Лечо - класичне блюдо родом з Угорщини. Незмінні компоненти в рецепті - болгарський перець, томати і цибулю. Традиційно блюдо подають як гарнір в літній сезон. Розповімо, як приготувати лечо, щоб поласувати їм в будь-який час року.
Фото: Кулінарні рецепти світу
Салат лечо з морквою на зиму: рецепт
Лечо - це проста закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Готують салат з різних продуктів. Кожна господиня робить закуску по-своєму, наприклад деякі люблять додавати в салат баклажани або квасоля.
Якщо хочете максимально зберегти вітаміни, приготуйте смачне і корисне лечо з перцю на зиму.
Подавайте його з картоплею, грибами або м'ясом - закуска гармонійно поєднується з будь-якими продуктами.
Фото: Tochka.net.
Перед тим як приготувати лечо, дізнайтеся деякі секрети смачної закуски:
- Вибирайте тільки стиглі томати.
- Чи не варіть лечо з морквою занадто довго, інакше смак страви зіпсується.
- Ретельно вибирайте приправи. З томатами і морквою добре поєднується базилік, чебрець і майоран.
- До складу лечо найчастіше входить оцет: він дозволяє довше зберегти продукт і надає страві неповторну нотку. Але можете обійтися і без нього.
Хочете додати лечо пікантний смак? Додайте кілька зубчиків часнику.
Отже, ви вирішили закрити смачний салат на зиму. Рецепт лечо дуже простий - закуску приготує навіть починаюча господиня.
Візьміть такі інгредієнти:
- помідори і болгарський перець - по 3 кг;
- ріпчаста цибуля - 1 кг;
- морква - 1,5 кг;
- рослинне масло - 250 мл;
- цукор - 100 г;
- сіль - 3-4 ст. л .;
- 9% оцет - 100 мл;
- запашний перець - 7 горошин.
З даних продуктів виходить близько семи літрів готового лечо.
Надалі кількість інгредієнтів варіюйте на власний смак, наприклад додайте перцю.
Фото: Passion.ru
Помідори можете замінити томатною пастою. Але краще все ж використовувати свіжі томати.
Читайте також: Лечо з перцю з часником на зиму
Як приготувати лечо на зиму
Перед тим як закривати лечо на зиму, подбайте про достатню кількість банок. На 7 літрів закуски знадобиться 7 літрових банок або 14 півлітрових.
Тару, в яку покладіть закуску, обов'язково простерилизуйте. Для цього вимийте банки з содою, добре промийте і поставте в холодну духовку дном вгору. Тримайте при температурі 120 ° C близько 10-15 хвилин. Вимкніть духовку і дайте банкам охолонути.
Стерилізація допоможе убити всі мікроби і мікроорганізми - так консервація простоїть всю зиму.
Фото: Ogorod.ru
Розповімо, як приготувати лечо:
- Добре вимийте томати, розріжте на шматочки, видаливши плодоніжки. Пропустіть овочі через м'ясорубку.
- Наріжте перець невеликими шматочками. Моркву натріть, а цибулю наріжте півкільцями.
- У глибоку каструлю налийте олію, висипте перець, цибулю і помідори. Гасіть 15 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи масу, щоб не пригорає.
- Додайте перекручені помідори, цукор, сіль і запашний перець. Тушкуйте ще 10 хвилин.
- Додайте оцет, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин. Спробуйте: можливо, буде потрібно покласти ще солі або цукру.
- Тепер настала черга консервування. Зробити це просто - вимкніть вогонь і відразу ж перекладіть гаряче лечо в сухі банки. Герметично закрийте кришками або закатати.
- Переверніть банки з закускою дном вгору і добре укутайте теплою ковдрою. Не витягуйте до повного охолодження.
- Банки з лечо зберігайте в сухому прохолодному місці.
Смачна закуска готова! Тепер знаєте, чим побалувати домашніх в осінні або зимові будні.
Фото: allWomens
Літній період - саме той час, коли варто зайнятися заготовками на зиму. Тому, якщо у вас урожай перцю і помідорів, ви знаєте, що з ними робити.
Лечо, рецепт якого попросять знайомі, - відмінне блюдо з м'яким смаком. А його приготування займає не так вже й багато часу.
Читайте також: Осінній салат: рецепт на зиму
Хочете додати лечо пікантний смак?