Лютий цього року незвичайно щедрий на свята. Але, мабуть, самий смачний з них - Масляна з її рум'яними домашніми млинцями. Який би рецепт ви не вибрали, без правильних продуктів не обійтися. Так само як без маленьких кулінарних хитрощів. Сьогодні їх розкриває спеціально для вас "Хатинка у селі" .
молочні премудрості
Суперечки про те, які млинці краще - на молоці або кефірі, - ведуться із завидною постійністю. Хоча за великим рахунком вибір головного компонента - справа смаку. А ось вибір якісного продукту вимагає особливого підходу. Жирність молока може бути будь-хто. Але чим вона вище, тим більш насиченим смак млинців. Оптимальним вибором стане пряжене молоко 3,2% або добірне молоко «Будиночок в селі» . Втім, якщо ви хочете, щоб частування вийшло не таким калорійним, то молоко 2,5% «Будиночок в селі» легко впорається з цим завданням.
Для млинців з начинкою додайте в тісто більше борошна для міцності. До речі, необов'язково брати тільки пшеничне борошно. З молоком гармонує гречана, вівсяна і кукурудзяна мука. З будь-якої з них смак млинців стане цікавіше і багатше. Повітряну структуру легко створити, окремо збивши в піну білки. Якщо на це немає часу, введіть 1 ч. Л. гашеного оцтом соди.
кефірів метаморфози
Млинці на кефірі порадують домашніх гурманів не менше. Для цього потрібно вибрати оптимальний за смаковими якостями продукт. Кефір «Будиночок в селі» - ідеальний інгредієнт для приготування тіста. Він подарує млинців приємний смак, а заодно наділить їх масою корисних властивостей. Все завдяки живий заквасці і збалансованому вмісту білка.
Найкраще дотримуватися золотих пропорцій для млинцевого тесту. Зазвичай на 2 склянки кефіру рекомендується брати склянку борошна. Не забудьте ретельно її просіяти - в цьому запорука пишноти готової випічки. Спочатку слід змішати всю наявну борошно з 1 склянкою кефіру. Причому вводити борошно потрібно в кілька прийомів, безперервно помішуючи, щоб тісто вийшло без грудочок. Потім по черзі втручаються яйце, цукор, сіль, рослинне масло і гаситься оцтом соду. І тільки потім потроху підливають залишився кефір, регулюючи потрібну густоту.
Пам'ятайте, на склянку борошна вистачає середнього курячого яйця, 1-2 ст. л. цукру і 1 ст. л. масла. Яйця і олія забезпечать тесту запас міцності і еластичності, цукор - м'який збалансований смак. Навіть якщо начинка в млинцях буде м'ясної, рибної або овочевий, цукор з рецепта виключати не варто ні в якому разі. Те ж саме стосується дрібки солі в десертних варіаціях. Неповторну легкість і ажурність додадуть млинців 2-3 ст. л. газованої води або пива. Кефір органічно взаємодіє з цими інгредієнтами, а тому млинці будуть неймовірно смачними.
Ласі секрети всередині
Як відомо, досконалості немає меж. І навіть найсмачніші млинці перетворить вдала начинка. Тут на допомогу знову приходить "Хатинка у селі" . Справжній сир з добірного молока і натуральної сироватки: традиційний з низьким вмістом жиру і добірний сільський 9% -й, м'який 0,1% -й і 5,5% -ї жирності. Хороша для начинки і сметана «Будиночок в селі», приготована виключно зі свіжих вершків і закваски традиційним способом.
Ось кілька безпрограшних ідей для млинцевих начинок з продуктами «Будиночок в селі». Пропускаємо через прес 2-3 зубчики часнику, як можна дрібніше шаткуємо 6-7 гілочок кропу і 3-4 гілочки базиліка. Ретельно перемішуємо 400 г м'якого сиру 5,5% і 3 ст. л. сметани «Будиночок в селі». Додаємо свіжу зелень з часником, кладемо сіль і спеції за смаком - яскрава пікантна начинка готова.
Шанувальників вишуканих десертів підкорить інтригуюча сирно-ягідна начинка. Беремо по жмені кураги, світлого і темного родзинок, в'яленої журавлини і вишні. Заливаємо їх крутим окропом на 10 хвилин і обсушуємо. Курагу рубаємо тонкою соломкою. Збиваємо 500 г традиційного сиру 0,2% з 5 ст. л. вершків 35% «Будиночок в селі». Залишається змішати сирну начинку з курагою і ягодами.
Справжнім Сластьона піднесіть особливий сюрприз. Розминаємо в кашку стиглий банан, збиваємо з 4 ст. л. згущеного молока і 250 г сільського добірного сиру 9% «Будиночок в селі». Перед тим як викласти начинку на млинець, густо змастіть його полуничним джемом. Домашні ласуни з'їдять такі ласощі в один присід.
"Хатинка у селі" , Перевірені рецепти і кулінарне натхнення - ось що потрібно, щоб зустріти Масляну смачно, цікаво і весело. Неодмінно побалуйте рідних і друзів розкішними домашніми млинцями з незвичайними начинками. А ще краще - робіть це не тільки у свята, а й у звичайні будні.
А якщо у вас ще залишилися «млинцеві» питання, то ви можете задати їх на гарячій лінії "Хатинка у селі" ! Нехай Масляна буде ще веселіше! Телефонуйте 5-18 лютого, з 09:00 до 21:00. 15 лютого з 15.00 до 16.00 чергування на гарячій лінії прийме кухар Костянтин Івлєв. А 16 лютого в цей же час - популярна співачка Валерія!