рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як очистити комп'ютер від пилу і замінити термопасту

  1. Навіщо чистити материнську плату від пилу
  2. Витяг материнської плати з корпуса
  3. Процес очищення материнської плати
  4. Нанесення нової термопасти
  5. Ще по темі:

Напевно кожен користувач персонального комп'ютера, чув про необхідність очищення системного блоку від пилу. На відміну від іншої електроніки, ПК вкрай сильно схильний до забруднення. Більш того, для обчислювальної техніки це дуже згубно позначається на продуктивності. У запущених випадках, електроніка починає зношуватися в прискореному темпі, аж до того, що одна з деталей просто виходить з ладу.

системного блоку

Щоб вирішити проблему, користувач повинен очистити комп'ютер від пилу. Завдяки будові персонального комп'ютера, провести очищення системного блоку може будь-який користувач, який не має спеціальних навичок.

Найчастіше, процес очищення комп'ютера полягає у видаленні пилу з решіток радіатора і заміні термопасти на охолодженні процесора . До очищення відеокарти, БП і материнської плати частіше за все, справа не доходить.

до змісту ↑

Навіщо чистити материнську плату від пилу

Частково, материнську плату можна очистити, не виймаючи деталь з корпусу. Для цього, досить зняти кришку корпусу і акуратно пройтися щіткою по поверхні плати.

На жаль, поверхневого смахивания пилу може виявитися недостатньо. По-перше, до материнської плати кріпиться безліч комплектуючих, що заважають зробити якісну очистку.

По-друге, з задньої частини материнської плати накопичується досить велика кількість пилу, що призводить до поступового підвищення температури. І, по-третє, під радіатором знаходиться чіпсет, який без заміни термопасти може сильно нагріватися і просто перегоріти. У підсумку, людині доведеться міняти материнську плату, адже роботи по заміні чіпсета, обійдуться як мінімум в половину вартості материнської плати.

Залежно від форм-фактора материнської плати , На ній може розташовуватися ще один або два радіатора, не рахуючи системи охолодження процесора. Ці радіатори відводять тепло від чіпів, звані північний і південний міст.

Ці радіатори відводять тепло від чіпів, звані північний і південний міст

У micro-ATX ці чіпи об'єднані в один масив і вся проблема полягає в тому, що знімаються радіатори з заднього боку материнської плати.

до змісту ↑

Витяг материнської плати з корпуса

На жаль, основна проблема в очищенні материнської плати, це процес вилучення її з корпусу. Справа в тому, що для даного завдання доведеться практично повністю розібрати комп'ютер. Материнська плата являє собою основну плату, на якій встановлені всі комплектуючі системного блоку.

Перш ніж приступати до розбирання, необхідно вимкнути системний блок і відключити від нього всі дроти. Потім, повернути корпус задньої стороною, викрутити два болти утримують кришку корпусу і зняти кришку, зсунувши її в напрямку задньої панелі.

Потім, повернути корпус задньої стороною, викрутити два болти утримують кришку корпусу і зняти кришку, зсунувши її в напрямку задньої панелі

Після зняття кришки, системний блок можна покласти на бік і по черзі витягти всі комплектуючі. Для початку знімається відеокарта, адже вона фіксується до корпусу і без вилучення цієї деталі, подальший процес розбирання просто неможливий.

Для початку знімається відеокарта, адже вона фіксується до корпусу і без вилучення цієї деталі, подальший процес розбирання просто неможливий

Після зняття відеокарти, необхідно зняти систему охолодження процесора, для цього від'єднується кабель живлення кулера і зводиться важіль, з верхньої сторони радіатора, після чого, охолодження може бути знято (в іншому, охолодження процесора можна і не знімати, на процес вилучення МП це не вплине ).

Далі, слід від'єднати всі кабелі живлення від материнської плати та інших комплектуючих, після чого викрутити 4 болта з задньої частини корпусу, що утримують блок живлення. У деяких випадках МП можна вилучити і без видалення БП, але при цьому з'являється ризик пошкодити плату при спробі вийняти її з корпусу.

Іноді, вилучення материнської плати заважають жорсткі диски. Відбувається це найчастіше через неправильну установку накопичувачів, коли велика частина комплектуючого визирає з-за відсіків для установки деталі.

Для зняття жорстких дисків, доведеться прибрати кришку корпусу і з іншого боку, після чого, викрутити болти, що утримують жорсткий диск по обидва боки системного блоку. Те ж саме стосується і DVD приводу.

Тепер можна приступити до вилучення материнської плати з корпуса. Можна ще від'єднати оперативну пам'ять, що б прочистити роз'єми, але це вже за бажанням кожного користувача.

По всьому периметру материнської плати розміщені болти, що кріплять її до залізного шасі, їх необхідно викрутити.

Після видалення болтів, материнська плата акуратно виймається з корпусу і поміщається на тверду поверхню, бажано картон. Якщо помістити плату на тканину, вона може пошкодитися від статичної напруги.

до змісту ↑

Процес очищення материнської плати

Тепер, коли плата витягнута, її легко можна очистити щіткою, добираючись до самих важкодоступних місць. Крім того, пил з материнської плати не осідає на інших комплектуючих.

Що б зняти радіатор, комплектувальне необхідно акуратно перевернути задньою стороною і викрутити болти, що утримують радіатори. Іноді, замість болтів використовуються пластикові засувки, в такому випадку їх необхідно акуратно стиснути пінцетом і проштовхнути назовні.

Після вилучення всіх кріплень, материнська плата перевертається лицьовою стороною і від неї від'єднуються радіатори. Під радіатором знаходиться чіпсет, який покритий залишками термопасти.

Самі радіатори можна сміливо вимити в воді, в той час як чіпсет, слід акуратно протерти просоченої спиртом ватою. Спирт не повинен стікати на плату.

до змісту ↑

Нанесення нової термопасти

На відміну від процесора, наносити термопасту на чіпсет слід гранично акуратно, щоб термопаста не стікала на ніжки чіпа. Для розрівнювання термопасти слід використовувати пластиковий або дерев'яний предмет, хвилі підійде стара банківська або знижкова карта.

Після нанесення маленької краплі термопасти, речовина розмазується тонким шаром по поверхні чіпа.

Наступним кроком, необхідно дочекатися поки висохне радіатор і назад встановити його на чіпсет, намагаючись якомога менше переміщати радіатор по поверхні чіпа. Правильно встановлений радіатор фіксується болтами і починається процес складання комп'ютера.

Для новачка весь процес розбирання комп'ютера може здатися досить складним, але на ділі, все куди простіше, ніж здається.

Взагалі, рекомендується самостійно збирати комп'ютер, адже після того, як людина збере ПК, для нього не складе труднощів замінити комплектуючі та провести чистку комп'ютера від пилу будь-якої складності.

Поділитися.
до змісту ↑

Ще по темі:

  • Особливості та типи корпусів комп'ютера Під поняттям «комп'ютер» мається на увазі саме системний блок, без монітора. У корпусі системного блоку розміщені головні складові ПК: материнська плата з процесором, відеокартою і [...]
  • Жорсткий диск SSD: все, що потрібно знати Диск SSD (або твердотільний накопичувач) з'явився як альтернативне пристрій, призначений для заміни традиційних жорстких дисків. При використанні твердотільного накопичувача, [...]
  • Як правильно доглядати за своїм комп'ютером Комп'ютери, як і будь-яка інша просунута електроніка, вимагають дотримання певних правил поводження з ними. Якщо ви хочете, щоб дорогий пристрій служило вам вірою і правдою [...]
  • Як вибрати відеокарту Відеокарта є важливою складовою системного блоку. Вона створює графіку і виводить її на монітор для користувача. Мета даної статті - допомогти новачкові розібратися з питанням: «як [...]
  • Які бувають комп'ютери для будинку: що вибрати? Найкраще, при покупці нового комп'ютера робити вибір на користь нової платформи від компанії Intel. Це має на увазі, що потрібно вибрати процесори, як Core i5 і Core I7, оперативна [...]

Які бувають комп'ютери для будинку: що вибрати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com