- Весняний «квітковий» салат «Нарцис»
- Весняний салат «Пролісок»: рецепт
- Салат «Конвалія срібляста»
- Поради по подачі весняних салатів
У сьогоднішній статті сайт «Красива і Успішна» розповість, які свіжі і оригінальні весняні салати поставити на стіл, щоб підтримати у домочадців бадьорий і піднесений настрій, співзвучне весни. І в честь цього прекрасного пори року кожен салатик викладемо в формі красивого квітки.
Весняний салат «Тюльпан»: рецепт
Мабуть, «Тюльпан» - найпоширеніший весняний салат. Готується він дуже просто, виглядає дуже красиво, з'їдається дуже швидко.
Крім того, саме тюльпан - той самий квітка, який дарує дійсно весняний настрій.
Складові:
- охолоджені крабові палички - 5-6 штук;
- курячі яйця круто - 3 штуки;
- часник - 1-2 зубчики;
- сир - 100 грам;
- сливовидної помідори - 13-15 штук;
- майонез;
- зелень.
Для початку потрібно вимити всі помідори, акуратно видалити серцевину і зробити надрізи навхрест приблизно до половини. Далі ложкою треба акуратно вийняти з кожного помідора всю м'якоть.
Наступний крок - готуємо начинку. Дрібно ріжемо крабові палички, охолоджені яйця. Додаємо роздавлений часник, натертий сир і майонез. Все потрібно ретельно перемішати.
Далі кожне «суцвіття» тюльпана треба начинити. Потім на витягнутій тарілці треба розкласти зелень. Якщо у вас є зелена цибуля, то можете використовувати його в якості стебел. А помідори красиво викласти у вигляді букета тюльпанів.
Звичайно, це не єдиний спосіб оформлення страви. Якщо у вас є інші ідеї, як зобразити стебла і суцвіття, то сміливо використовуйте!
Весняний «квітковий» салат «Нарцис»
Сам салат не менш прекрасний, ніж його назва 🙂
Складові:
- курячі яйця - 5 штук;
- сир - 100 грам;
- вершкове масло - 100 грам;
- охолоджене крабове м'ясо - 200 грам;
- ріпчаста цибуля - 1 штука;
- зелене яблуко - 1 штука;
- зелень;
- майонез.
Важлива рада. Краще готуйте салат з вечора. Тоді він вийде більш соковитий і смачний.
Також подбайте, щоб вершкове масло було замороженим. Так салат буде краще тримати форму і довше збережеться.
Весняний салат «Нарцис» готується шарами:
- 1 шар - дрібно нарізані білки яєць;
- 2 шар - дрібно нарізану цибулю;
- 3 шар - натерте заморожене масло;
- 4 шар - натертий сир, змішаний з майонезом;
- 5 шар - нарубані крабове м'ясо з майонезом;
- 6 шар - натерте яблуко, змішане з майонезом.
На останньому шарі салату із зелені робимо стебла нарциса, а з жовтків - пелюстки. Перед подачею можете додатково прикрасити салат майонезом.
Як бачите, ці рецепти досить прості і доступні навіть починає господині. А тепер давайте приготуємо весняні салати, названі на честь лісових квітів.
Весняний салат «Пролісок»: рецепт
Приємно, що цей салатик не тільки викликає асоціації з ранньою весною, але і оригінальний на смак.
Складові:
- консервована горбуша - 250 грам (1 банка);
- гречана крупа - півсклянки;
- яйця круто - 2 штуки;
- морква - 2 середні штуки;
- ріпчаста цибуля - 1 штука;
- твердий сир - 100 грам;
- майонез;
- оцет.
«Пролісок» викладається шарами:
- 1 шар - зварена гречана каша, заправлена олією;
- 2 шар - дрібно нарізану цибулю, замаринований в оцті. Маринувати треба хвилин 20-30;
- 3 шар - подрібнена риба, змащена майонезом;
- 4 шар - дрібно натерта і погашеними до готовності морква;
- 5 шар - дрібно нарізаний білок одного яйця;
- 6 шар - натертий сир;
- 7 шар - майонез.
Зверху потрібно з жовтків, білків і зелені зобразити квітка. Готову страву виглядає дуже красиво. А для повної готовності «Пролісок» краще освіжитися в холодильнику 2-3 години.
Салат «Конвалія срібляста»
Безсумнівно, цей весняний салатик гармонійно впишеться в меню і святкового застілля, і сімейної вечері.
Складові:
- рибні консерви (на ваш вибір) - 1 банка;
- мариновані печериці - 100 грами;
- відварені круто яйця - 5 штук;
- ріпчаста цибуля - 1 штука;
- морква - 2 штуки;
- рослинна олія;
- зелена цибуля - пучок;
- будь-яка зелень;
- червона капуста - кілька листів;
- сіль і прянощі - за смаком.
Перший етап приготування - це обробка двох яєць. Білок одного яйця потрібно дрібно натерти. Далі треба вичавити кілька столових ложок соку з червоної капусти і замочити в ньому білок. Але не тримайте яйця в соку більше 15 хвилин.
До речі, аналогічний метод фарбування яєць був описаний в статті про новорічні салати на сайті sympaty.net.
2 жовтки і білок, що залишився яйця потрібно подрібнити, змішати з нарубаним цибулею (не всім), посолити і додати майонез. Кілька пір'я цибулі потрібно залишити для стебла конвалії.
- Отримана маса буде першим шаром нашого весняного оригінального салату.
- 2 шар - це порізані і обсмажені гриби з половиною цибулини, сіллю і перцем;
- 3 шар - це подрібнена риба, перемішана з майонезом і одним подрібненим білком;
- 4 шар - це готова піджарка з половини цибулини і моркви;
- 5 шар - це жовтки, що залишилися, натерті на тертці.
Далі потрібно прикрасити салат. Зелень - це стебла конвалії. А що залишилися і пофарбовані білки - це суцвіття конвалії. Іншу зелень ви можете використовуватися для прикраси готового блюда.
«Конвалія срібляста» готовий!
Поради по подачі весняних салатів
Щоб на столі салати виглядали по-весняному і більш апетитно, поставте поруч овочеві нарізки. Можна пофантазувати і уявити їх в незвичайній подачі, як на зображенні вгорі. Також досить красиво виглядають поруч з салатами яскраві напої, наприклад, фруктові соки, компоти, морси.
Жіночий сайт «Красива Успішна» сподівається, що весняні салати, рецепти яких ми запропонували вам в цій статті, припадуть до смаку вам і вашим близьким.
Приємного вам апетиту і весняного настрою!
-
Автор - Світлана Луч, сайт www.sympaty.net - Красива і Успішна
Копіювання цієї статті заборонено!