У рубриці корисних і пісних рецептів сьогодні маш квасоля. По-перше, давайте розберемося, що таке маш? Це дрібні боби зеленого кольору, її ще називають золотистою квасолею. Маш широко використовується в Китаї, Індії, Японії, Таджикистані і Узбекистані. У кожній кухні є своє класичне блюдо з використанням цих корисних бобів. Маш дуже багатий білком, що сприяє швидкому вгамування голоду, формуванню м'язових волокон, сприятливо впливає на роботу мозку і взагалі весь організм в цілому.
Готується маш, на відміну від червоної або білої квасолі, дуже швидко. В даному випадку боби не вимагають тривалого замочування у воді, а потім такий само не швидкої варіння. Достатньо лише промити маш в холодній воді і відварити протягом півгодини. А далі ви можете робити на основі цієї квасолі будь-які корисні і смачні страви.
Зміст статті
Що приготувати на гарнір з маш квасолі?
Ідей на цей рахунок у мене дуже багато. Найпростіше і швидке, що спадає на думку - це маш з лимонною цедрою і зеленою цибулею. Для такого гарніру маш відварюється (Класичний метод варіння: 1 стакан маша на 2,5 склянки води. Варити перші 15 хвилин, потім посолити, додати 2-3 столові ложки рослинної олії і варити ще 15 хвилин). Далі додається цедра одного лимона, трохи соку лимона, чорний мелений перець за смаком і 2-3 пера зеленої цибулі, дрібно рубаного. Освіжаючий цитрусовий смак робить блюдо дуже смачним і цікавим.
Пісні котлетки з маш квасолею і кускус
Що мені дуже подобається в цій страві - так це те, що воно готується швидко, воно дуже корисне і смачне. Тут, в одній страві з'єднані дві дуже корисні складові. А ще, ті хто пробує ці котлети, не знаючи що в складі, ніколи не вірять, що там немає м'яса! 😉 Отже,
Вам буде потрібно:
- 100 гр кускуса
- 200 гр відвареної маш квасолі
- 2 столові ложки борошна
- 3-4 столові ложки панірувальних сухарів або манної крупи
- 2 пера зеленої цибулі (краще взяти шніт цибуля, у нього більш тонкий смак)
- 2-3 гілочки кропу
- цедра половини лимона
- оливкова олія для обсмажування
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Метод приготування:
- Залийте кускус окропом так, щоб поверхня води була вище на 1-1,5 см вище крупи. Накрийте тарілкою або кришкою і залиште на 5-10 хвилин. Крупа вбере всю воду і набубнявіє. Потім з'єднайте маш і кускус і растолчіте небагато.
- Дрібно порубати кріп і зелена цибуля. Додайте їх до кускусу і квасолі. Додайте цедру лимона, 2 ложки борошна і приправте сіллю, перцем.
- Добре перемішайте вміст миски. В окрему тарілку насипте панірувальні сухарі або манку для обвалки котлет. У сковороді розігрійте 2 ложки оливкової олії. З суміші сформуйте 10-11 кульок і обваляйте їх в паніровці.
- Потім трохи натисніть на кожен кульку зверху і сформуйте котлетки. Обсмажте котлети з кожного боку по 2-3 хвилини до легкого золотистого кольору.
- Подавайте котлетки зі свіжими овочами та соусом, або сметаною. Я до них люблю робити соус на основі йогурту і гірчиці. Приємного вам апетиту!
Також рекомендую приготувати Фалафель з квасолі . 😉
схоже
Що приготувати на гарнір з маш квасолі?По-перше, давайте розберемося, що таке маш?