Іноді хочеться порадувати рідних смачними ватрушками. Але мої рідні не дуже люблять сир, тому я вважаю за краще готувати ватрушки з повидлом або густим джемом. Для такої випічки найкраще підійде саме дріжджове тісто.
Його я вважаю за краще готувати на сухих дріжджах, щоб не витрачати зайвий час на опару. Якщо у вас є хлібопічка, то можете приготувати тісто в ній. Але зараз я хочу розповісти вам, як робити ватрушки з повидлом без використання додаткової кухонної техніки.
Ватрушки з повидлом з дріжджового тіста
Кухонний інвентар: миски, віночок, силіконова лопатка, каструля, харчова плівка, скалка, силіконова пензлик, чистий кухонний рушник, деко, стакан.
складові
борошно 525 г цукор 70 г молоко 210 мл дріжджі сухі 11 г олія соняшникова 105 мл яйця 2 шт. повидло 675 г жовток 1 шт. сіль 5 г
послідовність приготування
- Почнемо з приготування тіста для ватрушок з повидлом. У мисці змішуємо просіяне борошно і сухі дріжджі, залишаємо буквально на дві-три хвилини.
- Поки активуються дріжджі в борошні, в окрему миску додаємо цукор, тепле молоко, сіль, яйця, рослинне масло. За допомогою віночка перемішуємо нашу суміш до того моменту, поки не розчиняться сіль і цукор.
- Дріжджі з борошном змішуємо з рідкої молочно-яєчною сумішшю і вимішуємо силіконової лопаткою до однорідності.
- Стіл або робочу поверхню присипаємо борошном і перекладаємо тісто з миски. Місимо тісто руками не менше 15 хвилин. Це один з найбільш трудомістких процесів в приготуванні тіста для ватрушок. Але без нього вони не вийдуть м'якими і повітряними.
- Коли тісто буде добре вимішати, дно і стінки каструлі змащуємо олією і перекладаємо в неї тісто. Закриваємо каструлю плівкою або кришкою і залишаємо на 120 хвилин. Через 45 хвилин тісто буде необхідно обмять, знову закрити і залишити підходити залишився.
- Дістаємо тісто з каструлі і поділяємо на дві однакові частини і кожну з них ділимо на сім шматочків. Кожен шматочок розгортає в тонкий корж, защипуємо її краю до середини, защипуємо і викладаємо на стіл швом вниз.
- Промащуємо деко олією і викладаємо на нього наші кульки, обов'язково швом вниз. Вкриваємо деко рушником і залишаємо на годину, щоб кульки збільшилися в розмірі.
- Коли кульки підійдуть, дно склянки змащуємо олією або обмакиваем в борошно і робимо в кульках поглиблення.
- У вийшло поглиблення викладаємо повидло, змащуємо бортики ватрушек збитим жовтком. Духовку гріємо до 210 градусів і ставимо в неї наші ватрушки на 12 хвилин.
Відеорецепт ватрушек з повидлом
Ватрушки з повидлом. Рецепт приготування. / Sweet bun with apple jam.
!!! Рекомендуємо !!! !!! Відмінні товари для випічки !!!
- Силіконові Форми Вафельниці - https://clck.ru/BqGTB
- Електронний кухонний термометр - https://clck.ru/AFbzR
- Силіконові форми для випічки - https://clck.ru/ABpSQ
- Стильні силіконові лопатки - https://clck.ru/AC3pD
- Силіконові форми для кексів (12шт) - https://clck.ru/AC3oF
- Електронні міні ваги - https://clck.ru/AFc2a
Підписка на канал: https://www.youtube.com/channel/UC5tYuvVqy3bBoy9cmPNKbeQ
Підписка на канал: https://www.youtube.com/channel/UC5tYuvVqy3bBoy9cmPNKbeQ
Група Вконтакте: https://vk.com/papichmozhet
Група в Одноклассниках: https://ok.ru/papichmozhet
https://i.ytimg.com/vi/DfQbRSmvk2g/sddefault.jpg
PT6M10S
https://youtu.be/DfQbRSmvk2g
2016-11-02T08: 31: 39.000Z
З цього відео ви зможете дізнатися весь процес готування м'яких ватрушек з дріжджового тіста з повидлом.
добрі поради
- Щоб прикрасити ватрушки і просочити їх, можна приготувати сметанним заливку. Для цього необхідно змішати 255 грам сметани і 95 грам цукру (приблизно для 14 ватрушек). Це заливкою потрібно полити готові ватрушки і поставити їх в духовку при 180 градусах ще на десять хвилин.
- Ще одним варіантом прикраси для ватрушок можна вважати кондитерську крихту. Для її приготування необхідно змішати 55 грам борошна, 35 грам холодного, порізаного кубиками вершкового масла, 65 г цукру і 5 грам борошна. Всі компоненти змішуються в мисці і руками перетіраются в крихту. Потім цією крихтою потрібно посипати ватрушки перед випіканням. Якщо ви не використали всю крихту, то можна зліпити з неї кульку, покласти в пакетик і відправити на зберігання в морозильник.
- Якщо ви хочете наповнити ватрушки варенням, то обов'язково злийте з нього всю рідину. Також можна змішати варення зі столовою ложкою крохмалю. Рідка начинка може витекти, і дно ватрушек підгорить.
висновок
Коли я була маленькою, мама часто готувала ватрушки з сиром . Це одні з найсмачніших солодких булочок. Однак ватрушки можна робити не тільки з солодкою начинкою. Я часто до перших страв замість хліба печу ватрушки з картоплею .
Поєднання пісочного тіста і сирного суфле в королівської ватрушки може стати відмінним десертом навіть для святкового столу. Замість звичної запіканки, мені подобається готувати на сніданок французьку ватрушку . Нещодавно на сімейне свято готувала угорську ватрушку . Гості були в захваті, і ніхто не міг повірити, що цей десерт готується дуже просто, з мінімум зусиль.
Друзі, розкажіть в коментарях, як ви готуєте ватрушки з повидлом.