рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Експерти: «Уряд опалювального сезону» в Україні змінило «кабмін камікадзе»

  1. Сумніви в драйві
  2. Боротьба з корупцією не в пріоритеті
  3. Іноземці для нагляду

13:28

Незважаючи на великі очікування, новий український уряд не здатний на серйозні реформи, вважають експерти. Без системних змін йому пророкують існування лише до весни наступного року.

Більше місяця знадобилося для того, щоб новообрана Верховна рада України нарешті запрацювала і затвердила новий склад уряду. У вівторок, 2 грудня, депутати парламенту цілий день узгоджували кандидатури міністрів, запропоновані коаліцією для роботи в уряді на чолі з прем'єром Арсенієм Яценюком . Пізно ввечері новий склад уряду був затверджений.

Якщо попередній кабмін Яценюка називали "урядом пожежних або камікадзе", то тепер нову команду прем'єр-міністра вже охрестили "урядом - лакмусом". "Цей уряд - пробник. Результати його роботи покажуть, наскільки влада готова зважати на думку суспільства, яке вимагає серйозних змін в країні", - переконаний Вадим Гудима головний редактор сайту "Чеснометр", представник громадського руху "Чесно", яке вже кілька років моніторить діяльність депутатів і дотримання законів представниками влади.

Сумніви в драйві

У той же час експерти сумніваються, що новий уряд здатний проводити серйозні реформи, адже в новому складі кабміну частина міністрів зберегли свої пости. Зокрема, в ньому залишилися працювати міністр освіти і науки Сергій Квіт , міністр внутрішніх справ - Арсен Аваков , Міністр юстиції - Павло Петренко . За квотою президента були змінені міністр закордонних справ Павло Клімкін і оборони Степан Полторак . Крім цього в складі нового уряду є люди, які були вже в тих чи інших структурах виконавчої влади, проте не виявили себе великими реформаторами, відзначають аналітики. "Самі по собі ці люди хороші, але чи буде у них реформаторський драйв, я сумніваюся. До цього уряд Яценюка тільки говорило про реформи. Знову все поринуть в рутину своїх міністерських коконів", - вважає політолог Олександр Палій. У той же час він не виключає, що до цього на міністрів тиснув фактор тимчасовості через вибори, а тепер у них буде можливість проявитися.

Боротьба з корупцією не в пріоритеті

Крім цього представники громадського руху "Чесно" разом з журналістами з'ясували, що двоє новопризначених міністрів були фігурантами корупційних скандалів. Зокрема, за їхньою інформацією, віце-прем'єр Валерій Вощевський був фігурантом кримінальної справи, порушеної за фактом перевищення влади і службових повноважень екс-главою "Укравтодору", де він раніше працював. А міністр юстиції Павло Петренко був причетний до непрозорих конкурсів на право проведення торгів конфіскованим майном.

З огляду на такі призначення, експерти не впевнені, що боротьба з корупцією буде головним пріоритетом нового уряду. "Більшість уряду складається з знайомих облич, так що сумніваюся, що буде реальна боротьба з корупцією. Вона так само забуксує, як і люстрація. Хоча іноземці можуть чинити опір корупції, щоб не заплямувати своє ім'я", - відзначає експерт Центру політичних студій та аналітики Гліб Канівський.

Іноземці для нагляду

Йдеться про трьох представників іноземних держав, які прийняли українське громадянство після того, як погодилися працювати в новому кабміні. Серед них Олександр Квіташвілі з Грузії, який став новим міністром охорони здоров'я України, Айварас Абромавичус з Литви, якого призначили міністром економічного розвитку і торгівлі, і Наталя Яресько з США - нова глава українського Мінфіну.

Хоча всі вони мають міжнародні дипломи та досвід роботи в різних країнах, проте в Україні на них не покладають великих надій. "Іноземці в уряді скоріше для піару тих, хто їх запросив в Україну. Також це будуть своєрідні" дивляться "за фінансовими потоками, що йдуть з США, ЄС, МВФ, щоб гроші знову не розікрали. Їх призначення настійно лобіювали, щоб контролювати фінансову систему, тому що українська еліта наскільки прогнила, що їй вже не довіряють ", - вважає директор Центру політичного аналізу" Стратагема "Юрій Романенко.

Аналітики припускають, якщо з перших днів нові міністри не продемонструють реальних змін в доручених їм галузях, то працювати кабмін буде не довго. Наступні три місяці покажуть, чи вдасться Україні витримати всі економічні виклики. "Цей уряд опалювального сезону. Його завдання, щоб до весни не розвалилася вся фінансова система та інфраструктура. Спроби реформ будуть, але якщо вони не будуть системними, то навесні на Яценюка повісять всіх собак і на цьому все закінчиться", - припускає Юрій Романенко.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com