рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як прати штани від костюма

  1. Визначаємо режим прання
  2. Ручне прання брюк
  3. машинне прання
  4. вовняні штани
  5. Лляні та бавовняні штани
  6. вельвет

Незмінний атрибут ділового чоловіка - штани, вимагають до себе підвищеної уваги. Вони завжди повинні виглядати ідеально і з відпрасованими стрілками. Хоч вигляд у даного елемента гардероба завжди один і той же, усталений десятиліттями, але матеріали для їх пошиття використовуються найрізноманітніші. Відповідно і то, як прати штани, різниться за різних тканин.

Матеріал для брюк використовується різний: від віскози, яка в принципі не сприймає мокрого чищення, до синтетичних волокон, які вже міцно зайняли гідну позицію навіть серед дуже якісних і дорогих предметів. Тому важливо вивчити бирку на одязі, щоб дізнатися умови прання.

Визначаємо режим прання

Головним критерієм, чи можна прати штани і як це робити, стає ярличок з нанесеними на них позначеннями. Якщо на ярлику вказаний значок прання, перекреслений навхрест, то вологі способи зовсім заборонені, належить обходитися тільки сухим чищенням із застосуванням хіба що спеціалізованих засобів і то локально.

Якщо є значок «миска з рукою», то користуватися пральною машинкою не можна, тільки ручне прання, тільки низькі температури не вище 35оС і акуратне ставлення без грубої сили. Віджимання з перекручуванням зовсім заборонений при наявності подібного значка.

Якщо допустима прати у пральній машині, то враховується температура і застосовність віджиму. У будь-якому випадку слід уважно вивчити ярличок і слідувати вказівкам, наданим виробником.

Джинсові штани стираються абсолютно за іншою схемою, ніж штани від костюмів, про що можна дізнатися детально тут .

Ручне прання брюк

  • Температура води - 30-35оС;
  • Чистячі засоби - тільки рідкі, які підходять до типу тканини брюк, мильний розчин;
  • Ополіскування без віджиму;
  • Сушка на вішалці для брюк в розправленому вигляді.

Найперше і головне правило прання - перевірити кишені і вийняти всі речі з них, а також зняти ремінь. Після цього варто перевірити цілісність замку, гудзики, внутрішньої частини кишень. Якщо потрібно десь дрібний ремонт, то краще це зробити до прання.

Далі слід штани застебнути притому на всі ґудзики і блискавки, при їх наявності. Прати найкраще у ванній, там, де штани можна розкласти максимально рівно.

Для чищення та миття застосовуються тільки рідкі засоби, краще спеціально підібрані під тканину, мильний розчин або ж, на крайній випадок, пральний порошок, який слід попередньо розчинити у воді, інакше після сушки на тканини можуть залишатися розводи.

Якщо є сильні забруднення, плями, занадто затерті ділянки навколо кишень на ділянці від задньої частини пояса до колін, то на них можна використовувати засоби для виведення плям, або ж намилити їх ще до ручного прання.

Пробкою закривається зливний отвір, на дно ванни викладаються штани. За допомогою душа набирається вода, рівномірно розподіляючи її. За допомогою м'якої щітки, на яку наноситься миючий засіб його необхідно перенести на штани. Ніяких особливих зусиль докладати не варто, досить розподілити миючий засіб рівномірно по штанини і верхньої частини. Прання штанів триває протягом п'яти хвилин, не більше.

Ополіскування виконується кілька разів без віджиму і перекручування. Слід ретельно вимити миючий засіб з тканини, для чого вода змінюється кілька разів. При цьому температура води не повинна змінюватися.

Для сушки штани обов'язково вирівнюються, складаються по стрілках і підвішуються за нижню частину штанин на вішалку для брюк. Спочатку над ванною або мискою, щоб стекла основна вода, після вже можна переважити на балкон або в кімнату. Ні в якому разі не вивішувати їх сушитися на сонці. Фактично всі матеріали в тій чи іншій мірі псуються від прямих сонячних променів.

Якщо перете штани після весілля, то не зайвим буде дізнатися, як відіпрати весільну сукню .

Якщо перете штани після весілля, то не зайвим буде дізнатися,   як відіпрати весільну сукню

машинне прання

  • Температура води - 35-40оС;
  • Миючі засоби - тільки рідкі засоби, які підходять до типу тканини;
  • Режим - делікатний, режим ручного прання;
  • Автоматична сушка - заборонена.

Машинне прання допускається тільки при наявності відповідного дозвільного значка на ярлику, що говорить про те, що тканина здатна витримати її. Перед тим як прати штани від костюма, вони повністю застібаються на всі ґудзики і блискавку, якщо вона є.

Бажано вивернути штанини навиворіт, щоб тканина з лицьової сторони не потерлася про барабан, як варіант, можна закласти річ в складеному в кілька разів вигляді в мішок для прання. Краще використовувати і те, і інше. Складати такий спосіб: розгладжуються на рівній поверхні по стрілках, штанина до штанини і складаються два-три рази.

Використовується режим делікатного або ручного прання, якщо він є. Можна використовувати подвійне полоскання, щоб краще вимити засіб для чищення з тканини. Віджимання краще не використовувати, або якщо це дозволено виробником, то використовувати на низьких оборотах, наприклад 600 обр. / Хв.

Відразу ж після завершення, не відкладаючи надовго, виймаються і розпрямляються, якщо вони були попередньо вивернуті навиворіт, то необхідно їх знову вивернути на лицьову сторону, разравнять і повісити за краї штанин на вішалку для брюк.

вовняні штани

Вимагають до себе підвищену увагу під час прання, якщо по необережності включити режим з температурою вище 40оС, то можна виявити, що штани після прання сіли. У такому випадку вже мало що зможе допомогти. Вовняні тканини, такі як кашемір, твід, мохер, використовуються часом для пошиття найякісніших і кращих брюк, за одне і дорогих, тому якщо є хоч найменші сумніви у власних силах, краще довірити річ хімчистці. Детальніше про те, як прати вовняні речі, в цій статті .

Лляні та бавовняні штани

Практичні і міцні предмети з льону і бавовни, однак по силі, але мають схожі способи чистки. Такі штани можуть витримати високі температури, однак не можна допускати різкої зміни температури води. Так що якщо вода в машинка не підігрівається перед полосканням, а прання проводилася при температурі до 65 ° С, то вони усядут.

Неприпустима автоматична сушка, краще все зробити самостійно.

вельвет

Кілька слів про те, як прати вельветові штани. Найчастіше це штани без стрілок, вільного крою. Однак вельвет отримав велике поширення за рахунок своєї практичності і комфортності. Від того, що вельвет слід дуже акуратно стирати, притому вручну, то краще обмежуватися сухий очищенням. Для цього застосовуються спеціальні одежні щітки. Під час чищення не повинно бути різких рухів, щоб тканина не натягувалася. Ручне прання виконується без перекручування і віджимань. Перед тим як прати штани, їх слід вивертати навиворіт, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд матеріалу.

Як погладити брюки - читайте тут .

У цьому відео досвідчена домогосподарка докладно розбирає правила прання та догляду за брюками від костюма:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com