рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Візит в приватну клініку і стоматологічний туризм

У кого що болить, той про те і говорить ... А якщо це зуби, то приказка вірна на всі сто. З ними краще не жартувати. Відкласти лікування на потім - смерті подібно. Діяти треба якомога швидше, а краще негайно.

  • БЕЗ ЗАПИСИ В Приватну КЛІНІКУ

Зі мною «зубна проблема» в квітні цього року трапилася, майже відразу, як я з Росії повернулася. Зміна клімату, чи що, на мене вплинула, подумала я. І вирушила в приватну стоматологічну клініку, до якої від нашого будинку можна дістатися пішки, буквально хвилин за п'ять.

Стоматологічна клініка в курортному містечку Воньярцвашхедь

Адреса клініки: Szöllősi Dental Kft.

8314, Vonyarcvashegy, Tulipán utca, 12.

Основні клієнти цієї угорської клініки іноземці: німці, італійці та англійці. Росіяни теж іноді сюди заглядають, ті хто живуть поблизу, як я, наприклад.

Рекламні буклети в клініці Szöllősi Dental тільки на двох мовах: німецькою та італійською. Відразу зрозуміло, кому тут найбільше раді :)

Місцеві жителі зазвичай вважають за краще лікуватися в держустановах. За госстраховке. У мене теж є картка медичного страхування (TAJ kártya), статус ПМЖ дає таку можливість. Але бажання ходити до місцевого госстоматологу, кабінет якого знаходиться поруч з кабінетом сімейного лікаря, давно вже не виникає. Хто ж добровільно захоче повертатися в часи палеоліту ...

Так, і одного відвідування вистачило, досі недобрим словом згадую «жодного» доктора, який за гігієнічну чистку нарахував в три рази дорожче, ніж середня ціна на цю процедуру в хороших приватних клініках. Пам'ятаю, я тоді поскаржилася сімейного лікаря. Хороший лікар і душевна жінка, і російською непогано говорить. Саме вона і порадила сходити на тюльпанову вулицю, в клініку Жолта Соллоші, що я і зробила. І жодного разу не пошкодувала про це.

Tulipán utca, 12 (Тюльпанова вулиця, будинок 12)

Якби не вивіска, можна подумати, що це звичайний житловий будинок. Тут таких багато.

По периметру великої ділянки, крім звичної огорожі, живу огорожу з вічнозелених туй і білі троянди. Троянди в Угорщині всюди. У садах, на узбіччях доріг і в парках ... Угорщина - країна троянд.

Троянди в Угорщині цвітуть з перших чисел травня. Фото зроблено 17 травня 2018 р

Поруч з клінікою (буквально в 50 метрах) в 2007 році був відкритий власний, прекрасно спроектований пансіон. Заповнюваність пансіону досить щільна круглий рік. Затишні номери з усіма зручностями, сауна і тренажерний зал - все, що потрібно для комфортного відпочинку в очікуванні лікувальних процедур.

Ціни на проживання в пансіоні: одномісний номер - 25 €, двомісний - 40 €, тримісний - 60 €.

Один з номерів в пансіоні при зубній клініці

Найчастіше тут можна зустріти закохані парочки - іноземців пенсійного віку. Відпочити на Балатоні (від клініки до озера пішки 15 хвилин) і привести в порядок зуби в сучасній європейській клініці за цілком доступними цінами - оптимальне рішення для ощадливих німців, та й не тільки для них, італійців тут теж хоч греблю гати ...

Місця тут казково красиві, хороша екологія і інфраструктура, все необхідне - для відпочинку (і життя) в крокової доступності. Відпочивай, живи і радій - що власне ми і робимо :)

Щоб потрапити на прийом до стоматолога, треба записуватися заздалегідь - за місяць-два, а іноді і за три. Але я (вже не в перший раз) прийшла без запису, і мене взяли. Головне сказати правильні слова, що зуб дуже болить, і моторошно страдницьке обличчя зробити.

Зона ресепшен і затишні крісла для клієнтів клініки

Хвилин через п'ять мене проводили в кабінет і залишили одну - буквально на пару хвилин.

В очікуванні лікаря я встигла зробити кілька знімків

Приємною європейської зовнішності, усміхнений доктор Жолт (з досвідом роботи за фахом понад 20 років), після огляду відправив мене до помічниці - на цифрову рентген діагностику. Ще кілька хвилин і знімок був уже на екрані комп'ютера. Виявилося, що мій багатостраждальний зуб пошкоджений (зламаний). Доктор порадив поставити керамічну коронку. Потім був знеболюючий укол, видалення частини зуба і запис на повторний прийом - через місяць. Грошей за первинний прийом не взяли, ні копійки ні форинта.

Безкоштовні послуги в клініці Жолта Соллоші: первинна консультація, рентген діагностика, план лікування - кошторис витрат, тимчасові пломби, видалення існуючих коронок.

Видали мені на руки картку з датою наступного відвідування і відправили додому, побажавши по угорськи хорошого дня: Szép napot!

Другий візит в клініку відбувся 8 травня, напередодні Дня Перемоги. Прийняли мене не відразу. Хвилин 15 довелося почекати. Наступний прийом відбувся через два дні, напередодні прийшло повідомлення на e-mail про дату і час візиту до лікаря.

Лист з клініки, угорською мовою

Рівно о 8 ранку я була на місці. Півгодини очікування в приємній компанії німецьких пенсіонерів і ще хвилин 15 в кабінеті лікаря. Після чарівних маніпуляцій примірки та підгонки коронки, доктор Жолт відпустив мене погуляти, попросивши повернутися в клініку через годину. В результаті, до обіду я була вже в повному порядку - з новим зубом і відмінним настроєм. Гаманець мій схуд на 39 000 Ft Із (це приблизно 123 €).

А ще в цій клініці я була кілька разів на процедурі чищення зубів. Ціна послуги - 10 000 Ft (~ 30 €).

  • А ПОЧАЛОСЯ ВСЕ З австрійцями

Угорщина в плані медичного туризму вельми популярна країна. Запустили «стоматологічний туризм» австрійці, в 80-x роках минулого століття. Вартість багатьох медичних послуг в Австрії набагато вище, ніж в сусідній Угорщині. Все частіше населені пункти на Заході країни стали відвідувати жителями сусідньої Австрії. За австрійцями потягнулися гості з Німеччини, Італії, Франції. Російські громадяни теж починають підтягуватися, останнім часом.

  • СТОМАТОЛОГІЧНИЙ ТУРИЗМ

Угорщина - лідер стоматологічного туризму в Європі. Пояснення цьому просте - більш низькі ціни на лікування і протезування, ніж в інших європейських країнах. Економія пристойна - може становити двадцять, тридцять відсотків, а іноді і більше. При цьому в місцевих клініках використовуються сучасні європейські методи лікування, матеріали і технології.

Асистенти лікарів в Угорщині мають право починати трудову діяльність тільки після 1 року спецнавчання і дворічної стажування в якості помічників досвідчених лікарів. Причому після трьох років навчання в медичних вузах. Зубні техніки також приступають до практики, маючи вже досить високий рівень профпідготовки.

Всі лікарі стоматологи (зареєстровані в Палаті професійних медиків при Міністерстві охорони здоров'я) повинні проходити регулярні курси перепідготовки для підвищення свого профрівня. Треба сказати, що угорські лікарі успішно працюють і за кордоном, їдучи в країни Західної Європи в надії на більш високі заробітки.

  • Поєднувати приємне з корисним

Так що, друзі, душевний відпочинок в Угорщині при бажанні можна поєднати з лікуванням. За два-три тижні можна встигнути поставити не тільки пломби (~ 50 €), а й титанові імпланти (~ 700 €), зробити протезування (~ 450-550 €) або провести пародонтологическое лікування. А якщо серйозних проблем немає, то можна зробити гігієнічну чистку (30-50 €) або відбілювання (~ 120-150 €). Хороші приватні клініки видають тривалі гарантії (в тому числі і міжнародні) на свої послуги: на імплантацію - 10 л., Протези - 3 м, пломби - 2 м, коронки - 5 л.

З Угорщини, Наталя Желєзнова

Ця стаття була опублікована на платформі Голос

ЯК ОТРИМАТИ ДОСТУП ДО ВСІХ СТАТЕЙ В РОЗДІЛІ "КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ"

ЧИТАЙТЕ ТУТ

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com