- Лонг дрінк
- Популярні лонг дрінки на Кіпрі:
- шорт дрінк
- Популярні шорт дрінки:
- Популярні шоти:
- Змішування - метод Blend
- Струшування - метод Shake
- Побудова - метод Build
- Помішування - метод Stir
Коктейлі алкогольні і безалкогольні, різні шоти, соки і газована вода - всі ці напої є неодмінним атрибутом нічних клубів , Барів і будь-яких домашніх вечірок.
Як розібратися в коктейльній меню, який коктейль вибрати, в чому різниця, який напій вибрати для того чи іншого випадку і методи приготування коктейлів - про все це нижче.
Лонг дрінк
Більшу частину року кіпрська погода радує туристів і місцевих жителів своїм теплом. Лонг дрінк вважається річним напоєм і є одним з найпопулярніших видів коктейлів на Кіпрі.
Лонг дрінк (Long Drink) - це алкогольний коктейль великого обсягу, приготовлений з великою кількістю льоду. Головна мета цих напоїв створити освіжаючий ефект і розтягнути задоволення від їх вживання. Напій п'ється через трубочку в міру танення льоду.
Для приготування напоїв використовуються келихи великих обсягів, починаючи з 120 мл і закінчуючи 400 мл. Об'ємні келихи дозволяють вмістити різні інгредієнти в потрібних пропорціях, створюючи напої з неповторними смаками.
Популярні лонг дрінки на Кіпрі:
- «Мохіто»;
- "Джин тонік";
- «Лонг-Айленд»;
- «Май Тай»;
- "Піна Колада";
- «Текіла-санрайз».
Лонг дрінк на Кіпрі можна замовити в будь-яких барах, включаючи пляжні, нічних клубах і ресторанах. Треба відзначити, що ресторани, як правило, мають обмежену кількість коктейлів в меню, але за замовленням клієнта змішають саме те, що йому потрібно.
Знайти різноманітне коктейльне меню простіше в барах острова. Тут клієнтам пропонують як широко поширені коктейлі, так і великий вибір фірмових коктейлів закладів, що складаються з екзотичних фруктів і незвичайних смакових поєднань.
шорт дрінк
Шорт дрінк (Short Drink) - це коктейлі, що складаються з декількох інгредієнтів, які подаються невеликими порціями. У перекладі з англійської назва цих напоїв звучить як «короткий ковток», тому ці коктейлі і п'ються одним ковтком.
Шорт дрінки подають в келихах невеликих обсягів. Обсяги коктейлів варіюються від 50 до 120 мл, а фортеця «коротких напоїв» часто досить висока - від 17% до 45%.
Популярні шорт дрінки:
- «Дайкірі»;
- «Мартіні»;
- «Кайпірінья»;
- «Белліні»;
- «Чорний росіянин» і «Білий росіянин».
Шот або шутер
Шоти (Shot Drink) - це так звані «коктейлі-глотки» або «стріляючі напої», які п'ються залпом. У цю категорію напоїв входять як коктейлі, так і різні види чистого міцного алкоголю.
Шоти або шутери подаються в чарках 40-60 мл і маю різну фортецю. Шоти - це швидкий і ефективний спосіб добрати свій градус для тих, хто опинився тверезим в розпал вечірки.
Велика частина рецептів шотів - це авторські рецепти барменів. Класичний російський шот - це чарка горілки.
Популярні шоти:
- «Б-52»;
- Текіла;
- горілка;
- Smirnoff North;
- «Егермейстер»;
- «Кавовий шутер».
Методи приготування коктейлів
Незважаючи на гадану простоту, приготування коктейлів включає не тільки знання інгредієнтів напою, але також техніки і методів їх приготування.
Основні методи приготування коктейлів:
- Blend - змішування;
- Shake - струшування;
- Build - побудова;
- Stir - помішування.
Змішування - метод Blend
Метод Blend найпростіший спосіб виготовлення коктейлів з використанням блендера. Як правило, цей метод застосовується для створення коктейлів з використанням фруктів і ягід. Також цей метод ідеальний для створення безалкогольних і «заморожених» коктейлів (Frozen cocktails), молочних шейків і смузі.
Спосіб приготування: всі інгредієнти коктейлю закладаються в блендер і перемішуються до однорідної маси. Кількість доданого льоду безпосередньо впливає на ступінь заморожене коктейлю.
Відомі коктейлі, приготовані з використанням блендера:
- "Піна Колада";
- «Фрозен Дайкири»;
- «Фрозен Маргарита».
Струшування - метод Shake
Для створення коктейлів методом Shake в першу чергу необхідно мати в наявності шейкер. Цей метод поширений для створення коктейлів, що складаються з важко змішуються інгредієнтів, таких як сиропи, алкоголь, яйце і лікери.
Метод Shake дозволяє дуже добре перемішати інгредієнти, охолодити і розбавити коктейль.
Спосіб приготування: шейкер заповнюється на 2/3 льодом, потім додаються всі інгредієнти для коктейлю і активно струшувати до повного перемішування складових. Важливо звернути увагу на кількість льоду: якщо його буде мало, то лід швидко розтане і розбавить напій.
Відомі коктейлі, приготовані з використанням шейкера:
- «Маргарита»;
- «Мартіні»;
- «Космополітен»;
- "Блакитна лагуна";
- «Ірландський мартіні з Бейліс».
Побудова - метод Build
Техніка Build використовується як для приготування простих коктейлів (міцний алкоголь і вода / соки), так і для більш «творчих» напоїв, таких як шаруваті коктейлі і коктейлі з використанням роздавлений ягід, спецій і трав.
Спосіб приготування основним методом Build: келих заповнюється льодом, потім по черзі вливається міцний алкоголь і безалкогольна вода або сік, всі інгредієнти можуть бути перемішані барною ложкою або паличкою для розмішування. Даний метод не підходить для напоїв з використанням лікарів через високої щільності останніх.
приклади:
- "Кривава Мері";
- «Кола з горілкою»;
- «Кола з віскі»;
- "Джин тонік".
Спосіб приготування методом нашарування (Layering). Для створення шаруватих коктейлів необхідно знати щільність (процентний вміст цукру в напої) і фортеця інгредієнтів. Для рівномірної укладання шарів знадобиться барна ложка і тренування навички «укладання» шарів. Часто цей спосіб виготовлення коктейлів використовують для створення всіма улюблених шотів.
приклади:
Спосіб приготування методом тиску (Muddling). В даному методі для створення напою використовують «толкушку» або товкач. У склянку поміщаються тверді інгредієнти і давляться за допомогою маточки, званого «Мадлер». Після віджимання соків в келих додається лід і заливаються інші інгредієнти, все разом перемішується ложкою і подається клієнтові.
приклади:
- «Мохіто»;
- «Кайпірінья».
Помішування - метод Stir
Техніку Stir використовують для створення коктейлів з легко змішуються компонентів. Даний метод досить простий і найчастіше використовується для коктейлів з трьома і більше компонентами. Коктейлі з використанням цього методу найчастіше подаються без льоду, але охолодженими.
Спосіб приготування методом Stir. До спеціального змішувача стакан кладеться кусковий лід, а потім, починаючи з найменш міцного, наливаються інші інгредієнти. За допомогою барної ложки обертальними рухами все компоненти перемішуються і охолоджуються завдяки наявності льоду. Готове вміст за допомогою спеціального сита (Стейнера) проціджують в келих.
Відомі коктейлі, приготовані методом Stir:
- «Сухий Мартіні»;
- «Манхеттен».
Рецепти всіх популярних коктейлів без праці можна знайти на сторінках інтернету.
Однак для того, щоб спробувати щось нове, смачне або незвичайне, з використанням унікальних інгредієнтів, буде набагато простіше відвідати один з гостинних барів Кіпру .