рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Шарнірні ляльки своїми руками

  1. Як зробити шарнірну ляльку: послідовність робіт
  2. З чого починати роботу?
  3. Виготовлення чорнової моделі з пластиліну
  4. Як виконується лиття?
  5. Обробка готових деталей і установка шарнірів
  6. наводимо красу


Відмінною особливістю шарнірної ляльки є рухливість суглобів, що дозволяє їй приймати будь-яку позу. Створення ляльки на шарнірах своїми руками - справжнє мистецтво, зворотною стороною якого є багатогодинна копітка робота.

Індійська майстер лиття Естер Маркер просуває технологію виготовлення шарнірних ляльок без випалу з литого пластика Flumo. Цей же спосіб використовує вітчизняна майстриня Ольга Баскакова. А ось інша наша співвітчизниця, яка живе в Канаді Марина Бичкова, вважає за краще традиційну техніку створення ляльок з випалюванням в печі.

Авторські ляльки Бичкової вважаються одними з найдорожчих у світі - вартість одного примірника може доходити до 50 тис у.о., найдорожчі йдуть з аукціонів. Серійні ляльки, що випускаються різними брендами, стоять на порядок дешевше, але теж далеко не бюджетно - від 400 до 1000 у.о.

о

Як зробити шарнірну ляльку: послідовність робіт

Основними етапами роботи (кожен з яких займає від кількох годин до кількох днів) є:

  • виконання ескізу;
  • виготовлення чорнової моделі з пластиліну;
  • створення форм для лиття з глини або гіпсу (молдавсько);
  • заливка пластика в молдавсько і створення деталей майбутньої ляльки;
  • ошкурювання і шліфування деталей;
  • випал деталей в печі (деякі види литого пластика не вимагають випалу);
  • збірка ляльки (установка шарнірів і гачків);
  • розпис вироби;
  • фінальні штрихи (одяг, перуку, підставка).

виконання ескізу;   виготовлення чорнової моделі з пластиліну;   створення форм для лиття з глини або гіпсу (молдавсько);   заливка пластика в молдавсько і створення деталей майбутньої ляльки;   ошкурювання і шліфування деталей;   випал деталей в печі (деякі види литого пластика не вимагають випалу);   збірка ляльки (установка шарнірів і гачків);   розпис вироби;   фінальні штрихи (одяг, перуку, підставка)

З чого починати роботу?

«Народження» авторської шарнірної ляльки починається з ліплення пластилінової моделі. Незважаючи на гадану простоту, багато початківці майстра застряють вже на цьому етапі, оскільки виліпити своїми руками з пластиліну фігуру з симетричними пропорціями - досить складне завдання.

Досвідчені майстри, знайомі з нормами анатомії, малюють ескізи, за якими ліплять чорнові моделі. Новачкам же простіше використовувати готовий исходник, з яким доведеться повозитися, але гарантовано отримати однакові деталі.

Тому, наприклад, лялькових справ майстер Ольга Баскакова робить шарнірні ляльки своїми руками на основі ляльок Барбі з барахолки, розбираючи їх на складові частини. При цьому вироби Баскакової не є бутлеги (копіями іграшок відомих брендів, в даному випадку - Barbie ™). Шарнірні вироби відрізняються від початкових кодів як небо і земля.

Робота майстра починається з розбирання ляльки на запчастини за допомогою манікюрного скальпеля. На цьому етапі з частин тіла ляльки видаляються кріпильні штирі, які з'єднують фрагменти між собою (штирі легко зрізаються гострими ножицями). Кисті і ступні обов'язково відокремлюються від передпліч і гомілок для подальшого з'єднання шарнірним кріпленням.

Кисті і ступні обов'язково відокремлюються від передпліч і гомілок для подальшого з'єднання шарнірним кріпленням

Виготовлення чорнової моделі з пластиліну

На цьому етапі потрібно відтворити всі деталі исходника, але з отворами для шарнірів. Ольга Баскакова використовує для створення чорнових форм скульптурний пластилін. Цей етап - найдовший, він складається з таких кроків:

  • Виготовлення форми (Молда). Шматок пластиліну з деталлю (найзручніше робити їх прямокутними) ставиться на пластилінову корж, краї якої загинаються. Виходить квадратна форма, всередині якої спочиває втоплений в пластилін фрагмент ляльки.
  • Заливка форм гіпсовим розчином. Після застигання пластилін знімається і виходить гіпсова платформа, всередині якої «замурована» деталь від Барбі. Щоб виготовити другу частину Молда, потрібно помістити платформу з деталлю на пластилінову корж, загнути краї і знову залити гіпсом. Таким чином у нас вийде 2 однакові платформи (одна порожня, всередині другої деталь від ляльки, яку вже можна прибирати).

Потім можна перейти безпосередньо до створення чорнової форми:

  • вистилати матрицю харчовою плівкою і заповнити пластиліном;
  • пластилін розрівняти і, акуратно потягнувши за плівку, витягти заготовку. Кожна з заготовок буде половинкою певної деталі майбутньої ляльки.

Половинки з'єднуються між собою. Таким чином відтворюються всі деталі ляльки Барбі з пластиліну. Тепер потрібно зробити чорнові шарніри з пластиліну або полімерної глини (Баскакова використовує глину «цернит») і з'єднати рухливі деталі між собою. На цьому етапі місця установки шарнірів в деталях розширюються. Якщо порівняти пластилінові частини ляльки з фрагментами Барбі - исходника, вони будуть відрізнятися як раз в місцях з'єднання.

Чорнова модель не одноразова, на її основі можна зробити своїми руками безліч шарнірних ляльок.

Як виконується лиття?

Наступний крок - виливок фрагментів майбутньої ляльки з литого пластика. Хороший пластик Modeling Cast, але існують і інші різновиди матеріалу (напр. Flumo, LaDoll). Для цього необхідно зробити гіпсові молдавсько на основі наших пластилінових деталей вищеописаним способом.

При створенні молдавсько в них вирізається литник - невеликий канал, по якому в порожнину форми буде заливатися пластик. Після застигання пластика частини Молда роз'єднуються і виходить цілісна деталь.

На відео показаний процес формування голови і тіла ляльки без використання форм:

Обробка готових деталей і установка шарнірів

Наступний етап - шліфування деталей. Ніжна порцеляновий фактура, за яку так цінуються шарнірні ляльки, досягається скрупульозної шліфуванням кожного фрагмента. Майстри використовують маникюрную фризу і мелкоабразівной наждачний папір.

Потім необхідно встановити шарніри. Знайти шарніри - не проблема, вони удосталь продаються в магазинах хенд-мейд. Деякі майстри вважають за краще робити їх самостійно, з полімерної глини. Головне, щоб колір їх по максимуму збігався з кольором самої ляльки. У шарнірах випіліваются отвори під гумки, потім проводиться чорнова збірка ляльки з гумками і гачками.

У шарнірах випіліваются отвори під гумки, потім проводиться чорнова збірка ляльки з гумками і гачками

наводимо красу

Тепер настав час приступати до наведення зовнішнього лиску, тобто грунтовці і фарбуванні деталей ляльки своїми руками . Більшість майстрів в якості бази використовують акрилові барвники, а фінальні штрихи наносять пастеллю. Після розфарбовування деталі обробляються лаком.

Особливу увагу приділяють розпису особи. Майстер Ольга Баскакова досконало володіє мистецтвом передачі настроїв своїм виробам: її ляльки бувають веселими, сумними, задумливими. Новачкам в розпису, щоб не зіпсувати виріб, краще змалювати обличчя ляльки з вподобаного исходника.

Новачкам в розпису, щоб не зіпсувати виріб, краще змалювати обличчя ляльки з вподобаного исходника

Завершальні штрихи - наряд ляльки і її перука. Якщо у вас вийшло зробити своїми руками шарнірну ляльку, зшити наряд на свій смак труднощів не складе. Перука можна запозичити у тій же ляльки Барбі або зробити самостійно з будь-якого матеріалу, хоч віддалено нагадує волосся.

Більшість лялькарів відзначають, що осягнути технологію створення ляльок на шарнірах можна тільки наочно: творити, спираючись тільки на інструкції, нереально. Тому майстер-класи з виготовлення шарнірних виробів своїми руками дуже популярні (як то кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів прочитати), наприклад, тут: https://www.youtube.com/user/Lbrevner/videos.

З чого починати роботу?
Як виконується лиття?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com