рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Видалення плям від парафіну і воску. Обговорення на LiveInternet

  1. Видаляємо плями на тканинах підручними засобами
  2. Як відіпрати рушники

Плями від воску і парафіну - одвічна проблема. Потрапляючи на одяг, тканину, меблі та інші предмети інтер'єру, вони щільно пристають до них.
Плями від воску і парафіну - одвічна проблема
Прозорі парафінові плями зазвичай не приносять господаркам великих проблем, а ось кольорова розплавлена ​​рідина може глибоко проникнути в структуру полотна або килима. Тому ці плями дуже стійкі, і від них досить важко позбутися.

Не варто засмучуватися і поспішати викидати улюблені речі. Спробуйте видалити плями від парафіну самостійно. Зробити це можна досить швидко, але спосіб чистки парафіну буде залежати від забрудненого матеріалу.

Приступаємо ...

Як видалити плями парафіну / воску з одягу

Святкові події або вечерю з використанням свічок можуть залишити дуже приємні спогади. Але невеликі плями на одязі, килимі або скатертини внесуть в них деяку гіркоту.
Воскові забруднення неможливо видалити з одягу звичайної пранням, так як на тканини залишається не тільки наплив, але і жирне складні плями. Тому спочатку потрібно провести обробку забруднених місць і тільки після цього піддавати виріб пранні. Щоб позбутися від парафіну на одязі і не зіпсувати її, необхідно врахувати колір і властивості матерії.

1. За допомогою води. Як правило, для виведення плям від воску, стеарину і парафіну спеціальних хімічних засобів не потрібно. Біле полотно досить кілька разів опустити в киплячу воду 1 заплямованим місцем, і сліди від свічки розплавляться. Після цього потрібно випрати виріб у теплому мильному розчині і гарненько прополоскати в двох водах - теплою і прохолодною.

Річ з нестійкою забарвленням очищайте після повного застигання парафінового плями (див .. Сильно потріть забруднене місце (як при пранні вручну); засипте залишки парафіну тальком або крейдою і покладіть зверху серветки і вантаж. Через годину очищайте річ спочатку щіткою, потім губкою і чистою водою .

Для тканин, які не мають тенденцію до усадки (наприклад, джинси), підійде прання в гарячій воді. Налийте в таз воду температурою від 50 до 60 градусів і розведіть в ній звичайний пральний порошок. Замочіть ділянку тканини з плямою на 30 хвилин. Після цього інтенсивно виперіть і прополощіть тканину.
Даний спосіб ефективний і при пранні в пральній машині, якщо вона має відповідний температурний режим.

2. Очищення. Обов'язково дочекайтеся, поки пляма від парафіну затвердіє. В іншому випадку ви не тільки не поправите ситуацію, але зробите ще гірше, розмазавши віск по прилеглій поверхні.
Перед видаленням парафинового плями повністю зскребете наплив, який залишився від воску. Зробити це можна, використовуючи пластмасовий скребок або звичайний ніж

Зробити це можна, використовуючи пластмасовий скребок або звичайний ніж

Але найбільш швидко ви впораєтеся з забрудненням, якщо помістіть річ в морозильну камеру.
Запакуйте річ в целофановий пакет, помістіть в морозилку на 30 хвилин. Якщо воску багато, помістіть виріб в морозилку на 1-2 години. Як тільки тканина затверділа і покрилася інеєм - ви без особливих зусиль видаліть воскове забруднення, розім'явши тканину в руках.
Як правило, від впливу мінусової температури віск стає дуже крихким, і для його видалення немає необхідності використовувати скребок. При необхідності залишки парафіну з завмерла тканини видаліть за допомогою щітки (для тонких тканин краще використовувати зубну щітку з м'якою щетиною).

Якщо річ об'ємна, і ви не можете помістити її в морозильну камеру, використовуйте пакет, наповнений льодом, або заморожені продукти. Прикладіть лід до тканини на 20-30 хвилин, зіскоблити застиглий воскової наплив.

Після видалення основного забруднення вам залишиться лише впоратися з жирним плямою, яке обов'язково залишиться. Зробити це можна кількома способами ...

3 3. За допомогою праски. Найефективнішим способом виведення воскових / парафінових плям є видалення за допомогою гарячої праски.
Нам знадобитися:

- праска;
- фен;
- лід;
- серветки;
- біла бавовняна тканина

Розкладіть на прасувальної дошки річ з плямою. Під пляма покладіть серветку в 2 шари. Під неї підкладіть тканину, щоб віск не перейшов на прасувальну дошку. Накрийте серветкою і все це накрийте шматком тканини. Пропрасуйте папір гарячою праскою. Рекомендується встановити температуру, яка позначена на етикетці вашого вироби. Під впливом високих температур парафін знову розтоплюється і переходить на тканину.

Пропрасовуйте пляма до тих пір, поки воно не зникне, при цьому, як можна частіше міняйте папір. Якщо пляма маленького розміру, замість праски використовуйте нагріте лезо столового ножа або прикладіть нагріту в окропі ложку.

Пляма кольорового воску, який залишає глибший слід, обробіть описаним способом кілька разів. Краще обробити його з денатуратом. Намочіть бавовняну тканину, після чого зверху прикрийте її паперовими серветками і покладіть на пляму.
Покладіть під пляму натуральну тканину, попередньо змочену в денатураті. Не використовуйте синтетику, вона може зашкодити процесові при нагріванні.
Пропрасуйте вийшла комбінацію гарячою праскою. Міняйте верхні серветки, поки на них не будуть Пляма кольорового воску, який залишає глибший слід, обробіть описаним способом кілька разів виступати плями. Серветки в даному випадку будуть вбирати в себе розплавлений віск або парафін. На рятувати полотні після цієї процедури повинні просто залишитися жирні плями.
Протріть ці плями ватним або матерчаті тампоном, який попередньо був змочений в очищеному бензині.
Помістіть виріб в пральну машину і виперіть.

Зверніть увагу! З мого досвіду, краще не обробляти плями від кольорової парафінової свічки праскою! Барвник слід прибирати з полотна відповідним промисловим засобом для виведення плям. Спочатку обробіть місце навколо плями чистою водою (тоді не з'явиться негарний ореол), потім зчищають забруднення білої бавовняної ганчіркою або ватою. Залишки бруду і побутової хімії приберіть якомога ретельніше, багаторазово змочуючи поролонову губку в чистій воді.

4. За допомогою розчинника. Однак, спосіб з гарячою праскою підходить не для всіх видів тканини. Для видалення жирного плями від парафіну / воску можна використовувати розчинники, здатні в короткий проміжок часу видалити жир.

Нам знадобиться:

- целофановий пакет;
- морозильна камера;
- лід / заморожені продукти;
- засіб для миття посуду/
синтетичне миючий засіб

- гас;
- уайт-спірит;
- бензин;
- ацетон;
- розчинник;
- спирт;
- ватний диск;
- губка;

Видалити жирні плями з міцних тканин можна за допомогою гасу, уайт-спіриту, бензину, ацетону, технічного розчинника. Рясно змочіть ватяний диск одним із зазначених коштів, ретельно протріть місця забруднень, через 30 хвилин повторіть обробку, виперіть річ звичайним способом. Але такий варіант Видалити жирні плями з міцних тканин можна за допомогою гасу, уайт-спіриту, бензину, ацетону, технічного розчинника видалення плям підходить тільки для стійких тканин і непридатний до шовку, вовни, ацетату (зустрічаються синтетичні тканини, які в бензині чудово розчиняються.: о).

Якщо обробляєте тканину бензином, обов'язково висушіть річ. Дочекайтеся, поки бензин випарується. Якщо випрати річ відразу, то розчинений в бензині віск при попаданні води утворює емульсію, і толку від такої прання не буде.
Виріб рекомендується прати цілком, оскільки при частковому замивання місця, де було пляма, дуже важко позбутися запаху бензину.

Зверніть увагу! Неетильований бензин продається в господарських магазинах. Не рекомендується користуватися бензином з автозаправки, оскільки він може містити присадки, що дають неприємний запах. Від цього запаху потім буде важко позбутися.
Бензин не повинен містити масел.
Тканина, якою ви користуєтеся для очищення плями, не повинна ніяк реагувати з бензином і по можливості бути неокрашенной, інакше можуть виникнути непотрібні складності Найбільше підійде шматок старого простирадла, мішковина або щось в цьому роді.

Делікатні тканини можуть зіпсуватися від використання агресивних розчинників, тому для видалення жирного плями від воску використовуйте більш щадні кошти. Підійде рідина для миття посуду. Рясно нанесіть її на місця забруднень, залиште до повного висихання. Потім виперіть виріб в машинці, вибравши потрібний режим.
таким способом легко видалити парафін / віск з шовкової або вовняного одягу

Якщо з першого разу пляма повністю не зникло, повторіть обробку.
Також для видалення жирних плям, які залишилися від воску, з делікатних тканин підійде засіб для виведення плям «Ваніш». Нанесіть кашку на місця забруднень, додайте 1 мірну ложку при пранні.

Святкову бавовняну або лляну скатертину краще відіпрати в машинці при температурі від 60 градусів Цельсія. Білосніжну тканину можна прокип'ятити в пральному порошку.

Воскові плями на плюші або оксамиті видаліть за допомогою теплого спирту або скипидару. Віск просто в них Воскові плями на плюші або оксамиті видаліть за допомогою теплого спирту або скипидару розчиняється. Для цього потрібно змочити ватний диск і прикласти до пошкодженої ділянки на 20 або 25 хвилин. Після цього потрібно відіпрати залишки спирту милом.
З інших тканин, наприклад шовку, пляма можна очистити одеколоном.

З замші воскове пляма видаляється наступним чином. Після того, як пляма добре застигне, очистіть його за допомогою скребка / тупого ножа. Потім прикладіть до восковому плямі паперовий рушник і покладіть замшу на не надто розпечений праска. Це робиться для того, щоб воскове пляма вбралося в серветку, а на замші не залишилася вм'ятини або лискучих слідів. Кілька разів міняйте папір, поки все пляма повністю не вбереться в серветку і не зникне з вироби. Пам'ятайте, що не праска ставити на замшу, а навпаки.

Або вироби із замші потрібно попередньо потримати над парою, а потім видалити пляму за допомогою спеціальної щіточки. Якщо пляма все одно не хоче здаватися, обробіть його слабким розчином нашатирного спирту (пів чайної ложки на літр води).
У рідкісному випадку воскові і парафінові плями на замші можна почистити сумішшю бензину (5 мл), винного (10 мл) і нашатирного спирту (35 мл). Чи не втирайте розчин в пляму. Після цього замшу краще протерти вологою ганчіркою.

З виробів, що не підлягають пранню, видаляйте пляму за допомогою медичного або денатурованого спирту. Змочіть губку спиртом, ретельно протріть масну пляму. Через 15-20 хвилин повторіть обробку. Робіть так до тих пір, поки пляма повністю не зникне.

Зверніть увагу! Ви можете скористатися послугами хімчистки, якщо не хочете самостійно займатися видаленням забруднень від воску або забруднені річ досить дорога. Професійні майстри проведуть видалення плям за найсучаснішими технологіями з гарантією якості.

Як видалити плями парафіну / воску з меблів

1. Дерев'яні меблі. У тому випадку, якщо пляма від парафіну утворилося на меблів з дерева, візьміть невеликий ніж (або пластиковий скребок) і акуратно зіскоблити віск з її поверхні, намагаючись не 1 залишати подряпин. Як тільки зробити нічого більше не можна, розтопіть залишки парафіну феном. Промокніть поверхню меблів папером. По закінченню процедури протріть дерев'яну поверхню засобом, розробленим спеціально для догляду за полірованими меблями у вигляді спрею і натріть дрантям або газетами до блиску.

2. М'які меблі. Спробуйте чистячі засоби, які збираєтеся застосовувати на меблевій оббивці, в малопомітній місці. Потім приступайте до очищення парафіну.
Зніміть чохли і підкладіть з виворітного боку забруднення рушник (складене в пару шарів), а парафиновое пляма закрийте кількома словами вбирає папери. Утюжьте поверхню, поки розплавлена ​​рідина повністю не вбереться в пори підстилки.

Цей спосіб не підійде, якщо краплі потрапили на велюрову або оксамитову оббивку. Тут ваші дії такі: таким же чином соскребите парафін і після цього обробіть пляма спиртом або скипидаром. На цих тканинах ні в якому разі не використовуйте праску.
Також для делікатних і тонких тканин, а також ацетату і оксамиту підходять м'якші засоби, наприклад сода або рідина для миття посуду. Щоб видалити пляму за допомогою засобу для посуду, нанесіть його на забруднення густим шаром, залиште до повного висихання, виперіть виріб «сухим способом». сухий Цей спосіб не підійде, якщо краплі потрапили на велюрову або оксамитову оббивку спосіб означає, що ви будете змочувати губку, віджимати і багато разів протирати пляма, поки не видалите всю піну від засобу для посуду.
При використанні харчової соди зробіть густу кашку, нанесіть на пляму, залиште до повного висихання, змийте соду.

Якщо «роздягнути» меблі проблематично, рекомендується застудити парафін, прикладаючи до нього холод (наприклад, лід в поліетиленовому пакеті). Після цього очистіть оббивку дивана чи крісла тупим боком ножа. Залишки забруднень змивайте поролоновою губкою, занурюючи її спочатку в густий розчин господарського мила, потім - в чисту воду.

Зверніть увагу! Найпростіше видалити пляму за допомогою засобу для виведення плям: о) Купіть будь-який засіб для виведення плям, який підходить для видалення жирних плям, прочитайте інструкцію і зробіть видалення плями, слідуючи опису на упаковці.

Як видалити плями парафіну / воску з килима

Воскові / парафінові свічки широко застосовуються в господарстві.
Воскові / парафінові свічки широко застосовуються в господарстві

Вони незамінні при раптовому відключенні електропостачання і в багатьох інших випадках. Але трапляється, що крапельки розплавленого воску потрапляють на килимове покриття, випрати який неможливо.

Якщо плям трохи, то можна видалити їх за допомогою пилососа:

1. За допомогою гарячої праски або фена. Килими з жорстким щільним ворсом менше схильні до впливу шкідливих впливів, на відміну від пухнастих і длінноворсний килимових покриттів. Тому, якщо потерпілий килим не білого кольору і має жорсткий ворс, використовуйте метод «гарячого» видалення воску.

Нам знадобиться:

- лід;
- тупий ніж;
- поліетилен;
- порохотяг;
- праска; - серветки;
- ганчірка;
- уайт-спірит або скипидар;
- мило;
- вода.

Для початку негострим ножем зріжте верхівку воскового плями з килима, сильно не натискаючи, щоб не пошкодити ворс. Для початку нагрійте праску, так щоб він був гарячим, але не розжареним. На пляма покладіть паперову серветку або рушник, а зверху пропрасуйте праскою. У разі якщо пляма велике, міняйте серветку кілька разів, поки на ній не перестане проявлятися забруднення після пропрасовування.

Якщо ви боїтеся зіпсувати виріб, поміняйте розпечений праска на нешкідливий фен. Обробіть плями гарячим феном, після чого приберіть з килима за допомогою жорсткої щітки, гумової швабри або частого гребеня. Після механічного видалення слідів від свічок проведіть звичайну чистку спеціальним засобом для килимів і пилососом.
Але більш ефективний наступний спосіб. Візьміть аркуш цупкого альбомної паперу або картону і виріжте посередині ножицями отвір діаметром на 3-4 мм більше, ніж воскове пляма. Розміри самого листа повинні бути рази в два більше заснування вашого праски. Увімкніть праску і нагрійте його до температури пропрасовування синтетичних тканин. Накладіть на воскове пляма шматок добре вбирає тканини. На тканину помістіть паперовий шаблон, при цьому ретельно зіставте вирізаний отвір з восковим плямою. Пропрасуйте праскою тканину, що закриває пляма протягом 5-8 секунд. Слідкуйте, щоб праска не стикався з килимовим покриттям, а віск не злипався з тканиною. Після їжі тканини воском, зніміть паперовий шаблон і тканину.

2. За допомогою холоду. Пухнасті килими з довгим ворсом не бажано піддавати обробці праскою, є велика ймовірність зіпсувати саме покриття. Тому використовуйте альтернативний засіб очищення за допомогою заморозки воскового плями. Для цього зробіть наступне. Візьміть в холодильнику шматок льоду і прикладіть його на забруднене місце. Коли віск замерзне, акуратно розбийте пляма тупим предметом на маленькі осколки, наприклад, ножем. Вони самі відлетять від ворсу. Ретельно пропилососьте забруднену ділянку килима.
Решта частки знову заморозьте і видаліть таким же способом. Лід попередньо загорніть в поліетилен, щоб не намочити килим і саму пляму.
Після очищення воскового плями з допомогою м'якої щітки промийте рідким миючим засобом окремо місце забруднення, а потім і весь килим.
На жаль, цей спосіб вимагає великих тимчасових витрат.


3 3. За допомогою розчинника. При невеликому забрудненні скористайтеся уайт-спіритом або скипидаром. Ретельно протріть пляму змоченою в розчиннику м'якою тканиною.

Зверніть увагу! Якщо при чищенні килима ви будете використовувати розчинники або спирт, попередньо зробіть спробуйте засіб в куточку килима, а вже після цього приступайте до видалення плями. Це необхідно зробити, щоб перевірити, чи не злиняє чи ворс.


4. За допомогою мила. Можна спробувати видалити воскове пляма за допомогою мила. Попередньо отскребая більшу частину воску. Налийте в літрову банку теплої води і додайте трохи наструганного господарського мила. Дайте милу розчинитися і ретельно перемішайте. Змочіть в приготованому таким чином розчині ганчірку і протріть забруднення. Після цього дайте килиму висохнути природним чином. У цьому випадку використання обігрівача або іншого джерела тепла неприпустимо.


5. За помощью гарячої води. І ось ще цікавий спосіб видалення парафіну з ворсистого килима. Отже, ми маємо килим, в якому парафін просякнутий ворс. Для його чищення нам знадобляться самі звичайні в господарстві речі

- відро,
- порожня консервна банка діаметром з пляма,
- окріп,
- миючий засіб (будь-яке) молоток, - топірець або інший подібний важкий предмет,
- ізоляційна стрічка, скотч
- маркер-фломастер.

Насамперед робимо з порожньою консервної банки трубу, вирізавши відкривачкою дно. Ставимо чайник кип'ятити. Килим перевертаємо, відзначаємо з вивороту місце забруднення ізолентою, скотчем, або, якщо вам пляма дорого як пам'ять, фломастером. Розміщуємо пляма над відром ворсом вниз. Якщо килим невеликий, можна віднести його в ванну. Наносимо на зазначене місце миючий засіб і ставимо трубу з консервної банки. Притискаємо банку молотком, сокирою або іншим подібним важким предметом. І акуратно ллємо окріп в банку. Гаряча вода проливається через килим, розплавляє і вимиває парафін. Засіб допомагає в цьому. Банку не дає воді розтектися. Молоток тримає банку. Відро збирає брудну воду.

Відро збирає брудну воду


Чайника окропу (близько 1.5 літра) зазвичай досить для нейтралізації плями від пролитого зі свічки парафіну. При необхідності чистимо весь килим, щоб промите місце не відрізнялося за кольором і сушимо мокру частину килима.
За матеріалами www.kakprosto.ru, m.vk.com

Господині на замітку:

Видаляємо плями на тканинах підручними засобами

Оригінальний спосіб чистки срібла

Як відіпрати рушники

Секрети правильної прання штор

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com