Королівська ватрушка, рецепт якої пропонуємо випробувати, стане улюбленим десертом для всієї родини. Ця страва не тільки смачне і апетитне, але і презентабельне. Тому воно прекрасно доповнить святкове чаювання.
Королівська ватрушка: рецепт в грамах
Королівська ватрушка - це варіант вишуканою і ніжною випічки з сиру. Це не звичайна ватрушка, яку готувала бабуся або мама з дріжджового тіста з відкритою начинкою посередині. У такій випічці поєднується смачне пісочне тісто і легке, соковите, повітряне суфле з сиру.
Зовні такий десерт нагадує закритий пиріг, який з легкістю можна прикрасити фруктами або шоколадними елементами. В цьому випадку ватрушка з сиром перетвориться в святковий десерт.
Ватрушки з сиром, рецепт яких пропонуємо спробувати, готувати нескладно.
Однак важливо знати і дотримуватися пропорції інгредієнтів, які складають основу цього солодкого страви. Тому практично всі компоненти представлені в грамах, щоб господині легше було дотримати смакової баланс.
Для пісочного тіста знадобиться:
- борошно - 400 г;
- вершкове масло - 200 г;
- цукор - 150 г;
- сіль - 2 г;
- сода або розпушувач - 7 г;
- лимонний сік - 5 мл.
Для начинки використовуйте:
- сир - 500 г;
- цукор - 100 г;
- ваніль - 1-2 г;
- яйця - 2 шт.
З такого набору продукту вийде ватрушка королівська, яка легко ділиться на 6-8 порцій.
Читайте також: Ватрушки з сиром: рецепт без дріжджів
Королівська ватрушка: як приготувати
Приготування королівської ватрушки - справа нехитра, особливо для тих, хто вміє замісити пісочне тісто.
Однак є кілька секретів, які зроблять це блюдо надзвичайно смачним. Розповімо про них докладніше.
Весь процес приготування королівської ватрушки складається з трьох етапів:
- Приготування тесту.
Щоб зробити розсипчасту основу для ватрушки, виконайте такі дії:
- Розм'якшене масло посічіть ножем, перемішуючи його з борошном. Якщо забули попередньо вийняти масло з холодильника - не біда: натріть його на тертку і змішайте з борошном.
- Додайте в отриману суміш цукор і сіль. Все ретельно розімніть пальцями.
- Зробіть з суміші борошна і масла невелику гірку з поглибленням по центру. Влийте туди соду, погашену лимонним соком. Якщо додаєте розпушувач, то сік не потрібен.
- Перемішайте отриману масу. Тісто має нагадувати дрібні крихти.
- Начинку приготувати так.
Зробіть так:
- Сир подрібнити блендером до однорідності або перетріть через сито.
- Збийте яйця з цукром, додайте ваніль.
- Отриману суміш влийте в сир і добре перемішайте.
Фото: povar.ru
- Формування і випікання ватрушки.
Виконайте такі дії:
- Змастіть роз'ємну форму маслом. Посипте дно і стінки ½ отриманої крихти.
- Викладіть сирну масу.
- Зверху висипте залишилася крихту.
- Розігрійте духовку до 180 ° С. Випікайте десерт протягом 40 хвилин.
Після цього не поспішайте виймати ватрушку з форми. Залиште на 15 хвилин, щоб вона охолола, тоді буде простіше її різати на порційні шматочки.
Королівська ватрушка - дивовижне ласощі, яке викличе захоплення рідних і гостей. Обов'язково спробуйте цей рецепт. Таке блюдо стане улюбленим десертом дорослих і дітей.
Читайте також: Сочники з сиром: рецепт на кефірі