рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Блохи, види бліх

  1. Зовнішній вигляд
  2. Життєвий цикл блохи
  3. види бліх
  4. Земляна блоха.
  5. Домашня блоха
  6. людська блоха
  7. щуряча блоха
  8. котяча блоха
  9. собача блоха
  10. куряча блоха

Блохи - це кровоссальні комахи , Які паразитують на тварин, птахів і людину. Вони небезпечні тим, що переносять велику кількість збудників хвороб. У світі живе більше 2000 видів.

Зовнішній вигляд

Розмір бліх не перевищує 0,5 см, не дивлячись на велику кількість їх видів. Тіло довгасте, округле, з боків сплюснуте, вкрите хітиновим шаром. На тілі присутні 3 пари кінцівок: дві пари спрямовані до голови, третя пара назад. Задні лапки більш потужні в порівнянні з передніми і виконують толчковую функцію під час стрибка. На корпусі є щетинки, за рахунок яких комаха зачіпається за шерсть, і через це не може його вичісування. Голова нахилена вниз, ротовий апарат колючо-смокче типу. На голові два очі і пара вусиків, занурених в Усикова ямки, гребінці. Вусики використовуються для фіксації самки під час спарювання, а гребінці допомагають утримуватися комасі на поверхні тіла господаря. Колір може варіювати від світло-коричневого до чорного.

Життєвий цикл блохи

Блохи - це кровоссальні   комахи   , Які паразитують на тварин, птахів і людину

Життєвий цикл блохи

Ці комахи проходять повний цикл розвитку. У нього входять: доросла особина або імаго, лялечка, личинка, яйце. Імаго відкладає яйця в навколишнє середовище. Через 14 днів виходять личинки першого типу. Вони харчуються органічними залишками (частинки шкіри, волосся, екскременти дорослих бліх і т.д.). Після триразової линьки окукліваются, і через 14 днів з'являється доросла особина. Якщо навкруги не благополучні умови, то лялечка життєздатною залишається до 1,5 років. Доросла особина може жити до 2 місяців.

види бліх

До основних видів бліх, що живуть в середній смузі, відносяться:

  • піщана;
  • земляна;
  • домашня;
  • людська;
  • щуряча;
  • котяча;
  • куряча;

піщана блоха

Піщані блохи живуть в пісках. Від інших видів відрізняються більш світлим забарвленням. Харчуються кров'ю людини, собаки, кішки і інших ссавців. Головною особливістю цих бліх є тип харчування самки. Самки вгризаються в поверхню шкіри, добираються до судини і починають харчуватися. Через деякий час в ній дозрівають яйця, і вона збільшуються в розмірі до горошини. Коли яйця необхідно відкладати, блоха вистрілює їх з яйцевода, при цьому сама залишається в товщі шкіри. Весь цей час місце ураження болить, запалюється і турбує господаря. При ураженні вторинною інфекцією може бути нагноєння.

земляна блоха

Земляна блоха.

Житла: грунт, підвали, плінтуса, меблі. Частіше страждають від цих бліх жителі перших поверхів, де в приміщенні вологість підвищена. Харчуються кров'ю ссавців. Зовні практично не відрізняються від інших видів.

Домашня блоха

Домашня блоха включає в себе кілька видів, які можуть жити в приміщенні. Харчуються в основному кров'ю собак і кішок, але можуть і людської. Виявити їх можна на тварин, в меблів, під плінтусом, в постільній білизні, в підстилках тварин, килимах.

людська блоха

людська блоха

Розмір не перевищує 4 мм, колір темно-коричневий. Довжина стрибка півметра, висота 30 см. Віддають перевагу харчуватися і жити на людину і свинях, але можуть і на кішках, собаках. Це пов'язано з практично відсутнім волосяним покривом, що полегшує пересування. У цього виду бліх немає головних грудних зубців, які допомагають при пересуванні в густому вовняного покрову.

щуряча блоха

щуряча блоха

Досягають до 2 мм в довжину, колір звело або темно-коричневий. Найчастіше мешкають в підвалах. Харчуються кров'ю мишей і щурів. Яйця відкладають в місцях проживання гризунів. Вважаються найнебезпечнішими з розповсюдження інфекцій.

котяча блоха

котяча блоха

Досягає до 0,5 мм в довжину. Голова більш плоска, ніж у інших видів. Кішки можуть ними заразитися від своїх одноплемінників або на вулиці. Якщо у тварини є схильність до алергічної реакції на слину бліх, то хвору тварину буде відчувати сильне свербіння. Так само шерсть буде виглядати не доглянутою, на шкірі можуть бути точкові ураження, які можуть розростатися до виразок і ран (кішки активно вилизують турбують їх місця). Не завжди можливо знайти блоху і її екскременти на кішках. Це пов'язано з активним відходом за шерстю у сімейства котячих. Для профілактики зараження існує велика кількість засобів.

собача блоха

собача блоха

Розміри не перевищують 5 мм. Близький вид до котячої блоху. Може паразитувати не тільки на собаках, а й на кішках, людині і інших ссавців. Переносник різноманітних інфекцій і паразитів. Так само як і котяча блоха яйця відкладається на тварин, але так як вони не фіксуються, то виявляються в навколишньому середовищі.

куряча блоха

куряча блоха

Вражають диких птахів і домашніх. Відмінною рисою цих комах вважається наявності рогових щипців у самців. Місця укусів можуть бути в області очей і дзьоба, там, де практично не має плавців. На шкірі птиці з'являються типові поразки. Можуть харчуватися кров'ю інших тварин і людини, але не довго. У будинку, де немає птахів, довго не живуть.

Всі види бліх є рознощиками різних інфекцій, і при виявленні їх у будинку необхідно провести дезінсекцію приміщення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Рейтинг: 4.6 / 5. З 5 голосів.

Please wait ...

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com