- Тушкований шпинат з вершками
- складові
- Як правильно вибрати інгредієнти
- Шпинат з яйцем
- послідовність приготування
- послідовність приготування
- Декілька порад
Для багатьох корисна їжа означає несмачну їжу. Особливо, якщо мова йде про овочі та травах, таких як брокколі або шпинат. Але сьогодні я спробую вам довести, що шпинат може бути таким же смачним, як і корисним.
Гарнір зі шпинату має безліч рецептів, при цьому дуже простих і швидких, так як шпинат можна довго готувати, або він втратить всю свою користь. А в ньому міститься її величезна кількість: жирні кислоти, клітковина, кальцій, натрій, залізо, вітаміни А, Е, С, В і це ще не весь перелік. І все це сприяє здоров'ю ваших зубів, шкіри, суглобів, попереджає анемію і сприяє діяльності кишечника.
Кожен може знайти в ньому користь для себе. А якщо навчитися його правильно готувати, то ще й задоволення і приголомшливий смак. Тому я пропоную вам кілька рецептів гарнірів.
Тушкований шпинат з вершками
Кухонне начиння і техніка: ніж, дошка, лопатка, сковорода.
складові
Лук порей 40 г Шпинат 300 г Часник 4 г Вершкове масло 15 г Оливкова олія 30 мл Вершки (30%) 40 мл Сіль, перець за смаком
Як правильно вибрати інгредієнти
- Листя повинні бути зеленого насиченого кольору. Якщо це не так, то вони вже не свіжі.
- Трохи зімніть листочок в руці, і якщо він хрумтить, то шпинат свіжий.
- Якщо ви берете заморожений шпинат, то уникайте такого, на якому багато льоду.
послідовність приготування
- На гарячу сковороду вилийте оливкова олія і викладіть вершкове.
- Обсмажте дрібно нашатковану цибулю і часник буквально 2 хвилини.
- Додайте шпинат і смажте, поки він не зменшиться в обсязі.
- Посоліть і поперчіть.
- Вилийте вершки і тушкуйте ще пару хвилин.
- Приємного!
Відео рецепта приготування шпинату
Подивіться відео, щоб ще раз побачити всі деталі і з першого разу правильно приготувати смачний гарнір. Ролик дуже короткий, але зрозумілий.
Шпинат, тушкована в Сливках з Цибулею-порей || iCOOKGOOD on FOOD TV || гарніри
Шпинат з пореєм і вершковим соусом відмінно доповнить відварну картоплю або рис, а також стане прекрасною начинкою для штруделя або млинчиків.
Шпинат, тушкована в Сливках з Цибулею-порей || iCOOKGOOD on FOOD TV || гарніри
Складові:
Шпинат 300 г
Вершки 30% 40 г
Лук порей 40 г
Часник 4 г
Масло вершкове 15 г
Оливкова олія 30 мл
Перець за смаком
Сіль за смаком
приготування:
Обсмажуємо нарізану порей і часник до готовності. Додаємо шпинат. Приправляємо сіллю і перцем.
Коли шпинат зменшиться в обсязі, додаємо вершки. Трохи упарюємо і подаємо.
Кулінарний канал Food TV - це відео-версії кращих рецептів сайту iCookGood.ru
Всі рецепти неодноразово перевірені і використовуються професійними кухарями в популярних ресторанах.
Кожен день з понеділка по п'ятницю - новий рецепт відмінної якості!
Підписуйтесь на Food TV: http://goo.gl/x85tDz
Приєднуйтесь на Facebook: https://www.facebook.com/cook.goood
Дружите вКонтакте: https://vk.com/cook_good
Слідкуйте за оновленнями в Instagram: https://www.instagram.com/cook_good/
Ми є і в Google+: https://plus.google.com/104350952483285530009
-
GASTROLAB.TV
Професійна відео / фото зйомка рецептів. Кулінарні відеоролики «під ключ», з ефектною подачею блюда на кожному етапі приготування, динамічним звуковим супроводом і оригінальним дизайнерським оформленням в будь-якому стилі.
Брендовані рецепти, інтерв'ю з кухарями, презентації товарів, телепередачі і повноцінні фільми - великий досвід дозволяє команді GASTROLAB.TV створювати в оптимальні терміни високоякісний продукт світового рівня.
GASTROLAB.TV завжди готові до співпраці!
https://i.ytimg.com/vi/66l7J-weoE4/sddefault.jpg
PT1M23S
https://www.youtube.com/watch?v=66l7J-weoE4&feature=youtu.be
2016-03-22T18: 00: 00.000Z
Шпинат з яйцем
- Час приготування: 20 хвилин.
- Кількість порцій: 1-2.
- Кухонне начиння і техніка: каструля, дошка, ніж, ложка.
складові
Шпинат 175 г Яйця 2 шт. Сметана 120 г Чорний перець за смаком Сіль за смаком Лимонний сік 12 мл Бальзамічний оцет 8 мл
послідовність приготування
- Поставте варитися яйця круто.
- Шпинат добре промийте і дрібно наріжте.
- Лимонний сік змішайте з оцтом і сіллю.
- Сметану швидко перемішайте з перцем.
- У тарілку вилийте третина сметани, викладіть шпинат, залийте соусом. а потім додайте нарізані дрібною соломкою яйця.
- Перемішайте, вилийте решту сметану і знову перемішайте. Блюдо готове!
Шпинат з часником
- Час приготування: 10 хвилин.
- Кількість порцій: 1.
- Кухонне начиння і техніка: сковорода, дошка, ніж, ложка.
складові
Оливкова олія 2 ст. л. Шпинат 300 г Часник 4 зубчики Сіль, перець за смаком
послідовність приготування
- На гарячу сковорідку хлюпніть масло.
- Часник дрібно накришити і обсмажте в олії.
- Коли він почне пахнути, висипте листя шпинату. Якщо вони дрібні, то можна смажити цілком, якщо немає, то краще наріжте.
- Смажте, поки шпинат не пустить вологу, і вона випарується зі сковороди.
З чим подавати шпинат
Шпинат - це чарівний варіант до будь-якого другого блюда. Його можна подати з відвареними або запеченими в духовці м'ясом або рибою. Можна приготувати котлети, відбивні або м'ясні рулетики. Можна просто додати маленькі шматочки м'яса, свіжі овочі і посипати шпинат сиром. Відмінно поєднуються різні сорти сиру і шинка з гарніром зі шпинату. А ще можна подати келих білого вина до вашого основної страви.
Декілька порад
- Чи не варіть і не тушкуйте шпинат довго, так як він втратить корисні властивості і стане навіть шкідливим.
- Щоб яйця не лопнули при варінні, їх потрібно класти в холодну підсолену воду.
- Щоб швидко очистити часник, спочатку притисніть його плоскою стороною ножа, тоді лушпиння легко зніметься.
Інші варіанти
Як ви вже зрозуміли, гарнір може бути не тільки корисним, але і смачним. Якщо ви в цьому недостатньо переконалися, то спробуйте зробити гарнір з кабачків . Або зробіть приголомшливо смачну і корисну червону квасолю на гарнір . Якщо ж ви прихильник більш стандартної кухні, то подивіться, як смачно приготувати гречку на гарнір , Адже в цій крупі також багато корисних мікроелементів. А якщо і гречка вже трохи набридла, то можна зварити перловку на гарнір , І отримати ситний обід для всієї сім'ї. Тому, якщо ви не можете придумати, що приготувати на вечерю, то ви просто погано шукали, адже варіантів смачною і корисною їжі дуже багато.
А ви вже полюбили шпинат? Як ви його готуєте? З чим подаєте? Розкажіть про свої цікаві варіанти в коментарях.
Com/watch?А ви вже полюбили шпинат?
Як ви його готуєте?
З чим подаєте?