elena777 Кухарчук 8 рівня
- 20 листопада 2009, 21:32
- 24471
Turta dulce cu mere. Дивовижно смачний Румунський новорічний пиріг, для якого не треба місити тісто, після вечірнього чаювання викликав бурхливе захоплення у домашніх і особливо у моїх дочок! Приготувала його перший раз, але тепер цей рецепт назавжди залишиться в моeм меню! Висловлюю щиру подяку національної румунської кухні! На конкурс "Новорічні смаки планети".
У змащену олією форму насипати борошно-манної суміші так, щоб покрити дно, зверху - яблука, і так чергувати поки не закінчаться яблука і сипуча суміш.
Десь в середині на пирозі треба розкласти сюрпризи: монетку, колечко, порцелянову маленьку фігурку (добре прокип'ячену), горішок, вишеньку, цукерку, пекучий перець і т. Д.
Румунія, зустрічаючи Новий рік, слід такого звичаю: до святкового столу на зустріч Нового року румуни подають великий пиріг з сюрпризом, в якому запечені монети, колечка, порцелянові фігурки, горішки, цукерки і т. Д. Іноді в пиріг додають ещe і пекучий перець .
З кожною річчю пов'язана своя прикмета, а тому гість, який знайшов в своeм шматочку пирога який-небудь подарунок, відразу ж визначає, яким стане для нього наступний Новий рік.
Найбільшим щастям, при зустрічі Нового року, вважається знайти в пирозі монетку або колечко, що обіцяють удачу і успіх у всіх починаннях в Новому році!