, а й на світських заходах.


Молодняк не відстає. Кпасавец-актор і талановитий музикант, лідер 30 Seconds to Mars Джаред Лето великий шанувальник чорного лаку для нігтів і олівця для очей. І виглядає він однаково добре як при «повному параді», так і «а-ля натюрель». Хоча тут Джаред мабуть, переброщіл з лайнером.


Напрошується висновок, що макіяж - прерогатива неформалів, нонконформістів і рок-тусовки, представники якої часто просто хочуть виділиться і епатувати публіку. Але поп-культура також не відстає. Ось, наприклад, популярний Адам Ламберт, фіналіст восьмого сезону реаліті-шоу American Idol (аналог «Фабрики Зірок» і подібних до них телепрограм). Хлопець великий шанувальник макіяжу, притому дуже рясного. Правда, він позиціонується як представник гей-тусовки, де макіяж - справа буденна і навіть обов'язкове.


Але, відверто кажучи, ось кому-кому, а Ламберту варто було б відмовитися від мейкап. Дивіться самі. Ці веснянки виглядають набагато краще, ніж кілограми тональника і тіней. Адам, май совість, піди вмийся!


Також пройдемося по "класиці" поп-музики. Напевно, найвідоміший бойз-бенд всіх часів і народів Backstreet Boys також був не без нафарбованого. Самий хуліганський учасник Ей Ждей Маклін, як і Джаред Лето, любив підводку для очей і манікюр в темних тонах. А на цьому фото у нього макіяж в стилі Ріанни: яскрава помада і нейл-арт. Таким навіть я його не пам'ятаю! А я в свої підліткові роки, що гріха таїти, баловалась прослуховуванням (і переглядом) «солодких хлопчиків», хоча мала славу прихильницею більш важкої музики;)


З музикантами все зрозуміло. Вони просто зобов'язані залучати публіку на свої концерти, продавати записи. Та й в цілому, вони натури творчі. Хочуть виділятися з натовпу. Як мінімум. А якщо на цьому можна ще й заробити - чому б і не скористатися нагодою? Але, виявляється, актори кіно також люблять макіяж. Те, що для червоної доріжки «фарбують» навіть чоловіків - ні для кого не секрет. Звичайно ж, актори працюють особою і зобов'язані виглядати на всі 100%. Замазати синці під очима, зробити їх (очі) більш виразними, приховати почервоніння, виправити неідеальну лінію губ (непомітно) - обов'язок візажистів, яких спеціально наймають перед торжеством. Але недарма ж у повсякденному житті, на фотографіях, зроблених папараці, не тільки зоряні дами, але і джентльмени можуть виглядати не кращим чином.


Правда, як виявилося, багато чоловіків-акторів чепуряться не тільки для червоної доріжки, але і в повсякденному житті. Пам'ятається, Бред Пітт (ще за часів «Одружений» на Дженніфер Еністон) в інтерв'ю зізнавався, що дуже любить косметику і користується пудрою, тінями для повік! Напевно, у Дженніфер позичав. Те ж саме відомо і про Тома Крузе. А Джонні Депп ще до знаменитої ролі Джека Горобця підводив очі чорним лайнером. Хоча до макіяжу він, напевно, звик ще з часів «Едварда Руки-Ножиці».


Так що ж виходить? Макіяж для чоловіка публічного - давно не просто, а необхідність. А як же чоловіки звичайних професій? Адже з нами, дівчатами, давно все зрозуміло. Глянцеві журнали нав'язали переконання, що «справжня жінка» завжди повинна бути ідеальною від кінчиків нігтів до кінчиків вій. І навіть в магазин за хлібом виходити потрібно як червону доріжку церемонії «Оскар». Ось багато і намагаються, годинами сидять перед дзеркалом, замість того, щоб погуляти на свіжому повітрі. Адже від цього користі і краси набагато більше! Але ніхто не каже, що макіяж - погано. Адже писав же геніальний і талановитий Чехов, що людина повинна бути прекрасний у всьому. А хіба макіяж - не елемент цілісного образу, де все на місці: правильні думки, грамотно підібраний одяг на підтягнутому тілі і ... макіяж, який приховує дрібні недоліки. Тільки не потрібно робити з нього культу, що і нав'язують нам багато видань. Все ті ж «глянці» створили стереотип, що чоловік повинен бути «брутальним», мужнім (не завжди розшифровується, що саме це означає), а макіяж - це тільки для розпещених хлюпиків, представників гей-тусовки, фріків та збоченців в цілому. А що якщо чоловік, навіть мужній, навіть годувальник, навіть самий «брутальний мачо» хоче виглядати краще перед важливою зустріччю, побаченням або просто приховати сліди безсонної ночі. Дівчата в цьому випадку вдаються до косметики. І я з усією серйозністю можу заявити: чоловіки, ви теж маєте право здаватися краще, ніж ви є! Ви теж маєте право на макіяж! І, як з'ясувалося, багато чоловіків вже усвідомили це право і не вважають за сором звернутися в салон краси або до візажиста. Слід зазначити, що це, в більшості своїй, чоловіки заможні. Приховати висипання, сосудную сіточку, почервоніння - це не проблема для чоловіка. Більшість (професійних) ліній косметики мають спеціальні засоби для чоловіків. Можливо, мас-маркет також «підтягнеться».


Хоча нам дуже складно уявити в рядовому магазині косметики чоловіка, який тестує тональний крем! До слова, тонують кошти для чоловіків і для жінок відрізняються. Чоловічі легші за текстурою, а також спрямовані на те, щоб приховати червоність (чоловіча шкіра більш схильна до такого «дефекту», так само, як і до розширених порах.) Виявилося, дуже популярна процедура в салонах краси процедура - фарбування і навіть хімічна завивка вій. Та ж, як і корекція форми брів. До слова, неозброєним оком видно, що деякі представники сильної половини людства намагаються «підправити» брови самостійно. Але в цьому випадку я б порадила звертатися до професіоналів, до того ж як хлопцям, так і дівчатам. Занадто тонка це робота.


Одним словом, не варто бути категоричними і залишати право на макіяж тільки за жінками. Чоловіки, вони ж теж люди! ;) І теж хочуть добре виглядати. Нам, дівчатам, не варто скупитися і звинувачувати хлопців в нестачі мужність. Так що наша подруга Олена була частково не зовсім права. Адже, як виявилося, «фарбуються» чоловіки вже не одну тисячу років. Чомусь мені здається, що у декоративної косметики для чоловіків є всі шанси на успіх і місце на ринку. Адже користуються же, врешті-решт, чоловіки уходовой косметикою. Так взяти, наприклад, продукцію ТМ «Плацент Формула». Адже немає розділень за статевим принципом. Як чоловіки, так і жінки не хочуть, щоб їх шевелюра «покинула» їх, щоб мала непривабливий вигляд, була занадто сухий або жирної. Ось і користуються хорошими якісними засобами. Бували випадки, що чоловіки забирали у їхніх жінок улюблені шампуньчікі зі словами «Вони таааак пахнуть! Не міг утриматися »! До слова, пахнуть шампуні Плацент Формула дійсно заманливо. Мій особистий фаворит - Ланьер Супер Енергія. Спробуйте , якщо цікаво. До речі, спробувати ви можете абсолютно все шампуні Ланьер, адже тепер вони з'явилися в зручній формі сашет (Пактіка ємністю 20 мл). За невелику ціну можна купити кілька штук (або відразу все). І корисно, і зручно (сашетік можна взяти в дорогу, в відпустку).

Щось ми відволіклися. Моя думка - чоловік, так само, як і жінка, має право користуватися косметикою, і це не зробить його білою вороною в світі спортивних «брутальних мачо» (які самі не гребує соляріями і автозагара). Але все повинно бути в міру - це головний принцип. А яка ваша думка? Ви також допускаєте можливість чоловічого макіяжу? Або ви категорично проти? Можливо, у вас є якісь кумедні історії, пов'язані з чоловічою красою? Пишіть, поділіться своєю думкою, воно дуже важливо для нас і для мене особисто!

«Ну люблю я фарбуватися, що ж, вбити мене за це»?
Чи справді чоловікам не потрібен макіяж?
І хто він, чоловік, який фарбується?
Метросексуал або «нетрадиційно орієнтований»?
А може, зовсім не обов'язково?
Адже якщо ми, дівчата, користуємося косметикою, щоб стати краще, приховати недоліки, виділити достоїнства, чому чоловіки не можуть робити те ж саме?
Чому це вважається чимось дивним, неприйнятним або ганебним?
Чи ні?
Може, в сучасному світі все кордону вже стерті і скоро зникне різниця між статями в цілому?
Пам'ятайте фільми «Хоробре серце», «Король Артур»?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com