рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Макдоналдс сьогодні. Репортаж зсередини

  1. Виробничий процес і умови роботи
  2. особливості виробництва
  3. мануал відвідувача
  4. Трудові відносини та атмосфера в колективі. Погляд "на себе" типового працівника
  5. Теорія додаткової вартості на прикладі роботи одного ресторану
  6. Політика скорочення трудовитрат на виробництво
  7. Цінова політика. Забезпечення високих прибутків
  8. профспілкова діяльність

Від редакції: Ми публікуємо статтю, написану, як випливає з назви, працівником даного закладу Від редакції: Ми публікуємо статтю, написану, як випливає з назви, працівником даного закладу. Автор підійшов до справи сумлінно, і вже в чому його не зможе дорікнути навіть власник ресторанної мережі, так це у відсутності об'єктивності - позитивні моменти висвітлені в повному обсязі: гнучкий графік, кар'єрний ріст, лікарняні, зарплата ... Ми не можемо підтримати цього оптимізму напруженої роботи на знос до 16-ї години на добу. Роботи рабської, для якої навіть введений термін McJob (макджоб - Макрабство) ! Оксфордський словник англійської мови дає йому таке визначення: «тимчасова, погано оплачувана робота без будь-яких шансів на підвищення». Очевидно, що «хорошою» така робота може виглядати хіба що в очах бідного росіянина на тлі низького рівня життя Росії в порівнянні з країнами золотого мільярда. В іншому, стаття буде цікава і корисна потенційним відвідувачам і працівникам Макдонональдса.

Знайомство з цією компанією зазвичай починається з заповнення анкети на сайті або в самому ресторані. На анкету реагують швидко, протягом 1-3х днів, і запрошують на співбесіду, яке, як правило, закінчується вашим працевлаштуванням. З приводу плинності кадрів - вона там невелика, відсотків 30 від загальної кількості працівників. Решта працюють постійно. Робота там, на відміну від думки більшості людей, вважається грошової. Пояснення цьому просте - ваша зарплата прямо пропорційна вашій робочого часу, іншими словами - заробляйте, скільки влізе, хоч по 16 годин на день. Зустрічав і таке інше. Мій особистий рекорд 12 годин. Ще в цій компанії дотримуються ТК: оплачують відпустки і лікарняні, ДМС, медкнижку за рахунок компанії, оплачувані перерви, надбавка за вислугу років, раз на рік усім працівникам - підвищення погодинної ставки.

Виробничий процес і умови роботи

Починається все з навчання. Років зо два тому воно становило 8 годин, тобто інструктор проводив з працівником повноцінну зміну на кожній дільниці. Я ще застав це навчання, навчали так, що до сих пір пам'ятаю все ТТХ обладнання та стандарти якості. На даний момент заради скорочення трудовитрат навчання скорочено до 2 годин на ділянці, що звичайно позначається на якості продукції, що випускається. Нічого вчитися, - працювати треба!

Трохи про розклад працівників. Що таке гнучкий графік в Макдоналдсі, і з чим його їдять. Це означає, що кожна людина, що працює в Макдоналдсі, може змінювати свій робочий графік щотижня, виходячи зі своїх можливостей. Розклад виглядає так: Номер працівника-Ім'я-Зміна (Час) -Позіція-Перерви.

У менеджерів свій розклад, тому що у них певний оклад, 5 змін по 8 годин завжди, а не погодинна оплата, як у працівників і інструкторів.

Навчання починається з залу. Можливо, доведеться пару раз помити туалети, але вірогідність цього украй мала. Підноси, совок з віником, швабра. Далі - як менеджеру завгодно. Чим більше ви знаєте виробничих ділянок, тим складніше - вас можуть кинути куди завгодно. Працівників, навчених всюди, вибирають для підвищення до інструктора і далі до менеджера з нескінченними приставками до цього слова: Swing, Swit, MNG-Trainee і т.п.

п

Зарплата. Базова ставка становить 146 рублів (на 2013 рік). У працівників нічної зміни 201 рубль, і це непогані гроші. 8 годин роботи днем ​​- це приблизно 1200 рублів за вирахуванням прибуткового податку. Вечірня надбавка 20%, нічна надбавка 40%, в свята подвійна ставка, а можна не працювати в них взагалі. Дохід ділиться на зарплату і аванс, які, до речі, ніколи не затримують. Щороку ставку підвищують - за вислугу років, за підсумками роботи, і ще в березні всім працівникам компанії. Є премія - до 25% від середньої зарплати в кожен квартал за підсумками роботи.

Працівники можуть заробляти від 8 до 35 тисяч, якщо 5 по 8, та з переробками, так з нічними змінами і т.п. Менеджери - від 35 до 50. Директор і заступники - від 80 тисяч. Є ще рівень вище директора, яких ще можна побачити в ресторані. Як правило, ці люди без уніформи. Це консультанти з виробництва, з навчання і т.п. На роботу по-справжньому ходять, як до себе додому. Їх функція - влаштовувати перевірки і консультувати. Зарплата від 100 тисяч рублів.

Можливості кар'єрного зростання безмежні, все залежить від бажання працівника. Мені зустрічалися люди, які працювали по 5, 7, 10 років. Знаю я і одного директора, який до цієї посади піднявся за 1 рік.

особливості виробництва

Якість - питання, яке хвилює кожного відвідувача.

Почнемо з м'яса - воно там ненатуральне. На власні очі бачив коробки з-під нього з написом «продукт м'ясовмісну».

Картопля, нагетси, курячі котлети - великий вміст жирів і НЖК, все це смажиться на одному маслі весь день.

Коктейлі та морозиво - просто великий вміст цукру і підсилювачів смаку, бачив коробки з-під соусу для морозива McFlurry з десятком подібних найменувань.

Газована вода - аналогічно коктейлів.

Гамбургери і їх похідні - якість сильно різниться від ресторану до ресторану. До слова, термін зберігання сендвічів на кабіні (де вони рядами лежать обличчям до відвідувача) - 10 хвилин, потім в сміття (за стандартами в сміття, хе-хе). Картопля Фрі зберігається 5 хвилин, заради інтересу спробуйте поспостерігати і засікти час, поки стоїте в черзі.

Єдиний нормальний продукт там - кава.

Розвінчаю кілька міфів про якість:

  1. М'ясо беруть голими руками. Та ніколи і ні за що, для цього є одноразові рукавички для кожної партії м'яса. Навіть років зо два тому, коли працівники кухні працювали без рукавичок (було і таке), м'ясо брали такими рукавичками.
  2. Працівники плюють в чізбургери. Не прийнято. Та й спеціально напаскудити комусь - ймовірність мала. Ось при зборі замовлення на Макавто - це так. Навалити 4 Біг Мака в 1 пакет і рясно посипати картоплею, яка нібито прокидалася сама) Можуть ще замість Коли налити Колу-Лайт, якщо концентрат закінчився і всім лінь переключити станцію на нову коробку з ним. Можуть покласти Біг Мак, що лежить хвилин 20. Це може статися, якщо ви нахамили працівникові або не вклонилися. Не будьте свинями, і ми не будемо теж.
  3. Чи не доливають Колу. В принципі неможливо. Її наливає автомат, і рівень в склянці залежить від кількості льоду, яке поклав працівник. Склянки розмічені на кількість без льоду, є спеціальна ризику збоку для цього.

Ще хочу сказати всім: є там не можна. Та взагалі. Так, навіть раз на місяць. Наприклад, половинка булочки гамбургера містить 2 чайні ложки цукру. Коли відкриваєш пакет з булками, по кухні пливе запах спирту. Є навіть спеціальний термін «карамелизация булочок».

мануал відвідувача

мануал відвідувача

Якщо ви все ж вирішили поїсти в Макдональдс, то пам'ятайте:

  1. Кава замовляйте великий, а не стандартний - заощадите більше і більше вип'єте. Різниця в 9 рублів і півсклянки (приблизно 100 мл). Замість латте або Капучіно беріть Чорний Кава з доливом молока (є така безкоштовна опція для чітера), за складом теж саме, що не переплачуйте за пінку)
  2. Коктейлі та газована вода: зверніть увагу на різницю в ціні і обсязі. Кола 0.5 л коштує 65 рублів, Кола 0.8.л - 68 рублів. Різниця 3 рубля і 300 мл.
  3. Морозиво: ріжок не беріть, їх нічні працівники розкладають на подавач брудними руками. Беріть в пластиковому стаканчику і можете тихо попросити налити побільше морозива і соусу (і говорите працівникові каси слова «будь ласка» і «спасибі»)
  4. Картопля: почекайте, коли пожежа свіжа партія (3 хв.), І попросіть у касира гарячу. Тільки не вживайте слово «свіжу» - там «свіже» все.
  5. Булки: замовте без інгредієнта, який не можна просто витягти з готового сендвіча, наприклад чізбургер без гірчиці. 2 хвилини і він ваш, зовсім свіжий.

Оптимальний час відвідування з точки зору черг і якості продукції: першу годину після відкриття і за годину до закриття.
Вранці: 7-10
Днем: 12-15
Увечері: 16-18 або 21-00.

Трудові відносини та атмосфера в колективі. Погляд "на себе" типового працівника

Боротьба за свої права тут в принципі неможлива, в Росії звільняють відразу. Простіше найняти іншу людину, ніж розбиратися зі страйкарями. У Росії і в США дуже різна ситуація. Можу сказати, що в Росії робота в Макдоналдс - це прибуткова справа. Зарплата 20 тисяч в місяць, взагалі не напружуючись. Піднатужся, і отримав в місяць 30-35. Така робота оптимальна для студентів і школярів - працюєш, коли хочеш, підлаштовуючи роботу під навчання. Типовий працівники в компанії - це молодь 16-25 років. У такому віці знайти інший хороший варіант важче, якщо немає багатих батьків, про зарплату я вже писав вище. Попрацювавши кілька років з ентузіазмом, можна отримувати 40 тисяч і так далі. Друга поширена категорія - пенсіонери, які працюють, щоб поставити на ноги дітей. Вони влаштовуються в компанію, коли їх ніде не беруть. Атмосфера в колективі дружна, отримуєш дуже хороші навички роботи в команді, де кінцевий результат залежить від кількох людей. І сам починаєш добре ставитися до колег.

Теорія додаткової вартості на прикладі роботи одного ресторану

Зарплата працівника складає приблизно 150 рублів на годину, за цей час він може приготувати приблизно 80 сендвічів Біг Тейсті. Помноживши їх кількість на їх вартість, ми отримаємо 80 * 149, тобто майже 12 тисяч. Навіть за вирахуванням витрат на їх виробництво, інгредієнти, доставку бачимо, що додаткова вартість дуже велика.

Трохи статистики з одного ресторану. Кількість замовлень на добу на Макавто - 1000 і на прилавках - 1000. Разом 2000 замовлень на добу. Сума середнього чека в день дорівнює 1000 рублів. З цього ми отримуємо середню виручку приблизно в 0.5 млн. Рублів на добу, помноживши кількість замовлень на суму середнього чека. Нагадаю - мова йде про одне тільки ресторані мережі.

Політика скорочення трудовитрат на виробництво

Це почалося в компанії приблизно півроку назад. Різко стали скорочувати кількість переробок, стали тримати менше працівників на зміні. Політика керівництва компанії в цій сфері тепер така: нехай працює хоч 1 людина на зміні, але Макдоналдс повинен працювати, тому що все одно прибуток велика. В одному підмосковному місті є Макдоналдс, єдиний в цьому місті, що часто зустрічається. І там нормальна ситуація, коли крім працівників по ремонту та обслуговуванню обладнання, що працюють тільки вночі, на всю ніч залишається одна дівчина-менеджер, яка одна повинна не тільки приймати замовлення, а й оплачувати їх, і готувати їх і видавати. А ще вона повинна підводити статистику за добу, заповнювати різні документи і ще готувати ресторан до відкриття з ранку. У деяких ресторанах, наприклад в моєму, ця політика виражається так: починають звільняти за порушення правил внутрішнього розпорядку: за неголеність (у чоловіків), за кросівки замість туфель і т.п., на що раніше не звертали уваги навіть. Забороняють залишатися довше своєї зміни, адже за законом годинник переробки оплачуються в подвійному розмірі.

Цінова політика. Забезпечення високих прибутків

Всі ми пам'ятаємо, що раніше, років 5 назад ріжок морозива коштував 14 рублів, наприклад. Як забезпечуються величезні прибутки цієї компанії? Нагадаю, чистий прибуток по всьому світу в 2011 році склала 5.5 млрд. Доларів. Чинників тут не так вже й багато, я постараюся розписати їх в подробицях:

  1. Зменшення витрат на виробництво і доставку. Все купується у російських фірм, крім м'яса і ще деяких продуктів. Для виробництва компонентів побудований цілий харчовий комбінат в Підмосков'ї. Скорочуються недбайливі працівники, час навчання, тимчасові стандарти виробництва.
  2. Час обслуговування. За стандартом Макдоналдс - підприємство швидкого обслуговування, і касир повинен зібрати і видати замовлення протягом 60 секунд після його оплати. Так, це не скрізь, але це стандарт.
  3. Охоплення всіх вікових груп і категорій відвідувачів. ХеппіМіл для самих маленьких, кава для ділової зустрічі, картопля і нагетси для великої компанії, гарячий чай для пенсіонерів, і навіть салати, моркву і яблука для любителів натуральної їжі.
  4. Підсилювачі смаку, не забуваємо про це. Потрібно, щоб відвідувачі поверталися до нас знову і знову!
  5. І, звичайно ж, постійне підвищення цін. В один прекрасний момент, прийшовши в улюблений заклад, ви виявляєте, що Біг Мак, і не тільки він, подорожчав на 1 рубль, і не тільки на один. Інфляція, думаєте ви, і купуєте все як завжди, адже 1 рубль не проблема, вірно? А в масштабі всієї мережі ресторанів (356 тільки в Росії)? Припустимо, в замовленні на Макавто або прилавках є 5 продуктів, ціну яких підвищили на 1 рубль. Це дає +5 рублів прибутку на добу в 1 замовленні. Беремо загальне число замовлень на добу, розраховане вище, множимо на 5 рублів додаткового прибутку в 1 замовленні і отримуємо +10000 рублів з повітря з одного ресторану. Або 3.5 млн. В день по всій Росії. З повітря.

профспілкова діяльність

Незважаючи на всі складнощі захисту трудових прав в компанії Макдоналдс, в Росії існує одна профспілкова осередок, яка складається з однієї людини, вже звільненого з компанії через пару місяців активної діяльності. Зараз вже колишній працівник Макдоналдс створив 2 сайта і на одному з них помістив набір відеозаписів, на яких показані порушення санітарних норм, порушення стандартів компанії та законів РФ. Співробітник був звільнений. Він подав кілька позовів, і на даний момент один з них дійшов до ВС. Він організовує поодинокі пікети біля ресторанів і веде пропаганду в інтернеті: працюють 2 сайта, ЖЖ і група ВК. З ним був встановлений контакт та досягнуто домовленості про взаємодію. Але про це - в наступній статті.

Олексій Биков

Як забезпечуються величезні прибутки цієї компанії?
Інфляція, думаєте ви, і купуєте все як завжди, адже 1 рубль не проблема, вірно?
А в масштабі всієї мережі ресторанів (356 тільки в Росії)?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com