Кайпірінья з білим ромом
Фото: mrsiraphol / FreepikВ оригінальному рецепті для приготування цього коктейлю використовують кашасу - міцний бразильський напій з цукрового очерету. Але також можна приготувати кайпиринью з будь-яким білим ромом - смак коктейлю від цього не постраждає. А якщо додати горілку, кайпірінья перетвориться в д айкірі. Також є варіант з використанням кампари - кампарінья.
Складові:
- лайм - 0,5 шт.
- тростинний цукор - 2 ч. л.
- кашаса, білий ром чи горілка - 50 мл
- колотий лід - за смаком
Рецепт приготування:
- Розрізати половинку лайма на 4 частини і покласти часточки в стакан.
- Додати цукор і розчавити часточки невеликий качалкою або ложкою. Сік лайма повинен розчинити цукор.
- По вінця наповнити склянку колотим льодом.
- Влити кашасу (ром, горілку) і добре перемішати.
- Прикрасити коктейль часточкою лайма, пити через трубочку.
Нагадаємо, раніше ми ділилися класичним рецептом мохіто . Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати італійський лікер лімончелло . Крім цього, ми розповідали, як приготувати освіжаючий домашній лаймад .
Дивіться відео, як приготувати лікер з смородини:
Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram
джерело: сьогодні