рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Річниця весілля

  1. День одруження - Зелене весілля
  2. 1 рік - Ситцеве весілля
  3. 2 роки - Паперове весілля
  4. 3 роки - Шкіряне весілля
  5. 4 роки - Льняне весілля або Мотузкова весілля
  6. 5 років - Дерев'яне весілля
  7. 6 років - Чавунне весілля
  8. 6.5 років - Цинкове весілля
  9. 7 років - Мідне весілля
  10. 8 років - Жерстяна весілля
  11. 9 років - Фаянсове весілля або Ромашковая весілля
  12. 10 років - Олов'яне весілля або Рожеве весілля
  13. 11 років - Сталеве весілля
  14. 12,5 років - Нікелеве весілля
  15. 13 років -Кружевная весілля або Конвалієве весілля або Вовняна весілля
  16. 14 років - Агатова весілля
  17. 15 років - Кришталеве весілля або Скляне весілля
  18. 18 років - Бірюзова весілля
  19. 20 років - Порцелянове весілля
  20. 25 років - Срібне весілля
  21. 30 років - Перлове весілля
  22. 34 роки - Янтарна весілля
  23. 35 років - Коралове весілля або Полотняна весілля
  24. 37,5 років - Алюмінієве весілля
  25. 40 років - Рубінове весілля
  26. 45 років - Сапфірове весілля
  27. 46 років - Лавандова весілля
  28. 47 років - Кашемірова весілля або Вовняна весілля
  29. 48 років - Аметистове весілля
  30. 49 років - Кедрова весілля
  31. 50 років - Золоте весілля
  32. 55 років - Смарагдове весілля
  33. 60 років - Діамантове весілля
  34. 65 років - Залізне весілля
  35. 67,5 років - Кам'яне весілля
  36. 70 років - Благодатне весілля
  37. 75 років - Коронне весілля
  38. 80 років - Платинова весілля або Дубове весілля
  39. 100 років - Червоне весілля

Святкування весільних річниць перетворилося в традицію в XIX столітті. Спочатку це свято відзначалося в середовищі заможних городян, а після став традиційним і для інших станів. Річниця весілля відзначається у вузькому колі родичів і найближчих друзів.

День одруження - Зелене весілля

1 рік - Ситцеве весілля

2 роки - Паперове весілля

3 роки - Шкіряне весілля

4 роки - Льняне весілля або Мотузкова весілля

5 років - Дерев'яне весілля

6 років - Чавунне весілля

6.5 років - Цинкове весілля

7 років - Мідне весілля

8 років - Жерстяна весілля

9 років - Фаянсове весілля або Ромашковая весілля

10 років - Олов'яне весілля або Рожеве весілля

11 років - Сталеве весілля

12,5 років - Нікелеве весілля

13 років - Мереживна весілля або Вовняна весілля

14 років - Агатова весілля

15 років - Кришталеве весілля або Скляне весілля

18 років - Бірюзова весілля

20 років - Порцелянове весілля

25 років - Срібне весілля

30 років - Перлове весілля

34 роки - Янтарна весілля

35 років - Коралове весілля або Полотняна весілля

37,5 років - Алюмінієве весілля

40 років - Рубінове весілля

45 років - Сапфірове весілля

46 років - Лавандова весілля

47 років - Кашемірова весілля або Вовняна весілля

48 років - Аметистове весілля

49 років - Кедрова весілля

50 років - Золоте весілля

55 років - Смарагдове весілля

60 років - Діамантове весілля

65 років - Залізне весілля

67,5 років - Кам'яне весілля

70 років - Благодатне весілля

75 років - Коронне весілля

80 років - Платинова весілля або Дубове весілля

100 років - Червоне весілля

День одруження - Зелене весілля

День одруження називають зеленим весіллям.

Це не тільки день самого весілля, а й точка відліку нових річниць. Зелену весілля прийнято відзначати кожен місяць в число весілля протягом першого року після укладення шлюбу. Подарунок в цей день - квіти, які є символом юності і бурхливого життя. Вони можуть бути будь-якими, але звернути увагу слід на те, скільки вони простоять. Квітами і травами прикрашають весільний кортеж і приміщення для святкування. З давніх-давен символом зеленої весілля вважають миртові листочки у весільному вінку, який сплітає собі наречена в день весілля.

1 рік - Ситцеве весілля

Після першого року спільного життя святкується ситцеве весілля. Назва це пояснюється тим, що відбувається своєрідний перехід від новизни відносин до буденності і повсякденності (ситцева простота). Позаду найскладніший рік спільного життя, молодята «притерлися» один до одного, дізналися один одного в побуті і труднощі, здолали серйозніші випробування. У цей день дарують ситцеві, шовкові і нейлонові вироби: хустки, рушники, постільна білизна, скатертини та ін. Домашній текстиль. Намагаються, щоб подарунки були потрібні молодій сім'ї і підходили ім.

На першу річницю весілля прийнято відкривати одну з двох пов'язаних пляшок шампанського, подарованих молодим в день весілля (другу пляшку відкривають на народження первістка). На святкування річниці обов'язково запрошуються свідки молодих, батьки і, за бажанням, кращі друзі.

Річниця весілля

2 роки - Паперове весілля

Після двох років спільного життя святкують паперове весілля. До цього моменту подружжя повинні пройти перевірку на вміння терпіти і долати труднощі. До другої річниці в сім'ї може вже з'явитися дитина, тому важливо бути добрішими один до одного, побудувати міцну і дружну сім'ю, зберігати любов і вірність. У цей день прийнято дарувати подарунки з паперу, меблі. Папір вважається символом слабкості, крихкості, а значить, тільки від подружжя залежить, чи зможуть вони зберегти свої почуття і сім'ю. Гості дарують сім'ї скляні або паперові подарунки: книги, картини, фотоальбоми, графини та ін. Посуд зі скла, шпалери. А подружжя пишуть один одному листи з освідченням у коханні, дарують скляні сердечка.

3 роки - Шкіряне весілля

Третя річниця сімейного життя - шкіряна весілля. Назву свою вона отримала тому, що сім'я міцніє, але в ній все ще відбуваються зміни, і відносини змінюються як шкіра. Крім того, до цього моменту молоде подружжя вже добре відчувають один одного (як би самою шкірою). Подарунками на цей ювілей вважаються вироби з натуральної шкіри, які довго прослужать: сумки, гаманці, папки, ремені. Гості теж повинні піднести сім'ї подібні подарунки, наприклад, шкіряна валіза як символ майбутнього романтичної подорожі.

4 роки - Льняне весілля або Мотузкова весілля

Після чотириріччя спільного життя відзначають лляну (мотузяну) весілля. До цього моменту подружжя прив'язуються один до одного, як мотузками. Раніше існував звичай, коли подружжя, що сидять поруч на стільцях, пов'язували по руках і ногах мотузками, і якщо вони не могли розплутатися, то і їх почуття одне до одного будуть міцними, міцними і довгими, а подружнє життя - благодатної. Святковий стіл в цей день прикрашають свічками і вогниками. Як перевірки подружніх відносин в цю річницю запалюють парну свічку. Вона стоїть в кімнаті цілий день. Скільки годин прогорить свічка, стільки щасливих років подружжя проживуть щасливо разом. Подарунком в цей день буде лляне білизна, скатертини, рушники, покривала, плетіння, серветки та ін.

5 років - Дерев'яне весілля

П'ята річниця весілля - д еревянние весілля. Сім'я вже міцна і стоїть на ногах досить упевнено. Назва п'ятої річниці пов'язано з деревом - символом життя, родючості і означає, що до даного моменту в більшості сімей народжується дитина, тому чоловік і дружина, як дерева, приростають корінням один до одного, адже тільки народження дитини зміцнює і міцно пов'язує подружжя. На цей ювілей запрошують всіх, хто був на самому весіллі. Чоловік повинен зробити своїми руками виріб для будинку. Дружина - покрити її лаком (на доказ своєї поступливості). У цей день прийнято дарувати дерев'яні подарунки: посуд, шкатулки, дрібні предмети меблів, дерев'яні фігурки.

6 років - Чавунне весілля

Шість років шлюбу вінчає чавунне весілля. Кризовий час у відносинах. Як символ виступає чавун (це крихкий метал, хоча зовні він міцний і важкий, тому може тріснути від удару). Так і відносини в родині можуть тріснути в разі, якщо подружжя перестануть підтримувати в сімейному вогнищі вогонь своєї любові і підкидати в нього докази своїх почуттів. За стародавнім звичаєм дружина перед днем ​​шостої річниці прибирати в будинку, ретельно чистила чавунний посуд. Подарунками на цю дату прийнято вважати вироби з чавуну: сковороди, горщики. Дружина повинна приготувати в чавунному посуді якусь сімейна страва, тим самим довівши свою спроможність як господиня будинку.

6.5 років - Цинкове весілля

Після 6,5 років шлюбу святкують цинкове весілля. Назва річниці означає, що на шлюб, як на оцинкований посуд, треба наводити глянець. Всі кризи позаду, і завдання сім'ї тепер - облаштування побуту. Цинкове весілля відзначають з близькими друзями і родичами. Відповідний подарунок - посуд з цинку (каструлі, сковорідки, жаровні), статуетки, гантелі.

7 років - Мідне весілля

Річниця весілля

Через сім років шлюбу відзначають мідну весілля. Сенс назви у тому, що мідь - цінний, міцний матеріал, але оскільки до благородних металів йому ще далеко, то й у подружжя все ще попереду. З давніх-давен в цей день чоловік і дружина в знак майбутнього щастя в родині обмінювалися мідними монетками. Гості дарують вироби з кованої міді: ремені з мідними пряжками, мідні прикраси. Найвдаліший подарунок на мідну весілля - мідна підкова на щастя. А подаровані мідні кільця потрібно носити до восьмої річниці.

8 років - Жерстяна весілля

Жерстяна весілля - фінал восьми років шлюбу. Символ весільного ювілею - жесть, яка вказує на міцність сім'ї, яка тільки зростає з роками. Крім того, жерсть ще і дуже гнучка, гнучкість у відносинах подружжя також важлива. Вироби з жерсті підносяться і в якості подарунка: підноси, форми для випічки, листи, кухонне начиння.

9 років - Фаянсове весілля або Ромашковая весілля

Після дев'яти років шлюбу відзначають фаянсовий (ромашковий) весілля. Сім'я дуже міцна, але за статистикою більшість розлучень відбувається саме в цей рік, тому, нагадуючи про крихкість сімейних відносин, слід дарувати крихкі речі (скло, кришталь, фаянс, фарфор). Кращий подарунок - фаянсові чашки - символ дружної і згуртованої сім'ї. Інша назва річниці - ромашкове - нагадує про квітку ромашці, пов'язаному з любов'ю (ворожінням на «любить-не любить»), влітку, теплом, сонцем, так і назва ромашкове весілля говорить про те, що настає розквіт подружнього життя. Відзначати дев'яту річницю краще на природі з близькими друзями, дітьми. У цей день гості можуть дарувати подружжю ромашки.

10 років - Олов'яне весілля або Рожеве весілля

Після десяти років шлюбу відзначають олов'яну (рожеву) весілля. Перша «кругла» дата відзначається з розмахом. Олово - символ гнучкості, а подружжя, яке живе разом вже стільки років, дуже добре знають один одного, розуміють один одного з півслова, йдуть на взаємні поступки. Червона троянда - символ пристрасті, сильних почуттів. На десятиліття весілля чоловік дарує дружині букет троянд, що нагадує їй весільний букет. Запросити на торжество слід всіх, хто був присутній на весіллі, особливо свідків, а також своїх дітей. Гості можуть подарувати родині будь-які предмети червоного і рожевого кольорів як символи любові, пристрасті. Також дарують троянди в знак того, що кохання сімейної пари через десять років шлюбу не страшні шипи і перепони. Крім того, вітаються подарунки і сувеніри з олова.

11 років - Сталеве весілля

Сталева весілля відзначається через 11 років спільного життя. Веселощі перших років шлюбу закінчилося, діти підростають, а значить, пора ставати серйозніше, більше думати про майбутнє. Відносини в родині загартувалися, попрочнелі, їх уже не можна так просто розірвати. Будинок у подружжя вже грунтовний і добротний, господарство налагоджено і в сім'ї не менше двох дітей. На святкування річниці запрошують близьких родичів і друзів. Подарунком можуть бути сталеві вироби, кухонне начиння, прикраси, електроінструмент.

12,5 років - Нікелеве весілля

Нікелева весілля святкується після 12,5 років шлюбу. Ці роковини нагадують цинкове весілля, сенс святкування в тому, щоб оновити відносини подружжя, тому що потрібно постійно наводити блиск на сімейні відносини. Свято відзначають з найближчими людьми, тому що дата не кругла. В якості подарунка підносять ювелірні вироби, нікельований посуд, сантехнічні пристосування.

13 років -Кружевная весілля або Конвалієве весілля або Вовняна весілля

Після 13 років шлюбу святкують мереживну (Ландишевим, вовняну) весілля. Сімейне життя тече і плете свої мережива. Сенс назви у тому, що сім'ю потрібно цінувати, поводитися з нею так само дбайливо, як з тонкими мереживами. Весілля відзначають в колі близьких, з дітьми, батьками подружжя. Дружина, за традицією, повинна спекти «мереживні» млинці. Чоловік підносить дружині мереживне нижню білизну або пеньюар, гості дарують постільну білизну з обробкою мереживом, серветки, ажурні вироби з тонкої вовни. Можна подарувати теплі речі з вовни. Подружжя дарують один одному конвалії, ніжні, світлі, як їх любов.

14 років - Агатова весілля

Річниця весілля

Агатове весілля відзначають після 14 років шлюбу. Напівдорогоцінне каміння агат спрадавна наділений магічними властивостями уберігати від небезпеки подружнє щастя і вірність. Назва ювілею вказує на те, що сімейне життя вже досить міцна. За старовинним звичаєм чоловік і дружина в день агатової весілля зізнаються один одному в найпотаємніше, позбавляються від таємниць. З кожним роком відносини фарбуються в нові кольори, набувають нових форм, як і сам камінь агат, який відомий різноманітністю своїх форм. Чоловік може подарувати коханій дружині набір прикрас з агату. Гості дарують вироби з агату, слонової кістки: прикраси, статуетки.

15 років - Кришталеве весілля або Скляне весілля

П'ятнадцятиріччя від дня весілля - кришталеве (скляне) весілля. Подружжя, яке прожило разом 15 років, можуть похвалитися своєю любов'ю і міцними сімейними узами, тому символом їх почуттів є кришталь - прозорий, дзвінкий і чистий матеріал. Але оскільки кришталь б'ється, з сім'єю потрібно дуже дбайливо поводитися, з ніжністю і турботою, і зміцнювати взаємини. П'ятнадцять років - урочиста дата, яка потребує відповідного свята, запрошення гостей: свідків, кращих друзів, родичів. Обов'язково повинні бути присутніми діти, це символ триваючої життя, сімейного щастя, гармонії і радості. У цей день подарунки повинні нагадувати чоловікам про їхні стосунки, прозорих і чистих, як кришталь. Тому дарують скляний або кришталевий посуд. Після п'ятнадцятиріччя шлюбу відзначають тільки круглі дати.

18 років - Бірюзова весілля

Вісімнадцятиріччя з дня весілля - бірюзова весілля. Бірюза символізує закінчення всіх кризових і складних періодів, які долали сім'ю в друге десятиліття її життя. Гості дарують подружжю прикраси з бірюзи.

20 років - Порцелянове весілля

Двадцята річниця весілля - порцелянове весілля. Фарфор - дуже красивий і дорогий матеріал, який може розбитися при необережному поводженні. Тому подружжя, які прожили разом два десятка років, повинні радіти своєму такому довгому і прекрасного союзу, ні в якому разі не забуваючи про те, що щастя, яке перебуває в їх руках, - тендітна річ. На святковому столі повинен бути порцеляновий сервіз. Причому краще новий, щоб показати зрослий достаток сім'ї з моменту святкування фаянсової весілля. Кращий подарунок - чайний або кавовий сервіз або чайні пари.

25 років - Срібне весілля

Срібне весілля - двадцятиріччя від дня весілля. Назва річниці пояснюється тим, що подружжя цінують і поважають один одного, що вони як коштовності один для одного. Срібло - символ міцного сімейного союзу. А спільно прожите життя - приклад для оточуючих. З давніх-давен повелося, що чоловік і жінка повинні в цей день обмінятися срібними обручками, надівши їх на середні пальці правої руки (поряд з обручками). Срібне весілля святкують з усіма близькими: родичами і друзями. На святковому столі і в оздобленні приміщення повинно бути столове срібло, срібні стрічки, посріблені лаком квіти, гірлянди. Гості дарують срібний посуд, столові прибори, прикраси, статуетки, вази.

30 років - Перлове весілля

Тридцятиріччя спільного життя в шлюбі - перлове весілля. Так як справжні перли не тьмяніє ніколи, він символізує бездоганні сімейні відносини. Як перлинки в намисто нанизані одна на одну, так і тридцять років, прожитих разом, немов нанизуються один на одного в намисто сімейного життя. Перли - не тільки щасливий талісман, а також символ родючості. Тому на святкуванні перловою весілля присутні не тільки діти, але й онуки. Чоловік повинен подарувати своїй супутниці перлове намисто з тридцятьма перлинами (не обов'язково справжніми). Перлини - як нагадування про сльози, які пролиті дружиною під час сімейних сварок і негараздів; подарувавши намисто, чоловік просить вибачення за свої вчинки і невдалі слова. Гості дарують винуватцям торжества подарунки білого, перламутрового, чорного і рожевого відтінків (як кольори перлів): кухонне начиння, прикраси, предмети інтер'єру і т.д.

34 роки - Янтарна весілля

34 роки - бурштинова весілля. Смола повинна пролежати кілька століть, щоб стати магічним бурштином. Тому і сім'я до цієї весіллі стає зразковою, ідеальною. Гості та подружжя один одному дарують бурштинові прикраси.

35 років - Коралове весілля або Полотняна весілля

Коралова (полотняна) весілля відзначається після 35 років шлюбу. Символ річниці - полотняна скатертина, що уособлює світ, домашній затишок і благополуччя в родині. У цей день прославляється господиня будинку, яка зберегла тепло домашнього вогнища. Гості дарують на пам'ять вишиті рушники і серветки, покривала, лляні скатертини, простирадла, вироби з коралів.

37,5 років - Алюмінієве весілля

Алюмінієва весілля - 37,5 років спільного життя. Ця річниця символізує міцне подружнє щастя, міцність і легкість сімейних уз. На річницю дарують вироби з алюмінію і інших металів, будь-які сувеніри.

40 років - Рубінове весілля

Після 40 років спільного життя відзначають рубінове весілля. Рубін - камінь любові, символ міцного подружнього почуття і полум'яної любові. Раніше в цей день в обручки вставлявся рубін. Відзначати таке весілля потрібно дуже урочисто. В гості запрошують близьких родичів, кращих друзів сім'ї, повинні бути присутніми діти, онуки. Рубін - нагадування подружжю про почуття, які вони відчували, коли були молодими і створювали сім'ю. Так як рубін кольору крові, то і близькість подружжя стала кровною. Кращий подарунок для дружини - кільце з рубіном від люблячої половинки. Гості дарують дорогі і солідні речі: предмети меблів, вази, картини, побутову техніку, аудіо, відеоапаратуру. Повинні бути серед подарунків і речі рубінового кольору: одяг, скатертини, покривала, штори, прикраси для інтер'єру.

45 років - Сапфірове весілля

Річниця весілля

45 років спільного життя - сапфірове весілля. Сапфір - камінь вірності, це дуже благородний камінь пронизливо синього кольору, що приносить любов, що захищає від зла, освіжаючий почуття. Цей ювілей говорить про те, що чоловік і жінка близькі і добре знають один одного, тому вже навряд чи розлучаться, в їх любові ніхто не сумнівається. В цей день подружжя дарують один одному прикраси з сапфірами. А самі «молоді» повинні бути одягнені в сині вбрання. Весілля відзначається дуже урочисто. Запрошуються діти, внуки, правнуки, всі близькі родичі. В якості подарунка гості підносять винуватцям торжества предмети, пов'язані з водою: сині або блакитні рушники, покривала, предмети туалету, прикраси для ванної кімнати або інтер'єру в цілому. Також дарують пляшку шампанського або вина.

46 років - Лавандова весілля

46 років шлюбу - лавандова весілля. Гірська рослина лаванда здатне протистояти дуже складним природним катаклізмам. На цю дату дарують букетик лаванди, який в засушеному стані буде довго зберігати свій ніжний і сильний запах.

47 років - Кашемірова весілля або Вовняна весілля

47 років спільного життя - кашемірове (вовняна) весілля. Можна подарувати надійну, теплу, затишну одяг з вовни або кашеміру, м'яку і ласкаву, як почуття і стосунки подружжя.

48 років - Аметистове весілля

Аметистове весілля - 48 років шлюбу. Чоловік дарує коханій прикрасу з аметиста на знак своєї вірності. Аметист - символ чесності та ясності намірів, які за стільки років сімейного життя остаточно визначені і зрозумілі.

49 років - Кедрова весілля

49 років спільного життя - кедрове весілля. Кедр - міцне, надійне і тепле дерево, таке ж, як і відносини в родині. Подарунком може служити віяло з дерева, різьблені шкатулки і ін.

50 років - Золоте весілля

Золоте весілля - 50 років спільного життя. Золото - один з найдорожчих металів - є символом значного, досягнутого нелегкою працею. Тому золоте весілля - показник і результат нелегкої праці подружжя з побудови сімейних відносин на протязі 50 років життя. Цей золотий ювілей говорить про величезну любов подружжя, яку вони пронесли крізь роки, тому вони обмінюються новими золотими кільцями в знак своєї взаємної і вічної любові і щирої відданості, адже золото старих кілець могло потертися за прожиті роки. Старі кільця передаються неодруженим родичам (внукам і правнукам) як сімейна цінність. У цей день можна знову влаштувати обряд одруження. Оскільки дожити до 50-річного ювілею випадає не всім, то ця річниця святкується з розмахом, урочисто і дуже пишно. Потрібно накрити багатий стіл, за яким «молоді» будуть вдаватися до спогадів про спільно прожитих 50 роках. В гості звуть близьких родичів: дітей, онуків, правнуків, кращих друзів, свідків. Подарунки - найрізноманітніші, головне - подарувати золоті або позолочені речі: прикраси, картина в позолоченій рамі, годинник або сервізи з позолотою. Діти в знак поваги до міцності сімейного союзу дарують батькам золоту річ.

55 років - Смарагдове весілля

Смарагдове весілля - 55 років спільного життя. Почуття з кожним роком все яскравіше. Смарагд - яскраво-зелений камінь, який підтверджує яскраві почуття і емоції подружжя один до одного. На смарагдове весілля дарують прикраси з смарагдами.

60 років - Діамантове весілля

Діамантове весілля - 60 років спільного життя. Діамант (алмаз) - самий твердий з каміння, красивий і дорогий, це символ щастя і міцності, а діамантове весілля говорить про міцному сімейне щастя, непідвладне років. Рідко можна зустріти пари, котрі доживають разом до таких років, це настільки щиро і сильно люблять один одного люди, що їхні почуття надають їм мужності, сил і енергії для довгого спільного життя. У день діамантового весілля діти, внуки, правнуки дарують рідним кільця з діамантами в знак величезної подяки, поваги, відданості і любові, з побажаннями міцного союзу на все життя.

65 років - Залізне весілля

Залізне весілля святкується після 65 років шлюбу. Це дуже рідкісна річниця, яка свідчить про міцність сім'ї: сімейні узи за 65 років стали такими ж твердими, як залізо. Подарунком на річницю стануть залізні сувеніри або ажурні залізні підставки.

67,5 років - Кам'яне весілля

Кам'яне весілля 67,5 років спільного життя. Камінь, хоч і може зруйнуватися, все одно живе дуже довго. А любов, яка прожила стільки років, вже не зможе зруйнувати ніщо.

70 років - Благодатне весілля

Благодатне весілля святкується після 70 років шлюбу. На це свято збирається вся родина: діти, онуки і правнуки. Озираючись на прожиті разом роки, чоловік і дружина розуміють, що їх довга і вірна любов послана згори. А це і є божа благодать і справжнє щастя.

75 років - Коронне весілля

75-річчя шлюбу - коронна (друге діамантове) весілля. Ця дата, як короною, вінчає довголітнє, щасливе життя двох люблячих сердець. Відзначається в широкому колі рідних, дітей та онуків, правнуків.

80 років - Платинова весілля або Дубове весілля

Платинова весілля або Дубове весілля відзначається після 80 років шлюбу. Подружжя можуть пишатися цією датою і вибором життєвого партнера. Їх сімейне життя міцна так само, як дубові гілки, і живе так само довго, як дуб. Подарунок для сімейної пари - дубові чотки або дубові меблі.

100 років - Червоне весілля

Червоне весілля - 100-річчя з дня весілля. Ця річниця - справжня рідкість. Тому сім'ю-довгожителя славлять всім світом. Назва весіллі придумали подружжя Ніфтулла і Балабеім Агаєв з Азербайджану, яким 126 і 116 років і які в шлюбі вже сотню років. З давніх-давен на Русі слово «червоний» означало «красивий». Почуття, які витримали випробування часом, справді прекрасні.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com