рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Паперові тигри і казки для дорослих: про що пише Ольга Ареф'єва

Музикант Ольга Ареф'єва написала більш четрирехсот пісень, видала дві книги і готує до випуску третю, а у вільний час жонглює в парках і ділиться з друзями враженнями про прочитані книги в розсилці з романтичною назвою "Заповідник паперового тигра" .

Не так давно Ареф'єва та гурт "Ковчег" виступили в Филевской парку в рамках проекту "Книги в парках". Перед виступом Ольга погодилася дати нам інтерв'ю і розповіла про Вінні Пуха, світле майбутнє, містиці казок і про те, чому кожен музикант рано чи пізно напише книгу.

Перед виступом Ольга погодилася дати нам інтерв'ю і розповіла про Вінні Пуха, світле майбутнє, містиці казок і про те, чому кожен музикант рано чи пізно напише книгу

Ольга Ареф'єва. Фото: M24.ru/Юлия Накошная

- Чому ви погодилися взяти участь у проекті "Книги в парках"?

- Мене радує, що так багато всього хорошого відбувається. Про погане ми все знаємо, але в місті набирають сили і радісні тенденції. Наприклад, коли випадково зайшла і побачила, як змінився Парк Горького, я була в захваті, навіть написала замітку про це. Гамаки, ігри, тенісні столи, танцювальні майданчики, фонтанчики для пиття - все це мене здивувало і порадувало. Це так правильно, так людяно, так розвінчує міф про монструозність державі, ігнорує реальну людину. Мені здається, майбутнє лежить в цьому напрямку - люди можуть і внутрішньо готові стати більш щедрими, відповідальними, красивими і добрими. І навчитися разом робити життя одне одного краще, а не ділити все і не тягнути під себе. Такий анти-паркан, комуни мислення. І коли мене як музиканта запрошують взяти участь в будь-якому позитивному справі, я, зрозуміло, погоджуюся.

І коли мене як музиканта запрошують взяти участь в будь-якому позитивному справі, я, зрозуміло, погоджуюся

Ольга Ареф'єва. Фото: M24.ru/Юлия Накошная

- Ви читаюча людина. Як думаєте, чи можуть такі акції привернути увагу масової аудиторії до літератури?

- Не думаю, що тут є пряма кореляція, тому що гуляти в парку, слухати концерти і читати - це різні заняття. Але слухати тексторіентірованние пісні на кшталт моїх і читати - це вже близько в якійсь мірі. Мої слухачі, безумовно, читають люди. І не тому що я на них якось вплинула, а тому що самі по собі вони такі і є. Такі до мене притягнулися.

Я багато років веду розсилку "Заповідник паперового тигра", де розповідаю про прочитані книги. Якщо зустрічаю щось мені особисто цікаве, пишу про це. Вийшов досить хороший, цікавий список рецензій і рекомендацій, можна знайти у нас на сайті. І люди читають і дякують, іноді полемізують, рекомендують щось своє.

- Для виступу на "Книгах в парках" ви підготували спеціальну концертну програму. Розкажіть, що в ній незвичайного?

- Тут тон задавали два дуже хороших компонента - це книги і парки. І те й інше я дуже люблю. Тим більше, я автор двох книг, і третя книга готується до публікації. А в парках я часто жонглюю в гарну погоду, сьогодні теж взяла з собою кульки і булави. Я включила кілька пісень про поетів і поезію, навіть зважилася почитати свої вірші, в чому у мене мало досвіду. Ще так з погодою пощастило!

- Багато вас знають в першу чергу як музиканта. Як прийшли до того, що стали письменником?

- Якщо людина пише свої тексти, вірші, то рано чи пізно він напише книгу. Є така народна прикмета. Навіть коли він не збирається спеціально писати книгу, одного разу тексти збираються в помітний обсяг, і виникає закономірна думка це все видати.

Посилання по темі

Але зі мною трохи інший випадок - у мене поки немає книги віршів. Є книга одностиший ( "Одностішійа"). Їх люблять, нескінченно цитують і пересилають, але для мене вони більше розвага. А головна праця, яким я пишаюся - це книга прози "Смерть і пригоди Єфросинії Прекрасної". Її походження для мене диво. Я не писала спеціально, і погано знаю рецепти, за якими пишеться проза. Кожен, хто прочитає цю книгу, зрозуміє, що там порушені всі закони кнігопісательства, що цей текст - швидше арт-об'єкт. Може бути, це книга віршів у прозі, може бути, книга сновідческіх походів в сусідні світи, дивовижних словесних медитацій. Загалом, це книга-подорож. І вона, до речі, у мене потроху продовжує жити своїм життям. Продовження виникає то в вигляді вистави, то в формі відео. Єфросинія - це альтер его, дружній мені герой, як у Мілна Вінні-Пух, як у Керролла Аліса. Моя Єфросинія - в якійсь мірі мій Вергілій, провідник і, може бути, відображення.

Фото: M24.ru/Юлия Накошная

- Про що буде ваша третя книга?

- У мене давно була задумка зібрати в одну книгу свої дитячі вірші. Десять років тому я навіть сама її ілюструвала. Я не вмію малювати, і прорив від "не вмію" до "вмію", - дуже великий крок. Чи не менше, ніж від "вмію погано" до "вмію добре".
Тоді давно її видати не вийшло за сумою якихось поточних обставин. Зараз я взялася за матеріал ще раз. Хвилі світу іноді підкидають в потрібну сторону, іноді навпаки відкочують. І зараз знову прийшла хвиля, на якій, я сподіваюся, ми все-таки виконаємо цю ідею - з тими ж видавцями. За минулий час я, по-перше, написала дуже багато нових віршів, по-друге, переосмислила старі. Може бути, навіть добре, що все не вийшло в колишньому вигляді, тому що вірші я зараз переоцінила і багато допрацювала напилком. І зробила другий ривок в малюванні.

Нещодавно я знайшла своє інтерв'ю піврічної давності на якомусь телебаченні, де дуже впевнено заявляю, що "малювати не вмію і, напевно, займуся ним вже в наступному житті". І раптом, виявляється, через два місяці щосили малюю! З'явився стимул, конкретне завдання: створити до своєї книги багато ілюстрацій! Я цікаво провела час, і дуже цим пишаюся. Великі хороші художники напевно знайдуть недоліки, хоча вони люди дуже добрі і ввічливі. Всі мені кажуть, що я чудово малюю, а я відчуваю, що треба і можу краще. Але важливий сам факт того, що це буде книга віршів, ілюстрованих рукою автора.

Правда, слово "дитяча" тут дуже умовно, для дітей до ста років. Але ці вірші ріднить якась грайливість, дитячість мислення, яка в будь-якому віці людям властива, якщо її не втрачати.

- У кожного поета є свій ліричний герой. Який ліричний герой у Ольги Арефьевой? Може бути, музикант, поет, мандрівник?

- У мене є інша асоціація - з театром. У кожної людини є свої типові особи і риси характеру. Для того щоб клоуну знайти свою маску, треба спостерігати за собою, іноді роками. І через якийсь час у будь-якого актора з'являється колекція масок, такий робочий кейсік. І всі ці маски - це в якійсь мірі він сам, але перебільшений в ту чи іншу сторону. І якщо Єфросинія - це така дівчина, квінтесенція жіночого і чарівного, то в дитячій книзі, напевно, це така дитина, який сидить в кожному дорослому.

І якщо Єфросинія - це така дівчина, квінтесенція жіночого і чарівного, то в дитячій книзі, напевно, це така дитина, який сидить в кожному дорослому

Фото: M24.ru/Юлия Накошная

- Ви стежите за тим, що відбувається в сучасній російській літературі?

- Ось тут я не книжник. У мене якось з белетристикою останнім часом не дуже ладиться, я майже не цікавлюся романами, а це велика частина сучасної літератури. Я люблю малі форми і якусь легкість. Сила поезії, мені здається, в тому, що її запам'ятовуєш зльоту, а не довго і болісно гризеш. Нещодавно робила номер розсилки про Бориса Заходера. Виявляється, багато хто знає його тільки як перекладача "Вінні-Пуха". А у нього розумні і прекрасні вірші, з тонким гумором. Мою улюблену Славникова можна необачно назвати похмурою, але її найхарактерніша риса - саме гумор, який вбудований в кожен рядок метафоричної мови. Картинка виходить об'ємною, на межі сміху і жаху.

Ще, якщо подумати, мені подобається те, що можна назвати ємким словом "казка". Це і фентезі, і чарівна література самих різних часів і авторів, і візіонерський містична проза. Ну плюс те, що можна назвати ємким словом "підручники", у мене є жартівливий тег "духовка і телеско". Від толтеків (магічні "люди знання", герої творів містичного письменника Карлоса Кастанеди - M24.ru) до тілесно-орієнтованої психотерапії, від генетики кульбаб до теорії суперструн.

- Які книги ви б радили обов'язково прочитати?

- "Вінні-Пуха" в перекладі Заходера і "Алісу" Керолла в перекладі Демуровой. Ну і Кастанеду, куди без нього - тут тобі і містична казка, і закручений сюжет, і підручник в одному флаконі.

Катерина Кадушкіна

сюжети: Музичне життя столиці: рецензії, фотографії, інтерв'ю , погляди , Інтерв'ю з людьми мистецтва

Як думаєте, чи можуть такі акції привернути увагу масової аудиторії до літератури?
Розкажіть, що в ній незвичайного?
Як прийшли до того, що стали письменником?
Який ліричний герой у Ольги Арефьевой?
Може бути, музикант, поет, мандрівник?
Які книги ви б радили обов'язково прочитати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com