- Рецепт страви зі шпинатом за 25 хвилин
- складові
- послідовність приготування
- відеорецепт
- Тушкований шпинат з цибулею-пореєм в вершках
- складові
- Приступаємо до приготування
- відеоролик
- Рецепт приготування свіжого шпинату по-іспанськи з фото
- складові
- починаємо готувати
- відеорецепт
Сьогодні я хочу вам запропонувати кілька рецептів з приготування одного з найбільш дієтичних і найкорисніших рослин - шпинату. Це унікальний вид родини лободових, який багатий на вітаміни групи В, А, С, калій і мінеральні речовини. А його приготування не займе у вас більше півгодини.
Рецепт страви зі шпинатом за 25 хвилин
Кухонний інвентар: зручний ніж; дошка для нарізання; широка сковорода; терка; кухонні щипці.
складові
Очищений часник 1 зубчик Вершкове масло 50-70 г Оливкова олія 1 ст. л. Свіже листя шпинату 1-1,5 кг Сіль за смаком Мелений перець чорний за смаком Мускатний горіх 3 шт. Свіжовичавлений лимонний сік 1 г
послідовність приготування
- Попередньо промиваємо 1-1,5 кг листя свіжого шпинат і чекаємо, щоб вся вода з них скла.
- На сковороду наливаємо 1 ст. л. оливкового масла і 50-70 г вершкового. Розігріваємо і кладемо подрібнений зубчик часнику, який додасть оригінальності смаку.
- Після висипаємо на добре прогріте масло весь шпинат. Додаємо сіль, чорний мелений перець і будь-які інші приправи, які ви любите, за смаком.
- На середній терці натираємо 3 шт. мускатного горіха і посипаємо їм шпинат в сковороді. Все перемішуємо кухонними щипцями і доводимо до готовності. Шпинат повинен зменшитися в обсязі в 3 рази.
подача
Перед подачею злегка збризніть блюдо 1 г свіжовичавленого соку лимона. Ваш ароматний і незабутній шпинат можна подавати до столу. Також ви можете дізнатися, як легко і смачно приготувати суп-пюре зі шпинату .
Якщо у вас під рукою не виявилося свіжого листя, ви завжди можете трохи змінити цей рецепт приготування і порадувати близьких таким же блюдом, але з замороженим шпинатом. А для тих, хто не уявляє своє життя без овочів, я пропоную унікальний рецепт фаршированих печериць в духовці і мультиварці.
Чи знаєте ви? Італійці вважають за краще смажений шпинат як гарнір до поленті - пюреобразной кукурудзяну кашу з великою кількістю вершкового масла, сиру і смажених грибів.
відеорецепт
Це коротеньке відео більш детально розповість вам про рецепт смачного страви зі свіжого шпинату. Свої враження і питання ви можете залишити в коментарях.
Тушкований шпинат з цибулею-пореєм в вершках
Час приготування: 25 хв.
Калорійність: 35 ккал.
Кількість порцій: 1 шт.
Кухонне приладдя: сковорода; зручний ніж; дошка для нарізання; лопатка для перемішування.
складові
Свіже листя шпинату 300 г Оливкова олія 30 мл Лук-порей 40 г Вершкове масло 15 г Очищений часник 4 г Вершки жирні 30% 40 г Перець і сіль за смаком
Приступаємо до приготування
- Попередньо дрібно нарізаємо 4 г часнику і 40 г цибулі-порею. Чистою водою промиваємо 300 г свіжого листя шпинат і даємо їм злегка просохнути.
- На сковороду виливаємо 30 мл оливкової олії і добре розігріваємо.
- Висипаємо дрібно нарізані цибулю і часник. Доводимо до готовності.
- Після того як цибуля і часник придбали легкий золотистий колір, висипаємо листя свіжого шпинату на сковороду і обсмажуємо все, періодично помішуючи лопаткою.
- Солимо і перчимо до смаку. Коли шпинат зменшився в обсязі, вливаємо 40 г вершків, перемішуємо і даємо всьому блюду злегка упаритися.
подача
Шпинат з вершками можна подавати як основну страву. Деякі господині вважають за краще його у вигляді гарніру. Найчастіше господині вважають за краще компонувати його з різними видами риби або м'яса. Також я пропоную дізнатися, як приготувати легкий - салат з шпіната-.
відеоролик
Подивившись це відео, ви дізнаєтеся, як крок за кроком і швидко приготувати страву за рецептом зі свіжим шпинатом і вершками. Також ви можете залишити свої враження, рецепти і питання в коментарях.
Рецепт приготування свіжого шпинату по-іспанськи з фото
Час приготування: 25-30 хв.
Калорійність: 34,2 ккал.
Кількість порцій: 4 шт.
Кухонне обладнання: каструля на 3-4 л; зручний ніж; дошка для нарізання; невеликі скляні ємність для запарювання; Пательня; кухонні лопатка.
складові
Листя свіжого шпинату 1 кг Ізюм 50 г Вода 2 л Свіжий помідор 1 шт. Кедрові горішки 40-50 г Оливкова олія 2 ст. л. Ріпчасту цибулю середнього розміру 1 шт.
починаємо готувати
- Попередньо промиваємо 1 кг свіжого листя шпинату. У каструлю наливаємо 2 л води, доводимо до кипіння і опускаємо шпинат на 10 хвилин. Солимо до смаку.
- Запарюємо 50 г родзинок. На сковороді просушують 40-50 г кедрових горішків і дістаємо їх.
- У той час як вариться шпинат, зверху і знизу 1 помідора робимо легкий хрестоподібний надріз і заливаємо його окропом на 2-3 хвилини.
- Зливаємо гарячу воду з помідора і з легкістю очищаємо його від шкірки. Дуже дрібно його нарізаємо.
- Дрібно нарізаємо 1 цибулину. На сковороду вливаємо 2 ст. л. оливкового масла і розігріваємо його. Висипаємо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо до приємною золотистої, після додаємо помідор.
- Зливаємо воду з готового шпинату. Після того як помідор на сковороді став м'яким, додаємо ізюм і даємо пропаритися 2-3 хвилини.
- У відварений шпинат додаємо 2-2,5 ст. л. пассеровкі і перемішуємо.
подача
Готову страву викладаємо на тарілку і посипаємо кедровими горішками. Ваше страва готова! Приємного дієтичного апетиту!
До речі, якщо ви любитель овочів, бобових і експериментів з ними, я пропоную вам ще кілька -рецептов приготування червоної квасолі.
відеорецепт
Це невелике відео підкаже, як швидко, просто і легко здивувати своїх близьких приємним вечерею - шпинатом по-іспанськи. Свої коментарі та враження ви можете залишити в коментарях.
Сьогодні я розповіла вам кілька варіантів того, як просто приготувати нове і смачне блюдо зі шпинатом. До речі, якщо у вас немає можливості придбати свіже листя, ви завжди можете використовувати ці рецепти з фото для приготування страви із замороженого шпинату. Свої запитання, рецепти і кухонні «Лайфхак» залишайте в коментарях.
Чи знаєте ви?