рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Питання: Як вибирати зимове пальто?

  1. Чи може утеплене пальто замінити пуховик або парку?
  2. Чим відрізняється зимове пальто від демісезонного?
  3. На що звернути увагу при виборі пальто і інший зимового верхнього одягу?
  4. Як правильно доглядати за пальто, щоб воно довго служило?
  5. Де купувати пальто?

Чи може утеплене пальто замінити пуховик? Що криється всередині по-справжньому теплою речі? Як вибирати і де купувати правильне пальто? Зрештою, як грамотно доглядати, щоб воно довго служило?

Ми поспілкувалися з засновниця двох московських марок верхнього одягу, Софією Жарової (SofiaZharova) і Діною Лубенцова (ButterMilkGarments) і дізналися все про утеплення. Відразу ж обмовимося, що речі SofiaZharovaстоят в два рази дорожче, ніж ButterMilkGarments - марки працюють в різних сегментах, використовують різні матеріали і технології, але до питань якості підходять однаково відповідально.

Відразу ж обмовимося, що речі SofiaZharovaстоят в два рази дорожче, ніж ButterMilkGarments - марки працюють в різних сегментах, використовують різні матеріали і технології, але до питань якості підходять однаково відповідально

Софія Жарова,
засновниця марки Sofia Zharova

Діна Лубенцова,
засновниця марки ButterMilk Garments

Чи може утеплене пальто замінити пуховик або парку?

Софія Жарова, засновниця марки Sofia Zharova

Сама універсальна і комфортний одяг для пізньої осені та зими - звичайно, парку. Це утеплене пальто з курточна або плащової тканини, зазвичай з капюшоном. Парку шкарпетках, легка, добре захищає від вітру, не боїться вологи і бруду, практично не деформується і простіше в догляді, ніж класичне пальто або шуба. До того ж, її легко поєднувати практично з будь-яким одягом - хоч із суворим костюмом, хоч з вечірньою сукнею.

Якісне зимове пальто може бути відмінною альтернативою і пуховикам, і паркам. Пройшли ті часи, коли зимові пальта були важкими і громіздкими, як дублянки і шуби. Сучасні утеплювачі дозволяють зробити по-справжньому тепле зимове пальто, яке при цьому буде красивим і легким. На мій смак, воно виграє у традиційній шуби і з фінансових, і з практичних, і з етичних міркувань, не кажучи вже про те, що виглядає більш сучасно. Так, пальто важче парок, дорожче, їх не можна прати, але краса і різноманітність фактур компенсують ці особливості.

Так, пальто важче парок, дорожче, їх не можна прати, але краса і різноманітність фактур компенсують ці особливості

Sofia Zharova

Чим відрізняється зимове пальто від демісезонного?

Софія Жарова, засновниця марки Sofia Zharova

У більшості демісезонних пальто утеплювач не передбачений, здатність зігрівати в холодну погоду залежить від властивостей основної тканини. Такі пальто зазвичай розраховані на плюсові температури (до + 5С °). У Москві їх носять у вересні-жовтні. Уже в листопаді стовпчик термометра коливається близько нуля, періодично опускаючись нижче. Для більшості європейських країн - це зима, а у нас - привід надіти утеплене демісезонне пальто. Таке можна носити до 5С °. Зимове ж пальто повинно бути продуваються і досить утепленим, щоб витримувати морози, в середньому від 5С ° до 15С °.

Для класичних пальто в якості основного матеріалу ми використовуємо тканини з натуральних волокон. Вони дорожче синтетичних і змішаних, але їх переваги - краса, теплота, тактильні властивості і здатність до відновлення - незаперечні.

У всіх утеплених моделях пальто з класичних матеріалів (вовни, кашеміру, альпаки, мохеру) ми використовуємо тонку мембрану відразу після шару пальтовкі - це спеціальна дихаюча тканина з водовідштовхувальним просоченням, яка захищає від вітру і зайвої вологи в сильні снігопади. Скільки б ви не утеплювали пальто, якщо воно продувається - все буде марно.

В якості основного зимового утеплювача використовуємо Slimtex. Це сучасний технологічний утеплювач на основі мікрофібри, дуже ефективний по співвідношенню товщини і теплоізоляції. Ізоляційні властивості такого утеплювача товщиною 2.5 мм відповідають шару синтепону товщиною 3 см. Він не деформується і не вимагає стежки, а значить дозволяє створювати тонкі і легкі утеплені пальто або парки, орієнтуючись лише на лінії фасону. Виходить цікава альтернатива практично будь-яким пуховикам - адже всі вони простьобані в ромб або смужку, і набагато об'ємніше. Slimtex не втрачає своїх властивостей при пранні і хімчистці, і вирішує проблему з всюдисущими вилазять пір'їнками. Пальто з такими утеплювачами легко витримують температури до 15С °.

Інший мій улюбленець - утеплювач на овечому пуху Rot-Weiss марки Kufner (він же шерстепон або шерстинного). Це сіточка з віскозних волокон, крізь яку протягнута овеча шерсть - нагадує тонкий оренбурзький пухову хустку. Цей утеплювач абсолютно невагомий, дуже пластичний і зовсім не додає об'єму. Його ми ставимо разом з найтоншої мембраною в утеплені демісезонні моделі, прекрасно підходять для холодної осені або теплу зиму (до-8С), використовуємо для утеплення рукавів класичних зимових пальто, а також на додаток до Slimtex в зимові моделі, розраховані на глибокі морози до - 25С ° - для додаткового затишку.

Loom Moscow

Діна Лубенцова, засновниця марки ButterMilk Garments

Я вибираю сумішеві тканину зі значним відсотком вовни у випадку з пальто і бавовна в випадку з парками. Натуральна тканина «дихає» на відміну від недорогий синтетики. Часто для створення повітрообміну використовують мембрану, але вона значно підвищує фінальну вартість виробу. Тканини з просоченням WR і нанесенням з вивороту PU найчастіше досить. Теж саме з пальто: шерсть гріє краще недорогий синтетики, а використання технологічних штучних тканейпредполагает цінову категорію вище середнього. Вартість речей ButterMilk Garments порівнянна з мас-магазинів - ми намагаємося оптимізувати витрати і збалансувати співвідношення ціни і якості.

На зимове пальто ми ставимо спеціальний утеплювач, він досить тонкий і походить від оренбурзького хустки. Склад: 70% вовна, 30% акрил. Це перевірений роками варіант. З урахуванням вовняного верху таке пальто можна носити до -15С °, а якщо підчепити жилет або тонкий пуховик, воно впорається і з більш низькими температурами. Важливо розуміти, що вказівка ​​температур умовне, точна цифра залежить від індивідуальних особливостей клімату, обраної взуття, шапки, шарфи, врешті-решт, від того, скільки ви на зупинці простоїте або будете з сумками з «Ашана» бігти.

ButterMilk Garments

На що звернути увагу при виборі пальто і інший зимового верхнього одягу?

Софія Жарова, засновниця марки Sofia Zharova

При виборі будь-верхнього одягу увагу варто звернути на якість матеріалів, спосіб утеплення і посадку.

Посадка - це справа смаку. Краще вибирати моделі, які сидять досить вільно, але не громіздко. Враховуйте особливості зимового гардеробу, коли одяг набуває додатковий обсяг. Навіть тонкий кашеміровий джемпер товщі легкого сукні, що говорити про затишні кардигани, світшоти і піджаки. Мої фаворити на зиму - кокони і пальто Y-силуету зі спущеним плечем. Усередині вільно розміститься улюблений светр, а зовні не буде відчуття «набитого».

Матеріал верху повинен бути приємний і на вигляд, і на дотик. На деформації його перевірити дуже легко - просто потріть матеріал в непомітному місці, як ніби застіривать пляма, а потім розгладьте цю ділянку (якщо тканина ворсова - то по ворсу). Якісний ворс відновлює свою форму, значить, вам буде легко доглядати за пальто за допомогою одежної щітки. Якщо заломи не йдуть, то в процесі носіння з відходом виникнуть складності, а пальто, швидше за все, буде виглядати неохайно. На безворсових драп можуть з'явитися катишки - для вовни це нормально, головне - як вони себе ведуть. Якщо легко знімаються, як пушинки - все добре, якщо пілінг відбувається «в тілі» тканини або складно видаляється, витягає за собою волокна - варто задуматися про раціональність покупки.

Loom Moscow

Якість підкладки також грає роль. Підклад з штучних волокон більш шкарпетки і рідше протирається, зате гірше дихає і набагато більше накопичує статичну електрику. У наших пальто ми використовуємо подклад з натуральної віскози, адже тіло дихає постійно, а статика взимку просто розлита в повітрі. Щоб підвищити несучість я вибираю максимально щільні підкладали з атласною фактурою, які зазвичай використовуються для шуб. Але при активній шкарпетці через пару сезонів і такий підклад може потоншати.

Утеплення - окрема тема. Бажано, щоб тип утеплювача і його марка були відомі (вказані на маркуванні та на сайті виробника, а зразок був включений в комплект бирок). В цьому випадку завжди можна перевірити інформацію про властивості утеплювача в мережі. Виробники проводять тести своєї продукції, ви зможете ознайомитися з технічними даними на конкретний утеплювач. Фраза «утеплене пальто» або «хороший фінський утеплювач» нічого не говорить про реальні властивості виробу. Пам'ятайте, що пальто з класичних пальтових тканин і зі штучного хутра продувності - цікавтеся, як вирішене це питання. Повинна бути або мембрана, або інша спеціальна технологія, інакше утеплення в вітряну погоду працювати не буде.

Добре, коли у пальто є пояс. У морози ви оціните додаткове прилягання, від одного слова «підперезатися» стає тепліше. Зимовий одяг під пальто ніхто не відміняв, так само як і теплі шарфи, і рукавички, і взуття. Кровообіг пов'язує всі частини людського тіла воєдино, і якщо у вас холодна взуття або рукавички - все одно будете мерзнути, яким би теплим не було ваше пальто. Бережіть себе, плекайте і вкутуйте! Енергію, яку організм витрачає на додатковий обігрів, можна використовувати куди більш раціонально.

Діна Лубенцова, засновниця марки ButterMilk Garments

Варто звернути увагу не тільки на наявність або відсутність утеплювача, а також і на товщину самої тканини, стандарт для зими - від 500 грамів. Цей параметр ніколи не вказують, але тактильно можна відчути різницю, порівнявши кілька пальто. Дивіться склад - сумішеві тканину краще натуральної, вона прослужить довше, буде менше м'ятися і пілінговаться. Високий комір закриє велику частину обличчя, а двобортний запах краще захистить від вітру.

ButterMilk Garments

Як правильно доглядати за пальто, щоб воно довго служило?

1. Пальто, як і взуття, потрібно давати відпочити. В ідеалі - не носити одне і те ж пальто два дні поспіль. Якщо такої можливості немає - організувати для нього максимально комфортний відпочинок на ніч. Пальто має як слід просохнути і «подихати». Навіть якщо на вулиці сухо, пальто все одно набере вологу від випарів вашого тіла. Волога ж пальтова тканину при висиханні буде приймати ту форму, яку ви їй додасте (як волосся при укладанні). Тому використовуйте спеціальну вішалку-плечики для зберігання верхнього одягу. У таких вішалок об'ємні поперечини, товщають до краю плеча. Ширина поперечини хорошою вішалки по краях буде не менше 5 см. Виберіть правильну довжину крил - для розмірів до М включно 39 см зазвичай досить, для L-XL підійдуть вішалки довжиною 40-41см. Якщо у вас немає такої - купіть, відновлювати деформований пальто буде дорожче. Повісивши пальто на вішалку, розподіліть його акуратно: розправте комір, перевірте, щоб в шафі вистачало місця для повної довжини пальто, розправте лацкани, підлоги, залиште відстань до висять поруч речей. Навіть за одну ніч пальто з натуральних тканин «відвисають» і відновлюють форму.

2. Чистити пальтосменним роликом для одягу, якщо тканина з ворсом - краще використовувати спеціальну щітку з велюровим покриттям. Така щітка видаляє не тільки порошинки і бруд, а й заломи ворсу.

3. У разі серйозних забруднень, пальто слід здати в хімчистку - прати пальто категорично не можна, інакше воно «сяде» і перетвориться в дитяче.

4. Якщо потрібно виправити незначні заломи, скористайтеся парогенератором або функцією «паровий удар», яка є у більшості сучасних прасок. Обробіть парою зам'яти ділянку на вазі, не торкаючись підошвою праски до поверхні пальто, розчешіть ворс щіткою і дайте пальто охолонути пару годин на вішалці. На початку і в кінці сезону має сенс скористатися послугою професійної прасування (зазвичай буває в хімчистках і ательє) - на промисловому обладнанні можливе повне відновлення практично будь-яких з'явилися дефектів форми.

5.Старайтесь не носити важку сумку або рюкзак на плечі або передпліччя. Якщо все ж використовуєте рюкзак - вибирайте гладкі фактури, пористі «витруть» або згорнуть тканину пальто дуже швидко.

Де купувати пальто?

Ми зібрали понад 50 пальто російських марок - від зовсім легких до максимально утеплених - вибирайте .

Чи може утеплене пальто замінити пуховик або парку?
Чим відрізняється зимове пальто від демісезонного?
На що звернути увагу при виборі пальто і інший зимового верхнього одягу?
Як правильно доглядати за пальто, щоб воно довго служило?
Де купувати пальто?
Чи може утеплене пальто замінити пуховик?
Що криється всередині по-справжньому теплою речі?
Як вибирати і де купувати правильне пальто?
Зрештою, як грамотно доглядати, щоб воно довго служило?
Де купувати пальто?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com