при сервіровці святкового столу кожна деталь повинна бути ідеальна. Якщо Ви вже визначилися зі стравами, скатертиною і сервізом, пора задуматися, як подавати прохолодні напої. Не всі пляшки виглядають однаково привабливо, і якщо витримане вино саме по собі може служити окрасою столу , То пластикова пляшка води не підходить для урочистого застілля. Порятунком стане графин, який надасть Вашому столу вишуканий вигляд.
WESTWING любить стильні і корисні аксесуари, тому ми з радістю представляємо Вам графини і декантери відомих брендів. Правильний графин не тільки стильно виглядає, але і допоможе підкреслити смак напою і довше зберегти його якості. Різноманіття дозволить Вам вибрати будь-який в залежності від Вашого смаку і обраного декору столу .
характеристика
Графин є високий посудину з щільного скла або кришталю з кришкою або пробкою. Стандартний обсяг становить 1-2 літра, він служить для подачі будь-яких напоїв - від води до міцного алкоголю. Графин не підходить для довгострокового зберігання напоїв, його використовують лише під час сервіровки.
На відміну від глечика, у графина зазвичай немає ручки, крім того, він зроблений зі скла, в той час як глечик може бути виконаний з будь-якого матеріалу. Існують спеціальні види графинів для різних напоїв, наприклад, декантер - графин для вина.
Історія
Графин прийшов до нас зі Сходу, де використовувався для зберігання як рідин, так і сипучих речовин. У Стародавній Греції графини були широко поширені і відомі під виглядом амфор і гідро для води і вина.
У Росії вони в першу чергу використовувалися для подачі саморобних напоїв, таких як наливки, настоянки, морси і домашнє вино.
види
Сьогодні графини служать стильним прикрасою столу, їх часто продають в наборі з келихами, виготовляють з якісно скла і кришталю ручної роботи і підбирають, виходячи з стилю застілля. Крім класичних гранованих графинів можна зустріти графини з кольорового скла, різноманітних форм, з шийкою і без.
За формою вони зазвичай нагадують пляшку, прикрашену витонченої пробкою. Розмір визначається в залежності від напою. Так, для міцних напоїв, таких як горілка, на стіл ставиться графин об'ємом 500 мл, причому перед подачею його необхідно недовго охолодити в холодильнику.
Для настоянок і наливок зазвичай використовуються невеликі графини обсягом 300-350 мл.
Модель для води, лимонадів та інших безалкогольних напоїв зазвичай найбільша за розміром, вона може становити 1-2 л.
Окремо виділяють графини для вина, так звані декантери, які також представлені в різних формах в залежності від витриманості і сорти вина. Їх обсяг складає від 700-800 мл для десертних вин до 1000-1200 для їдалень.
Вибираємо в подарунок
Графин стане відмінним подарунком не тільки для любителів алкогольних напоїв, а й усіх, хто любить стильні аксесуари для декору будинку. Подарунковий екземпляр зазвичай виконаний з високоякісно скла або кришталю, володіє нестандартною формою і візерунками і створений спеціально для того, що дивувати і радувати.
Також можна зустріти моделі з срібними і позолоченими елементами, інкрустовані каменями або обрамлені шкірою. Такий подарунок стане приємним сюрпризом як для близького родича, так і для одного або колеги.