рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Мигдальне масло

  1. Склад і корисні властивості мигдалю
  2. Застосування мигдалевого масла
  3. мигдальне масло застосування в косметології
  4. Масло мигдальне для особи
  5. Зниження роздратування шкіри
  6. Мигдальне масло для зменшення кіл під очима
  7. Мигдальне масло для розгладження зморшок
  8. Мигдальне масло для захисту від ультрафіолетових променів
  9. Мигдальне масло для запобігання акне
  10. Мигдальне масло для рук і нігтів
  11. Мигдальне масло для волосся

Мигдаль - це невелике дерево або чагарник з кісточкових плодом (часто кісточку мигдалю називають горіхом). «Мигдаль» також є назвою їстівного і широко культивується плода цього дерева.

Плід мигдалю складається їх зовнішнього корпусу і твердої оболонки з насіннячком всередині (або «горіх»). Обробка мигдалю полягає у видаленні оболонки і розкриттю насіння, яке за формою і величиною схоже на абрикосовий кісточку.

Мигдаль може бути очищений і неочищений. Очищений мигдаль отримують методом бланширования плодової кісточки в гарячій воді. Вода пом'якшує плодову оболонку, яка потім видаляється, щоб отримати, безпосередньо, білу серцевину.

Мигдаль є рідною культурою для середземноморського клімату. У стародавні часи, це рослина була поширена уздовж берегів Середземного моря в Північній Африці і Південній Європі і в Середній Азії, а в наслідок перевезені і в інші частини світу. Найбільші насадження мигдалю, в даний час, в США, штат Каліфорнія.

Склад і корисні властивості мигдалю

Мигдаль містить близько 26% вуглеводів (12% клітковини, 6,3% цукру, 0,7% крохмалю і інші вуглеводи). Тому мигдаль може бути перероблений в борошно і використаний для виготовлення виробів з борошна для дієт.

Мигдаль є найбагатшим джерелом вітаміну Е. Близько 20% сировини мигдалю, містять білкові речовини, третина з яких є незамінними амінокислотами. Він також багатий харчовими волокнами, мінералами, мононенасичені жири, які, потенційно, можуть знизити рівень холестерину.

Ядра кісточок солодкого мигдалю містять фарбувальні речовини - каротин, лікопін, каротиноїди. Ефірне масло (Від 0,5% до 0,8%) визначає їх запах. Ядра мигдалю, зберігаючи цілісність, не пахнуть. Специфічний аромат, ядра набувають, будучи нарізаними.

Мигдаль є багатющим джерелом масла, зі значеннями в діапазоні від 36% до 60% від сухої маси ядра. Дослідження показали, що мигдаль містить приблизно 44% масла, з яких 62% мононенасичених - олеїнова кислота, 29% - лінолевої кислоти і 9% - насичених жирних кислот.

Масло мигдалю практично не розчинний в спирті, але добре розчиняється в хлороформі або ефірі. Масло солодкого мигдалю отримують з висушених ядер солодкого мигдалю.

Ядра гіркого дикорослого мигдалю отруйні, що обумовлено наявністю глікозиду амигдалина. Дана речовина, при розщепленні виділяє синильну кислоту, глюкозу і бензальдегід.

Мигдаль може викликати алергію і непереносимість. Симптоми варіюються від місцевих (кропив'янка) до системних симптомів, включаючи анафілактичний шок.

Застосування мигдалевого масла

Мигдаль солодкий знайшов своє застосування в кулінарії. Насіння використовують в свіжому, підсоленому і в підсмаженому вигляді, а також у вигляді прянощі. Шкаралупу кісточок мигдалю використовують для поліпшення кольору і ароматизації лікерів, коньяків, вин.

Мигдальне масло застосовують в медицині, у фармацевтичній та парфумерній промисловості. Масло є розчинником камфори для різних ін'єкцій, як основа для косметичних та лікувальних мазей (має протизапальну дію і пом'якшує шкіру). З шкаралупи мигдалю роблять активоване вугілля.

мигдальне масло застосування в косметології

зволоження шкіри

Мигдальне масло є прекрасним зволожуючим засобом, використання якого захищає шкіру від висихання, запобігає можливому її лущення. Якщо у вас суха шкіра, яка стає ще суші взимку, масаж з мигдальним маслом допомагає відновити pH-баланс шкіри, зберігаючи вологу, надаючи їй світіння.

З віком клітини втрачають здатність утримувати вологу. Масло використовується багатьма, хто бажає запобігти втраті вологи, згладити жорстку шкіру, особливо на ліктях, колінах і п'ятах. Мигдальне масло, з його жирними кислотами, працює в напрямку зведення до мінімуму втрати вологи в шкірі, зберігаючи клітинні мембрани здоровими і функціонуючими належним чином.

Потріскану шкіру і незначні рани, також можна лікувати з використанням мигдалевого масла.

Масло мигдальне для особи

Завдяки своїм пом'якшувальною властивостям, коли мигдальне масло використовується безпосередньо на обличчя, воно сприяє поліпшенню кольору обличчя і тонусу шкіри, надаючи їй здорове сяйво. Також масло широко використовується для освітлення шкіри, а регулярне використання очищає шкіру, роблячи її м'якою і еластичною.

Зниження роздратування шкіри

Такі захворювання шкіри як псоріаз і екзема, які викликають запалення шкіри, а також почервоніння, свербіж і висип, може бути зменшено при використанні мигдалевого масла. Місцеве застосування мигдалевого масла може тимчасово зняти запалення і подразнення, пов'язане з такими умовами. Для деяких, однак, мигдальне масло може виступати алергеном і викликати роздратування шкіри. Тому, перед застосуванням, необхідно провести тест, на невеликій ділянці шкіри, щоб визначити, чи є у вас алергія або чутливість до мигдальному маслу.

Мигдальне масло для зменшення кіл під очима

Мигдальне масло може сприяти зменшенню темних кіл під очима, якщо вони є результатом тривалої втоми і відсутності достатньої кількості сну.

Щоденне застосування мигдалевого масла під очима щоночі, і легкий масаж поліпшить стан шкіри під очима. Масаж допоможе збільшити циркуляцію крові, що, в свою чергу, дозволить шкірі навколо очей бути і виглядати зволоженою.

  1. Змочіть чисту тканину або ватяну кульку солодким мигдальним маслом.
  2. Нанесіть масло в область «під очі».
  3. Кінчиками пальців ніжно масажуйте шкіру.
  4. Дозвольте маслу вбратися в шкіру, залишаючи шкіру під очима використовуйте вологу. Чи не протирайте її.
  5. Робіть масаж, використовуючи масло солодкого мигдалю, щовечора перед сном протягом від двох тижнів до місяця і ви повинні побачити помітну різницю.

Ця процедура дозволить не тільки зменшити набряклість, але і зробить шкіру під очима світліше і яскравіше.

Мигдальне масло для розгладження зморшок

Мигдальне масло може зробити шкіру м'якою і еластичною і сприяє розгладженню зморшок. Масло багате вітамінами Е і А, які важливі для здоров'я, що робить його відмінним інструментом для боротьби з наслідками старіння.

  1. Очистіть обличчя так, як ви зазвичай це робите. Промокніть шкіру сухим рушником.
  2. Використовуючи ватяні диски, нанесіть масло солодкого мигдалю на ті області, де ви хочете згладити або запобігти появі зморшок. Масло буде підтримувати належний баланс вологи в шкірі, що буде сприяти уповільненню старіння шкіри.
  3. Дайте шкірі поглинути масло. Будьте обережні, масло, при попаданні на одяг, може її забруднити.
  4. Зберігайте мигдальне масло в холодильнику.

Інші поширені ознаки старіння (рубці, пігментні плями, в'яла шкіра) можуть бути усунені регулярним масажем з використанням мигдалевого масла.

Мигдальне масло для захисту від ультрафіолетових променів

Мигдальне масло може бути використано для зменшення впливу ультрафіолетових променів на шкіру. Дослідження, опубліковані журналом «Дерматологія», повідомляють, що мигдальне масло було успішно протестовано, як захищає фактора, уникнути пошкодження шкіри, викликаного ультрафіолетовими променями. Це дослідження перевірило вплив ультрафіолетових променів на шкіру протягом 12 тижнів. Суб'єкти, які заздалегідь використовували мигдальне масло, відчували менше фотостаріння шкіри.

Мигдальне масло для запобігання акне

Коли залози виробляють більше шкірного сала, пори забиваються, що призводить до появи акне. Мигдальне масло містить жирні кислоти, які допомагають запобігти і зменшити спалаху акне.

Мигдальне масло для рук і нігтів

Шкіра на руках піддається впливу сонячних променів, холодного і сухого повітря, а також абразивних посудомийних рідин і різних миючих засобів. Це призводить до передчасного старіння шкіри на руках.

Мигдальне масло є прекрасним зволожуючим кремом для сухої, потрісканої шкіри на руках, роблячи шкіру м'якою і добре зволоженою. Масло також містить мінеральний цинк, який важливий для загоєння ран на шкірі, що сприяє більш швидкому загоєнню потрісканої шкірі на руках не залишаючи шрамів і плям.

Вітаміни та мінерали, що містяться в мигдалевому маслі, зміцнюють ламкі нігті, дозволяють рости їм швидше, бути сильними і здоровими.

  1. Очистіть шкіру рук використовуваним миючим засобом.
  2. Застосуйте мигдальне масло на долоні і верхні частини рук.
  3. Покрийте руки рукавичками.

Дана легка процедура дозволить зволожити і заспокоїти потріскану шкіру рук.

Мигдальне масло для волосся

Волосся, як і шкіра, вимагають поживних речовин і захисту від суворих елементів. Найпростіший спосіб, який може оживити нудний і нездоровий вигляд волосся, це застосування мигдалевого масла.

Регулярний масаж шкіри голови з використанням мигдалевого масла запобігає ламкість і витончення волосся. Крім того, масло діє як хороший засіб очищення, при цьому захищає шкіру голови від пилу і навіть лупи.

Масло буде живити волосся, а масаж збільшить циркуляцію крові. Поєднання масажу і мигдалевого масла дозволить волоссю виглядати блискучими і розкішними.

Кілька порад з використання мигдального масла

  • Масло солодкого мигдалю є безпечним для шкіри. Проте, масло, отримане з гіркого мигдалю, є токсичним і не підходить для догляду за шкірою і вживання в їжу. Тому переконайтеся, що ви використовуєте солодке мигдально масло.
  • Мигдальне масло не підходить для людей з алергією на горіхи і масла з них.
  • Щоб запобігти згірклості масла, зберігайте його в темному і прохолодному місці, далеко від сонячного світла.
  • Мигдальне масло може забарвлювати одяг, будьте обережні.
  • Мигдальне масло може використовуватися як безпосередньо на шкіру, так і будучи змішаним з іншими інгредієнтами.
  • Якість масла визначається за якістю мигдалю і методу екстракції. Завжди купуйте масло солодкого мигдалю хорошої якості.
  • При будь-яких захворюваннях, після застосування мигдалевого масла, слід звернутися до лікаря.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com