рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як виготовити захисні пвх штори для альтанки?

  1. Види штор для альтанок
  2. Захисні штори з полівінілхлориду
  3. Металеві жалюзі для альтанок і веранд
  4. Робимо захисні штори ПВХ для альтанок
  5. Як зшити штори для альтанок своїми руками
  6. Як закріпити штори для альтанки: установка фурнітури

Будівництво і обробка альтанки - це ще не все. для садового будиночка необхідно підібрати штори. Тим більше, що вони там практично життєво необхідні. Погодьтеся, в спекотний літній день, якщо сонячні промені потрапляють в альтанку, довго просидіти за столом не вийде.

У магазинах вам можуть запропонувати різні види штор, як за матеріалами виготовлення, так і за механізмом руху полотнищ. З цієї статті ви дізнаєтеся про три види завіс для альтанок: тканих, з полівінілхлориду та з металу. Крім того, ми розповімо, як виготовити ПВХ штори для альтанки на дачі .

Види штор для альтанок

тканинні завіси

Розсувні тканинні штори - це найпростіший варіант оформлення. Їх можна придбати готовими або зшити будинку. Спосіб кріплення можна вибрати такий, який буде зручний саме вам. Наприклад, завіси на фото кріпляться за рахунок поперечини, протягнутої в люверси, встановлені на полотнище. Виглядає такий механізм досить скромно, однак відкрити-закрити штори з ним найпростіше.

Також використовується петлеве кріплення і на зав'язки - на штори нашиваються широкі петлі з того ж матеріалу, або ж стрічки для зав'язування. Обидва варіанти досить ефектні, проте тканину по перекладині рухається насилу, затулити фіранки одним рухом не вийде.

Будівництво   і   обробка альтанки   - це ще не все

Альтанка з шторами. Фото моделі на люверсах

Тканинні розсувні штори гарні як захист від сонця, і завжди можна підібрати матеріал тієї щільності, яка вам необхідна. Тканини можуть бути як зовсім тонкими, типу органзи або тюлю, так і щільними, з непромокальних тканин, близьких до парусині. Існують навіть штори з брезенту для альтанки. Однак від сильного вітру вас навіть вони не тільки не захистять, а ще й будуть втручатися - залітати всередину будівлі. В цьому відношенні куди краще вуличні рулонні штори для альтанок - ролети.

Зверніть увагу: ролети мають ускладнення по нижній кромці, і в розкритому вигляді щільно прикривають отвори. Механізми ролет можуть мати відмінності, але принцип тут один, за допомогою витягування шнура ми можемо скачати або розкачати штору. Деякі з моделей можуть мати внизу кріплення для фіксації у відкритому вигляді. Ви будете добре захищені від сонця, вітру, і навіть від дощу. Зверніть увагу: ролети мають ускладнення по нижній кромці, і в розкритому вигляді щільно прикривають отвори

Штори в альтанку. Фото тканих ролет

Для виготовлення рольштор використовуються щільні, міцні тканини, з додаванням акрилу або тефлону. Мінус ці штори для альтанок мають один - висока ціна, щодо тих же розсувних. Ну і ще їх неможливо виготовити в домашніх умовах. Альтернативою роллетам можуть служити римські штори, які згортаються за тим же принципом і обтяжать по нижньому краю. Римські штори продаються готовими, або ж шиються самостійно з будь-яких тканин, наприклад, за схемою, схожою на ту, що наведена нижче.

Римські штори продаються готовими, або ж шиються самостійно з будь-яких тканин, наприклад, за схемою, схожою на ту, що наведена нижче

М'які штори для альтанки можна виготовити своїми руками

Захисні штори з полівінілхлориду

Завіси з ПВХ випускаються прозорими, непрозорими, комбінованими і з принтом, який може навіть друкуватися з початкових кодів замовника. Полівінілхлорид довговічний, біоустойчів і не боїться тривалого впливу вологи. Єдине, чим можна зіпсувати зовнішній вигляд таких штор - це піддавати їх множинної деформації в сильні морози або піднести до поверхні джерело вогню. В іншому вони «не убіваеми».

Фіранки з ПВХ бувають розсувними і рулонними. Перші зручніше у використанні, а другі обійдуться вам дешевше. Використовуються обидва види в якості захисту альтанки від вітру і дощу, а також для консервування садових будиночків на зимовий час. Мінус завіси з ПВХ мають один: якщо вони щільно закриті, то в альтанці швидко стає душно.

Штори для альтанки вуличні, водонепроникні

Металеві жалюзі для альтанок і веранд

Цей вид штор використовується, звичайно ж, не для захисту від сонця. Однак згадати про них необхідно. Установка металевих ролет - це хороший спосіб консервації альтанки на зиму або на час відсутності господарів на дачній ділянці. З закритою таким чином альтанки не потрібно прибирати меблі та інше наповнення, яке знаходиться там в літній час.

Використовуються такі жалюзі в основному в кам'яних і цегляних альтанках , На яких вони не погано виглядають. Також можна встановлювати металеві ролети на садові будиночки з колоди . Єдине що, вам доведеться подумати про те, наскільки доречно буде виглядати короб від ролети і, можливо, подбати про його маскування.

Жалюзі на альтанку, вуличні, для веранд і альтанок

Робимо захисні штори ПВХ для альтанок

Сьогодні безліч компаній пропонують виготовлення штор ПВХ для альтанок на замовлення. Ні хто не сперечається, це найпростіший спосіб. Подзвонив - замовив - привезли - повісили. Однак ціна за такі штори для альтанки буде зовсім не демократичною. Тому вам напевно буде цікаво дізнатися, як зробити прозорі штори для альтанки.

Як зшити штори для альтанок своїми руками

Звичайно, тут мова буде йти не про шиття в повному сенсі цього слова, а про споювання полотен ПВХ між собою. Обмеривать боку, які плануємо закривати захисними шторами для альтанки, причому в процесі захоплюємо і оклади прорізів або опорні стовпи, в залежності від виду споруди . На основі цих вимірів створюємо викрійки. Так як штори з ПВХ складок мати не повинні, то викрійки чертятся точно по зробленим вимірами.

Після розкроювання можна приступати до власне пайку. Деталі розкладаємо на будь-який термостійкою поверхні. Спочатку викладаються кольорові елементи окантовки, і вже на них - прозора частина штори. Якщо потрібно просто з'єднати разом два одноколірних відрізка ПВХ - просто з'єднуємо їх зрізи. Щоб деталі штор не змістилися в процесі пайки, притискаємо їх чимось важким або приклеюємо до столу звичайним скотчем. На малюнку внизу показана викладка і фіксація плівки перед пайкою.

Зверніть увагу: під час складання викрійок обов'язково потрібно зробити добавку на підкоміри і шви. На бічні і нижню сторони відкладаємо по 50 мм. Для швів, якщо вони будуть йти в нахлест, запас повинен бути по 15 - 20 мм на кожній деталі. Для звичайної двошарової пайки на шви досить буде 10 мм. Зверніть увагу: під час складання викрійок обов'язково потрібно зробити добавку на підкоміри і шви

Для відкритої альтанки або тераси

Зазвичай для споювання штор з ПВХ використовуються спеціальні машини. Однак коштують вони не мало, і якщо ви не планує займатися виготовленням штор постійно, то така дорога покупка буде не виправдана. Але вихід все-таки є.

Зверніть увагу: для роботи потрібно трохи модернізувати звичайний паяльник, а саме - встановити на його жало терморолік. Для його виготовлення знадобиться дві смужки металу з отворами і невелика монета або коліщатко від годин. Перед початком роботи ви повинні з'ясувати приблизну температуру паяльника, щоб він споював шари плівки, але не пропалював їх.

Якщо все налагодили - приступаємо. Плівку ми вже розклали. Тепер беремо сталеву лінійку або не гладкий дерев'яний брусок (50 х 25 мм), укладаємо уздовж лінії майбутнього шва. Лівою рукою притискаємо лінійку / брусок а правою ведемо уздовж неї / нього паяльником.

Лівою рукою притискаємо лінійку / брусок а правою ведемо уздовж неї / нього паяльником

Пластикові полотнища з'єднуються за допомогою паяльника з термороліком

Як закріпити штори для альтанки: установка фурнітури

Тепер, коли всі елементи з'єднані, потрібно забезпечити наші штори необхідною фурнітурою - її можна купити в будівельних магазинах. І люверси, і різного роду застібки можна встановити в спеціалізованих майстернях, або зайнятися цим самостійно. У другому випадку краще придбати фурнітуру з запасом, щоб можна було використовувати кілька штук для тренування на непотрібному шматку пластику.

У другому випадку краще придбати фурнітуру з запасом, щоб можна було використовувати кілька штук для тренування на непотрібному шматку пластику

установка люверсів

Люверси вимагають попередньої підготовки рівних отворів. Це можна зробити за допомогою спеціальної вирубки, але є також спосіб уникнути зайвих витрат на додатковий інструмент. Розмір отвору - це діаметр внутрішнього контуру люверса. Тут просто обводимо цю фурнітуру. А ось щоб прорізи були рівними, робимо так:

  • Кожен гурток перекреслюємо хрест-навхрест так, щоб перетин ліній доводилося на центр отворів.
  • Розрізаємо плівку від точок перетину до контуру гуртків.
  • Ріжемо плівку по колу.

На наступному малюнку добре видно, яким чином робиться розмітка для вирізання отворів під люверси. Фіранки з ПВХ готові. Залишилося тільки повісити їх на кріплення, які потрібно заздалегідь встановити на самій альтанці.

Зверніть увагу: не потрібно намагатися розгладити на шторах заломи, що залишилися від складання плівки в процесі зберігання. Вішаємо все як є, і в перший же теплий літній день пластик розігріється під сонцем і розправиться сам собою. Зверніть увагу: не потрібно намагатися розгладити на шторах заломи, що залишилися від складання плівки в процесі зберігання

Як зробити укриття для літньої альтанки: підготовка отворів під люверси

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com