рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рецепт приготування смачних ватрушек з картоплею

  1. Дріжджове тісто для ватрушок
  2. складові
  3. Секрети тесту на дріжджах
  4. Ватрушки з картоплею - шаньги
  5. складові
  6. Покрокове приготування ватрушок з картоплею
  7. «Ледачі» ватрушки з картоплею
  8. складові
  9. вибираємо батон
  10. смачні добавки

Сирні ватрушки відомі всім. А ось про існування ватрушек з іншою начинкою знає не кожен. Хочете здивувати і одночасно смачно нагодувати своїх близьких? Приготуйте ватрушки з картоплею.
Класичні шаньги (так вони правильно називаються) випікаються на дріжджовому тесті. Ви можете приготувати його самостійно або придбати готове. Але є ще один, «хитрий», вид ватрушек з картоплею. Вони готуються протягом 15 хвилин, а смак у них божественний. Про все це і поговоримо.
Почнемо з тіста.

Дріжджове тісто для ватрушок


Час приготування: 1,5 години.
Кількість порцій: близько 1 кг.
Кухонна техніка: дві миски середнього розміру, віночок, кухонний рушник, посуд для розтоплення вершкового масла.

складові

Борошно пшеничне до 600 г Незбиране тепле молоко 250 мл Цукор 0,5 ст. л. Живі дріжджі (пресовані) 25 г Кухонна сіль 0,5 ст. л. Вершкове масло 80 г Яйце 1 шт. Рослинна олія дезодорована 1 ст. л.

Секрети тесту на дріжджах

  • Пшеничне борошно (вищого сорту або «екстра») необхідно обов'язково просівати через сито: вона насититься повітрям, грудки розіб'ються, сміття відсіється.
  • Рідкі інгредієнти теплої температури (до 40 ° С) посприяють підняттю тіста. Гарячі - зупинять процес бродіння.
  • Тісто на дріжджах любить тривалий ручної заміс, затишне тепле місце без протягів і перепадів температури. Накривши його, ви створите сприятливі умови для підняття.
  • Те ж стосується і випікання: відправляйте вироби в досить розігріту духовку і не заглядайте в неї без потреби.

Покрокове приготування тіста для ватрушок

  1. Влийте в першу миску 250 мл розігрітого молока.
  2. Додайте 25 г пресованих або 9 г сухих дріжджів і розчиніть їх до однорідності за допомогою віночка.
    Сирні ватрушки відомі всім
  3. Підсолити 0,5 ст. л. солі без верху. Підсолодіть 0,5 ст. л. цукру.
  4. Всипте півсклянки просіяного пшеничного борошна, замішати опару і відставте її в сторону.
  5. У другу миску вбийте 1 яйце і перебити віночком, щоб з'єднати білки і жовтки.
  6. Розтопіть на слабкому вогні 80 г вершкового масла, злегка остудіть, додайте до яйцю, перемішайте.
  7. Всипте чверть склянки просіяного пшеничного борошна і збийте до однорідності.
  8. З'єднайте обидві маси і перемішайте.
  9. Порціями підсипте ще 2,5 склянки просіяного пшеничного борошна і замісити еластичне, що не липнуче до стінок миски і рук тісто. Для цього при вимішування влийте 1 ст. л. рослинної рафінованої олії.
  10. Миску з тестом накрийте герметично рушником і відставте на 40 хвилин в тепло підніматися.
  11. Обімніть тісто і знову накрийте і відставте підніматися вже на півгодини.

Відео приготування тіста на дріжджах для ватрушок

Вам не потрібно стільки тесту, скільки показують в ролику. Тому готуйте за запропонованим вище рецептом. Зверніть увагу на консистенцію і дізнайтеся ще кілька тонкощів вдалого дріжджового тіста.

Це тісто підійде і для випікання ватрушек з сиром або прекрасно буде поєднуватися в ватрушки з повидлом .

Ватрушки з картоплею - шаньги

Кухонна техніка: духовка, великий лист, великий аркуш пергаментного паперу, картопляна толкушкой, стакан з дном діаметром 5-7 см, 2-літрова каструля, піала, пекарські пензлик.

складові

Тісто на дріжджах 1 кг Картопля 5-6 бульб Вершкове масло 50-60 г Майонез 4 ст. л. Яйце 1 шт.

Покрокове приготування ватрушок з картоплею

  1. Відваріть в підсоленій воді очищений і крупно нарізану картоплю.
  2. Злийте, потовчіть.
  3. Додайте 30-40 г вершкового розм'якшеного масла.
  4. Вбийте 1 яйце, перемішайте товкачем.
  5. Тісто скачайте в вузьку ковбаску і поріжте на 15-16 рівних частин.
  6. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть 20 г вершкового розм'якшеного масла.
  7. Порізані частини тіста скачайте в кульки і викладіть на деко.
  8. Накрийте кульки рушником, відставте в сторону і дайте підійти хвилин 15.
  9. Увімкніть духовку на 180 ° С.
  10. У кожній кульці зробіть поглиблення дном склянки, попередньо вмочивши його в борошні.
  11. Поглиблення заповніть картопляним пюре.
  12. Помістіть деко з ватрушками в духовку і випікайте 10 хвилин.
  13. Вийміть ватрушки і намажте їх тонюсеньким шаром майонезу. Після відправте назад в духовку і допечіть протягом 15 хвилин (до зарум'янювання).

Відео приготування ватрушок

Зверніть увагу на середні розміри ватрушек. Дізнайтеся, на якому етапі приготування їх необхідно змащувати майонезом.

А ви знаєте, що є ватрушки розмірами з великою деко - французькі ? А є ватрушки, подібні пирога - угорські .

«Ледачі» ватрушки з картоплею

Рецепт призначений для тих, хто цінує свій час.

Час приготування: 15 хвилин.
Кількість порцій: 14-16 штук.
Кухонна техніка: нарізна дошка, духовка, ніж, невелика мисочка, картопляна толкушкой, пекарські пензлик, 2-літрова каструля.

складові

Картопля 5-6 бульб Яйце 2 шт. Батон 1 шт. Молоко незбиране 1 ст. л. Вершкове масло 30-40 г

вибираємо батон

  • Для приготування «ледачих» ватрушек нарізний або молочний батон не підходить. Вам варто запастися французької булкою, багетом або Винклером. Після випічки вони будуть хрусткими, а пюре залишиться м'яким. Таке поєднання надає «ледачим» ватрушкам дивовижний смак.

покрокове приготування

  1. Відваріть в підсоленій воді очищений і крупно нарізану картоплю. Злийте воду і потовчіть картоплю. Додайте 30-40 г вершкового розм'якшеного масла. Вбийте 1 яйце, перемішайте товкачем.
  2. Увімкніть духовку на 200 ° С.
  3. Наріжте батон на рівні поперечні частини сантиметрової товщини.
  4. Рівномірно розподіліть на них картопляне пюре.
  5. Вбийте в мисочку 1 яйце. Додайте до яйця 1 ст. л. цільного молока і збийте.
  6. Перемажьте яєчно-молочною сумішшю картопляне пюре.
  7. Надішліть в розігріту духовку і випікайте 10 хвилин до рум'яної скоринки.
  8. Викладіть на решітку для охолодження.

Відео виготовлення «ледачих» ватрушек з картоплею

Подивіться, як швидко готується це блюдо. А за смаком не поступається вишуканим гарячих бутербродів.

смачні добавки

  • Для різноманітності смаку підмішати в пюре перемелене відварне м'ясо, гриби, зелень, відварені яйця, шматочки шинки або ковбаси.
  • Посипте за 5 хвилин до закінчення випікання тертим сиром, полийте часниковим соусом або розтопленим вершковим маслом.
  • Накрийте тонкими смужками бекону.

А у вас є які-небудь ідеї, чим прикрасити або доповнити ватрушки з картоплею? Підкажіть нам в коментарях.

Хочете здивувати і одночасно смачно нагодувати своїх близьких?
А у вас є які-небудь ідеї, чим прикрасити або доповнити ватрушки з картоплею?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com