рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

ВІСК БДЖОЛИНИЙ (BEESWAX)

INCI Монографія ID: 253
CAS пп.
8006-40-4 (білий)
8012-89-3
EINECS / ELINCS
232-383-7 (Я)

Визначення. За визначенням Великої Радянської Енциклопедії «Бджолиний віск, жироподобное зернисте речовина, що виділяється спеціальними залозами медоносних бджіл .... Складається з суміші складних ефірів (до 75%), вільних карбонових кислот та граничних вуглеводнів, багатий вітаміном А (в 100 г стільникового П. в. Міститься 4096 МО вітаміну А). Питома маса 0,956-0,969. Плавиться при температурі 62-72 ° С. Не розчиняється в воді; легко розчиняється в ефірі, хлороформі, бензолі, бензині, скипидарні олії »[3].

Хімічний склад. За хімічною природою віск являє собою, в основному, складні ефіри граничних вищих жирних кислот і вищих насичених спиртів. Вуглеводнева ланцюг як кислот, так і спиртів, як правило, неразветвленная. Поступово сюди додавалися нові продукти, які утворили групу «воски». У групі воски об'єднуються різні за походженням і складом продукти подібні за своїми властивостями. Вони багатокомпонентні, в їх склад можуть входити, крім вищезазначених складних ефірів, вільні кислоти і спирти, граничні вуглеводні, стерини та інші сполуки. Всі воски хімічно дуже стійкі сполуки, не змочуються водою, не проводять електричний струм, нерозчинні у воді, горючі. Розчиняються в деяких органічних розчинниках (бензині, бензолі, хлороформі і діетиловому ефірі) [10]. Більшість восків мають інтервал плавлення 40-95оС [1, 5]

Види восків. Воски діляться на рослинні, тваринні і воски комах. До останніх відносяться бджолиний віск і китайський віск (виділення червеца, що відкладаються на гілках вічнозелених дерев, які ростуть в Південно-Східній Азії).

До тварин воскам відносяться:

· -Спермацет (Цетіньє) - міститься в фіброзних мішках в голові кашалота

· -Шертяной віск (ланолін) - витягується розчинниками з вовни вівці або з промивних вод після миття вовни

До рослинних воскам (виділяються рослинами для захисту листя та плодів від висихання і мікроорганізмів) відносяться:

· -Карнаубскій віск - отримують з листя південноамериканської пальми Copernicia cerifera. За хімічним складом це справжній віск - він майже цілком складається з міріціловий ефіру церотіновой кислоти.

· -Травяной віск (кандела) - отримують з поверхні листя мексиканського рослини Euphorbia antisyphilitica.

· -А також: віск цукрової тростини, торф'яної віск, буровугільний (гірський) віск, японський віск, одержуваний з лакового дерева, віск оболонки кислототривких бактерій.

Парафін. В англомовних країнах до воскам відносять і парафіни [9], які за своїми фізичними властивостями близькі до них, але за хімічним складом (граничні вуглеводні метанового ряду, починаючи з С18 до С35) в корені відрізняються від восків і тому повинні бути віднесені до іншого класу.

Бджолиний віск - продукт медоносної бджоли, яка виробляє його для будівництва сот. Його склад визначається, перш за все, харчуванням бджіл. Це пластичний продукт, він менш твердий, ніж карнаубский, трав'яний і китайський воски [12]. Хімічно бджолиний віск являє собою, в першу чергу, Міристинова ефір пальмітинової кислоти і церіловий ефір церотіновой кислоти. Крім цього в ньому присутні до 45% неомильних речовин (спиртів і вуглеводнів). Див. Таблицю 1

Таблиця 1. Хімічний склад воску [1]

Речовини Зміст% моноефіри церінових кислот, гідрооксіефіри, триефірів 71 Ефіри холестерину 1 Барвники (переважно 1-3, дігідрооксіфлавон) 0,3 Лактони 0,6 Вільні спирти 1-1,25 Вільні церіновие кислоти 13,5-14,5 Вуглеводні 10 , 5-13,5

Бджолиний віск - гетерогенна система, в якій кристалічна фаза рівномірно розподілена в аморфній дисперсійному середовищі. Деякі фізичні параметри наведені в таблиці 2.

Таблиця 2. Фізичні характеристики

бджолиного воску [8]

ПоказникЗначення

Відносна щільність при 20 "С 0,950 - 0,970 Температура плавлення," З 60-68 В'язкість при 60 ° С 22-10'3 Пуа 1 Коефіцієнт твердості при 20 ° С 3-13 Коефіцієнт теплопровідності, Втм'2 'К "1 3,47-8,16 10 '' Діелектрична проникність 2,8-2,9

Отримання і властивості. Бджолиний віск - продукт життєдіяльності бджіл. Він утворюється спеціальними восковими залозами, які є різновидом залозистої тканини, що виробляє хітин - речовина, що утворить зовнішній скелет (см.ріс.1). Останні чотири півкільця черевця називаються стернітамі і мають так звані воскові дзеркальця (на малюнку світліші). Дзеркальце являє собою ділянку хітину на поверхні черевця. Під стернітамі знаходяться клітини епідермісу, що виробляють рідкий воскової секрет. Краплі воску застигають і утворюють на поверхні дзеркалець воскові пластинки. Задніми ніжками воскова пластинка знімається і передається передніх ніжок, потім бджола щелепами обробляє віск і використовує його для побудови сот [7].


Отримують бджолиний віск кип'ятінням сот в воді Отримують бджолиний віск кип'ятінням сот в воді. Віск плавиться і спливає на поверхню, потім його знімають і очищають. Колір очищеного бджолиного воску від білого до білого з темно-жовтим відтінком. З чистого бджолиного воску готують штучну вощину, він йде на приготування мазей, пластирів, кремів [2, 6, 8, 11]. Залежно від способів отримання розрізняють віск пасічний, одержуваний після перетоплювання стільників, воскових обрізків і воскових кришечок, і виробничий, одержуваний на воскозаводах з витопок [6]. Відповідно якості різних видів воску розрізняються (табл.3). Вимоги до воску по ГОСТу 21179-90 [4] представлені в таблиці 3.

Таблиця 3. ГОСТ 21179-90 - віск бджолиний

ПоказникХарактеристика і норма для воскупасечноговиробничого

Колір білий, світло-жовтий, жовтий, темно-жовтий, сірий не темніше світло-коричневого Запах природний, восковий специфічний Структура на зламі однорідна дрібнозерниста Масова частка води,%, не більше 0,5 1, 5 Масова частка механічних домішок,%, не більше 0,3 0,3 Щільність при темпер.води 20 ° С, г / см3 0,95-0,97 Показник заломлення при 75 ° С 1,441-1,443 1,441-1,444

Температура каплепадения, 63,0-66,0 ° С

63,0-66,0 63,0 - 69,0

Кислотне число, мг, гідроксиду калію в 1 г воску

16,0-20,0 17,0-21,0

Число омилення, мг, гідроксиду калію в 1 г воску

85,0-101,0

Ефірне число, мг, гідроксиду калію в 1 г воску

67,0-84,0 71,0-83,0

Йодне число, г йоду в 100 г воску

7,0 15,0 9,0-20,0

Застосування. Бджолиний віск здатний загущать і структурувати крему і мазі, а бактерицидні властивості воску бджоли дають додатковий плюс до його використання в цій якості. Бактерицидность воску використовується для лікування ран і опіків. Використання бджолиного воску в косметиці виправдано ще й тим, що в ньому міститься багато вітаміну А. Багато косметичні вироби по догляду за шкірою містять в своєму складі цей продукт бджільництва. Категорії продуктів, в яких заявлено про використання бджолиного воску, перераховані нижче [1, 2, 6, 8,10]:

· Зволожуючі препарати

· Засоби для очищення шкіри і препарати по догляду за шкірою

· Кондиціонери для волосся, лосьйони і тоніки

· Олівці для очей і туш для вій

· Пов'язки і пластирі

· Одеколони, туалетні води і дезодоранти

· Гелі, креми і лосьйони для засмаги і після нього

Наші постачальники. Поставками бджолиного воску для виробництва косметичної продукції займаються багато постачальників. Сировина поставляється з повним комплектом нормативних документів. Відділ контролю якості ТОВ «КоролёвФарм» проводить вхідний контроль сировини, що надійшла на відповідність якісних характеристик сировини нормативно технічної документації.

НТД (Нормативно технічна документація) .

Перелік. Сертифікат якості.

Зареєстровані РПН. Документи надаються Замовнику за запитом, при розміщенні замовлення на виготовлення косметичної продукції.

Використана література.

1. Асафові М.М., Орлов Б.М., Козин Р.Б. Фізіологічно активні продукти бджолиної сім'ї. Нижн. Новгород, Ізд.Ю.А.Ніколаев, 2001р - 368с.

2. Белькевич П. І., Голованов Н. Г., Віск і його технічні аналоги, Мінськ, 1980.

3. Велика радянська енциклопедія: У 30 т. - М .: "Радянська енциклопедія", 1969-1978

4. ГОСТ 21179-90 - Віск бджолиний. Технічні умови. М., Стандартинформ. 2011р

5. Іванівський Л.Є., Енциклопедія воску, пров. з нім., т. 1, Л., 1956

6. Кривцов Н.І., Лебедєв В.І. Продукти бджільництва 2-е изд., М., Нива Росії, 1995р - 254с.

7. Лаврехін Ф.А., Панкова С.В. Біологія медоносної бджоли. М., Колос, 1982 - 303с

8. Шкендеров С., Іванов Ц. Бджолині продукти / Переклад з болг .. Софія: Земіздат, 1985 - 266с

9. Bennett HH, Industrial waxes, v. 1-2, NY, 1975;

10. Chemistry and biochemistry of natural waxes, ed. by PE Kolattu-kudy, Amst., 1976

11. Vcelak V., Chemie und Technologic des Montanwachses, Praha, 1959

12. Warth AH, The chemistry and technology of waxes, 2 ed.,

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com