Багато хто з нас любить рис, але не готують його на гарнір, тому що не вміють це робити. Виходить щось на кшталт каші манної , Яке не виглядає апетитно. Раніше я теж не особливо любила готувати плов або рис на гарнір, не виходило, як не старалася. Потім, досвідченим шляхом, я домоглася результату, який мене повністю влаштував.
Секрет смачного рису на гарнір досить простий, точніше їх два. Перший - точне співвідношення крупи і води (1: 1,5), а друге - обсмажування в маслі рису.
Одне без іншого - просто немислимо, і в результаті нічого не вийде. Тому, готуємо, що не лінуємося.
Інгредієнти для смачного рису на гарнір
- Рис (звичайний круглозерний) - 1,5 склянки,
- Вода (окріп) - 2 ¼ склянки,
- Сіль за смаком,
- Приправа хмелі- сунелі - 2 чайні ложки,
- Вершкове масло - 50 грамів,
- Рослинна олія - 3 - 4 столові ложки.
Приготування смачного рису на гарнір
Рис я не промиваю. Якщо ви будете його мити, то з дозуванням води я вам підказати не зможу. Її потрібно буде менше, а на скільки саме менше - не знаю. Можливо, різниці не буде, якщо рис відкинути на друшляк і дати воді стекти без залишку.
Далі в сковороді розпускаємо вершкове масло і рослинна. Всипаємо крупу і трохи обсмажуємо її, постійно перемішуємо. Рисинки насичуються маслом і в процесі приготування не злипалися.
Потім до рису додають сіль, хмелі- сунелі або інші приправи. Перемішують і заливають окропом. Можна ще раз (тільки один!) Перемішати і варити до набрякання рису на сильному вогні. Як тільки рис на гарнір збільшиться в об'ємі, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо «доходити». Смачний рис на гарнір виходить в тому випадку, якщо з маси піде вся волога, не встигнувши розварити сильно крупу. Саме тому співвідношення крупа - вода має бути максимально точно дотримано. Коли готувати ви закінчите, ще раз перемішайте рис.
Подавати смачний рис на гарнір буде дуже доречно з грибним соусом з петрушкою і сметаною, а також з печеня із свинини - смачно хоч з чим!