рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Які бувають штори для альтанок? Фото тканинних, з брезенту, пвх фіранок, а також детально про те, як зробити своїми руками і закріпити штори ПВХ для альтанок

  1. функціонал
  2. Матеріал виготовлення та принципи відкриття
  3. тканинні
  4. тентові
  5. Штори з натуральних матеріалів і декоративні вертикальні завіси
  6. Як зшити захисні штори ПВХ своїми руками
  7. чим паяти
  8. крій
  9. спайка
  10. установка люверсів
  11. як закріпити

Альтанка - це не просто прикраса садової ділянки, це ще й місце для комфортного відпочинку і для затишних посиденьок. У ній все повинно бути прекрасно ... і архітектура , І функціонал, і обстановка . Кожна деталь повинна бути націлена на повноцінний відпочинок, і велику роль в цьому оазисі релаксу і заспокоєння грають штори для альтанок.

Давайте розберемося, для чого потрібні вуличні фіранки, які бувають, з чого їх краще пошити, який принцип відкривання найбільш зручний. І звичайно ж ми детально розповімо, як зробити штори для альтанок своїми руками, а фото допоможуть нам проілюструвати весь процес виготовлення.

функціонал

Штори для альтанки вуличні створюють затишок і атмосферу домашнього тепла, а разом з тим, вони залишають прекрасну можливість насолоджуватися свіжим повітрям. Ну і звичайно, вони є елементом декору, грамотно підібрані фіранки вигідно підкреслюють достоїнства конструкції, перетворюють її і делікатно приховують огріхи.

Альтанка з шторами, фото приклади кращих ідей дивіться в нашій галереї, це прекрасний захист від яскравого сонячного світла, вітру, косого дощу, снігу, від сторонніх очей, шуму, пилу, листя, і навіть від проникнення птахів і настирливих комах.

Матеріал виготовлення та принципи відкриття

Вельми актуальним є питання: з якого матеріалу штори повинні бути зроблені, щоб вони максимально повно відповідали специфіці альтанки.

тканинні

Найпростіший варіант - це штори з звичайного текстилю. Дуже ефектно виглядають легкі фіранки з органзи, тюлі, шифону, шовку, льону. Зазвичай це конструкція, розвішані сборочкі на кулісі або гардин. Більш щільні тканини, такі як качка, підвішують за типом римських штор, вони нагадують вітрила, і, без сумніву, додають в дизайн інтер'єра нотки середземноморського стилю. Але такі варіанти гарні для закритих і засклених або літніх відкритих альтанок і тільки в теплий сезон, вони не врятують від дощу і поривів вітру.

Але такі варіанти гарні для   закритих і засклених   або літніх відкритих альтанок і тільки в теплий сезон, вони не врятують від дощу і поривів вітру

Штори в альтанку, фото комбінованих фіранок

Все частіше у відкритих альтанках використовують рольштори, відкриті зі звичайною касетою або вдосконалені конструкції з П-образними пазами, що забезпечує подобу герметичності з боків.

Як правило, в рулонних шторах застосовують акрилові тканини, з тефлоновим напиленням, завдяки цьому вони не пропускають пил, мають водовідштовхувальні властивості, їм не страшні масло і бруд, все це незамінне під час дрібного дощику і пилових бур. Акрил не вигоряє від впливу прямих сонячних променів, він має здатність розсіювати і фільтрувати світло. Такі вуличні рулонні штори для альтанок створюють дуже специфічне і оригінальне освітлення. Якщо ж потрібно створити атмосферу усамітнення, то тут як не можна краще підійде тканина блекаут, яка зовсім не пропускає сонячне світло.

Порада: Так як альтанка, все частіше, це відкрите приміщення, яке знаходиться під постійним впливом складної агресивного середовища, вибирайте для кріплення штор напрямні з неокісляющуюся матеріалів. Порада: Так як альтанка, все частіше, це відкрите приміщення, яке знаходиться під постійним впливом складної агресивного середовища, вибирайте для кріплення штор напрямні з неокісляющуюся матеріалів

Легкі фіранки не перевантажувати простір, і не обтяжують конструкцію

Що стосується колірної палітри, то для альтанок найбільш підходять світлі непомітні штори, природних відтінків. Якщо монохромна тканину здається вам нудною, то можна вибрати і фіранки з малюнком, але і тут краще віддати перевагу рослинним орнаментами. Дуже ефектні і яскраві штори в смужку, вони створюю настрій, дуже важливо тут не перестаратися з кольором щоб альтанка не дивився на ділянці як чужорідний елемент. Намагайтеся підбирати такі тони, щоб вони поєднувалися з квітами на клумбах або іншими яскравими елементами ландшафтного дизайну.

Тканинні штори не перешкоджають природної вентиляції в альтанці, не створюють парниковий ефект, а величезний вибір текстилю дозволяє підібрати потрібну модель і забарвлення під будь-який дизайн . Але за ними необхідний ретельний догляд в процесі експлуатації, на зиму їх необхідно знімати. Але навіть в такому щадному режимі вистачає таких фіранок всього на 5-7 сезонів.

Але навіть в такому щадному режимі вистачає таких фіранок всього на 5-7 сезонів

Штори для альтанки на дачі, рулонні з акрилової тканини

тентові

Фіранки з тканини, звичайно, несуть практичне навантаження, але в більшій мірі виконують декоративну функцію. Але ж на відкритому повітрі з комфортом хочеться проводити час не тільки в погожий день, але і в негоду, і як не можна краще для цих цілей підходять тентові укриття - захисні штори для альтанки.

Тент - це бар'єр, який надійно захищає внутрішній простір не тільки від опадів і інших кліматичних кульбітів, але і від птахів і комах. Треба сказати, що такий захист накладає відбиток не тільки на інтер'єр альтанки , А й істотно впливає на формування її зовнішнього вигляду - екстер'єру, тому до вибору треба підходити продумано і оцінювати все «за» і «проти».

Корисно знати: Тентові завіси захищають внутрішній простір від холоду і протягів, а при необхідності, всередині альтанки можна включити обігрівач і створити комфортну температуру для перебування. Корисно знати: Тентові завіси захищають внутрішній простір від холоду і протягів, а при необхідності, всередині альтанки можна включити обігрівач і створити комфортну температуру для перебування

Тентова парусиновий фіранки

Захисні завіси по виду матеріалу, з якого вони виготовляються, можна умовно розділити на два види:

  • штори з брезенту для альтанки;
  • бар'єрні екрани з полівінілхлориду, вони можуть бути виконані з еластичної і м'якої тканини ПВХ різних кольорів, або з так званого тентового скла - прозорі штори для альтанки, ще їх називають м'які вікна, вони практично непомітні в отворах.

Треба сказати, що брезентовий водонепроникний завісу, звичайно, виконує в повній мірі захисну функцію, він надійний, пропускає повітря, захищає від вологи і ультрафіолету, але все-таки його естетична функція в оформленні простору зводиться до нуля.

Захисні штори ПВХ для альтанок практичніші і надійніше своїх конкурентів. Вони не бояться води, грибків, мікроорганізмів, не гниють, не вицвітають, не деформуються, витримують значні дельти температур. В процесі експлуатації за ними легкий догляд, досить протерти їх ганчірочкою, змоченою в теплому мильному розчині, а при необхідності можна навіть потерти м'якою щіткою (крім прозорих).

Кольорові м'які штори для альтанки дуже схожі на звичайні тканинні, і принципи їх підняття ідентичні. Їх можна відсунути в сторону як звичайні, загорнути або підняти, найчастіше, полотна оснащені блискавкою для зручності користування. Дуже зручні і практичні рулонні штори з ПВХ - це великі рольставні-пологи, з електричним підйомним механізмом, керованим з пульта.

Дуже зручні і практичні рулонні штори з ПВХ - це великі рольставні-пологи, з електричним підйомним механізмом, керованим з пульта

Прозорі штори не закривають огляд, але надійно захищають альтанку

Прозорі завіси пропускають сонячне світло, не пропускаючи його, вони практично не заважають огляду. Є відгуки, що використання таких штор не зовсім доречні для літніх альтанок, перетворюють приміщення в теплицю, з парниковим ефектом, і якщо вони постійно закриті, то всередині не вистачає повітря, особливо якщо встановлений мангал . Але ця проблема вирішувана, якщо немає бажання просто піднімати завісу, то зараз можна придбати пологи зі спеціальними відкриваються вставками для провітрювання.

Порада: Пластикові штори не можна часто складати, бо на них залишаються залома. А крім того, в мінусову температуру, рулонний завісу краще не скручувати.

Штори пвх для альтанок - це все-таки кращий захист для відкритих будівель , Їх застосування відкриває широкі можливості для внутрішнього дизайну . Використовуючи такі завіси, можна сміливо обставляти простір комфортними меблями з подушками, оббиту текстилем, і не боятися, що вона зіпсується від вогкості і пилу. Для створення домашнього затишку прорізи додатково декорується текстилем.

Пластикові жалюзі на альтанку вуличні захистять не тільки від негоди, але і від зловмисників

Штори з натуральних матеріалів і декоративні вертикальні завіси

Окремо хотілося б сказати про шторах з натуральних матеріалів: з бамбука, мотузкові з пеньки, соломки, дерев'яних. Такі жалюзі для альтанок і веранд природним чином вписуються в ландшафтний дизайн і підкреслюють еко стиль споруди, а особливо гарні в дерев'яних альтанках .

Фіранки з цих матеріалів надійно захищають від поривів вітру, опадів і сонячних променів, але від вогкості вони втрачають зовнішній вигляд, тому за ними потрібен ретельний догляд.

Вертикальні мотузкові штори на дачі

Найчастіше в альтанках використовують вертикальні штори-нитки, це мотузочки з нанизаними на них декоративними елементами: намистинами, пластиковими листочками, черепашками і ін. Звичайно, вони вішаються більше для естетики, але все-таки захищають від сторонніх очей і легкого вітру.

Як зшити захисні штори ПВХ своїми руками

Тентові завіси з плівки ПВХ можна купити в готовому вигляді, але не завжди вдається знайти підходящі під ваші розміри. Замовні вироби коштують набагато дорожче, і не у всіх є можливість, та й бажання, переплачувати. Вихід один - зшити штори самостійно.

Для виготовлення буде потрібно:

  • плівка ПВХ міцна прозора, можна товсту поліетиленову, продається в рулонах;
  • плівка м'яка кольорова;
  • люверси;
  • мотузка;
  • ножиці;
  • металева лінійка;
  • кріплення.

чим паяти

Так само добре б мати зварювальний апарат для склеювання плівки, але можна обійтися і без нього. Для пайки товстого поліетилену потрібна значна температура не менше 200оС, тому зварювальний апарат можна замінити звичайним паяльником. Загніть жало паяльника в низ, і зміцните на ньому за допомогою двох шайб металеве коліщатко від годин.

Загніть жало паяльника в низ, і зміцните на ньому за допомогою двох шайб металеве коліщатко від годин

На фото, як зробити прилад для пайки пвх своїми руками

крій

Розкладаємо акуратно плівку, обрізаємо в розмір отворів, по висоті штори повинні не доходити до землі приблизно на 100 мм. З кольорової плівки нарізаємо смуги шириною 200 мм, якими і будемо обклеювати штору по периметру.

спайка

Кольорову стрічку згинаємо навпіл, і закладаємо в неї прозору плівку. Щоб деталі не зсковзували, прихопіть їх причепленні. Розкладіть край штори на рівній поверхні, яка не боїться температур, і по лінійці, щоб шов вийшов рівний, ведіть повільно гарячим паяльником. Спочатку паяем з одного боку, а потім перевертаємо і скріплюємо іншу. Фактично повинен вийти товстий край їх трьох шарів ПВХ.

Фактично повинен вийти товстий край їх трьох шарів ПВХ

Якщо плівка ПВХ товста, для пайки краще взяти потужний паяльник

установка люверсів

Люверси - це спеціальні металеві кільця, які затискають край з двох сторін, за допомогою них штора одягається на палицю або на гачки. Для їх установки в комплекті йде спеціальне пристосування.

По периметру робимо розмітку, де у нас будуть встановлені кільця. Знизу, під тканину, підкладаємо спеціальний п'ятачок, зверху пробійник. Молотком вдаряє по металевій позначці на пробійники, в результаті повинно вийти ідеальне отвір.

Бити слід з висоти 30-40 мм, під прямим кутом, строго вертикально

Потім піднімаємо наш край, на п'ятачок укладаємо високу частину люверса, накриваємо. Одягаємо верхню частину кільця. Докладаємо пристосування, вдаряє молотком, люверс встановлений.

Для штор в альтанку використовуйте кільця з великим діаметром

як закріпити

Люверси можна пробити тільки зверху або по всьому периметру. Кріпиться штора до альтанки на спеціальні гачки або ремінці, які прикручуються периметру прорізів на саморізи.

Кріпиться штора до альтанки на спеціальні гачки або ремінці, які прикручуються периметру прорізів на саморізи

Кріплення для установки тенту на альтанку

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com