- Кус-кус з овочами по-марокканські
- складові
- покрокове приготування
- відеорецепт
- Смажений рис з овочами по-китайськи
- складові
- Процес приготування
- відеорецепт
Кожен раз, розмірковуючи, що приготувати на гарнір до котлет, я заходжу в глухий кут. Всі ми давно звикли до традиційних круп, картоплі і навіть тушкованих овочів, а так деколи хочеться чогось незвичного, оригінального і, звичайно, апетитного.
Вихід був знайдений, коли я вирішила вивчити національні кухні інших країн світу, і знайшла безліч оригінальних страв, які можна використовувати в якості доповнення до м'ясних страв.
Сьогодні я поділюся своїми улюбленими рецептами китайської і марокканської кухні, щоб ви більше не ламали голову над питанням, який гарнір приготувати до котлет.
Кус-кус з овочами по-марокканські
Кус-кус - це крупа з пшениці, яка використовується як основа для однойменного страви африканської кухні. Популярний в Тунісі, Алжирі, Лівії і в Марокко. Кус-кус роблять з манної крупи, іноді і з інших злаків. Традиційно крупа готується на пару, доповнюється бараниною, рибою, куркою або тушкованими овочами. Готують і солодкий кус-кус з сухофруктами, виноградом і горіхами.
У наших супермаркетах у продажу часто зустрічається пакетований кус-кус, вже пропарений і підсушений. Готується такий напівфабрикат протягом 5 хвилин і саме його я буду сьогодні використовувати для приготування смачного гарніру до котлет.
Кухонна техніка: велика сковорода; ніж; дошка для нарізування; лопатка для розмішування.
складові
Крупа кус-кус 1 скл. Гаряча вода 1,5 скл. Червоний перець свіжий або заморожений 2 шт. Заморожена або свіжа суміш овочів (горох, кукурудза, морква) 1 скл. Імбир сушений 2 щіпки Приправа каррі ¼ ч. Л. Солодка паприка приправа ¼ ч. Л. Лук білий 1 шт. Сіль щіпка-дві Чорний перець мелений за смаком Оливкова олія або соняшникова 4 ч. Л.
покрокове приготування
- Дрібно нарізаю головку цибулі, розігріваю на сковороді 4 чайні ложки масла. Обсмажую цибулю, поки не почне золотитися.
- Нарізаю 2 червоних перцю і відправляю до цибулі, коли той підрум'яниться.
- Слідом в сковороду висипаю суміш овочів, горошок, кукурудзу і морква.
- Наливаю трохи води і додаю спеції: 2 щіпки сушеного імбиру, ¼ чайної ложки каррі, ¼ чайної ложки паприки солодкої, за смаком сіль і перець. Все добре перемішую.
- Накриваю сковороду кришкою і даю овочам згасити хвилин 7-10.
- Коли овочі будуть готові, висипаю в сковороду стакан крупи і заливаю склянкою окропу. Перемішую і накриваю кришкою сковороду.
- Тушу рівно 5 хвилин на маленькому вогні. Подаю до столу гарячим.
Ось такий апетитний і оригінальний гарнір до курячим або рибних котлет можна приготувати з даного рецептом. Кус-кус з тушкованими овочами і даними складом приправ виходить ароматний, розсипчастий і обов'язково стане улюбленим на вашому столі.
відеорецепт
Пропоную вам також подивитися відео, де докладно показано приготування такого гарніру з кус-кусом.
Смажений рис з овочами по-китайськи
Смажений рис - поширена складова страв східно-азіатської, а особливо китайської кухні. Дуже популярний смажений рис також в Японії, на Тайвані та інших країнах. І кожна національність має свої традиції, а також певний список страв зі смаженої рисової крупи. Існує два відмінних способу приготування цієї страви, коли обсмажують вже зварений рис і коли обсмажується сухий рис, а вода додається після. Відповідно до традицій, інші інгредієнти також або додаються до рису в процесі смаження, або готуються окремо.
Рис з обсмаженими овочами по даним рецептом стане ідеальним гарніром до м'ясних або курячим котлет.
Час приготування: 40-55 хвилин.
Кількість порцій: 1-2.
Калорійність на 100 г: 195 ккал.
Кухонна техніка: каструля; велика сковорода; ніж; дошка для нарізування; лопатка для розмішування.
складові
Рис довгозерний 200 г Вода 2 скл. Сіль ¼ ч. Л. Чорний перець або суміш перців щіпка Перець червоний 0,5 шт. Морква 0,5 шт. Огірки 0,5 шт. Цибуля ріпчаста 0,5 головки Яйця 1 шт. Зелений цибулька 1 стебло Оливкова олія Екстра Вірджін 3-4 ч. Л. Масло нерафіновану соняшникову 1-2 ч. Л. Соус соєвий 1-2 ст. л. Кунжут (за бажанням) 30 г
Процес приготування
- Відварюю рис в пропорціях 1 до 2, трохи не доводячи до повної готовності. Нарізаю дрібними кубиками цибулю, моркву, огірок і червоний перець.
- На сковороді розігріваю 3 чайні ложки оливкової олії і 1 ложку соняшникової.
- Обсмажую морква на маленькому вогні.
- Через пару хвилин додаю цибулю, обсмажую до золотистого. Додаю в сковороду перець і ще 2 хвилини обсмажую овочі разом.
- Додаю огірок і обсмажую буквально 1 хвилину.
- У сковороду висипаю відварений рис. Поливаю соєвим соусом, за смаком, 1 або кілька столових ложок, і ще додаю трохи оливкового масла. Солю і перчу теж за смаком. Все перемішую.
- Відсуваю рис на одну половину сковороди, а на другий на невеликій кількості соняшникової олії смажу яйце. При цьому постійно помішують його лопаткою, щоб обсмажилися окремі дрібні шматочки.
- Коли яйце пожежі, перемішую його з рисом і овочами.
При подачі посипаю дрібно нарізаною цибулею, можна присипати кунжутом, якщо любите.
відеорецепт
Також додаю відео приготування смаженого рису з вищеописаного рецептом.
Сподіваюся, мої нетрадиційні рецепти доповнень до другого блюда припали вам до смаку, а я пропоную вам урізноманітнити домашнє меню і приготувати на вибір традиційний гарнір до м'яса , відповідний гарнір до курки і ідеально підібраний гарнір до риби .
Залишайте коментарі зі своїми варіантами гарнірів, а я бажаю вам приємного апетиту!