рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Папір для друку. Види паперу для друку в інтернет-друкарні "ІНФОЛ-Принт" | Корисна інформація

  1. Папір для друку Папір - найважливіший елемент поліграфічного виробництва. Адже від виду і характеристик...
  2. Папір для друку
  3. Папір для друку
  4. Папір для друку
  5. Папір для друку
  6. Папір для друку

Папір для друку

Папір - найважливіший елемент поліграфічного виробництва. Адже від виду і характеристик паперу залежить зовнішній вигляд і якість виробленої друкованої продукції.

Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше.

Офсетний папір - одна з найпоширеніших паперів, яка, відповідаючи своїй назві, в основному призначена для офсетного друку. Людям вона знайома в першу чергу як принтерна або офісний папір. Вона добре запечатується і на цифрових машинах. На офсетному папері прекрасно виглядає тиснення, вона підходить для нумерації продукції. А ось ламінування на ній практично не роблять.

Офсетний папір відрізняється шорсткою поверхнею. Вона не відблискує на світлі, на ній зручно писати ручкою і олівцем, малювати фарбами і т.д. Щільність офсеткі варіюється в діапазоні від 65 г / м2 до 280 г / м2.

Офсетний папір добре вбирає рідини. Тому парфумерні компанії часто замовляють її для блоттеров (папірці в магазинах, на які розпилюють духи для проби).

Друк на офсетному папері має деякі недоліки. Так як фарба легко всмоктується в папір, вона не встигає висохнути на поверхні і якщо фарби багато, то папір довше сохне і може деформуватися. Другий недолік: у неї велика пляма розтискування фарби. Якщо на пухку папір капнути фарбою, пляма буде розтікатися. Зображення стає бляклим і не таким чітким, як на крейдованих паперах.

На відміну від крейдованому і дизайнерського паперу, офсетка недорога і використовується там, де не потрібна висока вартість кінцевого виробу.

Завдяки всім цим властивостям офсетний папір використовують:

- для друку книг;

- блоків квартальних календарів;

- конвертів ;

- всіляких виробів для записів і малювання: - всіляких виробів для записів і малювання:

- пробники для духів.

Крейдований папір - якісна, універсальна і найбільш затребувана папір. На паперову основу наноситься додатковий крейдований шар. Він не дозволяє фарбам вбиратися в папір і розтікатися. Фарба швидко сохне, розтиск зменшується і за рахунок цього зображення стає яскравим і більш привабливим, ніж на офсетному папері.

Крейдування буває одно- і двостороннім, одно- і багаторазових. За рахунок крейдованого шару папір стає біліше і показник білизни може досягати 98%.

Спочатку папір виходить матовою. За рахунок додаткового пропускання паперу через спеціальні вали (процес каландрування) вона стає глянсовою, більш щільною і трохи тонше на дотик, ніж спочатку матова.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію

Для друку на крейдованому папері добре підходять як офсетний, так і цифровий метод друку. Вона підходить практично для всіх видів обробки, таких як: тиснення, конгрев, ламінування, вибіркове УФ-лакування.

Глянцевий папір найбільш вдало виглядає в рекламній продукції, а матову люблять використовувати для друку виробів в фірмовому або корпоративному стилі.

З недоліків можна відзначити, що по крейдованому папері погано пише ручка, можуть розмазуватися чорнила. Якщо її використовувати для друку пакетів, то потрібна обов'язкова подальша ламінація. При додаванні паперу щільністю понад 170 г / м2, меловка буде ламатися. Це необхідно враховувати при роботі з папером і додавати технологічну операцію - биговку.

На щільною (250 - 300 г / м2) крейдованому папері ми друкуємо календарі , листівки , візитні картки , Обкладинки для каталогів і буклетів . На середніх щільності - рекламні листівки, паперові пакети , календарі . З легких сортів меловкі робимо ліфдети , Внутрішні блоки каталогів і багато іншого.

Дизайнерський папір - величезний пласт сучасних паперів! Навіть за назвою зрозуміло, що це щось незвичайне, нестандартне, відмінне від звичайних видів паперу. Одним з параметрів дизайнерських паперів є таке неізмеряемих поняття як краса.

Дизайнерські папери діляться на колекції Дизайнерські папери діляться на колекції. Вони можуть мати:

  • незвичайну поверхню - фактуру, тиснення, які відчуваються тактильно і візуально, імітувати поверхню матеріалу - твід, бавовна, шкіру і т.д .;
  • мати незвичайні кольори, спеціально створюване нерівномірне фарбування, всілякі вкраплення в структуру паперу - кольорові волоски або блискітки.

Переваги виробів з дизайнерського паперу - покращений зовнішній вигляд, надання індивідуальності, можливість застосування різної обробки.

Але є і недоліки Але є і недоліки. Далеко не на всі види дизайнерських паперів можна покласти УФ-лак, бувають складнощі при друку методом шовкографії. Папери бувають досить товстими і жорсткими, вони не завжди проходять в друкарську машину. Офсетні фарби досить прозорі і на темних дизайнерських паперах така друк теж не годиться, за винятком друку металізованими фарбами, які мають кращу покриває здатністю.

Вартість дизайнерського паперу досить висока, але її можна купувати полистно. Необхідний точний розрахунок - скільки потрібно паперу для кожного конкретного тиражу. Наші технологи можуть проконсультувати Вас - на якому папері і для яких виробів краще використовувати ті чи інші види друку.

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів - листівок , візиток , запрошень , папок , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів, подарункової упаковки .

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів -   листівок   ,   візиток   ,   запрошень   ,   папок   , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів,   подарункової упаковки

Крафт - це високоміцна пакувальний папір. Вона буває пористої (дихаючої), що запобігає утворенню цвілі на продуктах, або може бути просякнута спеціальним складом, що робить її водооткалківающей. До того ж цей папір мало важить. Крафт відноситься до екологічно чистих матеріалів, проводиться з длінноворсового целюлози, яку можна повторно переробляти. Крафт застосовується для виготовлення пакетів, конвертів і т.д. Іноді для додаткового збільшення міцності, ми додаємо ламинацию з внутрішньої сторони пакета.

Щільність крафт-паперу від 45 до 120 г / м2. Колір паперу варіюється від коричневого (колір целюлози) до білого (вибілена целюлоза). Дуже добре запечатується офсетом, шовкографією і флексопечатью. Ми використовуємо крафт і для друку на цифрових машинах, але є свої особливості - на згинах паперу може відходити тонер. Ця проблема вирішується ще на стадії створення макета.

Зате складно переоцінити можливість друку крафт-пакетів маленькими тиражами. Їх дуже люблять весільні агентства, компанії працюють з Екопродукт - магазини, мініферми, парфумерні та навіть ювелірні компанії.

Існує різновид крафта, так званий крафт-картон. Він був створений як основа для виробництва гофрокартону. Але останнім часом його стали часто використовувати для виробництва дизайнерської продукції. Ми використовуємо крафт-картон для виробництва щільних конвертів з красивими стрічками, папок, пакетів, подарункової упаковки.

Картон - найбільш пухка і щільна папір Картон - найбільш пухка і щільна папір. При однаковій щільності картону і крейдованого паперу, картон істотно товщі. Залежно від марки крейдований папір щільністю 300 г / м2 по товщині відповідає картону 210-230 г / м2.

Видів картону існує величезна кількість і їх опис гідно окремої статті. Друк на картоні має свої особливості. У своїй роботі ми, в основному, використовуємо целюлозний картон, рідше макулатурний.

Картон буває однобічний і двосторонній. Крейдований покриття може бути одно-, дво- і тришаровим. Зворотний бік зазвичай сіра, жовтувата або вибілена.

Односторонній картон більш жорсткий, його використовують для виробництва:

  • рекламних папок;
  • обкладинок блокнотів;
  • всіх видів календарів;
  • конвертів, особливо для кур'єрських служб і страхових компаній;
  • пакетів великих розмірів.

Варіанти його використання безмежні.

Двосторонній картон - більш дорогий сорт картону, його використовують частіше для виробництва високоякісної продукції, до якої пред'являються підвищені вимоги до якості:

  • листівок і запрошень;
  • обкладинок каталогів;
  • VIP-упаковки.

На відміну від крейдованих паперів великої щільності, картон жорсткіше, міцніше, краще тримає форму, виглядає солідніше і, як наслідок, дорожче. Але зображення виходить трохи гірше, ніж на крейдованому папері.

Картон - технологічний матеріал. Він добре робиться, на ньому можна робити практично всі види оздоблювальних робіт - тиснення, конгрев, УФ-лак, ламінацію.

Самоклеящаяся папір - це папір, на яку нанесений клеїться шар, закритий спеціальної підкладкою. Підкладка може бути як суцільний, так і з насічками, щоб її було зручніше знімати. Лицьова сторона буває крейдованому і крейдованого.

Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися. Є спеціальні види самоклеїться папери, які повинні як добре триматися, так і легко зніматися після використання. Це дуже актуально для наклейок, які застосовуються в вагонах метро. Є самоклеящаяся папір, яка, навпаки, повинна руйнуватися при спробах її відклеїти. Це потрібно для виготовлення спеціальних захисних наклейок.

Друк на папері, що самоклеїться використовується для:

  • рекламних наклейок, в тому числі для метро;
  • інформаційних - для приладів, клавіатур;
  • на упаковку - найменування товару, ціну, штрих-коди;
  • наклейок на пакети, папки, коли складно нанести інформацію іншим способом друку;
  • коли потрібно заклеїти застарілу інформацію або помилку.

Самоклейка використовується для друку лайнерів, особливо для невеликих тиражів, коли процес каширування недоцільне. За рахунок відсутності часу очікування висихання клею, скорочується час виготовлення тиражу.

Завдяки можливості виготовлення одиничних тиражів і підвищення якості та зовнішнього вигляду виробів, самоклеящуюся папір використовують для виготовлення обкладинок фотоальбомів.

Крім самоклеящейся паперу є самоклеючі плівки. Їх частіше використовують для зовнішньої реклами, коли папір не підходить. Плівку можна мити, вона практично не схильна до впливу погодних умов. Її використовують для друку табличок, реклами на автомобілях, оформлення місць продажів і ін.

До речі, часто зустрічається неправильний, помилковий варіант написання цього слова. Правильно - самоклеящаяся, а не самоклеющейся паперу. Будьте уважні!

Будьте уважні

Самокопіювальний папір - з її допомогою можна робити копії документа без копіювального паперу. Існують три види шарів - верхній, середній (їх може бути багато) і нижній. Всі верстви володіють різними хімічними властивостями. Наприклад, на верхньому і середньому шарі зворотний бік аркуша покрита спеціальним шаром з мікрокапсулами, які при натисканні ручкою розкриваються і забарвлюють наступний шар паперу. А поверхня верхнього і нижнього шару не змочується клеєм. За рахунок цього можна клеїти підібрану в правильному порядку стопку листів і після висихання вона сама розбирається на комплекти. Самокопіювальні комплекти можна легко нумерувати. Застосовують самокопірку для виготовлення багатошарових ділових бланків, бланків суворої звітності, квитанцій, повідомлень ДТП і т.д.

Синтетична папір Синтетична папір. Існують синтетичні види паперів, на яких можна друкувати традиційними методами. Синтетичну папір виготовляють з поліетиленової або поліпропіленової плівки. Це зносостійка, вологостійка, еластична папір, міцна на вигин і розтягнення. На ній не залишаються плями. Папір має гладку, рівну поверхню і мало деформується при друку. На ній можна отримати зображення великий деталізації, які довго зберігають барвистість.

Для синтетичного паперу підходять практично всі постдрукові операції, як і для звичайних паперів. Їй не потрібно ламінація. Виглядає цей папір як звичайна, а її властивості дозволяють використовувати для різних виробів:

  • туристичні карти,
  • обкладинки брошур, книг, в тому числі дитячих,
  • ігрові карти,
  • бирки і ярлики,
  • меню для барів та кафе, особливо актуально на відкритому повітрі.

Вона прекрасно підходить для виготовлення візитних карток, які не рвуться, не мнуться і довго зберігають пристойний зовнішній вигляд.

При виборі паперу для того чи іншого друкованого вироби необхідно враховувати ряд факторів - цінова складова, зовнішній вигляд майбутнього виробу, довгостроковість його використання.

При складанні шаблонів, що використовуються в графічному онлайн редакторі ІНФОЛІО, ми врахували всі нюанси застосовуваних паперів і в калькуляторі замовлення запропонували оптимальний вибір для кожного виду друкованих виробів. Але якщо Вам потрібно що особливе, зателефонуйте в рекламний відділ і ми допоможемо підібрати той варіант, який Вас влаштує!

З каталогом паперів, що використовуються в нашій друкарні, можна ознайомитися тут .

Папір для друку

Папір - найважливіший елемент поліграфічного виробництва. Адже від виду і характеристик паперу залежить зовнішній вигляд і якість виробленої друкованої продукції.

Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше.

Офсетний папір - одна з найпоширеніших паперів, яка, відповідаючи своїй назві, в основному призначена для офсетного друку. Людям вона знайома в першу чергу як принтерна або офісний папір. Вона добре запечатується і на цифрових машинах. На офсетному папері прекрасно виглядає тиснення, вона підходить для нумерації продукції. А ось ламінування на ній практично не роблять.

Офсетний папір відрізняється шорсткою поверхнею. Вона не відблискує на світлі, на ній зручно писати ручкою і олівцем, малювати фарбами і т.д. Щільність офсеткі варіюється в діапазоні від 65 г / м2 до 280 г / м2.

Офсетний папір добре вбирає рідини. Тому парфумерні компанії часто замовляють її для блоттеров (папірці в магазинах, на які розпилюють духи для проби).

Друк на офсетному папері має деякі недоліки. Так як фарба легко всмоктується в папір, вона не встигає висохнути на поверхні і якщо фарби багато, то папір довше сохне і може деформуватися. Другий недолік: у неї велика пляма розтискування фарби. Якщо на пухку папір капнути фарбою, пляма буде розтікатися. Зображення стає бляклим і не таким чітким, як на крейдованих паперах.

На відміну від крейдованому і дизайнерського паперу, офсетка недорога і використовується там, де не потрібна висока вартість кінцевого виробу.

Завдяки всім цим властивостям офсетний папір використовують:

- для друку книг;

- блоків квартальних календарів;

- конвертів ;

- всіляких виробів для записів і малювання: - всіляких виробів для записів і малювання:

- пробники для духів.

Крейдований папір - якісна, універсальна і найбільш затребувана папір. На паперову основу наноситься додатковий крейдований шар. Він не дозволяє фарбам вбиратися в папір і розтікатися. Фарба швидко сохне, розтиск зменшується і за рахунок цього зображення стає яскравим і більш привабливим, ніж на офсетному папері.

Крейдування буває одно- і двостороннім, одно- і багаторазових. За рахунок крейдованого шару папір стає біліше і показник білизни може досягати 98%.

Спочатку папір виходить матовою. За рахунок додаткового пропускання паперу через спеціальні вали (процес каландрування) вона стає глянсовою, більш щільною і трохи тонше на дотик, ніж спочатку матова.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію

Для друку на крейдованому папері добре підходять як офсетний, так і цифровий метод друку. Вона підходить практично для всіх видів обробки, таких як: тиснення, конгрев, ламінування, вибіркове УФ-лакування.

Глянцевий папір найбільш вдало виглядає в рекламній продукції, а матову люблять використовувати для друку виробів в фірмовому або корпоративному стилі.

З недоліків можна відзначити, що по крейдованому папері погано пише ручка, можуть розмазуватися чорнила. Якщо її використовувати для друку пакетів, то потрібна обов'язкова подальша ламінація. При додаванні паперу щільністю понад 170 г / м2, меловка буде ламатися. Це необхідно враховувати при роботі з папером і додавати технологічну операцію - биговку.

На щільною (250 - 300 г / м2) крейдованому папері ми друкуємо календарі , листівки , візитні картки , Обкладинки для каталогів і буклетів . На середніх щільності - рекламні листівки, паперові пакети , календарі . З легких сортів меловкі робимо ліфдети , Внутрішні блоки каталогів і багато іншого.

Дизайнерський папір - величезний пласт сучасних паперів! Навіть за назвою зрозуміло, що це щось незвичайне, нестандартне, відмінне від звичайних видів паперу. Одним з параметрів дизайнерських паперів є таке неізмеряемих поняття як краса.

Дизайнерські папери діляться на колекції Дизайнерські папери діляться на колекції. Вони можуть мати:

  • незвичайну поверхню - фактуру, тиснення, які відчуваються тактильно і візуально, імітувати поверхню матеріалу - твід, бавовна, шкіру і т.д .;
  • мати незвичайні кольори, спеціально створюване нерівномірне фарбування, всілякі вкраплення в структуру паперу - кольорові волоски або блискітки.

Переваги виробів з дизайнерського паперу - покращений зовнішній вигляд, надання індивідуальності, можливість застосування різної обробки.

Але є і недоліки Але є і недоліки. Далеко не на всі види дизайнерських паперів можна покласти УФ-лак, бувають складнощі при друку методом шовкографії. Папери бувають досить товстими і жорсткими, вони не завжди проходять в друкарську машину. Офсетні фарби досить прозорі і на темних дизайнерських паперах така друк теж не годиться, за винятком друку металізованими фарбами, які мають кращу покриває здатністю.

Вартість дизайнерського паперу досить висока, але її можна купувати полистно. Необхідний точний розрахунок - скільки потрібно паперу для кожного конкретного тиражу. Наші технологи можуть проконсультувати Вас - на якому папері і для яких виробів краще використовувати ті чи інші види друку.

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів - листівок , візиток , запрошень , папок , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів, подарункової упаковки .

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів -   листівок   ,   візиток   ,   запрошень   ,   папок   , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів,   подарункової упаковки

Крафт - це високоміцна пакувальний папір. Вона буває пористої (дихаючої), що запобігає утворенню цвілі на продуктах, або може бути просякнута спеціальним складом, що робить її водооткалківающей. До того ж цей папір мало важить. Крафт відноситься до екологічно чистих матеріалів, проводиться з длінноворсового целюлози, яку можна повторно переробляти. Крафт застосовується для виготовлення пакетів, конвертів і т.д. Іноді для додаткового збільшення міцності, ми додаємо ламинацию з внутрішньої сторони пакета.

Щільність крафт-паперу від 45 до 120 г / м2. Колір паперу варіюється від коричневого (колір целюлози) до білого (вибілена целюлоза). Дуже добре запечатується офсетом, шовкографією і флексопечатью. Ми використовуємо крафт і для друку на цифрових машинах, але є свої особливості - на згинах паперу може відходити тонер. Ця проблема вирішується ще на стадії створення макета.

Зате складно переоцінити можливість друку крафт-пакетів маленькими тиражами. Їх дуже люблять весільні агентства, компанії працюють з Екопродукт - магазини, мініферми, парфумерні та навіть ювелірні компанії.

Існує різновид крафта, так званий крафт-картон. Він був створений як основа для виробництва гофрокартону. Але останнім часом його стали часто використовувати для виробництва дизайнерської продукції. Ми використовуємо крафт-картон для виробництва щільних конвертів з красивими стрічками, папок, пакетів, подарункової упаковки.

Картон - найбільш пухка і щільна папір Картон - найбільш пухка і щільна папір. При однаковій щільності картону і крейдованого паперу, картон істотно товщі. Залежно від марки крейдований папір щільністю 300 г / м2 по товщині відповідає картону 210-230 г / м2.

Видів картону існує величезна кількість і їх опис гідно окремої статті. Друк на картоні має свої особливості. У своїй роботі ми, в основному, використовуємо целюлозний картон, рідше макулатурний.

Картон буває однобічний і двосторонній. Крейдований покриття може бути одно-, дво- і тришаровим. Зворотний бік зазвичай сіра, жовтувата або вибілена.

Односторонній картон більш жорсткий, його використовують для виробництва:

  • рекламних папок;
  • обкладинок блокнотів;
  • всіх видів календарів;
  • конвертів, особливо для кур'єрських служб і страхових компаній;
  • пакетів великих розмірів.

Варіанти його використання безмежні.

Двосторонній картон - більш дорогий сорт картону, його використовують частіше для виробництва високоякісної продукції, до якої пред'являються підвищені вимоги до якості:

  • листівок і запрошень;
  • обкладинок каталогів;
  • VIP-упаковки.

На відміну від крейдованих паперів великої щільності, картон жорсткіше, міцніше, краще тримає форму, виглядає солідніше і, як наслідок, дорожче. Але зображення виходить трохи гірше, ніж на крейдованому папері.

Картон - технологічний матеріал. Він добре робиться, на ньому можна робити практично всі види оздоблювальних робіт - тиснення, конгрев, УФ-лак, ламінацію.

Самоклеящаяся папір - це папір, на яку нанесений клеїться шар, закритий спеціальної підкладкою. Підкладка може бути як суцільний, так і з насічками, щоб її було зручніше знімати. Лицьова сторона буває крейдованому і крейдованого.

Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися. Є спеціальні види самоклеїться папери, які повинні як добре триматися, так і легко зніматися після використання. Це дуже актуально для наклейок, які застосовуються в вагонах метро. Є самоклеящаяся папір, яка, навпаки, повинна руйнуватися при спробах її відклеїти. Це потрібно для виготовлення спеціальних захисних наклейок.

Друк на папері, що самоклеїться використовується для:

  • рекламних наклейок, в тому числі для метро;
  • інформаційних - для приладів, клавіатур;
  • на упаковку - найменування товару, ціну, штрих-коди;
  • наклейок на пакети, папки, коли складно нанести інформацію іншим способом друку;
  • коли потрібно заклеїти застарілу інформацію або помилку.

Самоклейка використовується для друку лайнерів, особливо для невеликих тиражів, коли процес каширування недоцільне. За рахунок відсутності часу очікування висихання клею, скорочується час виготовлення тиражу.

Завдяки можливості виготовлення одиничних тиражів і підвищення якості та зовнішнього вигляду виробів, самоклеящуюся папір використовують для виготовлення обкладинок фотоальбомів.

Крім самоклеящейся паперу є самоклеючі плівки. Їх частіше використовують для зовнішньої реклами, коли папір не підходить. Плівку можна мити, вона практично не схильна до впливу погодних умов. Її використовують для друку табличок, реклами на автомобілях, оформлення місць продажів і ін.

До речі, часто зустрічається неправильний, помилковий варіант написання цього слова. Правильно - самоклеящаяся, а не самоклеющейся паперу. Будьте уважні!

Будьте уважні

Самокопіювальний папір - з її допомогою можна робити копії документа без копіювального паперу. Існують три види шарів - верхній, середній (їх може бути багато) і нижній. Всі верстви володіють різними хімічними властивостями. Наприклад, на верхньому і середньому шарі зворотний бік аркуша покрита спеціальним шаром з мікрокапсулами, які при натисканні ручкою розкриваються і забарвлюють наступний шар паперу. А поверхня верхнього і нижнього шару не змочується клеєм. За рахунок цього можна клеїти підібрану в правильному порядку стопку листів і після висихання вона сама розбирається на комплекти. Самокопіювальні комплекти можна легко нумерувати. Застосовують самокопірку для виготовлення багатошарових ділових бланків, бланків суворої звітності, квитанцій, повідомлень ДТП і т.д.

Синтетична папір Синтетична папір. Існують синтетичні види паперів, на яких можна друкувати традиційними методами. Синтетичну папір виготовляють з поліетиленової або поліпропіленової плівки. Це зносостійка, вологостійка, еластична папір, міцна на вигин і розтягнення. На ній не залишаються плями. Папір має гладку, рівну поверхню і мало деформується при друку. На ній можна отримати зображення великий деталізації, які довго зберігають барвистість.

Для синтетичного паперу підходять практично всі постдрукові операції, як і для звичайних паперів. Їй не потрібно ламінація. Виглядає цей папір як звичайна, а її властивості дозволяють використовувати для різних виробів:

  • туристичні карти,
  • обкладинки брошур, книг, в тому числі дитячих,
  • ігрові карти,
  • бирки і ярлики,
  • меню для барів та кафе, особливо актуально на відкритому повітрі.

Вона прекрасно підходить для виготовлення візитних карток, які не рвуться, не мнуться і довго зберігають пристойний зовнішній вигляд.

При виборі паперу для того чи іншого друкованого вироби необхідно враховувати ряд факторів - цінова складова, зовнішній вигляд майбутнього виробу, довгостроковість його використання.

При складанні шаблонів, що використовуються в графічному онлайн редакторі ІНФОЛІО, ми врахували всі нюанси застосовуваних паперів і в калькуляторі замовлення запропонували оптимальний вибір для кожного виду друкованих виробів. Але якщо Вам потрібно що особливе, зателефонуйте в рекламний відділ і ми допоможемо підібрати той варіант, який Вас влаштує!

З каталогом паперів, що використовуються в нашій друкарні, можна ознайомитися тут .

Папір для друку

Папір - найважливіший елемент поліграфічного виробництва. Адже від виду і характеристик паперу залежить зовнішній вигляд і якість виробленої друкованої продукції.

Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше.

Офсетний папір - одна з найпоширеніших паперів, яка, відповідаючи своїй назві, в основному призначена для офсетного друку. Людям вона знайома в першу чергу як принтерна або офісний папір. Вона добре запечатується і на цифрових машинах. На офсетному папері прекрасно виглядає тиснення, вона підходить для нумерації продукції. А ось ламінування на ній практично не роблять.

Офсетний папір відрізняється шорсткою поверхнею. Вона не відблискує на світлі, на ній зручно писати ручкою і олівцем, малювати фарбами і т.д. Щільність офсеткі варіюється в діапазоні від 65 г / м2 до 280 г / м2.

Офсетний папір добре вбирає рідини. Тому парфумерні компанії часто замовляють її для блоттеров (папірці в магазинах, на які розпилюють духи для проби).

Друк на офсетному папері має деякі недоліки. Так як фарба легко всмоктується в папір, вона не встигає висохнути на поверхні і якщо фарби багато, то папір довше сохне і може деформуватися. Другий недолік: у неї велика пляма розтискування фарби. Якщо на пухку папір капнути фарбою, пляма буде розтікатися. Зображення стає бляклим і не таким чітким, як на крейдованих паперах.

На відміну від крейдованому і дизайнерського паперу, офсетка недорога і використовується там, де не потрібна висока вартість кінцевого виробу.

Завдяки всім цим властивостям офсетний папір використовують:

- для друку книг;

- блоків квартальних календарів;

- конвертів ;

- всіляких виробів для записів і малювання: - всіляких виробів для записів і малювання:

- пробники для духів.

Крейдований папір - якісна, універсальна і найбільш затребувана папір. На паперову основу наноситься додатковий крейдований шар. Він не дозволяє фарбам вбиратися в папір і розтікатися. Фарба швидко сохне, розтиск зменшується і за рахунок цього зображення стає яскравим і більш привабливим, ніж на офсетному папері.

Крейдування буває одно- і двостороннім, одно- і багаторазових. За рахунок крейдованого шару папір стає біліше і показник білизни може досягати 98%.

Спочатку папір виходить матовою. За рахунок додаткового пропускання паперу через спеціальні вали (процес каландрування) вона стає глянсовою, більш щільною і трохи тонше на дотик, ніж спочатку матова.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію

Для друку на крейдованому папері добре підходять як офсетний, так і цифровий метод друку. Вона підходить практично для всіх видів обробки, таких як: тиснення, конгрев, ламінування, вибіркове УФ-лакування.

Глянцевий папір найбільш вдало виглядає в рекламній продукції, а матову люблять використовувати для друку виробів в фірмовому або корпоративному стилі.

З недоліків можна відзначити, що по крейдованому папері погано пише ручка, можуть розмазуватися чорнила. Якщо її використовувати для друку пакетів, то потрібна обов'язкова подальша ламінація. При додаванні паперу щільністю понад 170 г / м2, меловка буде ламатися. Це необхідно враховувати при роботі з папером і додавати технологічну операцію - биговку.

На щільною (250 - 300 г / м2) крейдованому папері ми друкуємо календарі , листівки , візитні картки , Обкладинки для каталогів і буклетів . На середніх щільності - рекламні листівки, паперові пакети , календарі . З легких сортів меловкі робимо ліфдети , Внутрішні блоки каталогів і багато іншого.

Дизайнерський папір - величезний пласт сучасних паперів! Навіть за назвою зрозуміло, що це щось незвичайне, нестандартне, відмінне від звичайних видів паперу. Одним з параметрів дизайнерських паперів є таке неізмеряемих поняття як краса.

Дизайнерські папери діляться на колекції Дизайнерські папери діляться на колекції. Вони можуть мати:

  • незвичайну поверхню - фактуру, тиснення, які відчуваються тактильно і візуально, імітувати поверхню матеріалу - твід, бавовна, шкіру і т.д .;
  • мати незвичайні кольори, спеціально створюване нерівномірне фарбування, всілякі вкраплення в структуру паперу - кольорові волоски або блискітки.

Переваги виробів з дизайнерського паперу - покращений зовнішній вигляд, надання індивідуальності, можливість застосування різної обробки.

Але є і недоліки Але є і недоліки. Далеко не на всі види дизайнерських паперів можна покласти УФ-лак, бувають складнощі при друку методом шовкографії. Папери бувають досить товстими і жорсткими, вони не завжди проходять в друкарську машину. Офсетні фарби досить прозорі і на темних дизайнерських паперах така друк теж не годиться, за винятком друку металізованими фарбами, які мають кращу покриває здатністю.

Вартість дизайнерського паперу досить висока, але її можна купувати полистно. Необхідний точний розрахунок - скільки потрібно паперу для кожного конкретного тиражу. Наші технологи можуть проконсультувати Вас - на якому папері і для яких виробів краще використовувати ті чи інші види друку.

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів - листівок , візиток , запрошень , папок , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів, подарункової упаковки .

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів -   листівок   ,   візиток   ,   запрошень   ,   папок   , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів,   подарункової упаковки

Крафт - це високоміцна пакувальний папір. Вона буває пористої (дихаючої), що запобігає утворенню цвілі на продуктах, або може бути просякнута спеціальним складом, що робить її водооткалківающей. До того ж цей папір мало важить. Крафт відноситься до екологічно чистих матеріалів, проводиться з длінноворсового целюлози, яку можна повторно переробляти. Крафт застосовується для виготовлення пакетів, конвертів і т.д. Іноді для додаткового збільшення міцності, ми додаємо ламинацию з внутрішньої сторони пакета.

Щільність крафт-паперу від 45 до 120 г / м2. Колір паперу варіюється від коричневого (колір целюлози) до білого (вибілена целюлоза). Дуже добре запечатується офсетом, шовкографією і флексопечатью. Ми використовуємо крафт і для друку на цифрових машинах, але є свої особливості - на згинах паперу може відходити тонер. Ця проблема вирішується ще на стадії створення макета.

Зате складно переоцінити можливість друку крафт-пакетів маленькими тиражами. Їх дуже люблять весільні агентства, компанії працюють з Екопродукт - магазини, мініферми, парфумерні та навіть ювелірні компанії.

Існує різновид крафта, так званий крафт-картон. Він був створений як основа для виробництва гофрокартону. Але останнім часом його стали часто використовувати для виробництва дизайнерської продукції. Ми використовуємо крафт-картон для виробництва щільних конвертів з красивими стрічками, папок, пакетів, подарункової упаковки.

Картон - найбільш пухка і щільна папір Картон - найбільш пухка і щільна папір. При однаковій щільності картону і крейдованого паперу, картон істотно товщі. Залежно від марки крейдований папір щільністю 300 г / м2 по товщині відповідає картону 210-230 г / м2.

Видів картону існує величезна кількість і їх опис гідно окремої статті. Друк на картоні має свої особливості. У своїй роботі ми, в основному, використовуємо целюлозний картон, рідше макулатурний.

Картон буває однобічний і двосторонній. Крейдований покриття може бути одно-, дво- і тришаровим. Зворотний бік зазвичай сіра, жовтувата або вибілена.

Односторонній картон більш жорсткий, його використовують для виробництва:

  • рекламних папок;
  • обкладинок блокнотів;
  • всіх видів календарів;
  • конвертів, особливо для кур'єрських служб і страхових компаній;
  • пакетів великих розмірів.

Варіанти його використання безмежні.

Двосторонній картон - більш дорогий сорт картону, його використовують частіше для виробництва високоякісної продукції, до якої пред'являються підвищені вимоги до якості:

  • листівок і запрошень;
  • обкладинок каталогів;
  • VIP-упаковки.

На відміну від крейдованих паперів великої щільності, картон жорсткіше, міцніше, краще тримає форму, виглядає солідніше і, як наслідок, дорожче. Але зображення виходить трохи гірше, ніж на крейдованому папері.

Картон - технологічний матеріал. Він добре робиться, на ньому можна робити практично всі види оздоблювальних робіт - тиснення, конгрев, УФ-лак, ламінацію.

Самоклеящаяся папір - це папір, на яку нанесений клеїться шар, закритий спеціальної підкладкою. Підкладка може бути як суцільний, так і з насічками, щоб її було зручніше знімати. Лицьова сторона буває крейдованому і крейдованого.

Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися. Є спеціальні види самоклеїться папери, які повинні як добре триматися, так і легко зніматися після використання. Це дуже актуально для наклейок, які застосовуються в вагонах метро. Є самоклеящаяся папір, яка, навпаки, повинна руйнуватися при спробах її відклеїти. Це потрібно для виготовлення спеціальних захисних наклейок.

Друк на папері, що самоклеїться використовується для:

  • рекламних наклейок, в тому числі для метро;
  • інформаційних - для приладів, клавіатур;
  • на упаковку - найменування товару, ціну, штрих-коди;
  • наклейок на пакети, папки, коли складно нанести інформацію іншим способом друку;
  • коли потрібно заклеїти застарілу інформацію або помилку.

Самоклейка використовується для друку лайнерів, особливо для невеликих тиражів, коли процес каширування недоцільне. За рахунок відсутності часу очікування висихання клею, скорочується час виготовлення тиражу.

Завдяки можливості виготовлення одиничних тиражів і підвищення якості та зовнішнього вигляду виробів, самоклеящуюся папір використовують для виготовлення обкладинок фотоальбомів.

Крім самоклеящейся паперу є самоклеючі плівки. Їх частіше використовують для зовнішньої реклами, коли папір не підходить. Плівку можна мити, вона практично не схильна до впливу погодних умов. Її використовують для друку табличок, реклами на автомобілях, оформлення місць продажів і ін.

До речі, часто зустрічається неправильний, помилковий варіант написання цього слова. Правильно - самоклеящаяся, а не самоклеющейся паперу. Будьте уважні!

Будьте уважні

Самокопіювальний папір - з її допомогою можна робити копії документа без копіювального паперу. Існують три види шарів - верхній, середній (їх може бути багато) і нижній. Всі верстви володіють різними хімічними властивостями. Наприклад, на верхньому і середньому шарі зворотний бік аркуша покрита спеціальним шаром з мікрокапсулами, які при натисканні ручкою розкриваються і забарвлюють наступний шар паперу. А поверхня верхнього і нижнього шару не змочується клеєм. За рахунок цього можна клеїти підібрану в правильному порядку стопку листів і після висихання вона сама розбирається на комплекти. Самокопіювальні комплекти можна легко нумерувати. Застосовують самокопірку для виготовлення багатошарових ділових бланків, бланків суворої звітності, квитанцій, повідомлень ДТП і т.д.

Синтетична папір Синтетична папір. Існують синтетичні види паперів, на яких можна друкувати традиційними методами. Синтетичну папір виготовляють з поліетиленової або поліпропіленової плівки. Це зносостійка, вологостійка, еластична папір, міцна на вигин і розтягнення. На ній не залишаються плями. Папір має гладку, рівну поверхню і мало деформується при друку. На ній можна отримати зображення великий деталізації, які довго зберігають барвистість.

Для синтетичного паперу підходять практично всі постдрукові операції, як і для звичайних паперів. Їй не потрібно ламінація. Виглядає цей папір як звичайна, а її властивості дозволяють використовувати для різних виробів:

  • туристичні карти,
  • обкладинки брошур, книг, в тому числі дитячих,
  • ігрові карти,
  • бирки і ярлики,
  • меню для барів та кафе, особливо актуально на відкритому повітрі.

Вона прекрасно підходить для виготовлення візитних карток, які не рвуться, не мнуться і довго зберігають пристойний зовнішній вигляд.

При виборі паперу для того чи іншого друкованого вироби необхідно враховувати ряд факторів - цінова складова, зовнішній вигляд майбутнього виробу, довгостроковість його використання.

При складанні шаблонів, що використовуються в графічному онлайн редакторі ІНФОЛІО, ми врахували всі нюанси застосовуваних паперів і в калькуляторі замовлення запропонували оптимальний вибір для кожного виду друкованих виробів. Але якщо Вам потрібно що особливе, зателефонуйте в рекламний відділ і ми допоможемо підібрати той варіант, який Вас влаштує!

З каталогом паперів, що використовуються в нашій друкарні, можна ознайомитися тут .

Папір для друку

Папір - найважливіший елемент поліграфічного виробництва. Адже від виду і характеристик паперу залежить зовнішній вигляд і якість виробленої друкованої продукції.

Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше.

Офсетний папір - одна з найпоширеніших паперів, яка, відповідаючи своїй назві, в основному призначена для офсетного друку. Людям вона знайома в першу чергу як принтерна або офісний папір. Вона добре запечатується і на цифрових машинах. На офсетному папері прекрасно виглядає тиснення, вона підходить для нумерації продукції. А ось ламінування на ній практично не роблять.

Офсетний папір відрізняється шорсткою поверхнею. Вона не відблискує на світлі, на ній зручно писати ручкою і олівцем, малювати фарбами і т.д. Щільність офсеткі варіюється в діапазоні від 65 г / м2 до 280 г / м2.

Офсетний папір добре вбирає рідини. Тому парфумерні компанії часто замовляють її для блоттеров (папірці в магазинах, на які розпилюють духи для проби).

Друк на офсетному папері має деякі недоліки. Так як фарба легко всмоктується в папір, вона не встигає висохнути на поверхні і якщо фарби багато, то папір довше сохне і може деформуватися. Другий недолік: у неї велика пляма розтискування фарби. Якщо на пухку папір капнути фарбою, пляма буде розтікатися. Зображення стає бляклим і не таким чітким, як на крейдованих паперах.

На відміну від крейдованому і дизайнерського паперу, офсетка недорога і використовується там, де не потрібна висока вартість кінцевого виробу.

Завдяки всім цим властивостям офсетний папір використовують:

- для друку книг;

- блоків квартальних календарів;

- конвертів ;

- всіляких виробів для записів і малювання: - всіляких виробів для записів і малювання:

- пробники для духів.

Крейдований папір - якісна, універсальна і найбільш затребувана папір. На паперову основу наноситься додатковий крейдований шар. Він не дозволяє фарбам вбиратися в папір і розтікатися. Фарба швидко сохне, розтиск зменшується і за рахунок цього зображення стає яскравим і більш привабливим, ніж на офсетному папері.

Крейдування буває одно- і двостороннім, одно- і багаторазових. За рахунок крейдованого шару папір стає біліше і показник білизни може досягати 98%.

Спочатку папір виходить матовою. За рахунок додаткового пропускання паперу через спеціальні вали (процес каландрування) вона стає глянсовою, більш щільною і трохи тонше на дотик, ніж спочатку матова.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію

Для друку на крейдованому папері добре підходять як офсетний, так і цифровий метод друку. Вона підходить практично для всіх видів обробки, таких як: тиснення, конгрев, ламінування, вибіркове УФ-лакування.

Глянцевий папір найбільш вдало виглядає в рекламній продукції, а матову люблять використовувати для друку виробів в фірмовому або корпоративному стилі.

З недоліків можна відзначити, що по крейдованому папері погано пише ручка, можуть розмазуватися чорнила. Якщо її використовувати для друку пакетів, то потрібна обов'язкова подальша ламінація. При додаванні паперу щільністю понад 170 г / м2, меловка буде ламатися. Це необхідно враховувати при роботі з папером і додавати технологічну операцію - биговку.

На щільною (250 - 300 г / м2) крейдованому папері ми друкуємо календарі , листівки , візитні картки , Обкладинки для каталогів і буклетів . На середніх щільності - рекламні листівки, паперові пакети , календарі . З легких сортів меловкі робимо ліфдети , Внутрішні блоки каталогів і багато іншого.

Дизайнерський папір - величезний пласт сучасних паперів! Навіть за назвою зрозуміло, що це щось незвичайне, нестандартне, відмінне від звичайних видів паперу. Одним з параметрів дизайнерських паперів є таке неізмеряемих поняття як краса.

Дизайнерські папери діляться на колекції Дизайнерські папери діляться на колекції. Вони можуть мати:

  • незвичайну поверхню - фактуру, тиснення, які відчуваються тактильно і візуально, імітувати поверхню матеріалу - твід, бавовна, шкіру і т.д .;
  • мати незвичайні кольори, спеціально створюване нерівномірне фарбування, всілякі вкраплення в структуру паперу - кольорові волоски або блискітки.

Переваги виробів з дизайнерського паперу - покращений зовнішній вигляд, надання індивідуальності, можливість застосування різної обробки.

Але є і недоліки Але є і недоліки. Далеко не на всі види дизайнерських паперів можна покласти УФ-лак, бувають складнощі при друку методом шовкографії. Папери бувають досить товстими і жорсткими, вони не завжди проходять в друкарську машину. Офсетні фарби досить прозорі і на темних дизайнерських паперах така друк теж не годиться, за винятком друку металізованими фарбами, які мають кращу покриває здатністю.

Вартість дизайнерського паперу досить висока, але її можна купувати полистно. Необхідний точний розрахунок - скільки потрібно паперу для кожного конкретного тиражу. Наші технологи можуть проконсультувати Вас - на якому папері і для яких виробів краще використовувати ті чи інші види друку.

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів - листівок , візиток , запрошень , папок , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів, подарункової упаковки .

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів -   листівок   ,   візиток   ,   запрошень   ,   папок   , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів,   подарункової упаковки

Крафт - це високоміцна пакувальний папір. Вона буває пористої (дихаючої), що запобігає утворенню цвілі на продуктах, або може бути просякнута спеціальним складом, що робить її водооткалківающей. До того ж цей папір мало важить. Крафт відноситься до екологічно чистих матеріалів, проводиться з длінноворсового целюлози, яку можна повторно переробляти. Крафт застосовується для виготовлення пакетів, конвертів і т.д. Іноді для додаткового збільшення міцності, ми додаємо ламинацию з внутрішньої сторони пакета.

Щільність крафт-паперу від 45 до 120 г / м2. Колір паперу варіюється від коричневого (колір целюлози) до білого (вибілена целюлоза). Дуже добре запечатується офсетом, шовкографією і флексопечатью. Ми використовуємо крафт і для друку на цифрових машинах, але є свої особливості - на згинах паперу може відходити тонер. Ця проблема вирішується ще на стадії створення макета.

Зате складно переоцінити можливість друку крафт-пакетів маленькими тиражами. Їх дуже люблять весільні агентства, компанії працюють з Екопродукт - магазини, мініферми, парфумерні та навіть ювелірні компанії.

Існує різновид крафта, так званий крафт-картон. Він був створений як основа для виробництва гофрокартону. Але останнім часом його стали часто використовувати для виробництва дизайнерської продукції. Ми використовуємо крафт-картон для виробництва щільних конвертів з красивими стрічками, папок, пакетів, подарункової упаковки.

Картон - найбільш пухка і щільна папір Картон - найбільш пухка і щільна папір. При однаковій щільності картону і крейдованого паперу, картон істотно товщі. Залежно від марки крейдований папір щільністю 300 г / м2 по товщині відповідає картону 210-230 г / м2.

Видів картону існує величезна кількість і їх опис гідно окремої статті. Друк на картоні має свої особливості. У своїй роботі ми, в основному, використовуємо целюлозний картон, рідше макулатурний.

Картон буває однобічний і двосторонній. Крейдований покриття може бути одно-, дво- і тришаровим. Зворотний бік зазвичай сіра, жовтувата або вибілена.

Односторонній картон більш жорсткий, його використовують для виробництва:

  • рекламних папок;
  • обкладинок блокнотів;
  • всіх видів календарів;
  • конвертів, особливо для кур'єрських служб і страхових компаній;
  • пакетів великих розмірів.

Варіанти його використання безмежні.

Двосторонній картон - більш дорогий сорт картону, його використовують частіше для виробництва високоякісної продукції, до якої пред'являються підвищені вимоги до якості:

  • листівок і запрошень;
  • обкладинок каталогів;
  • VIP-упаковки.

На відміну від крейдованих паперів великої щільності, картон жорсткіше, міцніше, краще тримає форму, виглядає солідніше і, як наслідок, дорожче. Але зображення виходить трохи гірше, ніж на крейдованому папері.

Картон - технологічний матеріал. Він добре робиться, на ньому можна робити практично всі види оздоблювальних робіт - тиснення, конгрев, УФ-лак, ламінацію.

Самоклеящаяся папір - це папір, на яку нанесений клеїться шар, закритий спеціальної підкладкою. Підкладка може бути як суцільний, так і з насічками, щоб її було зручніше знімати. Лицьова сторона буває крейдованому і крейдованого.

Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися. Є спеціальні види самоклеїться папери, які повинні як добре триматися, так і легко зніматися після використання. Це дуже актуально для наклейок, які застосовуються в вагонах метро. Є самоклеящаяся папір, яка, навпаки, повинна руйнуватися при спробах її відклеїти. Це потрібно для виготовлення спеціальних захисних наклейок.

Друк на папері, що самоклеїться використовується для:

  • рекламних наклейок, в тому числі для метро;
  • інформаційних - для приладів, клавіатур;
  • на упаковку - найменування товару, ціну, штрих-коди;
  • наклейок на пакети, папки, коли складно нанести інформацію іншим способом друку;
  • коли потрібно заклеїти застарілу інформацію або помилку.

Самоклейка використовується для друку лайнерів, особливо для невеликих тиражів, коли процес каширування недоцільне. За рахунок відсутності часу очікування висихання клею, скорочується час виготовлення тиражу.

Завдяки можливості виготовлення одиничних тиражів і підвищення якості та зовнішнього вигляду виробів, самоклеящуюся папір використовують для виготовлення обкладинок фотоальбомів.

Крім самоклеящейся паперу є самоклеючі плівки. Їх частіше використовують для зовнішньої реклами, коли папір не підходить. Плівку можна мити, вона практично не схильна до впливу погодних умов. Її використовують для друку табличок, реклами на автомобілях, оформлення місць продажів і ін.

До речі, часто зустрічається неправильний, помилковий варіант написання цього слова. Правильно - самоклеящаяся, а не самоклеющейся паперу. Будьте уважні!

Будьте уважні

Самокопіювальний папір - з її допомогою можна робити копії документа без копіювального паперу. Існують три види шарів - верхній, середній (їх може бути багато) і нижній. Всі верстви володіють різними хімічними властивостями. Наприклад, на верхньому і середньому шарі зворотний бік аркуша покрита спеціальним шаром з мікрокапсулами, які при натисканні ручкою розкриваються і забарвлюють наступний шар паперу. А поверхня верхнього і нижнього шару не змочується клеєм. За рахунок цього можна клеїти підібрану в правильному порядку стопку листів і після висихання вона сама розбирається на комплекти. Самокопіювальні комплекти можна легко нумерувати. Застосовують самокопірку для виготовлення багатошарових ділових бланків, бланків суворої звітності, квитанцій, повідомлень ДТП і т.д.

Синтетична папір Синтетична папір. Існують синтетичні види паперів, на яких можна друкувати традиційними методами. Синтетичну папір виготовляють з поліетиленової або поліпропіленової плівки. Це зносостійка, вологостійка, еластична папір, міцна на вигин і розтягнення. На ній не залишаються плями. Папір має гладку, рівну поверхню і мало деформується при друку. На ній можна отримати зображення великий деталізації, які довго зберігають барвистість.

Для синтетичного паперу підходять практично всі постдрукові операції, як і для звичайних паперів. Їй не потрібно ламінація. Виглядає цей папір як звичайна, а її властивості дозволяють використовувати для різних виробів:

  • туристичні карти,
  • обкладинки брошур, книг, в тому числі дитячих,
  • ігрові карти,
  • бирки і ярлики,
  • меню для барів та кафе, особливо актуально на відкритому повітрі.

Вона прекрасно підходить для виготовлення візитних карток, які не рвуться, не мнуться і довго зберігають пристойний зовнішній вигляд.

При виборі паперу для того чи іншого друкованого вироби необхідно враховувати ряд факторів - цінова складова, зовнішній вигляд майбутнього виробу, довгостроковість його використання.

При складанні шаблонів, що використовуються в графічному онлайн редакторі ІНФОЛІО, ми врахували всі нюанси застосовуваних паперів і в калькуляторі замовлення запропонували оптимальний вибір для кожного виду друкованих виробів. Але якщо Вам потрібно що особливе, зателефонуйте в рекламний відділ і ми допоможемо підібрати той варіант, який Вас влаштує!

З каталогом паперів, що використовуються в нашій друкарні, можна ознайомитися тут .

Папір для друку

Папір - найважливіший елемент поліграфічного виробництва. Адже від виду і характеристик паперу залежить зовнішній вигляд і якість виробленої друкованої продукції.

Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше.

Офсетний папір - одна з найпоширеніших паперів, яка, відповідаючи своїй назві, в основному призначена для офсетного друку. Людям вона знайома в першу чергу як принтерна або офісний папір. Вона добре запечатується і на цифрових машинах. На офсетному папері прекрасно виглядає тиснення, вона підходить для нумерації продукції. А ось ламінування на ній практично не роблять.

Офсетний папір відрізняється шорсткою поверхнею. Вона не відблискує на світлі, на ній зручно писати ручкою і олівцем, малювати фарбами і т.д. Щільність офсеткі варіюється в діапазоні від 65 г / м2 до 280 г / м2.

Офсетний папір добре вбирає рідини. Тому парфумерні компанії часто замовляють її для блоттеров (папірці в магазинах, на які розпилюють духи для проби).

Друк на офсетному папері має деякі недоліки. Так як фарба легко всмоктується в папір, вона не встигає висохнути на поверхні і якщо фарби багато, то папір довше сохне і може деформуватися. Другий недолік: у неї велика пляма розтискування фарби. Якщо на пухку папір капнути фарбою, пляма буде розтікатися. Зображення стає бляклим і не таким чітким, як на крейдованих паперах.

На відміну від крейдованому і дизайнерського паперу, офсетка недорога і використовується там, де не потрібна висока вартість кінцевого виробу.

Завдяки всім цим властивостям офсетний папір використовують:

- для друку книг;

- блоків квартальних календарів;

- конвертів ;

- всіляких виробів для записів і малювання: - всіляких виробів для записів і малювання:

- пробники для духів.

Крейдований папір - якісна, універсальна і найбільш затребувана папір. На паперову основу наноситься додатковий крейдований шар. Він не дозволяє фарбам вбиратися в папір і розтікатися. Фарба швидко сохне, розтиск зменшується і за рахунок цього зображення стає яскравим і більш привабливим, ніж на офсетному папері.

Крейдування буває одно- і двостороннім, одно- і багаторазових. За рахунок крейдованого шару папір стає біліше і показник білизни може досягати 98%.

Спочатку папір виходить матовою. За рахунок додаткового пропускання паперу через спеціальні вали (процес каландрування) вона стає глянсовою, більш щільною і трохи тонше на дотик, ніж спочатку матова.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію

Для друку на крейдованому папері добре підходять як офсетний, так і цифровий метод друку. Вона підходить практично для всіх видів обробки, таких як: тиснення, конгрев, ламінування, вибіркове УФ-лакування.

Глянцевий папір найбільш вдало виглядає в рекламній продукції, а матову люблять використовувати для друку виробів в фірмовому або корпоративному стилі.

З недоліків можна відзначити, що по крейдованому папері погано пише ручка, можуть розмазуватися чорнила. Якщо її використовувати для друку пакетів, то потрібна обов'язкова подальша ламінація. При додаванні паперу щільністю понад 170 г / м2, меловка буде ламатися. Це необхідно враховувати при роботі з папером і додавати технологічну операцію - биговку.

На щільною (250 - 300 г / м2) крейдованому папері ми друкуємо календарі , листівки , візитні картки , Обкладинки для каталогів і буклетів . На середніх щільності - рекламні листівки, паперові пакети , календарі . З легких сортів меловкі робимо ліфдети , Внутрішні блоки каталогів і багато іншого.

Дизайнерський папір - величезний пласт сучасних паперів! Навіть за назвою зрозуміло, що це щось незвичайне, нестандартне, відмінне від звичайних видів паперу. Одним з параметрів дизайнерських паперів є таке неізмеряемих поняття як краса.

Дизайнерські папери діляться на колекції Дизайнерські папери діляться на колекції. Вони можуть мати:

  • незвичайну поверхню - фактуру, тиснення, які відчуваються тактильно і візуально, імітувати поверхню матеріалу - твід, бавовна, шкіру і т.д .;
  • мати незвичайні кольори, спеціально створюване нерівномірне фарбування, всілякі вкраплення в структуру паперу - кольорові волоски або блискітки.

Переваги виробів з дизайнерського паперу - покращений зовнішній вигляд, надання індивідуальності, можливість застосування різної обробки.

Але є і недоліки Але є і недоліки. Далеко не на всі види дизайнерських паперів можна покласти УФ-лак, бувають складнощі при друку методом шовкографії. Папери бувають досить товстими і жорсткими, вони не завжди проходять в друкарську машину. Офсетні фарби досить прозорі і на темних дизайнерських паперах така друк теж не годиться, за винятком друку металізованими фарбами, які мають кращу покриває здатністю.

Вартість дизайнерського паперу досить висока, але її можна купувати полистно. Необхідний точний розрахунок - скільки потрібно паперу для кожного конкретного тиражу. Наші технологи можуть проконсультувати Вас - на якому папері і для яких виробів краще використовувати ті чи інші види друку.

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів - листівок , візиток , запрошень , папок , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів, подарункової упаковки .

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів -   листівок   ,   візиток   ,   запрошень   ,   папок   , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів,   подарункової упаковки

Крафт - це високоміцна пакувальний папір. Вона буває пористої (дихаючої), що запобігає утворенню цвілі на продуктах, або може бути просякнута спеціальним складом, що робить її водооткалківающей. До того ж цей папір мало важить. Крафт відноситься до екологічно чистих матеріалів, проводиться з длінноворсового целюлози, яку можна повторно переробляти. Крафт застосовується для виготовлення пакетів, конвертів і т.д. Іноді для додаткового збільшення міцності, ми додаємо ламинацию з внутрішньої сторони пакета.

Щільність крафт-паперу від 45 до 120 г / м2. Колір паперу варіюється від коричневого (колір целюлози) до білого (вибілена целюлоза). Дуже добре запечатується офсетом, шовкографією і флексопечатью. Ми використовуємо крафт і для друку на цифрових машинах, але є свої особливості - на згинах паперу може відходити тонер. Ця проблема вирішується ще на стадії створення макета.

Зате складно переоцінити можливість друку крафт-пакетів маленькими тиражами. Їх дуже люблять весільні агентства, компанії працюють з Екопродукт - магазини, мініферми, парфумерні та навіть ювелірні компанії.

Існує різновид крафта, так званий крафт-картон. Він був створений як основа для виробництва гофрокартону. Але останнім часом його стали часто використовувати для виробництва дизайнерської продукції. Ми використовуємо крафт-картон для виробництва щільних конвертів з красивими стрічками, папок, пакетів, подарункової упаковки.

Картон - найбільш пухка і щільна папір Картон - найбільш пухка і щільна папір. При однаковій щільності картону і крейдованого паперу, картон істотно товщі. Залежно від марки крейдований папір щільністю 300 г / м2 по товщині відповідає картону 210-230 г / м2.

Видів картону існує величезна кількість і їх опис гідно окремої статті. Друк на картоні має свої особливості. У своїй роботі ми, в основному, використовуємо целюлозний картон, рідше макулатурний.

Картон буває однобічний і двосторонній. Крейдований покриття може бути одно-, дво- і тришаровим. Зворотний бік зазвичай сіра, жовтувата або вибілена.

Односторонній картон більш жорсткий, його використовують для виробництва:

  • рекламних папок;
  • обкладинок блокнотів;
  • всіх видів календарів;
  • конвертів, особливо для кур'єрських служб і страхових компаній;
  • пакетів великих розмірів.

Варіанти його використання безмежні.

Двосторонній картон - більш дорогий сорт картону, його використовують частіше для виробництва високоякісної продукції, до якої пред'являються підвищені вимоги до якості:

  • листівок і запрошень;
  • обкладинок каталогів;
  • VIP-упаковки.

На відміну від крейдованих паперів великої щільності, картон жорсткіше, міцніше, краще тримає форму, виглядає солідніше і, як наслідок, дорожче. Але зображення виходить трохи гірше, ніж на крейдованому папері.

Картон - технологічний матеріал. Він добре робиться, на ньому можна робити практично всі види оздоблювальних робіт - тиснення, конгрев, УФ-лак, ламінацію.

Самоклеящаяся папір - це папір, на яку нанесений клеїться шар, закритий спеціальної підкладкою. Підкладка може бути як суцільний, так і з насічками, щоб її було зручніше знімати. Лицьова сторона буває крейдованому і крейдованого.

Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися. Є спеціальні види самоклеїться папери, які повинні як добре триматися, так і легко зніматися після використання. Це дуже актуально для наклейок, які застосовуються в вагонах метро. Є самоклеящаяся папір, яка, навпаки, повинна руйнуватися при спробах її відклеїти. Це потрібно для виготовлення спеціальних захисних наклейок.

Друк на папері, що самоклеїться використовується для:

  • рекламних наклейок, в тому числі для метро;
  • інформаційних - для приладів, клавіатур;
  • на упаковку - найменування товару, ціну, штрих-коди;
  • наклейок на пакети, папки, коли складно нанести інформацію іншим способом друку;
  • коли потрібно заклеїти застарілу інформацію або помилку.

Самоклейка використовується для друку лайнерів, особливо для невеликих тиражів, коли процес каширування недоцільне. За рахунок відсутності часу очікування висихання клею, скорочується час виготовлення тиражу.

Завдяки можливості виготовлення одиничних тиражів і підвищення якості та зовнішнього вигляду виробів, самоклеящуюся папір використовують для виготовлення обкладинок фотоальбомів.

Крім самоклеящейся паперу є самоклеючі плівки. Їх частіше використовують для зовнішньої реклами, коли папір не підходить. Плівку можна мити, вона практично не схильна до впливу погодних умов. Її використовують для друку табличок, реклами на автомобілях, оформлення місць продажів і ін.

До речі, часто зустрічається неправильний, помилковий варіант написання цього слова. Правильно - самоклеящаяся, а не самоклеющейся паперу. Будьте уважні!

Будьте уважні

Самокопіювальний папір - з її допомогою можна робити копії документа без копіювального паперу. Існують три види шарів - верхній, середній (їх може бути багато) і нижній. Всі верстви володіють різними хімічними властивостями. Наприклад, на верхньому і середньому шарі зворотний бік аркуша покрита спеціальним шаром з мікрокапсулами, які при натисканні ручкою розкриваються і забарвлюють наступний шар паперу. А поверхня верхнього і нижнього шару не змочується клеєм. За рахунок цього можна клеїти підібрану в правильному порядку стопку листів і після висихання вона сама розбирається на комплекти. Самокопіювальні комплекти можна легко нумерувати. Застосовують самокопірку для виготовлення багатошарових ділових бланків, бланків суворої звітності, квитанцій, повідомлень ДТП і т.д.

Синтетична папір Синтетична папір. Існують синтетичні види паперів, на яких можна друкувати традиційними методами. Синтетичну папір виготовляють з поліетиленової або поліпропіленової плівки. Це зносостійка, вологостійка, еластична папір, міцна на вигин і розтягнення. На ній не залишаються плями. Папір має гладку, рівну поверхню і мало деформується при друку. На ній можна отримати зображення великий деталізації, які довго зберігають барвистість.

Для синтетичного паперу підходять практично всі постдрукові операції, як і для звичайних паперів. Їй не потрібно ламінація. Виглядає цей папір як звичайна, а її властивості дозволяють використовувати для різних виробів:

  • туристичні карти,
  • обкладинки брошур, книг, в тому числі дитячих,
  • ігрові карти,
  • бирки і ярлики,
  • меню для барів та кафе, особливо актуально на відкритому повітрі.

Вона прекрасно підходить для виготовлення візитних карток, які не рвуться, не мнуться і довго зберігають пристойний зовнішній вигляд.

При виборі паперу для того чи іншого друкованого вироби необхідно враховувати ряд факторів - цінова складова, зовнішній вигляд майбутнього виробу, довгостроковість його використання.

При складанні шаблонів, що використовуються в графічному онлайн редакторі ІНФОЛІО, ми врахували всі нюанси застосовуваних паперів і в калькуляторі замовлення запропонували оптимальний вибір для кожного виду друкованих виробів. Але якщо Вам потрібно що особливе, зателефонуйте в рекламний відділ і ми допоможемо підібрати той варіант, який Вас влаштує!

З каталогом паперів, що використовуються в нашій друкарні, можна ознайомитися тут .

Папір для друку

Папір - найважливіший елемент поліграфічного виробництва. Адже від виду і характеристик паперу залежить зовнішній вигляд і якість виробленої друкованої продукції.

Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше.

Офсетний папір - одна з найпоширеніших паперів, яка, відповідаючи своїй назві, в основному призначена для офсетного друку. Людям вона знайома в першу чергу як принтерна або офісний папір. Вона добре запечатується і на цифрових машинах. На офсетному папері прекрасно виглядає тиснення, вона підходить для нумерації продукції. А ось ламінування на ній практично не роблять.

Офсетний папір відрізняється шорсткою поверхнею. Вона не відблискує на світлі, на ній зручно писати ручкою і олівцем, малювати фарбами і т.д. Щільність офсеткі варіюється в діапазоні від 65 г / м2 до 280 г / м2.

Офсетний папір добре вбирає рідини. Тому парфумерні компанії часто замовляють її для блоттеров (папірці в магазинах, на які розпилюють духи для проби).

Друк на офсетному папері має деякі недоліки. Так як фарба легко всмоктується в папір, вона не встигає висохнути на поверхні і якщо фарби багато, то папір довше сохне і може деформуватися. Другий недолік: у неї велика пляма розтискування фарби. Якщо на пухку папір капнути фарбою, пляма буде розтікатися. Зображення стає бляклим і не таким чітким, як на крейдованих паперах.

На відміну від крейдованому і дизайнерського паперу, офсетка недорога і використовується там, де не потрібна висока вартість кінцевого виробу.

Завдяки всім цим властивостям офсетний папір використовують:

- для друку книг;

- блоків квартальних календарів;

- конвертів ;

- всіляких виробів для записів і малювання: - всіляких виробів для записів і малювання:

- пробники для духів.

Крейдований папір - якісна, універсальна і найбільш затребувана папір. На паперову основу наноситься додатковий крейдований шар. Він не дозволяє фарбам вбиратися в папір і розтікатися. Фарба швидко сохне, розтиск зменшується і за рахунок цього зображення стає яскравим і більш привабливим, ніж на офсетному папері.

Крейдування буває одно- і двостороннім, одно- і багаторазових. За рахунок крейдованого шару папір стає біліше і показник білизни може досягати 98%.

Спочатку папір виходить матовою. За рахунок додаткового пропускання паперу через спеціальні вали (процес каландрування) вона стає глянсовою, більш щільною і трохи тонше на дотик, ніж спочатку матова.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію

Для друку на крейдованому папері добре підходять як офсетний, так і цифровий метод друку. Вона підходить практично для всіх видів обробки, таких як: тиснення, конгрев, ламінування, вибіркове УФ-лакування.

Глянцевий папір найбільш вдало виглядає в рекламній продукції, а матову люблять використовувати для друку виробів в фірмовому або корпоративному стилі.

З недоліків можна відзначити, що по крейдованому папері погано пише ручка, можуть розмазуватися чорнила. Якщо її використовувати для друку пакетів, то потрібна обов'язкова подальша ламінація. При додаванні паперу щільністю понад 170 г / м2, меловка буде ламатися. Це необхідно враховувати при роботі з папером і додавати технологічну операцію - биговку.

На щільною (250 - 300 г / м2) крейдованому папері ми друкуємо календарі , листівки , візитні картки , Обкладинки для каталогів і буклетів . На середніх щільності - рекламні листівки, паперові пакети , календарі . З легких сортів меловкі робимо ліфдети , Внутрішні блоки каталогів і багато іншого.

Дизайнерський папір - величезний пласт сучасних паперів! Навіть за назвою зрозуміло, що це щось незвичайне, нестандартне, відмінне від звичайних видів паперу. Одним з параметрів дизайнерських паперів є таке неізмеряемих поняття як краса.

Дизайнерські папери діляться на колекції Дизайнерські папери діляться на колекції. Вони можуть мати:

  • незвичайну поверхню - фактуру, тиснення, які відчуваються тактильно і візуально, імітувати поверхню матеріалу - твід, бавовна, шкіру і т.д .;
  • мати незвичайні кольори, спеціально створюване нерівномірне фарбування, всілякі вкраплення в структуру паперу - кольорові волоски або блискітки.

Переваги виробів з дизайнерського паперу - покращений зовнішній вигляд, надання індивідуальності, можливість застосування різної обробки.

Але є і недоліки Але є і недоліки. Далеко не на всі види дизайнерських паперів можна покласти УФ-лак, бувають складнощі при друку методом шовкографії. Папери бувають досить товстими і жорсткими, вони не завжди проходять в друкарську машину. Офсетні фарби досить прозорі і на темних дизайнерських паперах така друк теж не годиться, за винятком друку металізованими фарбами, які мають кращу покриває здатністю.

Вартість дизайнерського паперу досить висока, але її можна купувати полистно. Необхідний точний розрахунок - скільки потрібно паперу для кожного конкретного тиражу. Наші технологи можуть проконсультувати Вас - на якому папері і для яких виробів краще використовувати ті чи інші види друку.

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів - листівок , візиток , запрошень , папок , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів, подарункової упаковки .

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів -   листівок   ,   візиток   ,   запрошень   ,   папок   , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів,   подарункової упаковки

Крафт - це високоміцна пакувальний папір. Вона буває пористої (дихаючої), що запобігає утворенню цвілі на продуктах, або може бути просякнута спеціальним складом, що робить її водооткалківающей. До того ж цей папір мало важить. Крафт відноситься до екологічно чистих матеріалів, проводиться з длінноворсового целюлози, яку можна повторно переробляти. Крафт застосовується для виготовлення пакетів, конвертів і т.д. Іноді для додаткового збільшення міцності, ми додаємо ламинацию з внутрішньої сторони пакета.

Щільність крафт-паперу від 45 до 120 г / м2. Колір паперу варіюється від коричневого (колір целюлози) до білого (вибілена целюлоза). Дуже добре запечатується офсетом, шовкографією і флексопечатью. Ми використовуємо крафт і для друку на цифрових машинах, але є свої особливості - на згинах паперу може відходити тонер. Ця проблема вирішується ще на стадії створення макета.

Зате складно переоцінити можливість друку крафт-пакетів маленькими тиражами. Їх дуже люблять весільні агентства, компанії працюють з Екопродукт - магазини, мініферми, парфумерні та навіть ювелірні компанії.

Існує різновид крафта, так званий крафт-картон. Він був створений як основа для виробництва гофрокартону. Але останнім часом його стали часто використовувати для виробництва дизайнерської продукції. Ми використовуємо крафт-картон для виробництва щільних конвертів з красивими стрічками, папок, пакетів, подарункової упаковки.

Картон - найбільш пухка і щільна папір Картон - найбільш пухка і щільна папір. При однаковій щільності картону і крейдованого паперу, картон істотно товщі. Залежно від марки крейдований папір щільністю 300 г / м2 по товщині відповідає картону 210-230 г / м2.

Видів картону існує величезна кількість і їх опис гідно окремої статті. Друк на картоні має свої особливості. У своїй роботі ми, в основному, використовуємо целюлозний картон, рідше макулатурний.

Картон буває однобічний і двосторонній. Крейдований покриття може бути одно-, дво- і тришаровим. Зворотний бік зазвичай сіра, жовтувата або вибілена.

Односторонній картон більш жорсткий, його використовують для виробництва:

  • рекламних папок;
  • обкладинок блокнотів;
  • всіх видів календарів;
  • конвертів, особливо для кур'єрських служб і страхових компаній;
  • пакетів великих розмірів.

Варіанти його використання безмежні.

Двосторонній картон - більш дорогий сорт картону, його використовують частіше для виробництва високоякісної продукції, до якої пред'являються підвищені вимоги до якості:

  • листівок і запрошень;
  • обкладинок каталогів;
  • VIP-упаковки.

На відміну від крейдованих паперів великої щільності, картон жорсткіше, міцніше, краще тримає форму, виглядає солідніше і, як наслідок, дорожче. Але зображення виходить трохи гірше, ніж на крейдованому папері.

Картон - технологічний матеріал. Він добре робиться, на ньому можна робити практично всі види оздоблювальних робіт - тиснення, конгрев, УФ-лак, ламінацію.

Самоклеящаяся папір - це папір, на яку нанесений клеїться шар, закритий спеціальної підкладкою. Підкладка може бути як суцільний, так і з насічками, щоб її було зручніше знімати. Лицьова сторона буває крейдованому і крейдованого.

Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися. Є спеціальні види самоклеїться папери, які повинні як добре триматися, так і легко зніматися після використання. Це дуже актуально для наклейок, які застосовуються в вагонах метро. Є самоклеящаяся папір, яка, навпаки, повинна руйнуватися при спробах її відклеїти. Це потрібно для виготовлення спеціальних захисних наклейок.

Друк на папері, що самоклеїться використовується для:

  • рекламних наклейок, в тому числі для метро;
  • інформаційних - для приладів, клавіатур;
  • на упаковку - найменування товару, ціну, штрих-коди;
  • наклейок на пакети, папки, коли складно нанести інформацію іншим способом друку;
  • коли потрібно заклеїти застарілу інформацію або помилку.

Самоклейка використовується для друку лайнерів, особливо для невеликих тиражів, коли процес каширування недоцільне. За рахунок відсутності часу очікування висихання клею, скорочується час виготовлення тиражу.

Завдяки можливості виготовлення одиничних тиражів і підвищення якості та зовнішнього вигляду виробів, самоклеящуюся папір використовують для виготовлення обкладинок фотоальбомів.

Крім самоклеящейся паперу є самоклеючі плівки. Їх частіше використовують для зовнішньої реклами, коли папір не підходить. Плівку можна мити, вона практично не схильна до впливу погодних умов. Її використовують для друку табличок, реклами на автомобілях, оформлення місць продажів і ін.

До речі, часто зустрічається неправильний, помилковий варіант написання цього слова. Правильно - самоклеящаяся, а не самоклеющейся паперу. Будьте уважні!

Будьте уважні

Самокопіювальний папір - з її допомогою можна робити копії документа без копіювального паперу. Існують три види шарів - верхній, середній (їх може бути багато) і нижній. Всі верстви володіють різними хімічними властивостями. Наприклад, на верхньому і середньому шарі зворотний бік аркуша покрита спеціальним шаром з мікрокапсулами, які при натисканні ручкою розкриваються і забарвлюють наступний шар паперу. А поверхня верхнього і нижнього шару не змочується клеєм. За рахунок цього можна клеїти підібрану в правильному порядку стопку листів і після висихання вона сама розбирається на комплекти. Самокопіювальні комплекти можна легко нумерувати. Застосовують самокопірку для виготовлення багатошарових ділових бланків, бланків суворої звітності, квитанцій, повідомлень ДТП і т.д.

Синтетична папір Синтетична папір. Існують синтетичні види паперів, на яких можна друкувати традиційними методами. Синтетичну папір виготовляють з поліетиленової або поліпропіленової плівки. Це зносостійка, вологостійка, еластична папір, міцна на вигин і розтягнення. На ній не залишаються плями. Папір має гладку, рівну поверхню і мало деформується при друку. На ній можна отримати зображення великий деталізації, які довго зберігають барвистість.

Для синтетичного паперу підходять практично всі постдрукові операції, як і для звичайних паперів. Їй не потрібно ламінація. Виглядає цей папір як звичайна, а її властивості дозволяють використовувати для різних виробів:

  • туристичні карти,
  • обкладинки брошур, книг, в тому числі дитячих,
  • ігрові карти,
  • бирки і ярлики,
  • меню для барів та кафе, особливо актуально на відкритому повітрі.

Вона прекрасно підходить для виготовлення візитних карток, які не рвуться, не мнуться і довго зберігають пристойний зовнішній вигляд.

При виборі паперу для того чи іншого друкованого вироби необхідно враховувати ряд факторів - цінова складова, зовнішній вигляд майбутнього виробу, довгостроковість його використання.

При складанні шаблонів, що використовуються в графічному онлайн редакторі ІНФОЛІО, ми врахували всі нюанси застосовуваних паперів і в калькуляторі замовлення запропонували оптимальний вибір для кожного виду друкованих виробів. Але якщо Вам потрібно що особливе, зателефонуйте в рекламний відділ і ми допоможемо підібрати той варіант, який Вас влаштує!

З каталогом паперів, що використовуються в нашій друкарні, можна ознайомитися тут .

Папір для друку

Папір - найважливіший елемент поліграфічного виробництва. Адже від виду і характеристик паперу залежить зовнішній вигляд і якість виробленої друкованої продукції.

Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше Ми використовуємо в роботі багато різних паперів і розповімо про деякі види докладніше.

Офсетний папір - одна з найпоширеніших паперів, яка, відповідаючи своїй назві, в основному призначена для офсетного друку. Людям вона знайома в першу чергу як принтерна або офісний папір. Вона добре запечатується і на цифрових машинах. На офсетному папері прекрасно виглядає тиснення, вона підходить для нумерації продукції. А ось ламінування на ній практично не роблять.

Офсетний папір відрізняється шорсткою поверхнею. Вона не відблискує на світлі, на ній зручно писати ручкою і олівцем, малювати фарбами і т.д. Щільність офсеткі варіюється в діапазоні від 65 г / м2 до 280 г / м2.

Офсетний папір добре вбирає рідини. Тому парфумерні компанії часто замовляють її для блоттеров (папірці в магазинах, на які розпилюють духи для проби).

Друк на офсетному папері має деякі недоліки. Так як фарба легко всмоктується в папір, вона не встигає висохнути на поверхні і якщо фарби багато, то папір довше сохне і може деформуватися. Другий недолік: у неї велика пляма розтискування фарби. Якщо на пухку папір капнути фарбою, пляма буде розтікатися. Зображення стає бляклим і не таким чітким, як на крейдованих паперах.

На відміну від крейдованому і дизайнерського паперу, офсетка недорога і використовується там, де не потрібна висока вартість кінцевого виробу.

Завдяки всім цим властивостям офсетний папір використовують:

- для друку книг;

- блоків квартальних календарів;

- конвертів ;

- всіляких виробів для записів і малювання: - всіляких виробів для записів і малювання:

- пробники для духів.

Крейдований папір - якісна, універсальна і найбільш затребувана папір. На паперову основу наноситься додатковий крейдований шар. Він не дозволяє фарбам вбиратися в папір і розтікатися. Фарба швидко сохне, розтиск зменшується і за рахунок цього зображення стає яскравим і більш привабливим, ніж на офсетному папері.

Крейдування буває одно- і двостороннім, одно- і багаторазових. За рахунок крейдованого шару папір стає біліше і показник білизни може досягати 98%.

Спочатку папір виходить матовою. За рахунок додаткового пропускання паперу через спеціальні вали (процес каландрування) вона стає глянсовою, більш щільною і трохи тонше на дотик, ніж спочатку матова.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію.

Діапазон щільності крейдованого паперу коливається від 70 г / м2 до 300 г / м2, тому друкувати на меловке можливо практично будь-яку високоякісну поліграфічну продукцію

Для друку на крейдованому папері добре підходять як офсетний, так і цифровий метод друку. Вона підходить практично для всіх видів обробки, таких як: тиснення, конгрев, ламінування, вибіркове УФ-лакування.

Глянцевий папір найбільш вдало виглядає в рекламній продукції, а матову люблять використовувати для друку виробів в фірмовому або корпоративному стилі.

З недоліків можна відзначити, що по крейдованому папері погано пише ручка, можуть розмазуватися чорнила. Якщо її використовувати для друку пакетів, то потрібна обов'язкова подальша ламінація. При додаванні паперу щільністю понад 170 г / м2, меловка буде ламатися. Це необхідно враховувати при роботі з папером і додавати технологічну операцію - биговку.

На щільною (250 - 300 г / м2) крейдованому папері ми друкуємо календарі , листівки , візитні картки , Обкладинки для каталогів і буклетів . На середніх щільності - рекламні листівки, паперові пакети , календарі . З легких сортів меловкі робимо ліфдети , Внутрішні блоки каталогів і багато іншого.

Дизайнерський папір - величезний пласт сучасних паперів! Навіть за назвою зрозуміло, що це щось незвичайне, нестандартне, відмінне від звичайних видів паперу. Одним з параметрів дизайнерських паперів є таке неізмеряемих поняття як краса.

Дизайнерські папери діляться на колекції Дизайнерські папери діляться на колекції. Вони можуть мати:

  • незвичайну поверхню - фактуру, тиснення, які відчуваються тактильно і візуально, імітувати поверхню матеріалу - твід, бавовна, шкіру і т.д .;
  • мати незвичайні кольори, спеціально створюване нерівномірне фарбування, всілякі вкраплення в структуру паперу - кольорові волоски або блискітки.

Переваги виробів з дизайнерського паперу - покращений зовнішній вигляд, надання індивідуальності, можливість застосування різної обробки.

Але є і недоліки Але є і недоліки. Далеко не на всі види дизайнерських паперів можна покласти УФ-лак, бувають складнощі при друку методом шовкографії. Папери бувають досить товстими і жорсткими, вони не завжди проходять в друкарську машину. Офсетні фарби досить прозорі і на темних дизайнерських паперах така друк теж не годиться, за винятком друку металізованими фарбами, які мають кращу покриває здатністю.

Вартість дизайнерського паперу досить висока, але її можна купувати полистно. Необхідний точний розрахунок - скільки потрібно паперу для кожного конкретного тиражу. Наші технологи можуть проконсультувати Вас - на якому папері і для яких виробів краще використовувати ті чи інші види друку.

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів - листівок , візиток , запрошень , папок , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів, подарункової упаковки .

Застосування дизайнерських паперів виправдано для підвищення представницького вигляду поліграфічної продукції, особливо виконуваних в корпоративному стилі, для друку високоякісних друкованих виробів -   листівок   ,   візиток   ,   запрошень   ,   папок   , Обкладинок для корпоративних буклетів, річних звітів,   подарункової упаковки

Крафт - це високоміцна пакувальний папір. Вона буває пористої (дихаючої), що запобігає утворенню цвілі на продуктах, або може бути просякнута спеціальним складом, що робить її водооткалківающей. До того ж цей папір мало важить. Крафт відноситься до екологічно чистих матеріалів, проводиться з длінноворсового целюлози, яку можна повторно переробляти. Крафт застосовується для виготовлення пакетів, конвертів і т.д. Іноді для додаткового збільшення міцності, ми додаємо ламинацию з внутрішньої сторони пакета.

Щільність крафт-паперу від 45 до 120 г / м2. Колір паперу варіюється від коричневого (колір целюлози) до білого (вибілена целюлоза). Дуже добре запечатується офсетом, шовкографією і флексопечатью. Ми використовуємо крафт і для друку на цифрових машинах, але є свої особливості - на згинах паперу може відходити тонер. Ця проблема вирішується ще на стадії створення макета.

Зате складно переоцінити можливість друку крафт-пакетів маленькими тиражами. Їх дуже люблять весільні агентства, компанії працюють з Екопродукт - магазини, мініферми, парфумерні та навіть ювелірні компанії.

Існує різновид крафта, так званий крафт-картон. Він був створений як основа для виробництва гофрокартону. Але останнім часом його стали часто використовувати для виробництва дизайнерської продукції. Ми використовуємо крафт-картон для виробництва щільних конвертів з красивими стрічками, папок, пакетів, подарункової упаковки.

Картон - найбільш пухка і щільна папір Картон - найбільш пухка і щільна папір. При однаковій щільності картону і крейдованого паперу, картон істотно товщі. Залежно від марки крейдований папір щільністю 300 г / м2 по товщині відповідає картону 210-230 г / м2.

Видів картону існує величезна кількість і їх опис гідно окремої статті. Друк на картоні має свої особливості. У своїй роботі ми, в основному, використовуємо целюлозний картон, рідше макулатурний.

Картон буває однобічний і двосторонній. Крейдований покриття може бути одно-, дво- і тришаровим. Зворотний бік зазвичай сіра, жовтувата або вибілена.

Односторонній картон більш жорсткий, його використовують для виробництва:

  • рекламних папок;
  • обкладинок блокнотів;
  • всіх видів календарів;
  • конвертів, особливо для кур'єрських служб і страхових компаній;
  • пакетів великих розмірів.

Варіанти його використання безмежні.

Двосторонній картон - більш дорогий сорт картону, його використовують частіше для виробництва високоякісної продукції, до якої пред'являються підвищені вимоги до якості:

  • листівок і запрошень;
  • обкладинок каталогів;
  • VIP-упаковки.

На відміну від крейдованих паперів великої щільності, картон жорсткіше, міцніше, краще тримає форму, виглядає солідніше і, як наслідок, дорожче. Але зображення виходить трохи гірше, ніж на крейдованому папері.

Картон - технологічний матеріал. Він добре робиться, на ньому можна робити практично всі види оздоблювальних робіт - тиснення, конгрев, УФ-лак, ламінацію.

Самоклеящаяся папір - це папір, на яку нанесений клеїться шар, закритий спеціальної підкладкою. Підкладка може бути як суцільний, так і з насічками, щоб її було зручніше знімати. Лицьова сторона буває крейдованому і крейдованого.

Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися Клей може застосовуватися різного виду і дуже важливо підібрати папір з правильним клейовим складом, щоб вона добре трималася на поверхні, де буде використовуватися. Є спеціальні види самоклеїться папери, які повинні як добре триматися, так і легко зніматися після використання. Це дуже актуально для наклейок, які застосовуються в вагонах метро. Є самоклеящаяся папір, яка, навпаки, повинна руйнуватися при спробах її відклеїти. Це потрібно для виготовлення спеціальних захисних наклейок.

Друк на папері, що самоклеїться використовується для:

  • рекламних наклейок, в тому числі для метро;
  • інформаційних - для приладів, клавіатур;
  • на упаковку - найменування товару, ціну, штрих-коди;
  • наклейок на пакети, папки, коли складно нанести інформацію іншим способом друку;
  • коли потрібно заклеїти застарілу інформацію або помилку.

Самоклейка використовується для друку лайнерів, особливо для невеликих тиражів, коли процес каширування недоцільне. За рахунок відсутності часу очікування висихання клею, скорочується час виготовлення тиражу.

Завдяки можливості виготовлення одиничних тиражів і підвищення якості та зовнішнього вигляду виробів, самоклеящуюся папір використовують для виготовлення обкладинок фотоальбомів.

Крім самоклеящейся паперу є самоклеючі плівки. Їх частіше використовують для зовнішньої реклами, коли папір не підходить. Плівку можна мити, вона практично не схильна до впливу погодних умов. Її використовують для друку табличок, реклами на автомобілях, оформлення місць продажів і ін.

До речі, часто зустрічається неправильний, помилковий варіант написання цього слова. Правильно - самоклеящаяся, а не самоклеющейся паперу. Будьте уважні!

Будьте уважні

Самокопіювальний папір - з її допомогою можна робити копії документа без копіювального паперу. Існують три види шарів - верхній, середній (їх може бути багато) і нижній. Всі верстви володіють різними хімічними властивостями. Наприклад, на верхньому і середньому шарі зворотний бік аркуша покрита спеціальним шаром з мікрокапсулами, які при натисканні ручкою розкриваються і забарвлюють наступний шар паперу. А поверхня верхнього і нижнього шару не змочується клеєм. За рахунок цього можна клеїти підібрану в правильному порядку стопку листів і після висихання вона сама розбирається на комплекти. Самокопіювальні комплекти можна легко нумерувати. Застосовують самокопірку для виготовлення багатошарових ділових бланків, бланків суворої звітності, квитанцій, повідомлень ДТП і т.д.

Синтетична папір Синтетична папір. Існують синтетичні види паперів, на яких можна друкувати традиційними методами. Синтетичну папір виготовляють з поліетиленової або поліпропіленової плівки. Це зносостійка, вологостійка, еластична папір, міцна на вигин і розтягнення. На ній не залишаються плями. Папір має гладку, рівну поверхню і мало деформується при друку. На ній можна отримати зображення великий деталізації, які довго зберігають барвистість.

Для синтетичного паперу підходять практично всі постдрукові операції, як і для звичайних паперів. Їй не потрібно ламінація. Виглядає цей папір як звичайна, а її властивості дозволяють використовувати для різних виробів:

  • туристичні карти,
  • обкладинки брошур, книг, в тому числі дитячих,
  • ігрові карти,
  • бирки і ярлики,
  • меню для барів та кафе, особливо актуально на відкритому повітрі.

Вона прекрасно підходить для виготовлення візитних карток, які не рвуться, не мнуться і довго зберігають пристойний зовнішній вигляд.

При виборі паперу для того чи іншого друкованого вироби необхідно враховувати ряд факторів - цінова складова, зовнішній вигляд майбутнього виробу, довгостроковість його використання.

При складанні шаблонів, що використовуються в графічному онлайн редакторі ІНФОЛІО, ми врахували всі нюанси застосовуваних паперів і в калькуляторі замовлення запропонували оптимальний вибір для кожного виду друкованих виробів. Але якщо Вам потрібно що особливе, зателефонуйте в рекламний відділ і ми допоможемо підібрати той варіант, який Вас влаштує!

З каталогом паперів, що використовуються в нашій друкарні, можна ознайомитися тут .

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com