рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що з чого пити: як розібратися в келихах і напоях

Не так-то просто зорієнтуватися у всіх видах столового приладдя і їх застосуванні, як до того зобов'язує столовий етикет. І якщо з тарілками ще якось можна розібратися інтуїтивно, то з келихами все значно складніше: адже їх існує близько кількох сотень, і всі вони різні за формою, товщині скла і призначені для певних напоїв.

У повсякденному житті ми рідко замислюємося, з якого келиха або склянки пити той чи інший напій. Але, бажаючи отримати справжнє задоволення, усвідомлюємо, що будь-який напій потрібно подавати в спеціальному келиху. Адже навіть саме вишукане вино, подане в не придатних для нього посудині, втрачає свою особливість, а правильно підібраний келих тільки підкреслює смак і аромат.

Адже навіть саме вишукане вино, подане в не придатних для нього посудині, втрачає свою особливість, а правильно підібраний келих тільки підкреслює смак і аромат

1. Келих шампань флюте (фужер-флейта) використовується для подачі витончених шампанських вин. У класичному високому звуженому до вершини келиху напій добре піниться, довше «грає» і не так швидко видихається. Келих об'ємом 200-300 мл наповнюється строго на 2/3. Шампанське можна подавати до всіх страв, від закусок до десерту, обов'язково охолодженим до 6 ° C.

2. Під чашею для шампанського широке горлечко, тому газованість напою швидко випаровується. Вона була поширена в 30-40-х рр. XX століття, але зараз втратила свою популярність і здебільшого використовується на заходах, де будують вежі з келихів з шампанським , А також для подачі коктейлю «Дайкірі». Обсяг келиха - 120-200 мл.

Чаша для шампанського була поширена в 30-40-х рр. XX століття, але зараз втратила свою популярність.

3. Червоне вино принесе більшу насолоду, якщо буде подано в приземкуватому, округлому, з широким дном келиху. Велика площа контакту з повітрям сприяє насиченню напою киснем, більш тонкому і повному розкриттю букета. Обсяг келиха - близько 260 мл. Червоне вино подають до качці, гусям, яловичині, свинині, баранині, дичини, а також до десерту. Сухі та напівсухі червоні вина п'ють кімнатної температури, порядку + 18 ° С, солодкі і напівсолодкі - злегка охолодженими.

4. Для білого вина використовують келихи з звужується догори чашею невеликого обсягу (210 мл) - завдяки частому підливання напій в такій посудині завжди буде прохолодним і свіжим. Біле вино наливають на 2/3 келиха, подають охолодженими до 10 ° C до риби, птиці, курчатам, індичці, телятині, а також до десерту.

5. Універсальний (дегустаційний) келих за формою схожий на ємність для білого вина, але має менший розмір (150-160 мл). Він наповнюється не більше ніж на третину і цілком підійде для портвейну, білого і червоного вина .

6. Невеликий (25-60 мл) келих трикутної форми з короткою ніжкою призначений для подачі лікарів в чистому вигляді, але також може використовуватися і для коньяку. Лікер в ньому слід подавати охолодженим до 10 ° C.

Лікер в ньому слід подавати охолодженим до 10 ° C

7. У келиху об'ємом 80-100 мл, званому «мадерная чарка» або «порт глас», прийнято подавати херес, вермут або кріплені вина. Цей келих класичної трикутної форми з витонченою фігурної ніжкою наповнюють лише наполовину напоєм, охолодженим до 10 ° C.

8. Келих «сніфтер» - з товстим дном і потужною короткою ніжкою, сильно звужується догори, - призначений для подачі бренді, коньяку, арманьяк і кальвадосу в чистому вигляді. Посудина прекрасно лягає в долоню, від тепла якої напій зігрівається і розкриває свій смак і букет. Тому напої потрібно подавати кімнатної температури і пити невеликими ковтками, смакуючи смак. Обсяг сніфтер - 260-390 мл, але наповнювати його можна тільки до краю широкої частини келиха, тобто не більше ніж на чверть.

Напої потрібно подавати кімнатної температури і пити невеликими ковтками, смакуючи смак.

9. У келиху «Рокс», або, як його ще називають, «олд фешн», подають віскі - як в чистому вигляді, так і з льодом. Келих має прямокутну форму з товстими стінками і дном, які уповільнюють танення льоду. Посудина об'ємом від 100 до 320 мл наповнюється наполовину.

10. Невеликий прямий келих «шот» з товстим дном, об'ємом 40-60 мл, призначений для сильно охолодженого міцного алкоголю в чистому вигляді (наприклад, горілки) і для міцних шаруватих коктейлів невеликого обсягу, розрахованих на 1 ковток.

11. Високий, розширений до центру келих призначений для пива, але може бути використаний і для подачі різних коктейлів. Обсяг судини коливається від 220 до 500 мл. Чим холодніше його вміст, тим краще.

12. Пивний кухоль має більший обсяг, ніж келих, - від 250 до 1000 мл.

Пивний кухоль має більший обсяг, ніж келих, - від 250 до 1000 мл

13. Високий склянку хайболл обсягом 150-300 мл, з міцними стінками і товстим дном, розширюється у горлечка, використовується для подачі води, безалкогольних напоїв і деяких видів коктейлів.

14. Коллінз - високий стакан з товстими прямими стінками і дном, об'ємом 230-340 мл, - найбільш популярний келих для міцного алкоголю, змішаного з содовою і льодом, а також для коктейлів великого обсягу з льодом ( «Мохіто», «Лонг айленд айс ти »).

15. Універсальний стакан-тумблер обсягом 260-320 мл, з потовщеними стінками і дном, підходить як для коктейлів, так і для міцного алкоголю з льодом, використовується для подачі крюшонів, ЕГ-ніг, коктейлів-аперитивів, коктейлів фліп.

16. Мартіні, або коктейльна чарка, - келих трикутної форми з широкою шийкою і довгою тонкою ніжкою, завдяки якій коктейль не нагрівається. Він ідеальний для більшості охолоджених коктейлів середнього обсягу без льоду , Але зовсім не підходить для напоїв в чистому вигляді (в тому числі і мартіні, незважаючи на свою назву). Обсяг цього келиха - 90-280 мл.

17. Келих об'ємом 200-250 мл на тонкій довгій ніжці, дуже вузький біля основи і дуже широкий у горлечка, призначений для коктейлю «Маргарита» і його варіацій, а також для заморожених напоїв. Краї цього келиха зазвичай прикрашають цукровою облямівкою.

Краї цього келиха зазвичай прикрашають цукровою облямівкою

18. Харрікейн - довгий келих у формі тюльпана на короткій фігурної ніжці обсягом 400-480 мл - створений спеціально для подачі тропічних коктейлів типу «Блакитні Гаваї» або «Піна Колада».

19. Келих незвичайної форми (граппагласс) призначений для граппи, італійського алкогольного напою, настояного на вичавках винограду.

Пус кафе (pousse cafe) - це шаруваті коктейлі, окремі компоненти яких підбираються контрастними за кольором, розташовуються шарами і не змішуються один з одним.

20. Невеликий келих на товстій ніжці використовується для коктейлів групи сауер (sour), що відрізняються кислим смаком завдяки вмісту в них цитрусових соків.

21. У невеликому вузькому келиху об'ємом 50-120 мл подають пус кафе (pousse cafe) - шаруваті коктейлі, окремі компоненти яких підбираються контрастними за кольором, розташовуються шарами і не змішуються один з одним.

22. Айріш кава (irish coffee) - келих у формі тюльпана з короткою ніжкою і товстою ручкою з жароміцного скла об'ємом 240-320 мл - створений спеціально для того, щоб подавати гарячі напої типу глінтвейну, грогу або кави по-ірландськи, але також підходить для кавових коктейлів, напоїв з морозивом.

23. У чашах обсягом 100-180 мл подають гарячий пунш, наповнюючи їх на три чверті.

Звичайно, це тільки мала частина з величезної кількості існуючих видів келихів, фужерів, склянок, чарок і стопок. Але цього мінімуму цілком достатньо, щоб правильно подати той чи інший напій і показати кращі його властивості.

Читайте також:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com