рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Цікавий Харків: історія кахлю в одному музеї

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

2 квітня 2016, 9:49 Переглядів: 2 квітня 2016, 9:49 Переглядів:   Харківський музей керамічної плитки та сантехніки

Харківський музей керамічної плитки та сантехніки. Фото: Сегодня.

Харківський музей керамічної плитки та сантехніки - єдиний в Україні музей такого роду, який знайомить з традиціями виробництва кераміки. З'явився він 13 років тому в одному з харківських салонів плитки та сантехніки, і зараз його колекція налічує близько 3000 експонатів з різних країн: Канади, Великобританії, Росії, Італії, Індії, Нідерландів, Молдови та Білорусі. Тут можна побачити 150-річну черепицю, кахельні печі XIX століття, зразки керамічної плитки і предмети побуту минулих століть. Багато експонатів колекції принесли городяни.

У музеї постійно проводять екскурсії для школярів і студентів, приймають зарубіжних гостей і допомагають розшифровувати логотипи на старовинній продукції. А кілька років тому його співробітники надали предмети інтер'єру для зйомок фільму "Дау" про легендарного фізика Льва Ландау.

Піч відновили по залишкам кахлів

Піч відновили по залишкам кахлів

Облицьована кахлями піч колись прикрашала садибу в селищі Бабаї. З напівзруйнованого будинку в музей передали залишки двоколірних кахлів, виготовлених в 1860 році. Цілий рік майстра-керамісти працювали над відтворенням старовинною технологією виготовлення кахлів, і в результаті піч відновили в первісному вигляді.

Продукція відомого на всю країну купця

Теракотовий медальйон для каміна XIX століття був зроблений на заводі відомого на всю Російську імперію Василя Петрова. Завод кахлю, цегли і гончарних труб купець відкрив в 1840 році на Москалівці. Виробництво знаходилося в приватному будинку, а вироби продавалися в магазині в районі сучасного ЦУМу.

Плитка барона не стирається і не тьмяніє

Плитка барона не стирається і не тьмяніє

Особливе місце в музеї займає експозиція візерунчастої керамічної плитки для підлог "Товариства барона Бергенгейма". Барон створив в Харкові перший на півдні Російської імперії завод теракотових і керамічних виробів. Сьогодні унікальні підлоги з цієї плитки можна побачити в Благовіщенському соборі, Держпромі, ляльковому театрі і в інших містах. За довгі роки візерункове покриття плитки не стерлося, а фарби не потьмяніли.

Престижна нагорода за фасадну кераміку

З приходом радянської влади виробництво плитки в Харкові продовжилося на керамічному заводі. У музеї представлена ​​декоративна фасадна кераміка, за розробку і виробництво якої директор підприємства Нектарій Бабак в 1949 році отримав престижну на той час Сталінську премію. У Києві цю плитку можна побачити на будівлі Головпоштамту, в Харкові - на будівлях на площі Свободи.

Батарея з порцеляни - подарунок з Німеччини

Батарея з порцеляни - подарунок з Німеччини

Один з подарунків музею від харків'ян - порцеляновий опалювальна батарея, яка колись опалювала будинок, побудований в кінці XIX століття в Лозовий . Господар був відомим фахівцем з виготовлення баянів, і порцелянові батареї йому привезли з Німеччини в подарунок за виконану роботу. Під час війни цей будинок був зруйнований, а радіатори перевезли в Харків і змонтували в будинку, де вони прослужили ще майже півстоліття.

Камін з старого будинку і піч з медалями

Гарний теракотовий камін, який привертає увагу відвідувачів, раніше знаходився в одному з будинків на Москалівці. Також в музеї можна побачити кахельну піч, зроблену в Білорусі в 1894 році. На виставках її відзначили двома золотими і трьома срібними медалями.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Цікавий Харків: історія кахлю в одному музеї". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Макаренко Ганна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com