Статьи
Соус вінегрет за 5 хвилин - рецепт найсмачнішої заправки для салатів з фото
соус вінегрет
Фото: depositphotos.com Французький соус вінегрет - це елегантна салатна заправка, приготована на основі масла і оцту. Зробити його можна буквально за 5 хвилин.
У класичному варіанті вінегрет є сумішшю оливкового масла, лимонного соку, часнику і діжонськой гірчиці. Але завжди можна поекспериментувати і додати нарізані пряні трави, кілька столових ложок тертого пармезану, подрібнений часник або цибулю-шалот. Соус вінегрет в банку за 5 хвилин
Складові:
- 2 зубчики часнику, пропущених через прес
- 1/2 ст.л. діжонськой гірчиці
- 1 ст.л. лимонного соку або більше до смаку
- 3 ст.л. оливкової олії екстра вірджин
- Сіль за смаком
- Свіжий мелений чорний перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Помістіть часник, гірчицю, лимонний сік і масло в невелику банку з кришкою. Щедро приправте сіллю і перцем.
- Накрийте кришкою і енергійно струсіть банку, щоб всі інгредієнти добре перемішалися. При необхідності відрегулюйте приправи на свій смак. Використовуйте соус негайно.
На замітку: Соус вінегрет підходить до всіх салатів зі свіжих овочів, до м'ясних і рибних страв, до закусок з креветками або іншими морепродуктами і навіть до пельменів. А також використовується для заправки класичного вінегрету.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати мексиканський соус гуакамоле . Ми також ділилися найкращими рецептами соусу барбекю .
Дивіться відео, як зробити корисний соус для салату:
Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram
джерело: сьогодні
Новости
Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим
Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,
Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,
Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше
Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот
Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus