рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Гіпоалергенні породи кішок. Яку кішку завести, якщо у вас алергія на кішок - myzoomag

  1. Гіпоалергенні породи кішок. Яку кішку завести, якщо у вас алергія на кішок За народною прикметою,...
  2. Топ 10 гіпоалергенних порід кішок
  3. Гіпоалергенні породи кішок. Яку кішку завести, якщо у вас алергія на кішок
  4. Гіпораллергенние породи кішок
  5. Топ 10 гіпоалергенних порід кішок
  6. Гіпоалергенні породи кішок. Яку кішку завести, якщо у вас алергія на кішок
  7. Гіпораллергенние породи кішок
  8. Топ 10 гіпоалергенних порід кішок
  9. Гіпоалергенні породи кішок. Яку кішку завести, якщо у вас алергія на кішок
  10. Гіпораллергенние породи кішок
  11. Топ 10 гіпоалергенних порід кішок

Гіпоалергенні породи кішок. Яку кішку завести, якщо у вас алергія на кішок

За народною прикметою, при переїзді в нове житло прийнято першим впускати кота. Пов'язано це з великою любов'ю до цих тварин або зовсім навіть навпаки справді невідомо. Але достовірно відомий той факт, що в кожній третій родині живе кішка і буває навіть не одна. А ось вам зовсім інша статистика і вже не така райдужна. Кожна шоста людина в нашій країні страждає від алергії, ще у 20% від цієї кількості алергія саме на котів, причому вона може бути не тільки природженою, але і придбаної. Але не будемо вдаватися в нетрі медицини, давайте краще поговоримо про те, що робити алергікам, які люблять тварин і хочуть завести кошеня?

Гіпораллергенние породи кішок

Кілька мільйонів наших співгромадян, перебуваючи в одному приміщенні з чотириногими друзями, виявляють ознаки алергії:

  • чхання;
  • почервоніння шкірних покривів;
  • свербіж;
  • а в особливо серйозних випадках порушення дихання.

Люди, хто помилково вважає, що виною всьому шерсть тварин, але це не так. Насправді таку реакцію викликає специфічний білок Fel D1, який виробляється в організмі наших улюбленців. Він випаровується з поверхні шкірних покривів, ми його вдихаємо і починаємо чхати. Варто відзначити, що абсолютно негалогенних кішок не існує, є гіпоалергенні породи. В їх організмі білок Fel D1 виробляється в малій кількості, тому часто не викликає ніяких неприємних симптомів. Отже, давайте розберемося, як вибрати «правильного» вихованця і як за ним доглядати. Гіпоалергенні кішки список порід яких буде наведено нижче, просто ідеальні для заводчиків алергіків.

Топ 10 гіпоалергенних порід кішок

1. Балінез

Балінез або Балинезийская кішка відноситься до напівдовгошерсті породам Балінез або Балинезийская кішка відноситься до напівдовгошерсті породам. Вона була виведена в Америці як різновид сіамської кішки. Тварини невеликі за розміром, з подовженим тілом і клиноподібної мордочкою. Шерсть шовковиста, щільно прилягає до тіла, без підшерстя, тому Болінези самі справляються з доглядом за нею. Купати тварину потрібно рідко, розчісувати шерсть гребінцем або щіткою. Кошенята народжуються чисто білими, а вже після набувають свій неповторний забарвлення з шоколадними, блакитними, ліловими і темно-коричневими плямами.

Балінезійців досить енергійні, тому їх харчування повинно бути добре збалансовано. Для годування можна використовувати сухі раціони, або їжу, приготовлену особисто господарем. Обов'язковою в раціоні вважається відварне нежирне м'ясо, краще яловичина або телятина. Курку давати також можна, але оскільки вона бідна на амінокислоти, включати її в раціон не більше двох разів на тиждень. Також кішечка повинна їсти морську рибу, після термічної обробки. У невеликих кількостях додавати овочі та каші. Кефір, розведену сметану і молоко давати кілька разів на тиждень.

2. Ориентальная кішка

Дивлячись на фото цієї мугикаючи відразу кидаються в очі її великі вуха Дивлячись на фото цієї мугикаючи відразу кидаються в очі її великі вуха. Саме вони, витончене тіло і коротка шерсть є відмінними ознаками даної породи. Опис породи можна звести до двох слів: витончена і доброзичлива. Ця тварина має м'який характером, воно прівязчівость і залежно від людей.

У догляді дуже невибагливі, мають короткою шерстю, легким підшерстям охайність, стежать за своєю шубкою. До води ставляться з неприязню. Пожтому купати їх зайвий раз не рекомендується. Якщо ви розглядаєте породи котиків, які не линяють, то Орієнтал - саме такий.

Орієнтальні невибагливі в їжі. Головний принцип їх годування - маленькими порціями два рази в день. Цим мугикаючи не можна переїдати. На чому зупинити вибір, на збалансованому кормі і свежеприготовленном меню вибір виключно заводчика, але врахуйте той факт, що цих струнких необхідно годувати морської й океанічної рибою, м'ясом в сирому вигляді.

3. Яванез

Ці красені родом з острова Ява Ці красені родом з острова Ява. Мають шовковистою шерстю найкрасивіших відтінків, що не схильної до звалювання, славляться тим, що виділяють білок Fel D1 в мініатюрних дозах. Вони середнього розміру, мають клиноподібну мордочку і широко посаджені вуха.

Ці домашні улюбленця наділені м'яким голосом і доброзичливим характером. Вони прив'язуються до господаря, не переносять самотності. Грайливі і рухливі, тому повинні мати простір для активних ігор.

Вичісувати шерсть необхідно кілька разів на місяць м'якою щіткою, купання зі спеціальним шампунем проводиться з таким же інтервалом.

Оскільки яванез дуже активні, то витрачають енергію швидше інших мурок. Їм необхідний живильний раціон, збагачений амінокислотами, вітамінами групи Б і цинком.

4. Сибірська кішка

Гіпоалергенні породи кішок для людей зазвичай мають мізерної шерстю, або ж вона у них взагалі відсутній Гіпоалергенні породи кішок для людей зазвичай мають мізерної шерстю, або ж вона у них взагалі відсутній. Але цей Сибірський красень ламає всі стереотипи. Він володіє густою, довгою шерстю і пухнастим хвостом. Підшерсток щільно прилягає до тіла, в зимовий період потовщується Вушка у нього середнього розміру, забарвлення буває різноманітним

Як видно з назви порід, ця кішечка родом з Сибіру. Тому її шубка густа, щільна, не продувається Тіло середньої довжини, мускулисте, заднє лапи трохи довші за передні, живіт округлий і твердий.

Характер у тварини стабільний, вони в міру рухливі. Годувати можна як готовим кормом, так і домашньою їжею. Якщо варіант годування другий, то раціон повинен включати: м'ясо, рибу, яйця, тащение овочі, цільнозернові каші, субпродукти, молоко, кефір, розведену сметану.

5. Ліко

Переглядаючи фотографії Ліко, ви не перейметеся до них любов'ю Переглядаючи фотографії Ліко, ви не перейметеся до них любов'ю. На перший погляд вони нагадують котів-перевертнів, з частково відсутньої шерстю, більше нагадує шерсть опосума. Колір зазвичай чорний, буває з сивиною. Генна мутація домашньої кішки, привела до того, що особливістю цієї породи є повна втрата і так не надто густий вовни. Потім вона знову відростає.

Хоч на вигляд вони і непоказні, але спокійні в поведінці, миролюбні, прихилисті до господарів. Залежно від статевої ознаки вага тварини варіюється. Самці значно більше і важать 4,5-6 кг, в той час як самки тільки 2,5-3 кг.

Особливого догляду ця порода не вимагає, купання відбувається в міру необхідності і в залежності від типу шкіри кота. Одних купають раз на місяць, інших всього кілька разів на рік. У харчуванні також немає чітких рекомендацій, головне, щоб воно було збалансованим. Більшість заводчиків віддають перевагу сухому або консервованого раціону.

6. Девон-рекс

Ця живність за зовнішнім виглядом нагадує казкового ельфа Ця живність за зовнішнім виглядом нагадує казкового ельфа. Він дуже милий, з великими широко посадженими вушками, м'язистим коротким тільцем і розумним, пронизливим поглядом. Вираз мордочки може змінюватися в залежності від настрою.

Девон рекси соціально адаптовані, вони швидко запам'ятовують клички, піддаються дресурі. Вони цікаві, жадають спілкування, тому підуть на руки навіть до дітей. По відношенню до людей ніжні і ласкаві, тоді як до інших тварин можуть проявляти агресію.

Даний вид славиться своїм «богатирських» апетитом і не вередливістю до їжі. Вони готові ласувати навіть макаронами і кукурудзою, але все ж повноцінний збалансований раціон краще.

7. Корніш-рекс

Це справжній англієць має аристократичні риси, благородний забарвлення шерсті, хорошої якості, із завитками Це справжній англієць має аристократичні риси, благородний забарвлення шерсті, хорошої якості, із завитками. Котики дуже грайливі в будь-якому віці. Люблять приймати водні процедури, тому їх гіпоалергенність вище всяких похвал. Противний білок, що викликає проблеми у людей, з легкістю змивається з короткою шерстки. Розчісувати їх потрібно щіткою з натуральної щетини, щоб не пошкодити завитки.

Корніш-рекс слід годувати від двох до п'яти разів на день. Краще використовувати готовий корм високого класу. Також можна давати біле м'ясо, морську рибу, субпродукти в відвареному вигляді. Також вітаються кисломолочні продукти, в яких відсутній цукор.

8. Петерболд

Ця шляхетна кішка розумна, спокійна і елегантна Ця шляхетна кішка розумна, спокійна і елегантна. Порода родом з Росії, відноситься до типу безшерстих. Петерболд мають дуже цікаву зовнішність, вони витончені, мають довгу тонку мордочку з красивими мигдалеподібними очима, великими, милими вухами.

Петерболд активні, розумні, цікаві, доброзичливі і миролюбні. Вони мають потребу в спілкуванні зі своїми господарями і не виявляють незалежність. Люблять всіх від малого до великого, із задоволенням мурчат на руках.

Купати їх, як і всіх безшерстих кішечок, потрібно раз на тиждень. У літній період можна навіть частіше. Петерболд мають потребу в гарному збалансованому харчуванні, тому якщо ви згодні самі їм готувати, в меню варто ввести: яловичину, кролятину, індичину, сир, яєчні жовтки, варені субпродукти, цільнозернові каші, тушковані овочі.

9. Донські сфінкси

Мають екзотичну зовнішність і повністю позбавлені шерсті Мають екзотичну зовнішність і повністю позбавлені шерсті. Сфінкси мають прекрасну пам'ять і добре піддаються вихованню. Це не велика порода кішок. Вага дорослої особини від 3 до 5 кг. Температура їх тіла близько 39 градусів Цельсія, тому на дотик вони дуже гарячі.

Незважаючи на ніжний зовнішній вигляд догляд за Донським сфінксом не сильно відрізняється від догляду за звичайним котом. Єдина різниця полягає в тому, що сфінкси бояться протягів і частенько мерзнуть, якщо температура в квартирі менше 23 градусів.

Купати котика можна часто, але не більше 2 разів на тиждень. Як альтернативу купання, можна використовувати обтирання мокрою губкою.

В якості повноцінного меню підійде збалансований сухий корм гарної якості і багато свіжої води. Якщо ж бажаєте готувати вихованцеві самі, то за основу візьміть сире нежирне м'ясо. Рибу і яйця можна давати у відварному вигляді, але не частіше ніж один раз на тиждень.

10. Канадські сфінкси

Вище були описані самі гіпоалергенні породи кішок, але ці мугикаючи самі гіпоалергенні з усіх гіпоалергенних Вище були описані самі гіпоалергенні породи кішок, але ці мугикаючи самі гіпоалергенні з усіх гіпоалергенних. За зовнішнім виглядом це тварина середніх розмірів, вагою близько 5 кг, повністю позбавлене вовняного покриву. Воно має довгасте тільце, вкрите складочками шкіри. Лапи довгі, хвіст тонкий, очі мигдалеподібні, навіть злегка розкосі. Вуха великі, широкі шірокосаженние. Температура тіла тварини 38-39 градусів Цельсія, у кошенят вона досягає 41 градуса, тому вони теплі, як грілки.

Канадці мають добрий, лагідний характер. Вони прівизиваются до господарів, потребують постійному спілкуванні з ними. Якщо кота залишити без спілкування він стає сумним і обідчевим. Сфінкси залишаються рухливими і грайливими до самої старості.

Котики невибагливі в догляді, купати їх потрібно щотижня. Багато сфінкси люблять воду і з задоволенням плавають в теплій ванні.

У харчуванні також не вибагливий. Через рухливого способу життя і швидкого метаболізму вони люблять поїсти. Готовий корм прекрасно підійде для їх годування. Якщо віддаєте перевагу «натуралку», то в раціоні повинно переважати нежирне м'ясо (особливо в зимовий період). Оскільки Канадці люблять поїсти, то радимо не залишати на столі їжу, щоб не спокушати тварина.

Читати також:

Як впливає валерьянка на котів

Улюблені котячі місця

Як часто тічка у кішок

Гіпоалергенні породи кішок. Яку кішку завести, якщо у вас алергія на кішок

За народною прикметою, при переїзді в нове житло прийнято першим впускати кота. Пов'язано це з великою любов'ю до цих тварин або зовсім навіть навпаки справді невідомо. Але достовірно відомий той факт, що в кожній третій родині живе кішка і буває навіть не одна. А ось вам зовсім інша статистика і вже не така райдужна. Кожна шоста людина в нашій країні страждає від алергії, ще у 20% від цієї кількості алергія саме на котів, причому вона може бути не тільки природженою, але і придбаної. Але не будемо вдаватися в нетрі медицини, давайте краще поговоримо про те, що робити алергікам, які люблять тварин і хочуть завести кошеня?

Гіпораллергенние породи кішок

Кілька мільйонів наших співгромадян, перебуваючи в одному приміщенні з чотириногими друзями, виявляють ознаки алергії:

  • чхання;
  • почервоніння шкірних покривів;
  • свербіж;
  • а в особливо серйозних випадках порушення дихання.

Люди, хто помилково вважає, що виною всьому шерсть тварин, але це не так. Насправді таку реакцію викликає специфічний білок Fel D1, який виробляється в організмі наших улюбленців. Він випаровується з поверхні шкірних покривів, ми його вдихаємо і починаємо чхати. Варто відзначити, що абсолютно негалогенних кішок не існує, є гіпоалергенні породи. В їх організмі білок Fel D1 виробляється в малій кількості, тому часто не викликає ніяких неприємних симптомів. Отже, давайте розберемося, як вибрати «правильного» вихованця і як за ним доглядати. Гіпоалергенні кішки список порід яких буде наведено нижче, просто ідеальні для заводчиків алергіків.

Топ 10 гіпоалергенних порід кішок

1. Балінез

Балінез або Балинезийская кішка відноситься до напівдовгошерсті породам Балінез або Балинезийская кішка відноситься до напівдовгошерсті породам. Вона була виведена в Америці як різновид сіамської кішки. Тварини невеликі за розміром, з подовженим тілом і клиноподібної мордочкою. Шерсть шовковиста, щільно прилягає до тіла, без підшерстя, тому Болінези самі справляються з доглядом за нею. Купати тварину потрібно рідко, розчісувати шерсть гребінцем або щіткою. Кошенята народжуються чисто білими, а вже після набувають свій неповторний забарвлення з шоколадними, блакитними, ліловими і темно-коричневими плямами.

Балінезійців досить енергійні, тому їх харчування повинно бути добре збалансовано. Для годування можна використовувати сухі раціони, або їжу, приготовлену особисто господарем. Обов'язковою в раціоні вважається відварне нежирне м'ясо, краще яловичина або телятина. Курку давати також можна, але оскільки вона бідна на амінокислоти, включати її в раціон не більше двох разів на тиждень. Також кішечка повинна їсти морську рибу, після термічної обробки. У невеликих кількостях додавати овочі та каші. Кефір, розведену сметану і молоко давати кілька разів на тиждень.

2. Ориентальная кішка

Дивлячись на фото цієї мугикаючи відразу кидаються в очі її великі вуха Дивлячись на фото цієї мугикаючи відразу кидаються в очі її великі вуха. Саме вони, витончене тіло і коротка шерсть є відмінними ознаками даної породи. Опис породи можна звести до двох слів: витончена і доброзичлива. Ця тварина має м'який характером, воно прівязчівость і залежно від людей.

У догляді дуже невибагливі, мають короткою шерстю, легким підшерстям охайність, стежать за своєю шубкою. До води ставляться з неприязню. Пожтому купати їх зайвий раз не рекомендується. Якщо ви розглядаєте породи котиків, які не линяють, то Орієнтал - саме такий.

Орієнтальні невибагливі в їжі. Головний принцип їх годування - маленькими порціями два рази в день. Цим мугикаючи не можна переїдати. На чому зупинити вибір, на збалансованому кормі і свежеприготовленном меню вибір виключно заводчика, але врахуйте той факт, що цих струнких необхідно годувати морської й океанічної рибою, м'ясом в сирому вигляді.

3. Яванез

Ці красені родом з острова Ява Ці красені родом з острова Ява. Мають шовковистою шерстю найкрасивіших відтінків, що не схильної до звалювання, славляться тим, що виділяють білок Fel D1 в мініатюрних дозах. Вони середнього розміру, мають клиноподібну мордочку і широко посаджені вуха.

Ці домашні улюбленця наділені м'яким голосом і доброзичливим характером. Вони прив'язуються до господаря, не переносять самотності. Грайливі і рухливі, тому повинні мати простір для активних ігор.

Вичісувати шерсть необхідно кілька разів на місяць м'якою щіткою, купання зі спеціальним шампунем проводиться з таким же інтервалом.

Оскільки яванез дуже активні, то витрачають енергію швидше інших мурок. Їм необхідний живильний раціон, збагачений амінокислотами, вітамінами групи Б і цинком.

4. Сибірська кішка

Гіпоалергенні породи кішок для людей зазвичай мають мізерної шерстю, або ж вона у них взагалі відсутній Гіпоалергенні породи кішок для людей зазвичай мають мізерної шерстю, або ж вона у них взагалі відсутній. Але цей Сибірський красень ламає всі стереотипи. Він володіє густою, довгою шерстю і пухнастим хвостом. Підшерсток щільно прилягає до тіла, в зимовий період потовщується Вушка у нього середнього розміру, забарвлення буває різноманітним

Як видно з назви порід, ця кішечка родом з Сибіру. Тому її шубка густа, щільна, не продувається Тіло середньої довжини, мускулисте, заднє лапи трохи довші за передні, живіт округлий і твердий.

Характер у тварини стабільний, вони в міру рухливі. Годувати можна як готовим кормом, так і домашньою їжею. Якщо варіант годування другий, то раціон повинен включати: м'ясо, рибу, яйця, тащение овочі, цільнозернові каші, субпродукти, молоко, кефір, розведену сметану.

5. Ліко

Переглядаючи фотографії Ліко, ви не перейметеся до них любов'ю Переглядаючи фотографії Ліко, ви не перейметеся до них любов'ю. На перший погляд вони нагадують котів-перевертнів, з частково відсутньої шерстю, більше нагадує шерсть опосума. Колір зазвичай чорний, буває з сивиною. Генна мутація домашньої кішки, привела до того, що особливістю цієї породи є повна втрата і так не надто густий вовни. Потім вона знову відростає.

Хоч на вигляд вони і непоказні, але спокійні в поведінці, миролюбні, прихилисті до господарів. Залежно від статевої ознаки вага тварини варіюється. Самці значно більше і важать 4,5-6 кг, в той час як самки тільки 2,5-3 кг.

Особливого догляду ця порода не вимагає, купання відбувається в міру необхідності і в залежності від типу шкіри кота. Одних купають раз на місяць, інших всього кілька разів на рік. У харчуванні також немає чітких рекомендацій, головне, щоб воно було збалансованим. Більшість заводчиків віддають перевагу сухому або консервованого раціону.

6. Девон-рекс

Ця живність за зовнішнім виглядом нагадує казкового ельфа Ця живність за зовнішнім виглядом нагадує казкового ельфа. Він дуже милий, з великими широко посадженими вушками, м'язистим коротким тільцем і розумним, пронизливим поглядом. Вираз мордочки може змінюватися в залежності від настрою.

Девон рекси соціально адаптовані, вони швидко запам'ятовують клички, піддаються дресурі. Вони цікаві, жадають спілкування, тому підуть на руки навіть до дітей. По відношенню до людей ніжні і ласкаві, тоді як до інших тварин можуть проявляти агресію.

Даний вид славиться своїм «богатирських» апетитом і не вередливістю до їжі. Вони готові ласувати навіть макаронами і кукурудзою, але все ж повноцінний збалансований раціон краще.

7. Корніш-рекс

Це справжній англієць має аристократичні риси, благородний забарвлення шерсті, хорошої якості, із завитками Це справжній англієць має аристократичні риси, благородний забарвлення шерсті, хорошої якості, із завитками. Котики дуже грайливі в будь-якому віці. Люблять приймати водні процедури, тому їх гіпоалергенність вище всяких похвал. Противний білок, що викликає проблеми у людей, з легкістю змивається з короткою шерстки. Розчісувати їх потрібно щіткою з натуральної щетини, щоб не пошкодити завитки.

Корніш-рекс слід годувати від двох до п'яти разів на день. Краще використовувати готовий корм високого класу. Також можна давати біле м'ясо, морську рибу, субпродукти в відвареному вигляді. Також вітаються кисломолочні продукти, в яких відсутній цукор.

8. Петерболд

Ця шляхетна кішка розумна, спокійна і елегантна Ця шляхетна кішка розумна, спокійна і елегантна. Порода родом з Росії, відноситься до типу безшерстих. Петерболд мають дуже цікаву зовнішність, вони витончені, мають довгу тонку мордочку з красивими мигдалеподібними очима, великими, милими вухами.

Петерболд активні, розумні, цікаві, доброзичливі і миролюбні. Вони мають потребу в спілкуванні зі своїми господарями і не виявляють незалежність. Люблять всіх від малого до великого, із задоволенням мурчат на руках.

Купати їх, як і всіх безшерстих кішечок, потрібно раз на тиждень. У літній період можна навіть частіше. Петерболд мають потребу в гарному збалансованому харчуванні, тому якщо ви згодні самі їм готувати, в меню варто ввести: яловичину, кролятину, індичину, сир, яєчні жовтки, варені субпродукти, цільнозернові каші, тушковані овочі.

9. Донські сфінкси

Мають екзотичну зовнішність і повністю позбавлені шерсті Мають екзотичну зовнішність і повністю позбавлені шерсті. Сфінкси мають прекрасну пам'ять і добре піддаються вихованню. Це не велика порода кішок. Вага дорослої особини від 3 до 5 кг. Температура їх тіла близько 39 градусів Цельсія, тому на дотик вони дуже гарячі.

Незважаючи на ніжний зовнішній вигляд догляд за Донським сфінксом не сильно відрізняється від догляду за звичайним котом. Єдина різниця полягає в тому, що сфінкси бояться протягів і частенько мерзнуть, якщо температура в квартирі менше 23 градусів.

Купати котика можна часто, але не більше 2 разів на тиждень. Як альтернативу купання, можна використовувати обтирання мокрою губкою.

В якості повноцінного меню підійде збалансований сухий корм гарної якості і багато свіжої води. Якщо ж бажаєте готувати вихованцеві самі, то за основу візьміть сире нежирне м'ясо. Рибу і яйця можна давати у відварному вигляді, але не частіше ніж один раз на тиждень.

10. Канадські сфінкси

Вище були описані самі гіпоалергенні породи кішок, але ці мугикаючи самі гіпоалергенні з усіх гіпоалергенних Вище були описані самі гіпоалергенні породи кішок, але ці мугикаючи самі гіпоалергенні з усіх гіпоалергенних. За зовнішнім виглядом це тварина середніх розмірів, вагою близько 5 кг, повністю позбавлене вовняного покриву. Воно має довгасте тільце, вкрите складочками шкіри. Лапи довгі, хвіст тонкий, очі мигдалеподібні, навіть злегка розкосі. Вуха великі, широкі шірокосаженние. Температура тіла тварини 38-39 градусів Цельсія, у кошенят вона досягає 41 градуса, тому вони теплі, як грілки.

Канадці мають добрий, лагідний характер. Вони прівизиваются до господарів, потребують постійному спілкуванні з ними. Якщо кота залишити без спілкування він стає сумним і обідчевим. Сфінкси залишаються рухливими і грайливими до самої старості.

Котики невибагливі в догляді, купати їх потрібно щотижня. Багато сфінкси люблять воду і з задоволенням плавають в теплій ванні.

У харчуванні також не вибагливий. Через рухливого способу життя і швидкого метаболізму вони люблять поїсти. Готовий корм прекрасно підійде для їх годування. Якщо віддаєте перевагу «натуралку», то в раціоні повинно переважати нежирне м'ясо (особливо в зимовий період). Оскільки Канадці люблять поїсти, то радимо не залишати на столі їжу, щоб не спокушати тварина.

Читати також:

Як впливає валерьянка на котів

Улюблені котячі місця

Як часто тічка у кішок

Гіпоалергенні породи кішок. Яку кішку завести, якщо у вас алергія на кішок

За народною прикметою, при переїзді в нове житло прийнято першим впускати кота. Пов'язано це з великою любов'ю до цих тварин або зовсім навіть навпаки справді невідомо. Але достовірно відомий той факт, що в кожній третій родині живе кішка і буває навіть не одна. А ось вам зовсім інша статистика і вже не така райдужна. Кожна шоста людина в нашій країні страждає від алергії, ще у 20% від цієї кількості алергія саме на котів, причому вона може бути не тільки природженою, але і придбаної. Але не будемо вдаватися в нетрі медицини, давайте краще поговоримо про те, що робити алергікам, які люблять тварин і хочуть завести кошеня?

Гіпораллергенние породи кішок

Кілька мільйонів наших співгромадян, перебуваючи в одному приміщенні з чотириногими друзями, виявляють ознаки алергії:

  • чхання;
  • почервоніння шкірних покривів;
  • свербіж;
  • а в особливо серйозних випадках порушення дихання.

Люди, хто помилково вважає, що виною всьому шерсть тварин, але це не так. Насправді таку реакцію викликає специфічний білок Fel D1, який виробляється в організмі наших улюбленців. Він випаровується з поверхні шкірних покривів, ми його вдихаємо і починаємо чхати. Варто відзначити, що абсолютно негалогенних кішок не існує, є гіпоалергенні породи. В їх організмі білок Fel D1 виробляється в малій кількості, тому часто не викликає ніяких неприємних симптомів. Отже, давайте розберемося, як вибрати «правильного» вихованця і як за ним доглядати. Гіпоалергенні кішки список порід яких буде наведено нижче, просто ідеальні для заводчиків алергіків.

Топ 10 гіпоалергенних порід кішок

1. Балінез

Балінез або Балинезийская кішка відноситься до напівдовгошерсті породам Балінез або Балинезийская кішка відноситься до напівдовгошерсті породам. Вона була виведена в Америці як різновид сіамської кішки. Тварини невеликі за розміром, з подовженим тілом і клиноподібної мордочкою. Шерсть шовковиста, щільно прилягає до тіла, без підшерстя, тому Болінези самі справляються з доглядом за нею. Купати тварину потрібно рідко, розчісувати шерсть гребінцем або щіткою. Кошенята народжуються чисто білими, а вже після набувають свій неповторний забарвлення з шоколадними, блакитними, ліловими і темно-коричневими плямами.

Балінезійців досить енергійні, тому їх харчування повинно бути добре збалансовано. Для годування можна використовувати сухі раціони, або їжу, приготовлену особисто господарем. Обов'язковою в раціоні вважається відварне нежирне м'ясо, краще яловичина або телятина. Курку давати також можна, але оскільки вона бідна на амінокислоти, включати її в раціон не більше двох разів на тиждень. Також кішечка повинна їсти морську рибу, після термічної обробки. У невеликих кількостях додавати овочі та каші. Кефір, розведену сметану і молоко давати кілька разів на тиждень.

2. Ориентальная кішка

Дивлячись на фото цієї мугикаючи відразу кидаються в очі її великі вуха Дивлячись на фото цієї мугикаючи відразу кидаються в очі її великі вуха. Саме вони, витончене тіло і коротка шерсть є відмінними ознаками даної породи. Опис породи можна звести до двох слів: витончена і доброзичлива. Ця тварина має м'який характером, воно прівязчівость і залежно від людей.

У догляді дуже невибагливі, мають короткою шерстю, легким підшерстям охайність, стежать за своєю шубкою. До води ставляться з неприязню. Пожтому купати їх зайвий раз не рекомендується. Якщо ви розглядаєте породи котиків, які не линяють, то Орієнтал - саме такий.

Орієнтальні невибагливі в їжі. Головний принцип їх годування - маленькими порціями два рази в день. Цим мугикаючи не можна переїдати. На чому зупинити вибір, на збалансованому кормі і свежеприготовленном меню вибір виключно заводчика, але врахуйте той факт, що цих струнких необхідно годувати морської й океанічної рибою, м'ясом в сирому вигляді.

3. Яванез

Ці красені родом з острова Ява Ці красені родом з острова Ява. Мають шовковистою шерстю найкрасивіших відтінків, що не схильної до звалювання, славляться тим, що виділяють білок Fel D1 в мініатюрних дозах. Вони середнього розміру, мають клиноподібну мордочку і широко посаджені вуха.

Ці домашні улюбленця наділені м'яким голосом і доброзичливим характером. Вони прив'язуються до господаря, не переносять самотності. Грайливі і рухливі, тому повинні мати простір для активних ігор.

Вичісувати шерсть необхідно кілька разів на місяць м'якою щіткою, купання зі спеціальним шампунем проводиться з таким же інтервалом.

Оскільки яванез дуже активні, то витрачають енергію швидше інших мурок. Їм необхідний живильний раціон, збагачений амінокислотами, вітамінами групи Б і цинком.

4. Сибірська кішка

Гіпоалергенні породи кішок для людей зазвичай мають мізерної шерстю, або ж вона у них взагалі відсутній Гіпоалергенні породи кішок для людей зазвичай мають мізерної шерстю, або ж вона у них взагалі відсутній. Але цей Сибірський красень ламає всі стереотипи. Він володіє густою, довгою шерстю і пухнастим хвостом. Підшерсток щільно прилягає до тіла, в зимовий період потовщується Вушка у нього середнього розміру, забарвлення буває різноманітним

Як видно з назви порід, ця кішечка родом з Сибіру. Тому її шубка густа, щільна, не продувається Тіло середньої довжини, мускулисте, заднє лапи трохи довші за передні, живіт округлий і твердий.

Характер у тварини стабільний, вони в міру рухливі. Годувати можна як готовим кормом, так і домашньою їжею. Якщо варіант годування другий, то раціон повинен включати: м'ясо, рибу, яйця, тащение овочі, цільнозернові каші, субпродукти, молоко, кефір, розведену сметану.

5. Ліко

Переглядаючи фотографії Ліко, ви не перейметеся до них любов'ю Переглядаючи фотографії Ліко, ви не перейметеся до них любов'ю. На перший погляд вони нагадують котів-перевертнів, з частково відсутньої шерстю, більше нагадує шерсть опосума. Колір зазвичай чорний, буває з сивиною. Генна мутація домашньої кішки, привела до того, що особливістю цієї породи є повна втрата і так не надто густий вовни. Потім вона знову відростає.

Хоч на вигляд вони і непоказні, але спокійні в поведінці, миролюбні, прихилисті до господарів. Залежно від статевої ознаки вага тварини варіюється. Самці значно більше і важать 4,5-6 кг, в той час як самки тільки 2,5-3 кг.

Особливого догляду ця порода не вимагає, купання відбувається в міру необхідності і в залежності від типу шкіри кота. Одних купають раз на місяць, інших всього кілька разів на рік. У харчуванні також немає чітких рекомендацій, головне, щоб воно було збалансованим. Більшість заводчиків віддають перевагу сухому або консервованого раціону.

6. Девон-рекс

Ця живність за зовнішнім виглядом нагадує казкового ельфа Ця живність за зовнішнім виглядом нагадує казкового ельфа. Він дуже милий, з великими широко посадженими вушками, м'язистим коротким тільцем і розумним, пронизливим поглядом. Вираз мордочки може змінюватися в залежності від настрою.

Девон рекси соціально адаптовані, вони швидко запам'ятовують клички, піддаються дресурі. Вони цікаві, жадають спілкування, тому підуть на руки навіть до дітей. По відношенню до людей ніжні і ласкаві, тоді як до інших тварин можуть проявляти агресію.

Даний вид славиться своїм «богатирських» апетитом і не вередливістю до їжі. Вони готові ласувати навіть макаронами і кукурудзою, але все ж повноцінний збалансований раціон краще.

7. Корніш-рекс

Це справжній англієць має аристократичні риси, благородний забарвлення шерсті, хорошої якості, із завитками Це справжній англієць має аристократичні риси, благородний забарвлення шерсті, хорошої якості, із завитками. Котики дуже грайливі в будь-якому віці. Люблять приймати водні процедури, тому їх гіпоалергенність вище всяких похвал. Противний білок, що викликає проблеми у людей, з легкістю змивається з короткою шерстки. Розчісувати їх потрібно щіткою з натуральної щетини, щоб не пошкодити завитки.

Корніш-рекс слід годувати від двох до п'яти разів на день. Краще використовувати готовий корм високого класу. Також можна давати біле м'ясо, морську рибу, субпродукти в відвареному вигляді. Також вітаються кисломолочні продукти, в яких відсутній цукор.

8. Петерболд

Ця шляхетна кішка розумна, спокійна і елегантна Ця шляхетна кішка розумна, спокійна і елегантна. Порода родом з Росії, відноситься до типу безшерстих. Петерболд мають дуже цікаву зовнішність, вони витончені, мають довгу тонку мордочку з красивими мигдалеподібними очима, великими, милими вухами.

Петерболд активні, розумні, цікаві, доброзичливі і миролюбні. Вони мають потребу в спілкуванні зі своїми господарями і не виявляють незалежність. Люблять всіх від малого до великого, із задоволенням мурчат на руках.

Купати їх, як і всіх безшерстих кішечок, потрібно раз на тиждень. У літній період можна навіть частіше. Петерболд мають потребу в гарному збалансованому харчуванні, тому якщо ви згодні самі їм готувати, в меню варто ввести: яловичину, кролятину, індичину, сир, яєчні жовтки, варені субпродукти, цільнозернові каші, тушковані овочі.

9. Донські сфінкси

Мають екзотичну зовнішність і повністю позбавлені шерсті Мають екзотичну зовнішність і повністю позбавлені шерсті. Сфінкси мають прекрасну пам'ять і добре піддаються вихованню. Це не велика порода кішок. Вага дорослої особини від 3 до 5 кг. Температура їх тіла близько 39 градусів Цельсія, тому на дотик вони дуже гарячі.

Незважаючи на ніжний зовнішній вигляд догляд за Донським сфінксом не сильно відрізняється від догляду за звичайним котом. Єдина різниця полягає в тому, що сфінкси бояться протягів і частенько мерзнуть, якщо температура в квартирі менше 23 градусів.

Купати котика можна часто, але не більше 2 разів на тиждень. Як альтернативу купання, можна використовувати обтирання мокрою губкою.

В якості повноцінного меню підійде збалансований сухий корм гарної якості і багато свіжої води. Якщо ж бажаєте готувати вихованцеві самі, то за основу візьміть сире нежирне м'ясо. Рибу і яйця можна давати у відварному вигляді, але не частіше ніж один раз на тиждень.

10. Канадські сфінкси

Вище були описані самі гіпоалергенні породи кішок, але ці мугикаючи самі гіпоалергенні з усіх гіпоалергенних Вище були описані самі гіпоалергенні породи кішок, але ці мугикаючи самі гіпоалергенні з усіх гіпоалергенних. За зовнішнім виглядом це тварина середніх розмірів, вагою близько 5 кг, повністю позбавлене вовняного покриву. Воно має довгасте тільце, вкрите складочками шкіри. Лапи довгі, хвіст тонкий, очі мигдалеподібні, навіть злегка розкосі. Вуха великі, широкі шірокосаженние. Температура тіла тварини 38-39 градусів Цельсія, у кошенят вона досягає 41 градуса, тому вони теплі, як грілки.

Канадці мають добрий, лагідний характер. Вони прівизиваются до господарів, потребують постійному спілкуванні з ними. Якщо кота залишити без спілкування він стає сумним і обідчевим. Сфінкси залишаються рухливими і грайливими до самої старості.

Котики невибагливі в догляді, купати їх потрібно щотижня. Багато сфінкси люблять воду і з задоволенням плавають в теплій ванні.

У харчуванні також не вибагливий. Через рухливого способу життя і швидкого метаболізму вони люблять поїсти. Готовий корм прекрасно підійде для їх годування. Якщо віддаєте перевагу «натуралку», то в раціоні повинно переважати нежирне м'ясо (особливо в зимовий період). Оскільки Канадці люблять поїсти, то радимо не залишати на столі їжу, щоб не спокушати тварина.

Читати також:

Як впливає валерьянка на котів

Улюблені котячі місця

Як часто тічка у кішок

Гіпоалергенні породи кішок. Яку кішку завести, якщо у вас алергія на кішок

За народною прикметою, при переїзді в нове житло прийнято першим впускати кота. Пов'язано це з великою любов'ю до цих тварин або зовсім навіть навпаки справді невідомо. Але достовірно відомий той факт, що в кожній третій родині живе кішка і буває навіть не одна. А ось вам зовсім інша статистика і вже не така райдужна. Кожна шоста людина в нашій країні страждає від алергії, ще у 20% від цієї кількості алергія саме на котів, причому вона може бути не тільки природженою, але і придбаної. Але не будемо вдаватися в нетрі медицини, давайте краще поговоримо про те, що робити алергікам, які люблять тварин і хочуть завести кошеня?

Гіпораллергенние породи кішок

Кілька мільйонів наших співгромадян, перебуваючи в одному приміщенні з чотириногими друзями, виявляють ознаки алергії:

  • чхання;
  • почервоніння шкірних покривів;
  • свербіж;
  • а в особливо серйозних випадках порушення дихання.

Люди, хто помилково вважає, що виною всьому шерсть тварин, але це не так. Насправді таку реакцію викликає специфічний білок Fel D1, який виробляється в організмі наших улюбленців. Він випаровується з поверхні шкірних покривів, ми його вдихаємо і починаємо чхати. Варто відзначити, що абсолютно негалогенних кішок не існує, є гіпоалергенні породи. В їх організмі білок Fel D1 виробляється в малій кількості, тому часто не викликає ніяких неприємних симптомів. Отже, давайте розберемося, як вибрати «правильного» вихованця і як за ним доглядати. Гіпоалергенні кішки список порід яких буде наведено нижче, просто ідеальні для заводчиків алергіків.

Топ 10 гіпоалергенних порід кішок

1. Балінез

Балінез або Балинезийская кішка відноситься до напівдовгошерсті породам Балінез або Балинезийская кішка відноситься до напівдовгошерсті породам. Вона була виведена в Америці як різновид сіамської кішки. Тварини невеликі за розміром, з подовженим тілом і клиноподібної мордочкою. Шерсть шовковиста, щільно прилягає до тіла, без підшерстя, тому Болінези самі справляються з доглядом за нею. Купати тварину потрібно рідко, розчісувати шерсть гребінцем або щіткою. Кошенята народжуються чисто білими, а вже після набувають свій неповторний забарвлення з шоколадними, блакитними, ліловими і темно-коричневими плямами.

Балінезійців досить енергійні, тому їх харчування повинно бути добре збалансовано. Для годування можна використовувати сухі раціони, або їжу, приготовлену особисто господарем. Обов'язковою в раціоні вважається відварне нежирне м'ясо, краще яловичина або телятина. Курку давати також можна, але оскільки вона бідна на амінокислоти, включати її в раціон не більше двох разів на тиждень. Також кішечка повинна їсти морську рибу, після термічної обробки. У невеликих кількостях додавати овочі та каші. Кефір, розведену сметану і молоко давати кілька разів на тиждень.

2. Ориентальная кішка

Дивлячись на фото цієї мугикаючи відразу кидаються в очі її великі вуха Дивлячись на фото цієї мугикаючи відразу кидаються в очі її великі вуха. Саме вони, витончене тіло і коротка шерсть є відмінними ознаками даної породи. Опис породи можна звести до двох слів: витончена і доброзичлива. Ця тварина має м'який характером, воно прівязчівость і залежно від людей.

У догляді дуже невибагливі, мають короткою шерстю, легким підшерстям охайність, стежать за своєю шубкою. До води ставляться з неприязню. Пожтому купати їх зайвий раз не рекомендується. Якщо ви розглядаєте породи котиків, які не линяють, то Орієнтал - саме такий.

Орієнтальні невибагливі в їжі. Головний принцип їх годування - маленькими порціями два рази в день. Цим мугикаючи не можна переїдати. На чому зупинити вибір, на збалансованому кормі і свежеприготовленном меню вибір виключно заводчика, але врахуйте той факт, що цих струнких необхідно годувати морської й океанічної рибою, м'ясом в сирому вигляді.

3. Яванез

Ці красені родом з острова Ява Ці красені родом з острова Ява. Мають шовковистою шерстю найкрасивіших відтінків, що не схильної до звалювання, славляться тим, що виділяють білок Fel D1 в мініатюрних дозах. Вони середнього розміру, мають клиноподібну мордочку і широко посаджені вуха.

Ці домашні улюбленця наділені м'яким голосом і доброзичливим характером. Вони прив'язуються до господаря, не переносять самотності. Грайливі і рухливі, тому повинні мати простір для активних ігор.

Вичісувати шерсть необхідно кілька разів на місяць м'якою щіткою, купання зі спеціальним шампунем проводиться з таким же інтервалом.

Оскільки яванез дуже активні, то витрачають енергію швидше інших мурок. Їм необхідний живильний раціон, збагачений амінокислотами, вітамінами групи Б і цинком.

4. Сибірська кішка

Гіпоалергенні породи кішок для людей зазвичай мають мізерної шерстю, або ж вона у них взагалі відсутній Гіпоалергенні породи кішок для людей зазвичай мають мізерної шерстю, або ж вона у них взагалі відсутній. Але цей Сибірський красень ламає всі стереотипи. Він володіє густою, довгою шерстю і пухнастим хвостом. Підшерсток щільно прилягає до тіла, в зимовий період потовщується Вушка у нього середнього розміру, забарвлення буває різноманітним

Як видно з назви порід, ця кішечка родом з Сибіру. Тому її шубка густа, щільна, не продувається Тіло середньої довжини, мускулисте, заднє лапи трохи довші за передні, живіт округлий і твердий.

Характер у тварини стабільний, вони в міру рухливі. Годувати можна як готовим кормом, так і домашньою їжею. Якщо варіант годування другий, то раціон повинен включати: м'ясо, рибу, яйця, тащение овочі, цільнозернові каші, субпродукти, молоко, кефір, розведену сметану.

5. Ліко

Переглядаючи фотографії Ліко, ви не перейметеся до них любов'ю Переглядаючи фотографії Ліко, ви не перейметеся до них любов'ю. На перший погляд вони нагадують котів-перевертнів, з частково відсутньої шерстю, більше нагадує шерсть опосума. Колір зазвичай чорний, буває з сивиною. Генна мутація домашньої кішки, привела до того, що особливістю цієї породи є повна втрата і так не надто густий вовни. Потім вона знову відростає.

Хоч на вигляд вони і непоказні, але спокійні в поведінці, миролюбні, прихилисті до господарів. Залежно від статевої ознаки вага тварини варіюється. Самці значно більше і важать 4,5-6 кг, в той час як самки тільки 2,5-3 кг.

Особливого догляду ця порода не вимагає, купання відбувається в міру необхідності і в залежності від типу шкіри кота. Одних купають раз на місяць, інших всього кілька разів на рік. У харчуванні також немає чітких рекомендацій, головне, щоб воно було збалансованим. Більшість заводчиків віддають перевагу сухому або консервованого раціону.

6. Девон-рекс

Ця живність за зовнішнім виглядом нагадує казкового ельфа Ця живність за зовнішнім виглядом нагадує казкового ельфа. Він дуже милий, з великими широко посадженими вушками, м'язистим коротким тільцем і розумним, пронизливим поглядом. Вираз мордочки може змінюватися в залежності від настрою.

Девон рекси соціально адаптовані, вони швидко запам'ятовують клички, піддаються дресурі. Вони цікаві, жадають спілкування, тому підуть на руки навіть до дітей. По відношенню до людей ніжні і ласкаві, тоді як до інших тварин можуть проявляти агресію.

Даний вид славиться своїм «богатирських» апетитом і не вередливістю до їжі. Вони готові ласувати навіть макаронами і кукурудзою, але все ж повноцінний збалансований раціон краще.

7. Корніш-рекс

Це справжній англієць має аристократичні риси, благородний забарвлення шерсті, хорошої якості, із завитками Це справжній англієць має аристократичні риси, благородний забарвлення шерсті, хорошої якості, із завитками. Котики дуже грайливі в будь-якому віці. Люблять приймати водні процедури, тому їх гіпоалергенність вище всяких похвал. Противний білок, що викликає проблеми у людей, з легкістю змивається з короткою шерстки. Розчісувати їх потрібно щіткою з натуральної щетини, щоб не пошкодити завитки.

Корніш-рекс слід годувати від двох до п'яти разів на день. Краще використовувати готовий корм високого класу. Також можна давати біле м'ясо, морську рибу, субпродукти в відвареному вигляді. Також вітаються кисломолочні продукти, в яких відсутній цукор.

8. Петерболд

Ця шляхетна кішка розумна, спокійна і елегантна Ця шляхетна кішка розумна, спокійна і елегантна. Порода родом з Росії, відноситься до типу безшерстих. Петерболд мають дуже цікаву зовнішність, вони витончені, мають довгу тонку мордочку з красивими мигдалеподібними очима, великими, милими вухами.

Петерболд активні, розумні, цікаві, доброзичливі і миролюбні. Вони мають потребу в спілкуванні зі своїми господарями і не виявляють незалежність. Люблять всіх від малого до великого, із задоволенням мурчат на руках.

Купати їх, як і всіх безшерстих кішечок, потрібно раз на тиждень. У літній період можна навіть частіше. Петерболд мають потребу в гарному збалансованому харчуванні, тому якщо ви згодні самі їм готувати, в меню варто ввести: яловичину, кролятину, індичину, сир, яєчні жовтки, варені субпродукти, цільнозернові каші, тушковані овочі.

9. Донські сфінкси

Мають екзотичну зовнішність і повністю позбавлені шерсті Мають екзотичну зовнішність і повністю позбавлені шерсті. Сфінкси мають прекрасну пам'ять і добре піддаються вихованню. Це не велика порода кішок. Вага дорослої особини від 3 до 5 кг. Температура їх тіла близько 39 градусів Цельсія, тому на дотик вони дуже гарячі.

Незважаючи на ніжний зовнішній вигляд догляд за Донським сфінксом не сильно відрізняється від догляду за звичайним котом. Єдина різниця полягає в тому, що сфінкси бояться протягів і частенько мерзнуть, якщо температура в квартирі менше 23 градусів.

Купати котика можна часто, але не більше 2 разів на тиждень. Як альтернативу купання, можна використовувати обтирання мокрою губкою.

В якості повноцінного меню підійде збалансований сухий корм гарної якості і багато свіжої води. Якщо ж бажаєте готувати вихованцеві самі, то за основу візьміть сире нежирне м'ясо. Рибу і яйця можна давати у відварному вигляді, але не частіше ніж один раз на тиждень.

10. Канадські сфінкси

Вище були описані самі гіпоалергенні породи кішок, але ці мугикаючи самі гіпоалергенні з усіх гіпоалергенних Вище були описані самі гіпоалергенні породи кішок, але ці мугикаючи самі гіпоалергенні з усіх гіпоалергенних. За зовнішнім виглядом це тварина середніх розмірів, вагою близько 5 кг, повністю позбавлене вовняного покриву. Воно має довгасте тільце, вкрите складочками шкіри. Лапи довгі, хвіст тонкий, очі мигдалеподібні, навіть злегка розкосі. Вуха великі, широкі шірокосаженние. Температура тіла тварини 38-39 градусів Цельсія, у кошенят вона досягає 41 градуса, тому вони теплі, як грілки.

Канадці мають добрий, лагідний характер. Вони прівизиваются до господарів, потребують постійному спілкуванні з ними. Якщо кота залишити без спілкування він стає сумним і обідчевим. Сфінкси залишаються рухливими і грайливими до самої старості.

Котики невибагливі в догляді, купати їх потрібно щотижня. Багато сфінкси люблять воду і з задоволенням плавають в теплій ванні.

У харчуванні також не вибагливий. Через рухливого способу життя і швидкого метаболізму вони люблять поїсти. Готовий корм прекрасно підійде для їх годування. Якщо віддаєте перевагу «натуралку», то в раціоні повинно переважати нежирне м'ясо (особливо в зимовий період). Оскільки Канадці люблять поїсти, то радимо не залишати на столі їжу, щоб не спокушати тварина.

Читати також:

Як впливає валерьянка на котів

Улюблені котячі місця

Як часто тічка у кішок

Але не будемо вдаватися в нетрі медицини, давайте краще поговоримо про те, що робити алергікам, які люблять тварин і хочуть завести кошеня?
Але не будемо вдаватися в нетрі медицини, давайте краще поговоримо про те, що робити алергікам, які люблять тварин і хочуть завести кошеня?
Але не будемо вдаватися в нетрі медицини, давайте краще поговоримо про те, що робити алергікам, які люблять тварин і хочуть завести кошеня?
Але не будемо вдаватися в нетрі медицини, давайте краще поговоримо про те, що робити алергікам, які люблять тварин і хочуть завести кошеня?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com