рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Перша річниця весілля: що подарувати на честь знаменної дати, як правильно вибрати презенти дружині та чоловікові

  1. значення дати
  2. Загальні подарунки дружинам
  3. Подарунки дружині
  4. Подарунки чоловіку
  5. Що не прийнято дарувати

З давніх часів серед російського населення не прийнято приходити в гості з «порожніми» руками. Запрошений обов'язково ніс з собою подарунок . І найчастіше він мав велике значення. В даний час також люди намагаються підтримувати цю традицію.

Нехай в зв'язку з недостатньою матеріальною забезпеченістю вартість подарунків знизилася, але якщо людина йде в гості з добрими намірами, він завжди поставиться з душею до вибору презенту. Особливо ретельно вибирають, що дарувати на пам'ятні дати, як, наприклад, на першу річницю весілля.

значення дати

значення дати

Перший рік сімейного життя - ситцеве весілля

Кожен рік, що минув з дня весілля у нас в країні відомий під яким-небудь певним назвою (знаком).

Навіть першому році дали назву - він називається зеленим, в честь свіжості відносин новоспеченого подружжя (нехай самі вони вже можуть бути і немолоді).

Наступний рік (перший рік з дня весілля) носить найменування ситцевого (марлевого, бавовняного). Про цю дату кажуть - ситцеве весілля. Існує багато версій походження цієї назви:

  • Відповідно до першої теорії з тонким ситцем порівнюється неміцність першого року сімейного життя. Вважається, що в цей період також легко розірвати відносини, як і шматок ситцевій тканини. Ця точка зору найпоширеніша.
  • Відповідно до другої теорії відносини першого року після весілля визначають латинським терміном «сітрас». У перекладі це слово означає «строкатий». Це слово характеризує характер початкових років сімейного життя - сварки перемежовуються примиренням і мирним життям закоханих.
  • Прихильники третьої теорії стверджують, що, незважаючи на відносну нетривалість сімейних відносин, вони вже придбали достатню буденність. Характер сімейного життя молодого подружжя визначається стійким виразом - «ситцева простота».
  • Четверта теорія здебільшого вважається народною і має куди більш просте тлумачення. Відповідно до цієї теорії інтимне життя молодят в перші роки після весілля настільки активна, що ситцеве постільна білизна, на якому вони сплять, зношується до стану марлі.

Першу річницю весілля прийнято святкувати в оточенні близьких друзів і родичів. Якщо саме весілля відзначалася традиційно - протягом декількох днів, першу знаменну дату з дня весілля святкують за сценарієм другого дня торжества.

Якщо саме весілля відзначалася традиційно - протягом декількох днів, першу знаменну дату з дня весілля святкують за сценарієм другого дня торжества

Ситцеві хустки - як варіант подарунка

Основне торжество належить проводити поза домом. Сюди входить організація:

  1. зустрічі гостей;
  2. застілля;
  3. низки конкурсів, приурочених до річниці.

У цей день прийнято відкривати пляшку шампанського, яку спеціально залишають незайманою під час святкування дня весілля. Дружина одягає з ранку ситцеве плаття, яке не повинна знімати до моменту відходу до сну.

Ця прикмета за умови її виконання обіцяє багато років щасливого сімейного життя подружжя. Також, щоб «не втратити свого щастя», подружжя в день торжества повинні доїдати все страви, до яких вони торкаються, до останньої крихти.

Ще однією прикметою, що обіцяє сімейне благополуччя, є зав'язування вузликів на одному хустці з протилежних по діагоналі сторін одночасно обома подружжям. При цьому говоряться особливі слова.

Більшість всіх весільних і «післявесільних» звичаїв і обрядів веде свій початок з давніх, ще дохристиянських, часів. Церква, з природничих понять, такі звичаї не вітає. Єдина порада, що дається священнослужителями молодому подружжю, в честь такої знаменної події відвідати богоугодну заклад і поставити свічки один одному «за здравіє».

Також християнська релігія наполягає на проходженні обряду вінчання розписані в РАГСі подружжю, так як вона розрізняє поняття звершення шлюбу у світському житті і перед Богом.

Загальні подарунки дружинам

Першу річницю весілля потрібно обов'язково відсвяткувати

Наближається перша річниця весілля ... Що подарувати - перше питання, що виникає в умах подружжя, їхніх родичів і друзів.

Згідно все тим же стародавнім порядкам, традиційним подарунком на ситцеве весілля є однойменний матеріал. Раніше дарували просто відрізи ситцю. Потім почали підносити в дар ситцеве одяг, постільна білизна, рушники, носові хустки, серветки.

До речі, можна дарувати не тільки ситцевий текстиль. Хорошим подарунком стане набір махрових рушників або двох банних халатів (жіночого і чоловічого).

Цікавим рішенням буде дарування предмета домашнього вжитку, виконаного з текстилю. Це може бути, наприклад, кашпо або навіть книжкові полички в техніці «макраме» або зв'язані гачком.

Як більш романтичних презентів можна піднести картину на полотні. Оригінальним вибором сюжету в цьому випадку буде фотографія молодят з дня весілля. Картину також можна вишити власноруч, тим цінніше вона буде.

Ще одним оригінальним подарунком можна вважати «парні» футболки для подружжя, з нанесеними на замовлення жартівливими перегукується написами або поздоровленнями.

Якщо є бажання піднести практичний подарунок, тим більше якщо сімейна пара його потребує, дана дія не забороняється. В якості такого подарунка можуть служити різні предмети побутової техніки:

  • порохотяг;
  • кухонний комбайн;
  • кавоварка або кавоварка;
  • мультиварка;
  • праска або отпариватель;
  • іонізатор повітря;
  • прилад для обігріву приміщень та ін.

Оригінальна випічка все більше набирає популярності ...

Поширеним подарунком як на весілля, так і на наступні річниці, приурочені до неї, є посуд: чайні або кавові набори, комплекти тарілок, склянок, келихів і т.п.

Такі речі, як, наприклад, вакуумні пакети або чохли для зберігання одягу, дрібні предмети меблів та інтер'єру також мають місце в якості подарунка на річницю ситцевого весілля, хоч і не асоціюються з її назвою.

Якщо є побоювання подарувати непотрібну річ, можна заздалегідь проконсультуватися з батьками або близькими друзями молодого подружжя, які в курсі їх побутової забезпеченості, або, на худий кінець, з самої сімейною парою.

З нематеріальних подарунків будь-яка пара з радістю прийме квитки в кіно , На концерт або інше урочисту подію відповідно до їх смаками та вподобаннями. Презентувати можна подарунковий сертифікат на будь-якої навчальний курс знову ж залежно від інтересів і захоплень подружжя.

Слід підбирати оплачуване заняття таким чином, щоб воно було цікаво і чоловікові, і дружині.
Більш дорогим і тим самим, більш бажаним подарунком стане тур на двох на будь-якої курорт або в санаторій.

В цьому випадку слід бути впевненим в якості послуг обраного туристичного оператора, щоб подарований відпочинок не перетворився на муку і приніс лише позитивні емоції і радісні пам'ятні враження.

Подарунки дружині

Романтику ніхто не відміняв!

Чоловік дружині, так само як і дружина чоловікові, може дарувати подарунки більш інтимного характеру завдяки близькості відносин.

Традиційним подарунком вважається взаємний обмін ситцевими носовими хустками, а в іншому можна дарувати, що душа забажає, зрозуміло, з урахуванням позитивної зацікавленості обдаровує боку.

До речі, те саме ситцеве плаття, яке згадувалося вище в якості основного наряду, що надівається дружиною під час святкування ситцевого торжества, також може бути подаровано коханим чоловіком. Крім того, його може подарувати і свекруха.

Перше, що спадає на думку в якості подарунка коханій дівчині або жінці - ювелірний виріб з дорогоцінних металів, дорогоцінного або напівдорогоцінного каміння. Такий подарунок чоловіка точно буде довго згадувати добрим словом.

Багато жінок будуть раді подарункової карти в магазин одягу, косметики або нижньої білизни. Зійде навіть магазин побутової техніки або предметів домашнього вжитку та кухонного начиння.

Хорошим варіантом буде сертифікат на одне або кілька відвідувань салону краси, фітнес-центру, виставки мод. Знаючи інтереси своєї другої половинки, чоловік легко зробить правильний вибір на користь того чи іншого закладу.

Подарунки чоловіку

Головне, щоб подарунок був від щирого серця!

Як практичного подарунка чоловікові може служити сорочка або костюм хорошої якості, дорогий краватку або набір запонок, якщо він їх носить.

Незважаючи на особливість дати можна спробувати виконати заповітне бажання коханої людини, якщо це, звичайно, реально. Може бути, молодий чоловік давно мріє про набір інструментів або дорогий сучасної вудці для спортивного лову риби.

У тому випадку, якщо дружина знає, що потрібно подарувати, але погано розбирається в цій галузі, можна порадитися з близькими друзями чоловіка або співробітниками спеціалізованого магазину, де вона набуватиме подарунок.

Зрештою, завжди залишається Інтернет-мережу, на просторах якої можна знайти купу корисних порад. Тут важливо не помилитися з вибором порадників, щоб подарований предмет дійсно приніс не тільки миттєву радість, але і користь протягом тривалого часу.

Знаючи, що чоловік буде не проти, можна придбати ті ж квитки на концерт або в кіно. Багатьом молодим сімейним парам подобається влаштовувати романтичні вечори. Такий вечір з смачною вечерею, теплою ванною і розслаблюючим масажем будь-який чоловік запам'ятає надовго.

Хорошим варіантом, знову ж таки за умови згоди другої половини, буде оплата спільного відпочинку або подорожі. Неважливо, як далеко воно триватиме - до берега річки в найближчому лісі чи на далекий тихоокеанський острів.

Навіть вихідні, проведені в наметі на березі річки, принесуть багато позитивних емоцій і довгу пам'ять про минулий відпочинок.

Що не прийнято дарувати

Добре, якщо подарунок - сюрприз!

Є ряд речей, які не прийнято дарувати на ситцеве річницю, так само як і на саме весілля. Так, багато хто вважає універсальним подарунком гроші.

Але не завжди вони будуть доречні в якості презенту. Таке трапляється, коли:

  1. дарувальник погано знайомий з сімейною парою;
  2. подружжя забезпечені в матеріальному плані;
  3. подружжя дуже молоді або старші за віком, ніж дарувальник;
  4. один з подружжя або їх батьків - керівник дарувальника.

Не прийнято дарувати столові прилади, годинник, дзеркала. Всі ці предмети символізують нещастя в сімейному житті. Однак якщо сімейна пара не схильна вірити в прикмети, один з таких подарунків цілком можна піднести.

Таким чином, вибір подарунків дружинам на честь першої річниці з дня весілля надає простір для польоту фантазії. Головне, з цієї фантазією не перестаратися і ретельно підійти до заходу.

Як називають весілля по роках, підкаже відеосюжет:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com