Тане текстура і тонкий смак - всі ці компліменти на адресу білої риби. Цей невагомий продукт не шкодить фігурі, наповнює організм здоров'ям і дарує гастрономічне насолоду. Ми вирішили з'ясувати, який гарнір ідеально підкреслить його смакові особливості.
Мабуть, що точно не можна поєднувати з рибою, так це макаронні вироби і крупи. Виняток становить тільки гречка і рис. Але це не означає, що гарніри обов'язково повинні бути простими. Вони можуть включати в себе до трьох інгредієнтів, комбінування яких - не найпростіше завдання. Вони повинні не тільки гармоніювати з головною складовою страви, а й між собою.
Звичайно ж, ідеальний варіант для риби - овочі: картопля , Морква, цибуля, салатні листя, капуста, перець, огірки, баклажани . Список можна продовжувати до нескінченності, а це - простір для творчості:
Традиції
Морквяно-цибулевий маринад
- Морква - 5-6 шт;
- Лук - 5-6 шт;
- Томатна паста - 1-2 ст.л;
- Помідори - 3-4 шт;
- Сіль перець.
Лук ріжемо тонкими півкільцями, морква трьом на крупній тертці. Обсмажуємо овочі поетапно в невеликій кількості рослинного масла. Додаємо до них томатну пасту, даємо суміші прогрітися 1-2 хвилини, потім - очищені і нарізані помідори. Якщо вони надали маринаду кислинку, додаємо трохи цукру, солимо і перчимо. Також масу можна трохи розбавити водою. Такий пікантний і складно влаштований смак відмінно підійде до запеченої білої риби.
класика
Картопляне пюре з зеленим горошком
- Картопля - 700 грам;
- Заморожений горошок - 80 грам;
- М'ята - 2-3 стебла;
- Вершкове масло - 25 грам;
- Молоко - 200 мл;
- Сіль.
Картопля очищаємо від шкірки і заливаємо холодною водою так, щоб вона злегка покривала коренеплоди. Варимо на сильному вогні до закипання, потім зменшуємо вогонь і варимо до готовності. Заливаємо зелений горошок окропом на пару хвилин, а потім відразу перекладаємо в холодну воду. Так збережеться зелений колір. У чашу блендера відправляємо горошок і листя м'яти. Відварену картоплю розминаємо, додаємо молоко, масло і горохово-м'ятну масу. Все перемішуємо і подаємо в компанії з обсмаженої або запеченої рибою .
модерн
Огірковий салат з імбирної заправкою
- Огірки - 4 шт;
- Червона цибулина - 1 шт;
- кунжут;
- Часник - 1 зубчик;
- Кінза - пара гілочок;
- Імбир - ½ ч. Л;
- Рисовий оцет - 3 ст. л;
- Цукор - 2 ч. Л;
- Оливкова олія.
Змішати рисовий укус, цукор, сіль і оливкове масло. Полити цією заправкою цибулю і залишити його маринуватися на годину. Огірки порізати тонкими пластинами, потовкти у ступці часник із сіллю і імбиром. З'єднати всі інгредієнти разом і посипати зверху обсмаженою кунжутом. Важливо подавати цей гарнір не відразу, а через 5-10 хвилин.
Читайте також:
Річкова тема: добірка рибних страв
"Дитячі" рецепти: риба в раціоні дитини