рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вагітність: що можна що не можна

  1. Що не можна при вагітності
  2. курити
  3. пити алкоголь
  4. зловживати кофеїном
  5. Їсти деякі види їжі
  6. Міняти котячий туалет
  7. Вживати наркотичні засоби
  8. Піднімати тяжкості і робити інтенсивні фізичні вправи
  9. Використовувати спреї проти комах
  10. Не можна ходити в лазні і сауни
  11. Що можна при вагітності
  12. Їсти більше фруктів, овочів, м'яса, риби, горіхів
  13. Гуляти і робити легкі вправи
  14. Ходити на прийом до дантиста
  15. Користуватися косметикою і засобами по догляду за обличчям
  16. Використовувати кошти по догляду за тілом
  17. Носити бавовняну білизну і спеціальні бюстгальтери
  18. Більше відпочивати і спати
  19. займатися сексом
  20. спірні моменти
  21. Комп'ютерні монітори
  22. перельоти
  23. Стрижка
  24. фарбування волосся
  25. автозагар
  26. вакцинація

Вагітність - час не тільки важке, але і відповідальна Вагітність - час не тільки важке, але і відповідальна.

Після того, як проходить ейфорія від усвідомлення того, що в вас росте життя, і скоро ви станете мамою, ви починаєте ставити собі питання. Що можна вам тепер, а що не можна !?

Звичайно, лікар все вам розповість, але є надовго вкорінені в нашій свідомості «не можна», які виявилися «можна». Тому жіночий сайт sympaty.net вирішив розібратися, що можна при вагітності, а що не можна.

Що не можна при вагітності

Почнемо з найважливішого - з заборон.

курити

Це ясно, як Божий день. Для тих, хто не в курсі розповідаю, чому ж це так шкідливо. Справа в тому, що сигарети містять понад 4 000 хімічних сполук, і під час куріння вони благополучно потрапляють в кров жінки і разом з нею до дитини.

Які ж наслідки куріння матері для малюка?

  • недобір ваги і зростання
  • погано розвинені легені, що потім може привести до розвитку астми
  • іноді навіть недорозвинені органи (наприклад, пальці),
  • палять мами в 3 рази збільшують ризик виникнення синдрому раптової смерті дитини
  • куріння погано позначається на мозку малюка, в наслідок він може почати страждати порушенням уваги і поганою пам'яттю.

Це тільки деякі наслідки куріння для вашого майбутнього малюка. Найкраще, якщо ви вирішите «зав'язати» до того, як захочете завести малюка, так як лікарі не рекомендують кидати палити під час вагітності.

пити алкоголь

Звичайно, келих вина або 200 мл хорошого пива раз на місяць не зроблять такого вже негативного впливу на плід. Однак зловживати все-таки не варто, особливо в перший триместр, коли закладається фундамент для будівництва нового організму.

Уникайте міцних спиртних напоїв. Алкоголь може погано позначитися на розумовому і фізичному стані дитини. Крім того, він вражає нервову систему немовляти. А у алкоголіків висока ймовірність народження дитини з різними вадами розвитку.

зловживати кофеїном

Як такого впливу на розвитку дитини кофеїн не робить, проте зловживання кофеїном може привести до викидня або передчасних пологів (все залежить від терміну).

Зовсім відмовлятися від кофеїну не варто (якщо, звичайно, немає особливих призначень лікаря). Якщо вживати менше 150 міліграм кофеїну на добу, це може бути цілком безпечно. Намагайтеся пити напої або без кофеїну, або Не робіть свій чай / кава дуже міцним. І вже, звичайно, не варто випивати по кілька кухлів кави на добу, як ви робили до вагітності.

Їсти деякі види їжі

Вагітність - це час, коли починаєш трепетно ставитися до складу продуктів 🙂

Чи не для вагітних - продукти швидкого приготування, а також - всі продукти, які містять багато барвників, замінників, підсилювачів. Уникайте Е-добавок, особливо, Е-121, Е-123, Е-240, Е-924а і Е-924в. Так, багато хто з Е-добавок дозволені, але це не означає, що вони не можуть надавати негативно впливу на дитину, що розвивається!

Не їжте під час вагітності деякі сорти риби: тунець, макрель, рибу-меч. Крім того, тримайтеся подалі від дуже гострою і дуже жирної їжі. Солодких газованих напоїв.

Хоча, якщо вже зовсім хочеться, ну просто зарізати готові, то порадуйте себе трохи 🙂

Міняти котячий туалет

Якщо ви одна, то нічого не поробиш. Якщо ж ні, тоді просите це робити вашого супутника. Необхідно це зробити тому, що при зміні котячого туалету підвищується ймовірність заразитися токсоплазмозом. Результатом може стати уповільнений ріст дитини, погано розвивається мозок і пошкодження очей у плода.

Вживати наркотичні засоби

Само собою! Жінки, які приймають легкі наркотики, перебувають в тій же групі ризику, що і палять і випивають майбутні мами.

Піднімати тяжкості і робити інтенсивні фізичні вправи

Якщо ви перенапряжетесь, то можете спровокувати викидень або пологи завчасно.

Використовувати спреї проти комах

Не тільки їжа може бути небезпечна! Токсичні речовини з спреїв також потрапляють в нашу кров, а звідти - в кров майбутнього малюка.

Не можна ходити в лазні і сауни

Уникайте перегріву. Це не тільки може призвести до зневоднення - різко збільшується ймовірність викидня!

Що можна при вагітності

Приймати спеціальні мультивітамінні комплекси

Вони допомагають справлятися жіночому організму з навантаженням. Проте багато лікарів призначають їх, тільки починаючи з другого триместру. На ранніх же термінах радять пити фолієву кислоту і вітамін Е (звичайно ж, в помірних дозах).

Їсти більше фруктів, овочів, м'яса, риби, горіхів

Здорова їжа - ось що вам зараз необхідно! Фрукти і овочі - джерела вітамінів і ензимів. Вони добре засвоюються і регулюють обмінні процеси в організмі.

М'ясо - білок, необхідний для будівництва організму маленької людини. Риба багата речовиною Омега-3, яка відповідає за формування мозку у вашого чоловічка. До речі, дослідження показують, що у жінок, які включали в раціон рибу, діти розумніші, ніж у тих, хто її не їв.

Гуляти і робити легкі вправи

Це звичайно, якщо вагітність протікає нормально. Наприклад, я проходила в день не менше 3 кілометрів і за вагітність поправилась всього на 3 кг.

Під час прогулянки ви насичуєте своє тіло киснем, боретеся із зайвими кілограмами (під час вагітності також потрібно стежити за своєю вагою) і покращуєте своє самопочуття. Спробуйте зайнятися йогою .

Ходити на прийом до дантиста

Стежити за здоров'ям зубів дуже важливо в період вагітності. Навантаження на організм велика, і ваші зуби можуть почати просто кришитися. Стоматолог же дасть вам поради про те, як звести до мінімуму небажані наслідки для ваших зубів.

Користуватися косметикою і засобами по догляду за обличчям

Головне, щоб вони не містили таких компонентів:

  • вітамін А (у великих кількостях він дуже шкідливий)
  • гідрокортизон (це стероїд, які при щоденному застосуванні небезпечний для дитини)
  • бензоїл пероксид.

Використовувати кошти по догляду за тілом

Найкраще, якщо ви віддасте перевагу тим засобам, які розроблені спеціально для вагітних. Вони містять компоненти, покликані звести до мінімуму ймовірність появи розтяжок і деформації грудей, і безпечні для вагітних.

Носити бавовняну білизну і спеціальні бюстгальтери

Білизна для вагітних просто необхідно! Пам'ятайте: якщо ви хочете зберегти свої груди прекрасної, підбирайте правильне білизна. Благо, зараз вибір величезний: хочеш тобі спортивний крій, хочеш тобі з кружавчиками 🙂

Більше відпочивати і спати

Потім будете згадувати цей період з тугою. гарантую 😉

займатися сексом

Якщо вагітність протікає нормально, лікар не заборонить вам займатися сексом. Однак не зайвим буде спеціально його про це запитати. До речі, якщо вам можна, тоді не відмовляйте собі в цьому задоволенні, тому що це дуже корисно і для вас, і для вашої дитини. Але не перестарайтеся, все-таки ви в положенні 🙂

Читайте ще статтю: Секс при вагітності: за і проти .

спірні моменти

ліки

Є ліки, які можна приймати під час вагітності, а є ті, яких краще уникати (і таких набагато більше!). Запитайте свого лікаря про такі речі відразу.

Якщо є якісь проблеми зі здоров'ям, проконсультуйтеся з відповідним фахівцем. Ні в якому разі не займайтеся самодіяльністю, особливо, якщо ліки сильнодіючі.

Комп'ютерні монітори

Даних про негативний вплив на дитину в утробі немає. Але скоротіть час, що проводиться перед комп'ютером. Ваш малюк буде сам вам давати знати, що його це не влаштовує 🙂

перельоти

Якщо ви нормально їх переносите, то чому б і ні. Однак є категорії жінок, яким краще триматися подалі від літаків:

  • Вагітні, у яких високий тиск,
  • Жінки, які перебувають у групі ризику з невиношування.
  • Ті, у яких анемія Герріка.

Стрижка

Чи не можна стригтися під час вагітності - це просто упередження. Наприклад, лікар, яка приймала у мене пологи, в свою вагітність благополучно стриглася.

Тут все питання, чи вірите ви в прикмети чи ні. Особисто я не стриглася заради спокою моєї мами. І з подивом виявила, що мені добре з довгим волоссям, і що вони в'ються 🙂 Так що, може бути, має сенс спробувати просто поміняти імідж?

фарбування волосся

сучасна фарба для волосся має дуже хорошу якість, а шкіра поглинає вкрай мало фарбувального пігменту. І все ж, краще користуватися щадними фарбами, засобами відтінків бальзамами - хто знає, як там насправді все йде?

А ось від хімічної завивки краще утриматися зовсім. Ці речовини точно потраплять вам в кров.

автозагар

Даних про те, який вплив чинять ці кошти на плід, немає. Щоб убезпечити себе, наносите бронзатори і автозагар тільки на обличчя, шию, плечі і груди.

вакцинація

Питання в тому, яке щеплення робити. Знову-таки, з цього приводу проконсультуйтеся з лікарем. Але навіть серед них є розбіжності в думках. Наприклад, деякі вважають, що щеплення проти грипу може зменшити на 60% ймовірність виникнення цього захворювання у дитини в перший рік життя.

Які б сумніви вас не охоплювали, консультуйтеся з лікарем і слухайте своє тіло. Адже вагітність - період не тільки роботи над собою, але і потурання своїм примхам 😉

-
Автор - Sweety, сайт www.sympaty.net - Красива і Успішна

Які ж наслідки куріння матері для малюка?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com