рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.

  1. Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити...
  2. Як гладити брюки.
  3. Кілька корисних порад для прасування брюк.
  4. Як гладити джинси.
  5. Як гладити чоловічу сорочку.
  6. Як гладити чоловічий піджак.
  7. Як самостійно почистити піджак.
  8. Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.
  9. Як гладити брюки.
  10. Кілька корисних порад для прасування брюк.
  11. Як гладити джинси.
  12. Як гладити чоловічу сорочку.
  13. Як гладити чоловічий піджак.
  14. Як самостійно почистити піджак.
  15. Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.
  16. Як гладити брюки.
  17. Кілька корисних порад для прасування брюк.
  18. Як гладити джинси.
  19. Як гладити чоловічу сорочку.
  20. Як гладити чоловічий піджак.
  21. Як самостійно почистити піджак.
  22. Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.
  23. Як гладити брюки.
  24. Кілька корисних порад для прасування брюк.
  25. Як гладити джинси.
  26. Як гладити чоловічу сорочку.
  27. Як гладити чоловічий піджак.
  28. Як самостійно почистити піджак.

Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.

Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.


Щоб відповісти на питання: як правильно гладити ту чи іншу річ, потрібно точно знати склад тканини, з якої вона пошита. При покупці знайдіть на внутрішній стороні речі бирочку, на ній то і буде вказано склад і температура прасування. Відомо, що лляні речі мнуться більше інших, а якісно випрасувати їх можливо тільки праскою з отпарівателем і при високій температурі. Одяг з бавовни випрасувати трохи простіше, але мнеться вона майже, як лляна. До вовняним і твідовим речей краще праскою не доторкатися, а гладити їх слід тільки через марлю або тонку тканину. Синтетична тканина або тканина з додаванням синтетичних волокон майже не мнеться, а якщо в цьому, все ж, є необхідність, то подивіться температуру прасування на бирці.

Як гладити брюки.

Два століття тому чоловіки носили штани без стрілок. У наш час вважається непристойним, якщо класичні брюки не мають добре відпарені стрілок. Здавалося б, що такого складного в тому, щоб погладити брюки. Однак, не всі це вміють робити правильно. Якщо ви хочете полегшити собі життя, купуйте штани з тканини з додаванням синтетики, вони менше мнуться і стрілки на них тримаються довше. Якщо ви, все-таки, любитель класики, то наші покрокові поради допоможуть вам навчитися правильно гладити брюки.

    1. Для початку виверніть штани навиворіт. Пропрасуйте пояс, кишені і підкладку, тоді нічого не буде збиватися в складки при основний прасування.
    2. Складіть брюки так, щоб внутрішні шви збіглися і розкладіть їх в такому вигляді на прасувальної дошки. Розправте руками всі нерівності і складки. Починайте гладити штанини через марлю (якщо тканина натуральна), але стрілки поки не чіпайте.
    3. Верхню частину штанів надіньте на край прасувальної дошки і отгладьте її, при цьому повертаючи річ навколо осі. Таким чином, ви зможете добре пропрасувати тканину біля кишень, пояса і блискавки. Стрілки поки не гладимо.

4. Тепер підійшла черга стрілок. Треба бути уважним, щоб не нагладіть подвійні стрілки. Щоб цього не сталося утюжьте їх невеликими відрізками. Якщо після прання стрілок не залишилося зовсім, знову складіть штани внутрішніми швами один до одного, але стрілки на кожній холоші відпарюєте окремо. Якщо тканина ковзає, то можна навіть наметати штанини великими стібками.

Кілька корисних порад для прасування брюк.

Є деякі хитрощі, які прийшли до нас з тих часів, коли не було прасок з отпарівателем. Щоб стрілки трималися довше, потрібно з виворітного боку ці місця натерти сухим милом, бажано господарським, а потім погладити брюки, як зазвичай. Такі стрілки зберігаються до прання або до дощової погоди.

Якщо тканина, з якої пошиті штани, ковзає і неможливо скласти штанини рівно, побризкати їх водою з пульверизатора, тоді тканину стане слухняним.

Від шкарпетки, часу і прасування брюки, часом, лисніють. Щоб цього уникнути, гладьте штани через марлю, яку попередньо намочіть у воді, додавши в неї столовий оцет. Тільки не перестарайтеся, щоб потім вас не переслідував цей запах. З таким складом слід гладити в повному обсязі штани, а тільки місця, які лисніють. Крім того, стрілки, проглаженние таким чином, будуть довше зберігати пристойний вигляд.

Відразу, як тільки погладили брюки, не вішайте їх в шафу і не надягайте, так як тепла тканина відразу ж знову помнеться.

Від того, як ви зберігаєте штани в шафі, залежить наскільки часто ви їх будете гладити. Зрозуміло, що в складеному вигляді їх не зберігають. Вішати штани на вішалку (тремпель) треба в складеному вигляді, попередньо розправивши стрілки. Вибирати тремпель для брюк потрібно з товстої поперечиною, а краще, якщо вона буде обтягнута поролоном. Так вам доведеться прасувати штани не частіше ніж один раз на тиждень.

Як гладити джинси.

Джинси стали популярні в нашій країні в минулому столітті. Якщо поцікавитися у будь-якого жителя західного держави як правильно гладити джинси, він, напевно, дуже здивується і навряд чи зрозуміє, навіщо їх взагалі гладити. Адже їх досить правильно випрати, а потім правильно висушити. Все, що стосується прання брюк з джинсової тканини, зазначено на бирці, тобто температура води не повинна перевищувати сорока градусів, а віджим - вельми делікатний.

А ось з сушінням джинсів не так все просто. Якщо ви перете вручну, то віджимати штани не слід, повісьте їх так, щоб вода стікала. Але слід пам'ятати, що звичайним чином перекидати їх через мотузку не варто, так як в місцях зіткнення утворюються заломи і втрата кольору. Джинси треба розвішувати, зафіксувавши їх прищіпками за пояс.

Щоб вам потім не мучитися з прасуванням, гарненько розправте вологу тканину руками. Це зробити легко, враховуючи особливості бавовни, а після того, як джинси висохнуть, вид у них буде поглаженное.

Якщо все-таки ви не врахували правила сушіння та джинси після прання сильно пом'ялися, то доведеться їх гладити. Пам'ятайте, що джинсову тканину гладять тільки з виворітного боку, інакше вони придбають лискучий блиск і можуть навіть втратити колір. На відміну від класичних брюк, при прасуванні джинсів не варто користуватися отпарівателем, краще не пересушуйте їх. Відразу після того, як ви погладили джинсові штани, не надягайте їх, так як тканина, з якої вони зшиті, має властивість розтягуватися і втрачати форму.

Як гладити чоловічу сорочку.

Якщо ви будете це робити часто, то весь процес з часом займе у вас близько чотирьох хвилин.

    1. Почнемо з рукавів. Якщо рукав на сорочці короткий, то пропрасовуємо його з двох сторін, зі стрілкою. Якщо сорочка з довгим рукавом, то прасувати його починаємо з манжета.
    2. Переходимо до основної частини сорочки. Розкладіть її на прасувальної дошки і акуратно розгладьте кінчиком праски планку між гудзиків.
    3. Далі прасуємо спину і передню частину сорочки.
    4. Наостанок залишається найскладніше - кокетка. Тут можна використовувати подрукавнік прасувальної дошки або вузьку частину самої дошки. Ту частину кокетки, яка знаходиться ззаду під коміром, зручніше гладити зі спини, а краю кокетки - з передньої частини сорочки.
    5. Залишається комір. Щоб він добре виглядав, його слід прасувати ретельно, з отпарівателем.

Як гладити чоловічий піджак.

Мало хто не тільки з чоловіків, але і з жінок, знає, як правильно гладити чоловічий піджак. Справа ця досить складне, але від піджака, який виглядає охайно і доглянуто, залежить ваш зовнішній вигляд.

Перш за все, треба врахувати, що гладити піджак можна тільки після того, як ви його ретельно вичистили (про те, як це зробити ми розповімо трохи пізніше). Піджак завжди прасують тільки через тканину, інакше не уникнути того, що він залоснівшіеся. Тут вам знадобиться праска з отпарівателем, за допомогою якого можна розгладити складки вгорі рукавів і на місці згину руки, а також на опуклості в районі ліктів.

Піджак потрібно прасувати не дуже гарячою праскою, але попередньо ознайомившись з рекомендаціями по догляду за річчю, зазначеними на маркуванні. Перед прасуванням треба ретельно розправити борту з вивороту. Виверніть кишені і отутюжьте їх через вологу тканину, потім акуратно заправте назад. Гладити рукава слід, поки вони остаточно не висохли. Крім того, треба постаратися зробити так, щоб на ліктьовому шві не очиститься складки.

Коли рукава відпрасовані, можна перейти до плечей. Плечі теж не повинні бути сухими. Їх потрібно гладити, поки вони зовсім вологі до тих пір, поки не висохнуть. Потім можна починати прасувати спинку через тканину, потім полички. Лацкани прасують спочатку з вивороту, а потім з лицьового боку. Ця частина піджака вимагає особливої ​​ретельності, тому що зовнішній вигляд піджака, перш за все, залежить від лацканів.

Якщо в процесі прасування шов на комірі або лацкані стягнув, то його слід акуратно розтягнути праскою, поки не випрямиться. Покладіть на шов вологу тканину, поставте на неї праска, а рукою розпряміть деталь піджака, потім акуратно, кінчиком праски розпряміть шов. Після цього отутюжьте весь комір або лацкан, але намагайтеся не розтягувати їх. Шви на піджаках, зшитих з вовняних тканин, іноді витягуються. Це теж можна виправити, спробувавши на шов через мокру марлю, із зусиллям притискаючи праску, поки марля не стане сухою.

Як самостійно почистити піджак.

Не завжди є можливість і бажання здавати речі в хімчистку. Але треба визнати, що самостійно почистити верхній одяг і піджак досить складно. Проте, ми дамо вам кілька порад, а ви спробуєте це зробити. На великій плоскій і рівній поверхні (на підлозі або на столі) розкладіть ковдру (покривало), а на ньому розмістіть піджак.

Тепер треба приготувати очищуючий розчин. Для цього треба взяти літр води і розвести в ньому дві столові ложки нашатирного спирту. Одежну щітку змочіть в цьому розчині і пройдіться по піджака у напрямку ворсу, поки він стане вологим. Після цього отутюжьте піджак через тканину, потім повісьте піджак на плечі і сухою щіткою пройдіться проти ворсу. Щоб костюм служив вам довго, після кожної шкарпетки чистите його сухою щіткою, а один раз в тиждень, робіть вологе чищення.

Залоснившиеся і брудні місця на внутрішній стороні коміра можна видалити за допомогою сирої картоплини. Її потрібно розрізати навпіл, почистити комір, а потім протерти його вологою ганчіркою, після чого протерти насухо.

Найчастіше, костюм лисніє на рукавах (манжети і лікті). Ці місця слід протерти тампоном, змоченим в бензині, а потім ще раз пройти щіткою з миючим розчином, як було описано вище. Потім пропрасуйте ці місця через тканину. І вивісите піджак на повітря провітритися, щоб позбутися від запахів.

Можна почистити піджак і трохи іншим розчином: три частини оцту на одну частину води. Таким розчином обробляють особливо забруднені місця. Якщо лиск ще тільки з'явився, то досить буде просто відпарити його через вологу х / б тканину.

Манжети і комір піджака можна почистити розчином з солі і нашатирю. Його готують так: половина чайної ложки солі розчинити в трьох столових ложках нашатирного спирту. Потім вивісити піджак на повітря, щоб запахи вивітрилися.

Автор: Тетяна Альошина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на чоловічий журнал manorama.ru обов'язкова!

Крім того, читайте на сайті:

Kak_udalit_nakip_v_stiralnoy_mashine.html

Як вибрати і купити чоловічий костюм. Підбираємо сорочку і краватку під костюм.

Пароочиститель.

Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.

Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.


Щоб відповісти на питання: як правильно гладити ту чи іншу річ, потрібно точно знати склад тканини, з якої вона пошита. При покупці знайдіть на внутрішній стороні речі бирочку, на ній то і буде вказано склад і температура прасування. Відомо, що лляні речі мнуться більше інших, а якісно випрасувати їх можливо тільки праскою з отпарівателем і при високій температурі. Одяг з бавовни випрасувати трохи простіше, але мнеться вона майже, як лляна. До вовняним і твідовим речей краще праскою не доторкатися, а гладити їх слід тільки через марлю або тонку тканину. Синтетична тканина або тканина з додаванням синтетичних волокон майже не мнеться, а якщо в цьому, все ж, є необхідність, то подивіться температуру прасування на бирці.

Як гладити брюки.

Два століття тому чоловіки носили штани без стрілок. У наш час вважається непристойним, якщо класичні брюки не мають добре відпарені стрілок. Здавалося б, що такого складного в тому, щоб погладити брюки. Однак, не всі це вміють робити правильно. Якщо ви хочете полегшити собі життя, купуйте штани з тканини з додаванням синтетики, вони менше мнуться і стрілки на них тримаються довше. Якщо ви, все-таки, любитель класики, то наші покрокові поради допоможуть вам навчитися правильно гладити брюки.

    1. Для початку виверніть штани навиворіт. Пропрасуйте пояс, кишені і підкладку, тоді нічого не буде збиватися в складки при основний прасування.
    2. Складіть брюки так, щоб внутрішні шви збіглися і розкладіть їх в такому вигляді на прасувальної дошки. Розправте руками всі нерівності і складки. Починайте гладити штанини через марлю (якщо тканина натуральна), але стрілки поки не чіпайте.
    3. Верхню частину штанів надіньте на край прасувальної дошки і отгладьте її, при цьому повертаючи річ навколо осі. Таким чином, ви зможете добре пропрасувати тканину біля кишень, пояса і блискавки. Стрілки поки не гладимо.

4. Тепер підійшла черга стрілок. Треба бути уважним, щоб не нагладіть подвійні стрілки. Щоб цього не сталося утюжьте їх невеликими відрізками. Якщо після прання стрілок не залишилося зовсім, знову складіть штани внутрішніми швами один до одного, але стрілки на кожній холоші відпарюєте окремо. Якщо тканина ковзає, то можна навіть наметати штанини великими стібками.

Кілька корисних порад для прасування брюк.

Є деякі хитрощі, які прийшли до нас з тих часів, коли не було прасок з отпарівателем. Щоб стрілки трималися довше, потрібно з виворітного боку ці місця натерти сухим милом, бажано господарським, а потім погладити брюки, як зазвичай. Такі стрілки зберігаються до прання або до дощової погоди.

Якщо тканина, з якої пошиті штани, ковзає і неможливо скласти штанини рівно, побризкати їх водою з пульверизатора, тоді тканину стане слухняним.

Від шкарпетки, часу і прасування брюки, часом, лисніють. Щоб цього уникнути, гладьте штани через марлю, яку попередньо намочіть у воді, додавши в неї столовий оцет. Тільки не перестарайтеся, щоб потім вас не переслідував цей запах. З таким складом слід гладити в повному обсязі штани, а тільки місця, які лисніють. Крім того, стрілки, проглаженние таким чином, будуть довше зберігати пристойний вигляд.

Відразу, як тільки погладили брюки, не вішайте їх в шафу і не надягайте, так як тепла тканина відразу ж знову помнеться.

Від того, як ви зберігаєте штани в шафі, залежить наскільки часто ви їх будете гладити. Зрозуміло, що в складеному вигляді їх не зберігають. Вішати штани на вішалку (тремпель) треба в складеному вигляді, попередньо розправивши стрілки. Вибирати тремпель для брюк потрібно з товстої поперечиною, а краще, якщо вона буде обтягнута поролоном. Так вам доведеться прасувати штани не частіше ніж один раз на тиждень.

Як гладити джинси.

Джинси стали популярні в нашій країні в минулому столітті. Якщо поцікавитися у будь-якого жителя західного держави як правильно гладити джинси, він, напевно, дуже здивується і навряд чи зрозуміє, навіщо їх взагалі гладити. Адже їх досить правильно випрати, а потім правильно висушити. Все, що стосується прання брюк з джинсової тканини, зазначено на бирці, тобто температура води не повинна перевищувати сорока градусів, а віджим - вельми делікатний.

А ось з сушінням джинсів не так все просто. Якщо ви перете вручну, то віджимати штани не слід, повісьте їх так, щоб вода стікала. Але слід пам'ятати, що звичайним чином перекидати їх через мотузку не варто, так як в місцях зіткнення утворюються заломи і втрата кольору. Джинси треба розвішувати, зафіксувавши їх прищіпками за пояс.

Щоб вам потім не мучитися з прасуванням, гарненько розправте вологу тканину руками. Це зробити легко, враховуючи особливості бавовни, а після того, як джинси висохнуть, вид у них буде поглаженное.

Якщо все-таки ви не врахували правила сушіння та джинси після прання сильно пом'ялися, то доведеться їх гладити. Пам'ятайте, що джинсову тканину гладять тільки з виворітного боку, інакше вони придбають лискучий блиск і можуть навіть втратити колір. На відміну від класичних брюк, при прасуванні джинсів не варто користуватися отпарівателем, краще не пересушуйте їх. Відразу після того, як ви погладили джинсові штани, не надягайте їх, так як тканина, з якої вони зшиті, має властивість розтягуватися і втрачати форму.

Як гладити чоловічу сорочку.

Якщо ви будете це робити часто, то весь процес з часом займе у вас близько чотирьох хвилин.

    1. Почнемо з рукавів. Якщо рукав на сорочці короткий, то пропрасовуємо його з двох сторін, зі стрілкою. Якщо сорочка з довгим рукавом, то прасувати його починаємо з манжета.
    2. Переходимо до основної частини сорочки. Розкладіть її на прасувальної дошки і акуратно розгладьте кінчиком праски планку між гудзиків.
    3. Далі прасуємо спину і передню частину сорочки.
    4. Наостанок залишається найскладніше - кокетка. Тут можна використовувати подрукавнік прасувальної дошки або вузьку частину самої дошки. Ту частину кокетки, яка знаходиться ззаду під коміром, зручніше гладити зі спини, а краю кокетки - з передньої частини сорочки.
    5. Залишається комір. Щоб він добре виглядав, його слід прасувати ретельно, з отпарівателем.

Як гладити чоловічий піджак.

Мало хто не тільки з чоловіків, але і з жінок, знає, як правильно гладити чоловічий піджак. Справа ця досить складне, але від піджака, який виглядає охайно і доглянуто, залежить ваш зовнішній вигляд.

Перш за все, треба врахувати, що гладити піджак можна тільки після того, як ви його ретельно вичистили (про те, як це зробити ми розповімо трохи пізніше). Піджак завжди прасують тільки через тканину, інакше не уникнути того, що він залоснівшіеся. Тут вам знадобиться праска з отпарівателем, за допомогою якого можна розгладити складки вгорі рукавів і на місці згину руки, а також на опуклості в районі ліктів.

Піджак потрібно прасувати не дуже гарячою праскою, але попередньо ознайомившись з рекомендаціями по догляду за річчю, зазначеними на маркуванні. Перед прасуванням треба ретельно розправити борту з вивороту. Виверніть кишені і отутюжьте їх через вологу тканину, потім акуратно заправте назад. Гладити рукава слід, поки вони остаточно не висохли. Крім того, треба постаратися зробити так, щоб на ліктьовому шві не очиститься складки.

Коли рукава відпрасовані, можна перейти до плечей. Плечі теж не повинні бути сухими. Їх потрібно гладити, поки вони зовсім вологі до тих пір, поки не висохнуть. Потім можна починати прасувати спинку через тканину, потім полички. Лацкани прасують спочатку з вивороту, а потім з лицьового боку. Ця частина піджака вимагає особливої ​​ретельності, тому що зовнішній вигляд піджака, перш за все, залежить від лацканів.

Якщо в процесі прасування шов на комірі або лацкані стягнув, то його слід акуратно розтягнути праскою, поки не випрямиться. Покладіть на шов вологу тканину, поставте на неї праска, а рукою розпряміть деталь піджака, потім акуратно, кінчиком праски розпряміть шов. Після цього отутюжьте весь комір або лацкан, але намагайтеся не розтягувати їх. Шви на піджаках, зшитих з вовняних тканин, іноді витягуються. Це теж можна виправити, спробувавши на шов через мокру марлю, із зусиллям притискаючи праску, поки марля не стане сухою.

Як самостійно почистити піджак.

Не завжди є можливість і бажання здавати речі в хімчистку. Але треба визнати, що самостійно почистити верхній одяг і піджак досить складно. Проте, ми дамо вам кілька порад, а ви спробуєте це зробити. На великій плоскій і рівній поверхні (на підлозі або на столі) розкладіть ковдру (покривало), а на ньому розмістіть піджак.

Тепер треба приготувати очищуючий розчин. Для цього треба взяти літр води і розвести в ньому дві столові ложки нашатирного спирту. Одежну щітку змочіть в цьому розчині і пройдіться по піджака у напрямку ворсу, поки він стане вологим. Після цього отутюжьте піджак через тканину, потім повісьте піджак на плечі і сухою щіткою пройдіться проти ворсу. Щоб костюм служив вам довго, після кожної шкарпетки чистите його сухою щіткою, а один раз в тиждень, робіть вологе чищення.

Залоснившиеся і брудні місця на внутрішній стороні коміра можна видалити за допомогою сирої картоплини. Її потрібно розрізати навпіл, почистити комір, а потім протерти його вологою ганчіркою, після чого протерти насухо.

Найчастіше, костюм лисніє на рукавах (манжети і лікті). Ці місця слід протерти тампоном, змоченим в бензині, а потім ще раз пройти щіткою з миючим розчином, як було описано вище. Потім пропрасуйте ці місця через тканину. І вивісите піджак на повітря провітритися, щоб позбутися від запахів.

Можна почистити піджак і трохи іншим розчином: три частини оцту на одну частину води. Таким розчином обробляють особливо забруднені місця. Якщо лиск ще тільки з'явився, то досить буде просто відпарити його через вологу х / б тканину.

Манжети і комір піджака можна почистити розчином з солі і нашатирю. Його готують так: половина чайної ложки солі розчинити в трьох столових ложках нашатирного спирту. Потім вивісити піджак на повітря, щоб запахи вивітрилися.

Автор: Тетяна Альошина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на чоловічий журнал manorama.ru обов'язкова!

Крім того, читайте на сайті:

Kak_udalit_nakip_v_stiralnoy_mashine.html

Як вибрати і купити чоловічий костюм. Підбираємо сорочку і краватку під костюм.

Пароочиститель.

Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.

Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.


Щоб відповісти на питання: як правильно гладити ту чи іншу річ, потрібно точно знати склад тканини, з якої вона пошита. При покупці знайдіть на внутрішній стороні речі бирочку, на ній то і буде вказано склад і температура прасування. Відомо, що лляні речі мнуться більше інших, а якісно випрасувати їх можливо тільки праскою з отпарівателем і при високій температурі. Одяг з бавовни випрасувати трохи простіше, але мнеться вона майже, як лляна. До вовняним і твідовим речей краще праскою не доторкатися, а гладити їх слід тільки через марлю або тонку тканину. Синтетична тканина або тканина з додаванням синтетичних волокон майже не мнеться, а якщо в цьому, все ж, є необхідність, то подивіться температуру прасування на бирці.

Як гладити брюки.

Два століття тому чоловіки носили штани без стрілок. У наш час вважається непристойним, якщо класичні брюки не мають добре відпарені стрілок. Здавалося б, що такого складного в тому, щоб погладити брюки. Однак, не всі це вміють робити правильно. Якщо ви хочете полегшити собі життя, купуйте штани з тканини з додаванням синтетики, вони менше мнуться і стрілки на них тримаються довше. Якщо ви, все-таки, любитель класики, то наші покрокові поради допоможуть вам навчитися правильно гладити брюки.

    1. Для початку виверніть штани навиворіт. Пропрасуйте пояс, кишені і підкладку, тоді нічого не буде збиватися в складки при основний прасування.
    2. Складіть брюки так, щоб внутрішні шви збіглися і розкладіть їх в такому вигляді на прасувальної дошки. Розправте руками всі нерівності і складки. Починайте гладити штанини через марлю (якщо тканина натуральна), але стрілки поки не чіпайте.
    3. Верхню частину штанів надіньте на край прасувальної дошки і отгладьте її, при цьому повертаючи річ навколо осі. Таким чином, ви зможете добре пропрасувати тканину біля кишень, пояса і блискавки. Стрілки поки не гладимо.

4. Тепер підійшла черга стрілок. Треба бути уважним, щоб не нагладіть подвійні стрілки. Щоб цього не сталося утюжьте їх невеликими відрізками. Якщо після прання стрілок не залишилося зовсім, знову складіть штани внутрішніми швами один до одного, але стрілки на кожній холоші відпарюєте окремо. Якщо тканина ковзає, то можна навіть наметати штанини великими стібками.

Кілька корисних порад для прасування брюк.

Є деякі хитрощі, які прийшли до нас з тих часів, коли не було прасок з отпарівателем. Щоб стрілки трималися довше, потрібно з виворітного боку ці місця натерти сухим милом, бажано господарським, а потім погладити брюки, як зазвичай. Такі стрілки зберігаються до прання або до дощової погоди.

Якщо тканина, з якої пошиті штани, ковзає і неможливо скласти штанини рівно, побризкати їх водою з пульверизатора, тоді тканину стане слухняним.

Від шкарпетки, часу і прасування брюки, часом, лисніють. Щоб цього уникнути, гладьте штани через марлю, яку попередньо намочіть у воді, додавши в неї столовий оцет. Тільки не перестарайтеся, щоб потім вас не переслідував цей запах. З таким складом слід гладити в повному обсязі штани, а тільки місця, які лисніють. Крім того, стрілки, проглаженние таким чином, будуть довше зберігати пристойний вигляд.

Відразу, як тільки погладили брюки, не вішайте їх в шафу і не надягайте, так як тепла тканина відразу ж знову помнеться.

Від того, як ви зберігаєте штани в шафі, залежить наскільки часто ви їх будете гладити. Зрозуміло, що в складеному вигляді їх не зберігають. Вішати штани на вішалку (тремпель) треба в складеному вигляді, попередньо розправивши стрілки. Вибирати тремпель для брюк потрібно з товстої поперечиною, а краще, якщо вона буде обтягнута поролоном. Так вам доведеться прасувати штани не частіше ніж один раз на тиждень.

Як гладити джинси.

Джинси стали популярні в нашій країні в минулому столітті. Якщо поцікавитися у будь-якого жителя західного держави як правильно гладити джинси, він, напевно, дуже здивується і навряд чи зрозуміє, навіщо їх взагалі гладити. Адже їх досить правильно випрати, а потім правильно висушити. Все, що стосується прання брюк з джинсової тканини, зазначено на бирці, тобто температура води не повинна перевищувати сорока градусів, а віджим - вельми делікатний.

А ось з сушінням джинсів не так все просто. Якщо ви перете вручну, то віджимати штани не слід, повісьте їх так, щоб вода стікала. Але слід пам'ятати, що звичайним чином перекидати їх через мотузку не варто, так як в місцях зіткнення утворюються заломи і втрата кольору. Джинси треба розвішувати, зафіксувавши їх прищіпками за пояс.

Щоб вам потім не мучитися з прасуванням, гарненько розправте вологу тканину руками. Це зробити легко, враховуючи особливості бавовни, а після того, як джинси висохнуть, вид у них буде поглаженное.

Якщо все-таки ви не врахували правила сушіння та джинси після прання сильно пом'ялися, то доведеться їх гладити. Пам'ятайте, що джинсову тканину гладять тільки з виворітного боку, інакше вони придбають лискучий блиск і можуть навіть втратити колір. На відміну від класичних брюк, при прасуванні джинсів не варто користуватися отпарівателем, краще не пересушуйте їх. Відразу після того, як ви погладили джинсові штани, не надягайте їх, так як тканина, з якої вони зшиті, має властивість розтягуватися і втрачати форму.

Як гладити чоловічу сорочку.

Якщо ви будете це робити часто, то весь процес з часом займе у вас близько чотирьох хвилин.

    1. Почнемо з рукавів. Якщо рукав на сорочці короткий, то пропрасовуємо його з двох сторін, зі стрілкою. Якщо сорочка з довгим рукавом, то прасувати його починаємо з манжета.
    2. Переходимо до основної частини сорочки. Розкладіть її на прасувальної дошки і акуратно розгладьте кінчиком праски планку між гудзиків.
    3. Далі прасуємо спину і передню частину сорочки.
    4. Наостанок залишається найскладніше - кокетка. Тут можна використовувати подрукавнік прасувальної дошки або вузьку частину самої дошки. Ту частину кокетки, яка знаходиться ззаду під коміром, зручніше гладити зі спини, а краю кокетки - з передньої частини сорочки.
    5. Залишається комір. Щоб він добре виглядав, його слід прасувати ретельно, з отпарівателем.

Як гладити чоловічий піджак.

Мало хто не тільки з чоловіків, але і з жінок, знає, як правильно гладити чоловічий піджак. Справа ця досить складне, але від піджака, який виглядає охайно і доглянуто, залежить ваш зовнішній вигляд.

Перш за все, треба врахувати, що гладити піджак можна тільки після того, як ви його ретельно вичистили (про те, як це зробити ми розповімо трохи пізніше). Піджак завжди прасують тільки через тканину, інакше не уникнути того, що він залоснівшіеся. Тут вам знадобиться праска з отпарівателем, за допомогою якого можна розгладити складки вгорі рукавів і на місці згину руки, а також на опуклості в районі ліктів.

Піджак потрібно прасувати не дуже гарячою праскою, але попередньо ознайомившись з рекомендаціями по догляду за річчю, зазначеними на маркуванні. Перед прасуванням треба ретельно розправити борту з вивороту. Виверніть кишені і отутюжьте їх через вологу тканину, потім акуратно заправте назад. Гладити рукава слід, поки вони остаточно не висохли. Крім того, треба постаратися зробити так, щоб на ліктьовому шві не очиститься складки.

Коли рукава відпрасовані, можна перейти до плечей. Плечі теж не повинні бути сухими. Їх потрібно гладити, поки вони зовсім вологі до тих пір, поки не висохнуть. Потім можна починати прасувати спинку через тканину, потім полички. Лацкани прасують спочатку з вивороту, а потім з лицьового боку. Ця частина піджака вимагає особливої ​​ретельності, тому що зовнішній вигляд піджака, перш за все, залежить від лацканів.

Якщо в процесі прасування шов на комірі або лацкані стягнув, то його слід акуратно розтягнути праскою, поки не випрямиться. Покладіть на шов вологу тканину, поставте на неї праска, а рукою розпряміть деталь піджака, потім акуратно, кінчиком праски розпряміть шов. Після цього отутюжьте весь комір або лацкан, але намагайтеся не розтягувати їх. Шви на піджаках, зшитих з вовняних тканин, іноді витягуються. Це теж можна виправити, спробувавши на шов через мокру марлю, із зусиллям притискаючи праску, поки марля не стане сухою.

Як самостійно почистити піджак.

Не завжди є можливість і бажання здавати речі в хімчистку. Але треба визнати, що самостійно почистити верхній одяг і піджак досить складно. Проте, ми дамо вам кілька порад, а ви спробуєте це зробити. На великій плоскій і рівній поверхні (на підлозі або на столі) розкладіть ковдру (покривало), а на ньому розмістіть піджак.

Тепер треба приготувати очищуючий розчин. Для цього треба взяти літр води і розвести в ньому дві столові ложки нашатирного спирту. Одежну щітку змочіть в цьому розчині і пройдіться по піджака у напрямку ворсу, поки він стане вологим. Після цього отутюжьте піджак через тканину, потім повісьте піджак на плечі і сухою щіткою пройдіться проти ворсу. Щоб костюм служив вам довго, після кожної шкарпетки чистите його сухою щіткою, а один раз в тиждень, робіть вологе чищення.

Залоснившиеся і брудні місця на внутрішній стороні коміра можна видалити за допомогою сирої картоплини. Її потрібно розрізати навпіл, почистити комір, а потім протерти його вологою ганчіркою, після чого протерти насухо.

Найчастіше, костюм лисніє на рукавах (манжети і лікті). Ці місця слід протерти тампоном, змоченим в бензині, а потім ще раз пройти щіткою з миючим розчином, як було описано вище. Потім пропрасуйте ці місця через тканину. І вивісите піджак на повітря провітритися, щоб позбутися від запахів.

Можна почистити піджак і трохи іншим розчином: три частини оцту на одну частину води. Таким розчином обробляють особливо забруднені місця. Якщо лиск ще тільки з'явився, то досить буде просто відпарити його через вологу х / б тканину.

Манжети і комір піджака можна почистити розчином з солі і нашатирю. Його готують так: половина чайної ложки солі розчинити в трьох столових ложках нашатирного спирту. Потім вивісити піджак на повітря, щоб запахи вивітрилися.

Автор: Тетяна Альошина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на чоловічий журнал manorama.ru обов'язкова!

Крім того, читайте на сайті:

Kak_udalit_nakip_v_stiralnoy_mashine.html

Як вибрати і купити чоловічий костюм. Підбираємо сорочку і краватку під костюм.

Пароочиститель.

Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.

Корисні поради для чоловіків: як прасувати штани, джинси, сорочку і піджак, як самостійно почистити піджак.


Щоб відповісти на питання: як правильно гладити ту чи іншу річ, потрібно точно знати склад тканини, з якої вона пошита. При покупці знайдіть на внутрішній стороні речі бирочку, на ній то і буде вказано склад і температура прасування. Відомо, що лляні речі мнуться більше інших, а якісно випрасувати їх можливо тільки праскою з отпарівателем і при високій температурі. Одяг з бавовни випрасувати трохи простіше, але мнеться вона майже, як лляна. До вовняним і твідовим речей краще праскою не доторкатися, а гладити їх слід тільки через марлю або тонку тканину. Синтетична тканина або тканина з додаванням синтетичних волокон майже не мнеться, а якщо в цьому, все ж, є необхідність, то подивіться температуру прасування на бирці.

Як гладити брюки.

Два століття тому чоловіки носили штани без стрілок. У наш час вважається непристойним, якщо класичні брюки не мають добре відпарені стрілок. Здавалося б, що такого складного в тому, щоб погладити брюки. Однак, не всі це вміють робити правильно. Якщо ви хочете полегшити собі життя, купуйте штани з тканини з додаванням синтетики, вони менше мнуться і стрілки на них тримаються довше. Якщо ви, все-таки, любитель класики, то наші покрокові поради допоможуть вам навчитися правильно гладити брюки.

    1. Для початку виверніть штани навиворіт. Пропрасуйте пояс, кишені і підкладку, тоді нічого не буде збиватися в складки при основний прасування.
    2. Складіть брюки так, щоб внутрішні шви збіглися і розкладіть їх в такому вигляді на прасувальної дошки. Розправте руками всі нерівності і складки. Починайте гладити штанини через марлю (якщо тканина натуральна), але стрілки поки не чіпайте.
    3. Верхню частину штанів надіньте на край прасувальної дошки і отгладьте її, при цьому повертаючи річ навколо осі. Таким чином, ви зможете добре пропрасувати тканину біля кишень, пояса і блискавки. Стрілки поки не гладимо.

4. Тепер підійшла черга стрілок. Треба бути уважним, щоб не нагладіть подвійні стрілки. Щоб цього не сталося утюжьте їх невеликими відрізками. Якщо після прання стрілок не залишилося зовсім, знову складіть штани внутрішніми швами один до одного, але стрілки на кожній холоші відпарюєте окремо. Якщо тканина ковзає, то можна навіть наметати штанини великими стібками.

Кілька корисних порад для прасування брюк.

Є деякі хитрощі, які прийшли до нас з тих часів, коли не було прасок з отпарівателем. Щоб стрілки трималися довше, потрібно з виворітного боку ці місця натерти сухим милом, бажано господарським, а потім погладити брюки, як зазвичай. Такі стрілки зберігаються до прання або до дощової погоди.

Якщо тканина, з якої пошиті штани, ковзає і неможливо скласти штанини рівно, побризкати їх водою з пульверизатора, тоді тканину стане слухняним.

Від шкарпетки, часу і прасування брюки, часом, лисніють. Щоб цього уникнути, гладьте штани через марлю, яку попередньо намочіть у воді, додавши в неї столовий оцет. Тільки не перестарайтеся, щоб потім вас не переслідував цей запах. З таким складом слід гладити в повному обсязі штани, а тільки місця, які лисніють. Крім того, стрілки, проглаженние таким чином, будуть довше зберігати пристойний вигляд.

Відразу, як тільки погладили брюки, не вішайте їх в шафу і не надягайте, так як тепла тканина відразу ж знову помнеться.

Від того, як ви зберігаєте штани в шафі, залежить наскільки часто ви їх будете гладити. Зрозуміло, що в складеному вигляді їх не зберігають. Вішати штани на вішалку (тремпель) треба в складеному вигляді, попередньо розправивши стрілки. Вибирати тремпель для брюк потрібно з товстої поперечиною, а краще, якщо вона буде обтягнута поролоном. Так вам доведеться прасувати штани не частіше ніж один раз на тиждень.

Як гладити джинси.

Джинси стали популярні в нашій країні в минулому столітті. Якщо поцікавитися у будь-якого жителя західного держави як правильно гладити джинси, він, напевно, дуже здивується і навряд чи зрозуміє, навіщо їх взагалі гладити. Адже їх досить правильно випрати, а потім правильно висушити. Все, що стосується прання брюк з джинсової тканини, зазначено на бирці, тобто температура води не повинна перевищувати сорока градусів, а віджим - вельми делікатний.

А ось з сушінням джинсів не так все просто. Якщо ви перете вручну, то віджимати штани не слід, повісьте їх так, щоб вода стікала. Але слід пам'ятати, що звичайним чином перекидати їх через мотузку не варто, так як в місцях зіткнення утворюються заломи і втрата кольору. Джинси треба розвішувати, зафіксувавши їх прищіпками за пояс.

Щоб вам потім не мучитися з прасуванням, гарненько розправте вологу тканину руками. Це зробити легко, враховуючи особливості бавовни, а після того, як джинси висохнуть, вид у них буде поглаженное.

Якщо все-таки ви не врахували правила сушіння та джинси після прання сильно пом'ялися, то доведеться їх гладити. Пам'ятайте, що джинсову тканину гладять тільки з виворітного боку, інакше вони придбають лискучий блиск і можуть навіть втратити колір. На відміну від класичних брюк, при прасуванні джинсів не варто користуватися отпарівателем, краще не пересушуйте їх. Відразу після того, як ви погладили джинсові штани, не надягайте їх, так як тканина, з якої вони зшиті, має властивість розтягуватися і втрачати форму.

Як гладити чоловічу сорочку.

Якщо ви будете це робити часто, то весь процес з часом займе у вас близько чотирьох хвилин.

    1. Почнемо з рукавів. Якщо рукав на сорочці короткий, то пропрасовуємо його з двох сторін, зі стрілкою. Якщо сорочка з довгим рукавом, то прасувати його починаємо з манжета.
    2. Переходимо до основної частини сорочки. Розкладіть її на прасувальної дошки і акуратно розгладьте кінчиком праски планку між гудзиків.
    3. Далі прасуємо спину і передню частину сорочки.
    4. Наостанок залишається найскладніше - кокетка. Тут можна використовувати подрукавнік прасувальної дошки або вузьку частину самої дошки. Ту частину кокетки, яка знаходиться ззаду під коміром, зручніше гладити зі спини, а краю кокетки - з передньої частини сорочки.
    5. Залишається комір. Щоб він добре виглядав, його слід прасувати ретельно, з отпарівателем.

Як гладити чоловічий піджак.

Мало хто не тільки з чоловіків, але і з жінок, знає, як правильно гладити чоловічий піджак. Справа ця досить складне, але від піджака, який виглядає охайно і доглянуто, залежить ваш зовнішній вигляд.

Перш за все, треба врахувати, що гладити піджак можна тільки після того, як ви його ретельно вичистили (про те, як це зробити ми розповімо трохи пізніше). Піджак завжди прасують тільки через тканину, інакше не уникнути того, що він залоснівшіеся. Тут вам знадобиться праска з отпарівателем, за допомогою якого можна розгладити складки вгорі рукавів і на місці згину руки, а також на опуклості в районі ліктів.

Піджак потрібно прасувати не дуже гарячою праскою, але попередньо ознайомившись з рекомендаціями по догляду за річчю, зазначеними на маркуванні. Перед прасуванням треба ретельно розправити борту з вивороту. Виверніть кишені і отутюжьте їх через вологу тканину, потім акуратно заправте назад. Гладити рукава слід, поки вони остаточно не висохли. Крім того, треба постаратися зробити так, щоб на ліктьовому шві не очиститься складки.

Коли рукава відпрасовані, можна перейти до плечей. Плечі теж не повинні бути сухими. Їх потрібно гладити, поки вони зовсім вологі до тих пір, поки не висохнуть. Потім можна починати прасувати спинку через тканину, потім полички. Лацкани прасують спочатку з вивороту, а потім з лицьового боку. Ця частина піджака вимагає особливої ​​ретельності, тому що зовнішній вигляд піджака, перш за все, залежить від лацканів.

Якщо в процесі прасування шов на комірі або лацкані стягнув, то його слід акуратно розтягнути праскою, поки не випрямиться. Покладіть на шов вологу тканину, поставте на неї праска, а рукою розпряміть деталь піджака, потім акуратно, кінчиком праски розпряміть шов. Після цього отутюжьте весь комір або лацкан, але намагайтеся не розтягувати їх. Шви на піджаках, зшитих з вовняних тканин, іноді витягуються. Це теж можна виправити, спробувавши на шов через мокру марлю, із зусиллям притискаючи праску, поки марля не стане сухою.

Як самостійно почистити піджак.

Не завжди є можливість і бажання здавати речі в хімчистку. Але треба визнати, що самостійно почистити верхній одяг і піджак досить складно. Проте, ми дамо вам кілька порад, а ви спробуєте це зробити. На великій плоскій і рівній поверхні (на підлозі або на столі) розкладіть ковдру (покривало), а на ньому розмістіть піджак.

Тепер треба приготувати очищуючий розчин. Для цього треба взяти літр води і розвести в ньому дві столові ложки нашатирного спирту. Одежну щітку змочіть в цьому розчині і пройдіться по піджака у напрямку ворсу, поки він стане вологим. Після цього отутюжьте піджак через тканину, потім повісьте піджак на плечі і сухою щіткою пройдіться проти ворсу. Щоб костюм служив вам довго, після кожної шкарпетки чистите його сухою щіткою, а один раз в тиждень, робіть вологе чищення.

Залоснившиеся і брудні місця на внутрішній стороні коміра можна видалити за допомогою сирої картоплини. Її потрібно розрізати навпіл, почистити комір, а потім протерти його вологою ганчіркою, після чого протерти насухо.

Найчастіше, костюм лисніє на рукавах (манжети і лікті). Ці місця слід протерти тампоном, змоченим в бензині, а потім ще раз пройти щіткою з миючим розчином, як було описано вище. Потім пропрасуйте ці місця через тканину. І вивісите піджак на повітря провітритися, щоб позбутися від запахів.

Можна почистити піджак і трохи іншим розчином: три частини оцту на одну частину води. Таким розчином обробляють особливо забруднені місця. Якщо лиск ще тільки з'явився, то досить буде просто відпарити його через вологу х / б тканину.

Манжети і комір піджака можна почистити розчином з солі і нашатирю. Його готують так: половина чайної ложки солі розчинити в трьох столових ложках нашатирного спирту. Потім вивісити піджак на повітря, щоб запахи вивітрилися.

Автор: Тетяна Альошина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на чоловічий журнал manorama.ru обов'язкова!

Крім того, читайте на сайті:

Kak_udalit_nakip_v_stiralnoy_mashine.html

Як вибрати і купити чоловічий костюм. Підбираємо сорочку і краватку під костюм.

Пароочиститель.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com