рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Киянин своїми руками побудував екологічний будинок

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

28 грудня 2011, 9:02 Переглядів: 28 грудня 2011, 9:02 Переглядів:   Матеріал для меблів

Матеріал для меблів. Ось таку лозу Андрій збирає біля будинку і плете з неї меблі та паркани. Фото А. Іскрицької.

"Збережемо енергію разом" - це спільний спецпроект "Сегодня" і компанії СКМ . В його рамках кожного тижня, по середах, ми публікуємо історії читачів, яким вдається зберігати екологію і зменшувати споживання енергії у себе вдома. Сьогодні героєм нашого спецпроекту став киянин Андрій Бобровицький. Він навчився жити в гармонії з природою, використовуючи поновлювані джерела енергії і екологічні матеріали.

СПОСІБ ЖИТТЯ. Свій Андрій Бобровицький називає прикладної екологією, тому що він не тільки словом, а й ділом піклується про природу. Наприклад, не використовує в побуті предмети, виробництво і утилізація яких може забруднювати планету: пластикові пляшки, поліетиленові пакети і т. П. Крім того, він стежить за чистотою території навколо свого будинку, який знаходиться поруч з Дніпром - біля невеликого каналу. "Коли ми тільки починали прибирати, перший тиждень виносили по великій бочці сміття, - розповідає Андрій. - Через три місяці вже збирали тільки полбочкі за тиждень. Завдяки нашим зусиллям народ став звикати, що тут треба менше смітити".

ЕКОСЕКСУАЛИ. Людей, які бережуть енергію природи і використовують у своєму житті натуральні продукти, на Заході називають екосексуаламі. Автором назви руху можна вважати активного борця за екологію - лідера групи U2 Боно, який в одному з інтерв'ю заявив: "Бути" зеленим "сьогодні не просто модно, а моторошно сексуально!". "Це люди, для яких вважається сексуальним вести екологічний спосіб життя, - пояснює Андрій. - У них вибір партнера залежить від його ставлення до навколишнього середовища, адже їх погляди впливають на все життя. До речі, зараз в Європі модно бути екосексуалом, і це залучає молодь до здорового способу життя ".

Екобудівництво. Важливий елемент прикладної екології, яку пропагує Бобровицький, - екобудівництво. "Раніше воно асоціювалося лише з хатою-мазанки, але зараз ставлення до нього змінюється, - ділиться спостереженнями Андрій. - Наприклад, можна жити в звичайній квартирі, але зробити ремонт з екоматеріалов. А можна побудувати в місті будинок з натуральних елементів, який по зручності не буде відрізнятися від звичайного, але виявиться корисним для здоров'я ". Так, за словами Андрія, цеглу для екодома можна зробити самому зі звичайної білої глини з додаванням соломи або тирси. Благо, в Україні такої глини досить - потрібно просто поїхати в місця її покладів і набрати собі достатню кількість. Якщо ж купувати екокірпічі розміром 40х40х20, вони обійдуться від 4 грн за штуку. Вартість знизиться вдвічі, якщо будівельна бригада виготовить ці блоки прямо на вашій земельній ділянці. Для будівництва будинку на 100 "квадратів" знадобиться близько 5 тис. Цегли, тобто його каркас обійдеться в 20 тис. Грн.

Будинки також можна будувати з солом'яних блоків - вони закладаються в якості утеплювача в дерев'яному каркасі. А з глини ще можна робити штукатурку (вона перемішується з піском, соломою і водою і наноситься на стіни), посуд, очищати нею воду і повітря. Якщо ж у вас є можливість купувати дорогі екоматеріали, ви можете обклеїти стіни бамбуком з екзотичних країн (від 50 грн / кв.м.) Або ліванським кедром. Також можна купити фарби на натуральній основі - вони коштують близько 2 тис грн за 10 л. Можна придбати і дерев'яну декоративну плитку - її виробляють в Полтаві. Вона коштує від 180 до 300 грн за кв.м.

До речі, в моду знову повернулися звичайні паперові шпалери. "Імпортні шпалери з паперу, на які наклеєний лейбл" еко ", вже коштують удвічі дорожче вінілових, - розповідає Андрій. - Але якщо купити шпалери нашого виробника, вони будуть в рази дешевше". Для обробки дерев'яних поверхонь Бобровицький рекомендує використовувати лляне масло. Швейцарський або скандинавський масловоском обійдеться близько 400 грн за півлітра. А просте українське лляне масло коштуватиме 50-70 грн за літр. Цей же продукт використовується для виготовлення сучасного еколінолеума. Його родзинка в натуральній основі - мішковині або повсті, - обробленої лляною олією. Привозять до нас таке покриття для підлоги з Німеччини, тому варто воно недешево. На жаль, в Україні такий лінолеум поки не виробляють, тому для економії Андрій рекомендує класти на підлогу звичайні дошки, покриваючи їх водоемульсійні лаком.

Пуфи
Пуфи. Робляться зі звичайних солом'яних блоків. Фото А. Іскрицької

ЕКОПУФІКІ. Зрозуміло, що в Екодома і меблі повинні бути з натуральних компонентів. Наприклад, сім'я Андрія зробила собі екопуфікі. "Зроблено такий пуф з солом'яного блоку як в мультику" Ну, постривай! ", І його можна вільно купити у фермерів, - пояснює Андрій. - Він зашивається в щільний напірник. Другий шар тканини зроблений з льону або джутового брезенту. Його можна знімати і прати ". По-перше, пуфики можна скласти в стіну, яка буде служити перегородкою у великій кімнаті. По-друге, вони стануть великим конструктором для дітей: з них можна будувати будинки і гірки. По-третє, на них можна сидіти як на стільцях або спати як на дивані. До речі, столики і стільці сім'я Андрія плете з гнучких гілок, нарізаних недалеко від будинку. Тобто вони обходяться абсолютно безкоштовно. За словами нашого героя, цьому може навчитися будь-яка людина всього за кілька годин.

Посуд в сім'ї Бобровицький глиняна. "Ми робимо її своїми руками, іноді навіть без гончарного круга, а потім здаємо на випал в гончарну майстерню, - пояснив Андрій. - Потім цей посуд використовується в побуті - її можна ставити в піч, духовку, мікрохвильову піч". Якщо глину завезти самостійно, то витрати на виготовлення такого посуду - тільки вартість послуг гончарів.

Посуд
Посуд. Ліпиться своїми руками з білої глини. Фото А. Іскрицької

ЛАМПОЧКИ НА 3 ВТ / ГОДИНА . У своєму будинку Бобровицький використовує не звичайні лампочки, а світлодіодне освітлення, яке на 60% економніше звичного енергозберігаючого. Виглядають такі світильники, як плафони, під якими захована плата з безліччю маленьких лампочок. "У магазинах вони поки не продаються, їх роблять спеціалізовані фірми, тому такі плати ще досить дорогі - 320-350 грн за одну, - каже Бобровицький. - Зараз бум на енергозберігаючі лампи, але вони шкідливі для природи, так як в Україні немає технології їх утилізації, тому я не раджу їх використовувати ". Хоч світлодіодна лампа і дорога інвестиція, вона окупається швидко, так як споживає всього лише 3 вата / год. "Лампи не перегорають, вони довговічні. Згоріти може лише драйвер з мікросхемою, тому потрібно купувати його з довгостроковою гарантією від фірми-виробника", - говорить Бобровицький.

Світлодіодні лампи споживають тільки 3 Вт / год
Світлодіодні лампи споживають тільки 3 Вт / год. Фото А. Іскрицької

ЗЕЛЕНИЙ ОФІС. За спостереженнями Андрія, вже не тільки окремі люди, а й цілі корпорації починають "зеленіти". Набуває популярності не тільки система використання лейблів "organic", але і програма "зелений офіс". Наприклад, в таких офісах економлять електроенергію, по мінімуму використовують транспорт завдяки відеоконференцій або телефонним переговорам, впроваджують систему двостороннього друку, збирають і здають макулатуру, навчають трудовий колектив екограмотності тощо.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Киянин своїми руками побудував екологічний дім". інші Архів дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Матичак Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com